İçeriği gör

Bu Grup Hakkında

Grubumuz OHAL, KHK ve FETÖ mağduru olmuş üyelerimizin BM İnsan Hakları Komitesi'ne başvuru amacıyla bilgi paylaşımı için kurulmuştur.

  1. Bu gruptaki gelişmeler
  2. Dostlar nasılsınız bir ses verin ? Arada gelişmelerden haberdar edelim birbirimizi.
  3. @Snickersnee hocam, verdiğiniz bilgiler için ben de teşekkürlerimi sunuyorum.
  4. Konuk

    BM Başvuruları Genel Forumu

    Az önce size dönüş yaptım.
  5. sayın @Snickersnee maili yazdım ama geldi mi acaba
  6. Sayin @Snickersnee tespitleriniz dogru ve yerinde. Bununla birlikte ben kendime ozel bir durumu forumda paylaşmistim. Ohal sonrasi idari mahkeme basvurum ankara idare mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Bir yil boyunca mahkeme bakanliktan savunma ostedi, komisyona dosyami sordu, kararin verilmesini istedi yetmedi durusma yapti ohal komisyonu hic bir şekilde paylaşım yapmadı, karar vermiyor, duruşmaya gelmiyor ve karar çıkmıyor yani mahkemeyi takmıyor. Ben burdan yola çıkarak hazırladım. Bir de tabi 15 temmuz oncesi sistematik sekilde yapilanlar var ki sayfaya sigmaz ama ben başvuru formuna sigdirdim. Yani böyle bir süreç diyelim. Surasi da var ki ven basvuru yaptıktan sonra incelenmesi, savunma istenmesi diyene kadar karar da çıkar diye düşünüyorum ama bu adamlarin da iadeye zerre yanasmadigi mantigiyla başvuruyu yapmayi planlıyorum.
  7. Konuk

    BM Başvuruları Genel Forumu

    Sn. @observer keyfi tutuklama ile ilgili kararda iç hukuk yolunun tüketilmesinin zorunlu olmadığından bahsedildiginden ve bunun ihraclar kapsamındaki başvurulara emsal teşkil edebileceğinden bahsetmistim. Ancak, şu an bu ongorumde hatalı olduğum kanaatindeyim. Zira kararda atıfta bulunulan keyfi tutuklama çalışma grubunun çalışma usulüyle ilgili belgeyi bulup detaylıca inceleyince, bu durumun keyfi tutuklamalara mahsus bir durum olduğunu anladım, dolayısıyla ihraclara yönelik başvurular için genelleme yapmak (emsal olur demek) doğru olmayabilir.
  8. Konuk

    BM Başvuruları Genel Forumu

    3. Metni forumda paylaşmamis olabilirim, sadece bir forumdasa msjla iletmistim sanırım. Aşağıda ekonomik ve kulturel haklarla ilgili sözleşmeyi sunuyorum, Türkçesini Google'dan bulabilirsiniz https://www.ohchr.org/en/professionalinterest/pages/cescr.aspx
  9. @Snickersnee tesekkür ederim. 3BM sözleşmesi olarak ikisini burda paylaştığınız siyasi ve medeni haklar sozlesmesi digeri ise insan haklari evrensel beyannamesi. 3. sözleşme hangisi acaba ? Maddelere direkt atıf yapmak etkili olur mu yoksa onlar burdan şu şu maddeler ihlal edeilmis mi derler ? Bir digeri ben pdf olarak imzalayıp mail ile gondermeyi ardından postaya vermeyi düşünüyorum nasil olur ? Mümkünse 3. Sozlesmeyi de paylasir misiniz?
  10. Konuk

    BM Başvuruları Genel Forumu

    Hiçbir başvuru formunda specific requirements diye bir başlık yok. Word formatındaki formun "III. Facts of the complaint and nature of the alleged violation(s)" başlığı altında veya online başvuru formunda "please provide a short summary of the incident" başlığı altında en son paragrafta diğer taleplerinizle birlikte tazminat talebinizi dile getirebilirsiniz. Ayrıca, online başvurudan ziyade esasen word formatındaki formu doldurup postayla BM'ye sunmanız en doğru yol olacaktır diye düşünüyorum. Basvurunuzda ilgili 3 BM sozlesmesinin ilgili maddelerine yeri geldiginde atıfta bulunmanız da iyi olur bence.
  11. Sayin @Snickersnee @Karagöz @zayzay @Victim @KatrinaVanTassel tazminat ve goreve iade talebini spesific requirements basligi aldinda basvuru formunda koysak olur mu ? Ama malum formun kendi formatinda bu baslik yok. Bulamadim. Bunu baska bir ekte mi belirtmek lazim acaba? Fikir verebilir misiniz ?
  12. Konuk

    BM Başvuruları Genel Forumu

    İlgili BM sözleşmesinin linkini daha önce paylaşmıştım, aşağıda ise insan hakları evrensel beyannamesinin ingilizce ve Türkçe versiyonlarini sunuyorum: https://www.un.org/en/universal-declaration-human-rights/ https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.tbmm.gov.tr/komisyon/insanhaklari/pdf01/203-208.pdf&ved=2ahUKEwipr8GV34PpAhXN5eAKHTGNDigQFjAMegQIBxAB&usg=AOvVaw0n1Jrg6H1Q53P309Ce-hIq
  13. Konuk

    BM Başvuruları Genel Forumu

    Esasen KHK ihraclari icin başvuru yolu açık, ilgili sözleşmeyi ve insan hakları evrensel bildirisini incelerseniz, ihlal edilen hakları siz de rahatlıkla fark edeceksiniz. Ama başvurunun akıbeti ne olur, bu henüz belli değil. Bu belirsizlik tabiki beni etkiledi ama bu belirsizliğe rağmen, adım da atılabilir; KHK ile ihraç bağlamında idare mahkemesi aşamasında olan bir forumdas BM'ye başvurusunu gecenlerde sundu, umarım sonucu olumlu olur. Basvurumu ertelememin diğer önemli bir nedeni ise, daha komisyon kararımin bile çıkmamış olması, spesifik olarak neden ihraç oldugumu bile tam olarak bilmiyorum. Hal böyleyken, kendinizle ilgili elinizde başvuru metnini dolduracak/guclendirecek fazla done de olmuyor. Komisyondan red alırsam (ki dilerim almam), daha güçlü bir başvuru yapabilirim diye tahmin ediyorum.
  14. Baştimar, “Buraya özgürlüğünden alıkonan her insan başvuru yapabilir." diyor. Sadece ihraçlar için verilmiş bir karar yok ve başvuru yolu da açık mı belirsiz değil mi? Siz de başvurunuzu ertelediğinizden bahsettiniz bu belirsizlikten dolayı mıydı acaba? Tek somut örnek işe iade için çok yeni bir başvuru yapan var öyle değil mi?
  15. Konuk

    BM Başvuruları Genel Forumu

    Sn Hocam tabi ki de siz öyle bişey demediniz... Hiç olur mu öyle şey... ? Ben çelişkili buldum iki açıklamayı sadece... ? Benim yani kafası karışan... ?
  16. Konuk

    BM Başvuruları Genel Forumu

    Kimse için yalan söylüyor dememiştim zaten :)
  17. Konuk

    BM Başvuruları Genel Forumu

    Babamla dün konuştum. Hem Kurtuluş Bey in hem de Mustafa Beyin doğru söylediğini belirtti... ?
  18. Konuk

    BM Başvuruları Genel Forumu

    1. Kararda iç hukuk yolunun tüketilmesinin zorunlu olmadığının belirtilmesi KHK ihraclarinin BM'ye başvurmasının önünü açmıştır diye düşünüyorum. 2. İse iade olma talebiyle bugüne kadar sadece bir forumdas BM'ye başvurdu diye biliyorum ve bu basvurunun akıbeti ne olacak henüz bilmiyoruz. Yani bu konuda elimizde olumlu veya olumsuz bir karar yok henüz. 3. 34000₺lik tazminatı BM değil, resmi makamlarimiz takdir etti. İhraclaraa 10000₺den de aşağı tazminata hukmedebilirler, hatta hiç tazminat vermeyebilirler de belki. BM forumunu en başından itibaren okursanız konu hakkında eminim daha iyi aydinlanacaksınız.
  19. Herkese merhaba, BM konusunda bir aşama kaydedildiğini görüyorum. Ben dogru mu anlıyorum teyit eder misiniz? 1. BM simdiye kadar yapılan basvurular haksız tutuklama sebebiyle yapıldı. Benim hakkımda adli işlem yapılmadı, bu karar emsal olmayacak. 2. Basvuru da bulunsak ve farzedelim ki kazansak, ise iade kararı değil tazminat kararı verebiliyor. 3. Tazminat almış olsak bile 1 yıl sebepsiz tutuklanan bile 34 bintl aliyorsa bana ne kadar verecek 10 bin falan mı? ( Şaka gibi....) Beni aydınlatırsanız çok sevinirim
  20. Konuk

    BM Başvuruları Genel Forumu

    Tazminat konusunda kendinize gore haklı olabilirsiniz ama eften puften nedenlerle daha hala komisyonu bekleyen binlerce kişi var. Bu tavsiye kararı iç hukuk yolunun tüketilmesinin zorunlu olmadığını kaydederek, KHK ile ihrac olanların BM'ye başvurmasının önünü açmış yani bir nevi emsal teşkil etmiş diye düşünüyorum. Konunun bu boyutu tazminat boyutundan bence çok daha önemli ama tabi herkesin durumu farklı, takdir sizin.
  21. Sadece 34 bin lira tazminat kazanmış. Bu ihracı ve hapis yattığını da goz onunde bulundurursak devede kulak kalır. Eğer bu kadarlık tazminat için BM ye gideceksek çok üzücü.
  22. Konuk

    BM Başvuruları Genel Forumu

    Sn. Katrina konu ile ilgili bir haber linki paylaşayım: https://www.haber3.com/amp/guncel/bu-karar-emsal-olacak-khkli-ogretmene-tazminat-haberi-5289740 Yine de bu haberi bazı avukatların gözümüzü boyamaya çalışıyor olabileceğini göz önüne alarak değerlendirmenizi tavsiye ederim. Bunu tüm avukatlar yapmiyor mu! Öte yandan, bu konuyu gündemde tuttuğu için Kurtuluş beyi tebrik etmek isterim.
  23. Konuk

    BM Başvuruları Genel Forumu

    Sorry, böyle uzun bir metni birkaç cümleyle özetlemek mumkun değil. Ancak, dikkatimi çeken nokta başvuru için iç hukuk yolunun tüketilmesinin zorunlu olmadığını BM'nin belirtmis olmasi, metnin ilgili kismini aşağıda sunuyorum: 56. As a further preliminary issue, the Working Group wishes to clarify that the procedural rules governing its consideration of communications on alleged cases of arbitrary detention are contained in its methods of work. There is no provision in the methods of work that prevents the Working Group from considering communications due to the lack of exhaustion of domestic remedies in the country concerned. The Working Group has also confirmed in its jurisprudence that there is no requirement for petitioners to exhaust domestic remedies in order for a communication to be considered admissible.
  24. Konuk

    BM Başvuruları Genel Forumu

    Bu belgede ne yazıyor?.. Sn @Snickersnee Hocam ve Sn @observer Hocam tam olarak. Siz anlarsınız, türkçesini bizimle özet paylaşır mısınız...
  25. Konuk

    BM Başvuruları Genel Forumu

    Bence Mustafa Bey, konuyu çok net bir şekilde izah etmis ve resmi mahiyette bir belge sunmuş https://t.co/YQRzVOqDel?amp=1 Bu vesileyle, avukatlara ve sosyal medyadaki rivayetlere pek de güvenmemek gerektigini de bir kez daha anlamış oldum.
  26.  
×
×
  • Yeni Oluştur...