İçeriği gör

Liderlik Tablosu


Beğenilen İçerik

25-01-2019 • tüm alanlarda yüksek beğeni alan içerikler

  1. 97 puan
    Dostlar; Güzel bir haber vereyim. Sene sonuna kadar forum açık kalacak. Birkaç avukat arkadaş ile konuyu etraflıca görüştüm. Şimdilik kapanma sıkıntısı yok. Aramıza ilerleyen günlerde yeni editörlerimiz de katılacak. Desteğiniz ve iyi niyetiniz için teşekkürler. Mutlu forumlar...
  2. 80 puan
    Merhaba Dostlar... 20 Kasım 2019 tarihinden beri atama bekliyorduk. Bugün itibariyle Ankara Valiliğinden arandım. Yarın atama evrağımı tebellüğ etmeye gidiyorum. Darısı tüm arkadaşların başına.
  3. 76 puan
    Veeee Dönerci Öğretmen İade Olur Dostlar.... Kriterlerim İmzamda Yazılı Kararı Az Önce Gördüm Hergun Bakıyordum dün bakmamıştım sadece... Allah bugünleri de gösterdi şükür Butun Mağdurların Bu çukurdan bi an önce çıkması dileğiyle... Bu arada Gelen SMS kodu 5661 ??
  4. 72 puan
    Değerli farumdaşlarım, Günaydınlar, 09:18 itibariyle haberdar olduğum bir hususu sizlerle paylaşmak isterim. OHAL komisyonundan olumsuz cevap almış herkesin affına sığınarak; bu gün 09:18 de komisyon sayfasında yaptığım kontrolde şahsımla ilgili "kabul" kararını gördüm. Son olarak dün akşam 20:00 civarında bakmıştım. Durumum; imza kısmında yazanlardır. İkinci derece akraba gerekçe edilerek mağdur edildim. Bana hiç bir şekilde bu husus net olarak bildirilmedi ancak evrakları okuyunca durum buydu. Baştan itibaren hakkımda en ufak bir isnatta bulunulamadı. Adli süreç olarak forumda paylaştığım ve Ekim 2021 de düzenlenen KYOK belgesi var. Komisyona göndermemiştim. En baştan itibaren belirttiğim üzere; forum açık kaldığı sürece, nefes alıyor ve özgürsem buradayım. Pes etmek yok, hukuk çerçevesinde mücadeleye devam.
  5. 72 puan
    Ve nihayet beklenen güzel haberi aldık. Hem de mucize gibi. Hem ben hem de eşim . İade olduk. İkimizde sendika ve çocuğun okulu vardı. Ben de BES vardı ama kısa süre sonra dondurmuştum. Sendikada BES de hatır işi idi. Kabus bitti çok şükür.Bekleyenlere de nasip olur inşallah.
  6. 71 puan
    Selamlar sayin magdur ve mazlum arkadaslarim. 3 ay oldu goreve baslayali. Ilginc gelebilir size ama sanki biraz uzun surmus bir yaz tatilinden cikmis gibi hissediyorum kendimi. Sanki o 3,5 yillik vebali muamelesi yapilan sureci ben yasamamisim gibi. Ilginc. Ne bir yadirgama, ne bir garipseme. Dersler, ogrenciler, idare, ogretmenler odasi... Sanki hic ben degilim o... Hayal gibi. Ruya gibi. Kabus gibi. Sacma sapan. Fabrikaya gitmek icin bekledigim duraklarin onunden gecerken iclenmeler, calistigim firmalarin sirket arabalarini gorunce aci tebessumler... Iademden umidi kestigim bir anda da iade haberi... Allah size de nasip etsin tez zamanda insallah...
  7. 68 puan
    Az önce kotrol ettim 670 KHK ile Elazığ İlinde rütbeli 01.02.2018 KYOK bu gün kabul kararını gördüm Allahım mazlumların yardımcısı olsun Diyecek bir şey bulamıyorum. inanın ne yazacağımı bilemiyorum.herkese iyi akşamlar
  8. 67 puan
    mrb arkadaşlar bugün ben de iade oldum. Ret alan arkadaşlar vardı hemen söylemek istemedim yaprak döker bir yanımız bir yanımız bahar bahçe. Tüm KHK'liler iade oluncaya kadar mücadellemiz devam edecek burdayız bir yere gittiğimiz yok.Allah yar ve yardımcısı olsun ret alan arkadaşların.
  9. 66 puan
    Maalesef red ? Cuma akşam bir şey yoktu ?
  10. 66 puan
    Bu gün mr sonuçlarım çıktı arkadaşlar kitle büyümeyi durdurmuş ameliyat olmama gerek yok düzenli aralıklarla kontrol edicem sadece ilaç tedavisini bile bırakabilirmiş değerlerim düzelmiş hepinize çok teşekkür ediyorum dualarınız ve iyi dilekleriniz için ??? Daha güzel haberler vermek dileğiyle kendinize çok dikkat edin en önemli şey siz ve sağlığınız ??
  11. 64 puan
    Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar az önce sayfaya baktım hayırlısı ile KABUL kararını gördüm. istisnasız hergün bakıyordum. istanbul. MEB sendika 2015 eylül istifa ermiştim. ifade almıştım ve KYOK almıştım. kurum görüşüm şubatın sonunda olumlu olarak alınmıştı... ilk görünce sevinçten gözlerim doldu. Rabbim hepinize kabul yazısını görmeyi nasip etsin.
  12. 64 puan
    Arkadaşlar iade haberi paylaşmak için iade oldum.cuma günü 17.30 da bakmıştım.incelemeye devam yazıyordu dün sabah baktığımızda kabul yazısını gördük...eşim saatlerce ağladı...672 KHK MEB tek kriter 26 ay son ana kadar sendika takipsizlik 2018 Ekim ,kurun aranma Kasim ancak olumlu olumsuz bilmiyorum...dün sabah iade kararını gördük Allah yardımcınız olsun 3 çocuğumuz var dün saatlerce ellerim titreyince kızım baba ellerini citlattigin için mi ellerin titriyor dedi...
  13. 63 puan
    Bir süredir EGM iadeleri kendi kadrolarında başlatılmayıp, İçişleri Bakanlığında kurulan Araştırma Merkezinde memur yada vhki olarak göreve iade ediliyordu. Bu atama işleminin hukuki olmadığından bahisle Ankara 12. İdare mahkemesine atamanın iptali talepli dava açmıştım. Bugün itibariyle mahkeme Yürütmeyi Durdurma talebimi yerinde görerek bu atamanın yürütmesini durdurdu dostlar.
  14. 63 puan
    S. A.Kader arkadaşlarım ben bu gece00:24 te kabul yazımı gördüm. En son bir hafta önce Cuma günü bakmıştım. Gördüğümde inanamadım boncuk boncuk yaşlar içimi yaka yaka aktı. Eşimle aynı okulda çalışıyorduk onsuz başlayacağım ve mağdur arkadaşlarım geldi aklıma çok ağladım. Hala ağlıyorum.Bir yanım çok buruk çok yorgun kırgın üzgün. Duygularım darma duman. Anneme ve sevdiklerime haber verdim doyasıya ağladık ben bir şey söyleyemedim ağlamaktan ama onlarda zaten aynı şeyi hissediyordu benimle. Ben iki gün önce rüyamda müdürüm kabul yazımın müjdesini verdiğini gördüm eşime anlatayım dedim sonra onun canının yanacağını düşünerek anlatmadım. İşte böyle arkadaşlar şuanki duygu halim.
  15. 63 puan
    Dostlar dün kızım dünyaya geldi, tüm dertlere deva oldu:) Diğer tarafta beklemeye devam.
  16. 62 puan
    Herkese merhaba arkadaşlar. Her gün komisyon sayfasına bakıyordum. Bugün 3 gibi tekrar baktım ve kabul kararımı gördüm. Allah’a binlerce kez şükürler olsun. Allah hepinize aynı sevinci yaşatsın hayırlısıyla. 675 KHK adalet bakanlığı, ocak 2018 takipsizlik kararı aldım. Sabrın sonu selamet inşallah.
  17. 62 puan
    Merhaba Bir yıl önce bugün forumu açmıştık. Kabul kararı alanlarla sevindik. Ret alanlarla üzüldük. Hep hukuka inandık. Hep masumun yanında olduk. Elimizden geldiğince de devam edeceğiz. Desteğiniz için teşekkür ederiz. !yi F0ruml4r ...:)
  18. 61 puan
    En güzel haberler hiç beklemediğin zaman gelirmiş. Buraya dosyam kabul yazmak isterdim ama onun da zamanı var sanırım. Yıllardır eşimle ikinci çocuğu istiyorduk ama bir türlü olmuyordu. Tüp bebek falan denedik olmadı aradan 9 sene sonra bugün güzel haberi aldık. Üstelik tam ümidi kestiğimiz zaman müjdeyi aldık. Dertlerimiz ortak, sevinçlerimiz de ortak. Siz duygudaş, kaderdaşlarımla bu güzel haberi paylaşmak istedim. Rabbim güzel haber bekleyen herkesin yuvasını müjdeyle doldursun. Dua eder, dua bekleriz.
  19. 61 puan
    Merhabalar çok sevinçliyim az önce iade kararımı gördüm.Rabbim herkese nasip etsin.Kızımın mutluluğu gözyaşlarına karıştı.Yavrularımız mutlu olsun...
  20. 61 puan
    Arkadaslar kabul kararimi az once gördüm rabbim herkesi bu cukurdan kurtarsin. En son cuma gunu bakmistim.
  21. 61 puan
    Yks 2020 açıklanmış. Bu kadar hayalkırıklığı içinde kızım tıp okuyacak inş.
  22. 60 puan
    İyi akşamlar arkadaşlar dün aksam itibariyle eşimin KABUL kararını gördük sevindik şükürler olsun sadece ağlayabildik 672 EGM 2 sene önce sadece ifadeye çağırıldı SC kodu diye duyum almıstı ama net bilgi degil başka adlî süreç yaşamadı okul banka hiçbiri yok 4.5 yıl sonra garip bir duygu Rabbim bu sevinci herkese yasatsın inşallah
  23. 60 puan
    Merhaba kaderdaşlarım. İade olmayı bekleye bekleye hasta oldum. Bgn kanser teşhisi konuldu. Perşembe günü ameliyat var. Siz güzel insanların dualarına muhtacim. ?
  24. 59 puan
    Bugün İADE oldum. Komisyon sayfasına en son cuma bakmıştım. Bugün saat 4 gibi eşimin okul müdürü aradı. İlçe mem de evrakı görmüş. Sonra ilçe mem aradı. 5 e doğru da il mem aradı. Gel yarın başla diye. Komisyona akşam baktım karar yüklenmiş. Ben önce ilçeden öğrendim yani. Durum son 16 ay istifa edilmemiş sendika. 2017 Ekim de takipsizlik vardı. İl sivas. İhraçta ağlamadım ama iade de ağladım. Hatta sülalenin çoğunluğu ağladı. Rabbim hepinize bu duyguyu yaşatsın
  25. 58 puan
    Iade oldum...22.30 da gordum.en son aksam 16.30 da bakmistim.. 18 ay sendika istifasiz..kurum gorusu kasimda alindi.. Subat 2018 takipsizlik....Sonunda bu cumleyi yazabildim..sukurler olsun..
  26. 57 puan
    Kıymetli arkadaşlarım eşimin ameliyatı başarılı bir şekilde gecti. Allah'a şükürler olsun. Yoğun bakım ünitesinde gözlem altında tutuluyor. Dualarına eşim için de yer veren, ismen ve cismen tanımadığım yüreği güzel, düşüncesi temiz herkesten Allah razı olsun. Rabbim gönlümüzdeki muradı versin. Amin.
  27. 57 puan
    Arkadaşlar an itibariyle kurumumdan hem de doğum günümde göreve başlamam için aranılmış bulunmaktayım.Ne güzel tesadüf değil mi? Arayan kişi de hocam şanslınız bugünlerde norm güncellemeleri de var dedi.Allah herkese bu mutluluğu yaşatsın!Herkese selamlar.
  28. 57 puan
    Arkadaşlar inanamıyorum...Biraz önce iadeleri okuyunca (yalnızca cuma günleri bakmama rağmen) komisyon sayfasına baktım Hala titriyorum KABUL kararımı gördüm... sevinçle çocuklarıma sarıldım 672 KHK- Istanbul- MEB- 30 aylık sendika- eylül2019 kurum kararı olumlu En son geçen cuma bakmıştım ...darısı tüm KHK mağdurlarının başına
  29. 56 puan
    Arkadaşlar forumu sessiz okuyanlardanım; geçen hafta cuma günü saat 12 de iade kararımı gördüm. 677 sayılı KHK ile ihraç oldum. üniversite idare kadrosundaydım. sadece kriterlerim, lisesinde okuma ve olumsuz amir görüşü vardı. 5 yılın sonunda güzel kararı gördük. sevincimi sizler ile paylaşmak istedim. darısı sizlerin başına
  30. 56 puan
    ALLAHA SÜKÜRLER OLSUN AN İTİBARI İLE KABUL KARARINI GÖRDUM 4 YIL 12 GÜN SONRA MESLEĞE İADE EDİLDİM . ALLAH TÜM MASUMLARA NASİP ETSİN EGM 679 TAKİPSİZLİK :15.06 2020 KRİTER : 2010 YILI 44 GÜN SGK KAYDI BAŞKA KRİTER YOK YER: İSTANBUL
  31. 56 puan
    Ihractan sonra ben de eşim de koronaya yakalandik. Hastanede yatıyoruz. 3 yaşında kızımız var dua edin bize biran önce atlatalım. Saolun
  32. 54 puan
    10dk önce foruma yazmıstım iade olmak nasıl bir duygu diye ALLAHIMA çok şükür KABUL kararımı gördüm ALLAHIM tüm mazlumları bu çukurdan kurtarsın ????
  33. 54 puan
    Arkadaşlar çok şükür kabul kararımı an itibari ile gördüm. Bu cümleyi yazacağım aklima gelmezdi. En son ne zaman baktın diyenler için gunde 2 defa bakıyordum en son saat 4 gibi bakmıştım. Rabbim herkese nasip etsin. Burası benim icin nefes oldu. Kurum: Adalet bakanlığı, kriter: albatros 4, KHK: 679
  34. 54 puan
    Allahima binlerce sukur az once gorevime İADE edildim En son dun aksam bakmistim rabbim tum masumlara bu sevinci yasatsin cok guzel duygu
  35. 54 puan
    Degerli kaderdaslarim an itibari ile kabul kararimi gördüm ilk annemi aradim mujdeyi verdim ikinci olarak suz degerli kardeslerimle paylasiyorum
  36. 54 puan
    Selam dostlar...Bugün eşimin benim annemin babamın covid testleri pozitif çıktı..Evde tedavi ediliyoruz... Dua istiyorum...??
  37. 54 puan
    Kabul alanları forumda görünce buruk bir sevinç yaşardım. Beni neden iade etmiyorlar diye, 4 senedir beklemek büyük yara. Red alanları görüyorum, daha çok üzüntüm artıyor. Ben beklemdeyim, ama karşıdaki Red almış, cok üzülüyordum. Özellikle EGM ve TSK daki khklılar icin dahada üzülüyorum, çünkü ağırlıkta red veriliyor. Kesinlikle üzüntünüzü çoğaltmak icin yazmiyorum bunları, gerçekten bu haksızlıkları görünce piskolojik olarak dahada çöküyorum Kabul kararımı aldığımı yazacaktım ama ,sevincimden çok, bekleyenlerin ümitli bekleyişi, red alanların üzüntüsünü düşününce, kabul kararımı az önce gördüğümü metinin başına yazamadım. Evet arkadaşlar az önce KABUL kararımı gördüm.önce aileme sarıldım. Ondan hemen sonra ikinci ailem olan bu foruma yaziyorum
  38. 53 puan
    Arkadaşlar merhaba, Komisyon kararım açıklandı. Umarım KABUL kararım hayırlı olur ? Okumaya vakti olmayanlar için kısaca sonucu yazdım. Uzun hali aşağıda Dikkat Aşırı derecede ayrıntı içerir. Anlatmaya dünyanın bir toz bulutu olduğundan başladım ? Komisyon sayfasına en son Perşembe akşamı bakmıştım, o karanlık cümle karşımdaydı “Biraz daha sürün küçük cadı”… Cuma günü bakamadım, Cumartesi yani dün akşam tekrar baktım ki cümleyi değiştirmişler Bankasya’da 2011’de açtığım bir hesabım vardı. Maaşımdan para arttırabildiğim kadarıyla birikime aktarıyordum. Fakat çok para harcayan biri olduğum için hesabıma düzenli para girişim olmuyordu, bazı aylar hiç yatıramıyordum, bazen birkaç ay üst üste para girişim oluyordu, onlar da zaten ufak meblağlar oluyordu. Otomatik ödemedeki faturalarım için bazı aylar 100-200 lira yatırmak zorundaydım. O tarihlerden biri de 2014 Ocak, 200 lira para girişim var. 2014 Ocak talimat tarihiymiş… Oysaki otomatik ödeme talimatı dışında bir talimat bilmiyorum. Diğer bir talimat tarihi de 2014 Eylül'müş. Ben o ay para yatıramadım, hatta paramın bir kısmını çekip buzdolabı aldım. 2014 Aralık’ta da geriye kalan paramı çekip hesabı kapattım. Benim banka olayım bu kadar. 4 sene açık kalan hesabımda ancak 10 bin lira para biriktirebildim, rezillik ? Çocukların kumbarasında daha çok para birikir ? Napayım “Varsa harca yoksa ağla” hayat felsefem ? Kredi kartım veya bireysel emekliliğim yoktu, sadece minnak bir hesabım vardı. Komisyona önemli olmadığını düşünüp banka hesabımla ilgili detaylı açıklama yapmadım ama mahkemede her şeyi sordular ben de anlattım. O sebeple komisyon mahkeme detaylarını incelemiş olabilir diye düşündüm. Başka banka mı yoktu diye eleştirenler… Yoktu kardeşim... Ben banka hesabı açarken bankanın ortaklarını, hangi gruba hizmet ettiğini araştırmak zorunda mıyım… Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu topraklarda çalışma izni verdiği her türlü denetime açık bir banka… Hangi bankanın bankacılık şartları bana uygun gelirse oradan hesap açarım kime ne... Sanki merdiven altı bir yerden bahsediyoruz hayret bir şey… Ben kime, niye sinirlendim şimdi ? Tutmayın küçük enişteyi Ayrıca morbeyin mağduruyum. 2017 Aralık’ta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından içinde benim telefon numaramın da olduğu liste açıklandı ve bylock iftirasından kurtuldum. Hiçbir sendikaya üyeliğim olmadı. Müzahir örgütün dernek/vakıflarına üyeliğim yok. Sadece TEMA ve LÖSEV üyesiyim ? Gelelim sosyal çevreye… Beni tanımadan samimiyetime inanmanızı bekleyemem ama kararını bekleyen arkadaşlarda bir fikir oluşması adına bunu yazmayı kendime borç biliyorum. Ne cemaat bilirim ne tarikat… Nasıl yapılardır, neler yaparlar, hiyerarşileri nasıldır en ufak bir bilgim yoktu ihraç edilene kadar. Arkadaş çevremde cemaat/tarikat/örgüt hizmetkarı kimse olmadı, akrabalarımda yok, varsa da ben bilmiyorum ama yakın akrabalarımda yok ondan eminim, ailemde zaten yok… Bunu kimseyi ötekileştirmek için yazmıyorum, kurumu sıkıntılı olan arkadaşlar hariç MEB, Sağlık Bakanlığı gibi kurumlar için sosyal çevre araştırmasının komisyon için önemli olduğunu düşündüğüm için belirtiyorum. Kurumu sıkıntılı olan arkadaşlara Allah yardım etsin, başkasının gölgesi üzerine düştü diye ret alan çok arkadaşımız oldu buralarda. Hatta bazı arkadaşlarda gölge bile yoktu. 2018 Eylül’de ağır cezadan beraat ettim. Çok şükür tutuklama olmadı. Dosyada tek kişiydim. Bylock göründüğü için terör örgütü üyeliğinden dava açıldı. Şaka gibi gerçekten, çevremde bu yapıyla alakalı kimse yok ama ben örgüttenmişim, o halde ben tek kişilik bir örgüttüm herhalde. Mahkemede hayatımı didik didik ettiler, digitürk aboneliğim olup olmadığına bile baktılar, daha neler neler… @altirana evet kurum görüşüm alındı, 2020 Şubat’ta... İlçe milli eğitim müdürü bana şöyle dedi, “Senin hakkında kötü hiçbir şey duymadım hatta okul müdürün senden en gözde öğretmenimdi diye bahsetti ama ben seni tanımadığım için komisyona bir şey diyemedim”. Tam bir tavşan pisliğidir kendisi. Neyse… Dolaylı yoldan müdürün de gözdesi olduğumu öğrenmiş oldum, başka tabir mi yok yav tövbe tövbe ? @altuğ hayır 40 yaşında değilim ? Ama yaşımı söylemeyeceğim ? @vergici672 lütfen hesabımı silmeyin, görevine dönen arkadaşlarla sevinmek, inşallah olmaz ama olursa ret alanlara dua etmek istiyorum. Komşu forumda olacağım, hepinizi beklerim. Merak edenler için, torpilim/referansım/parti bağlarım hiçbir zaman olmadı. Mahkemede her kurumdan, kuruluştan belgeler toplanmasına rağmen, hem de kurum görüşüm alınmışken OHAL komisyonu neden bu kadar bekletti ben de bilmiyorum. Benim gibi bütün soruşturması tamamlanıp hala kararı çıkmayan çok arkadaş olduğunu düşünüyorum. Darısı sizin başınıza, daha iyisi, güzeli sizin olsun arkadaşlar. @MSA size ne kadar dua etsek, iyi dileklerimizi göndersek azdır. Kendi adıma çok teşekkür ederim. Forumun ayakta kalması için emeği geçen arkadaşları tek tek etiketlemek isterdim fakat arada birini unutup da onu üzmekten imtina ediyorum. Sizler kendinizi biliyorsunuz, size de çok teşekkür ederim.
  39. 53 puan
    Uzun zamandır burdayız. Ve uzun zamandır KHK'lıyız. Kimimiz idari mahkeme sürecinde, kimimiz karar bekliyor ve kimimiz de iade oldu. Çetin, yorucu ve yıpratıcı bir süreçteyiz. Hukuki mücadelemizde eksisi ve artısı ile bir yıl daha geride kaldı. Yeni yılın beklentileri karşılayacak şekilde Adalet, Huzur, Mutluluk ve Sıhhat getirmesini temenni ediyorum. Nice Yıllara KHK'lılar...
  40. 53 puan
    Arkadaşlar güzel haberler beklerken dün hataneden üzücü sonuçlar aldım beynimde 5.5 mm lik kitle olduğunu öğrendim çok üzülüyorum lütfen dua edin ilaçla küçülürse ameliyata gerek kalmayacak yoksa ameliyat olmalıymışım ve stres yaptıkça tekrarlama riski varmış en önemli şey sağlık ama bu yaşalınalardan sonra insanın sağlıklı kalması çok zormuş ?
  41. 52 puan
    Arkadaşlar an itibariyle kabul kararımı gördüm, hayallerim çok farklı idi ne yapardım kararı görünce diye , ama buruk sevinç, çok şükür Allah herkese bu duyguyu yaşatsın tüm mağdurların dönmesini yüce rabbimden dilerim.... profilde yanlış gözüküyor, 672 KHK EGM rütbeli, 2017 takipsizlik kriter olarak 2012 açılmış pasif banka hesabım vardı ......herhangi tavassut yok sadece dualarımız...
  42. 52 puan
    Merhaba kaderdaşlar.Bugün öğlen kabul kararımı gördüm. Tüm mağdurların en kısa sürede bu çukurdan çıkmalarını diliyorum. Bu forumda mağdurlara yol gösteren başta @MSA, @vergici672 , @akmina @varex olmak üzere herkese çok teşekkür ederim.
  43. 52 puan
    Bunu yazdım az önce bir bakayım dedim MEB de hareketlenme var diye en son 4 kasımda bakmışım nasıl olsa ümit yok diye Rabbime şükürler olsun ben de an itibariyle kabul kararımı görmüş bulunmaktayım. Rabbim bütün masum ve mağdurları çıkarsın bu cendereden...Burası bize umut oldu hayattan kopacakken bizi hayata tutturdu. 2.dönem sendika vardı 21 ay civarı bildiğim..
  44. 52 puan
    Merhaba, Uzunca bir süredir bu yazıyı kaleme almak istiyordum. Kısmet bugüne imiş. Bende sizler gibi bir KHK ile sorgusuz, sualsiz ihraç oldum. 7-8 ay sonra hakkımda açılan dava neticesinde, beni ihraç eden kurumun hakkımda suç duyurusunda bulunarak (tercümesi) : "Biz bu adamı attık, siz de bulursanız bir kılıfını bulun" düşüncesiyle benimle birlikte bir sürü kişiyi dava etmiş. Neyse, 20 ay ve 8 celse süren (benim dosyam ayrıldığından biraz uzun sürdü) yargılama sonucu savcı BERAAT istedi, hakimde verdi. O gün kesinleşti. Komisyon RED verdi, idare mahkeme RED verdi (Kriter neydi hocam geyiği yapmayın, boş beleş şeyler diyeyim yeterli olacaktır. Zaten yazma sebebim de bu değil). Bu arada İDARE mahkemesi, yazdığım hiç bir dilekçe ve belgeyi okumadan, Komisyon kriterlerini aynen yazarak değerlendirdi. "Nereden biliyorsun hocaam?" diyen kendini bilmezlere: Çünkü RED açıklamasında; belgelere ve haklı olduğumu ispat eden mahkeme kararına dair en ufak bir atıf yapmamış. Mahkeme sürecinde, evimde çeşitli özel dersler vererek geçimimi sağladım. 2018 yılında büyük bir telefon firmasının müşteri ilişkileri bölümünde çalışmaya başladım. Arayanların telefon ayarlarını yapıyor, gerekirse servise yönlendiriyor idim. Ayda 2500-3000 lira arası güzel bir para kazanıyordum. Söylemeden geçemeyeceğim; çalıştığım bu pozisyonun gerektirdiği bilginin çok üzerinde (doktora düzeyinde) bilgi ve yeteneğe sahip iken, çırak olarak çalıştım. Sonrasında 2019 yılının başında, bu firmanın teknik destek bölümünü tamamen kapatması sebebiyle (bir kere şanssızlık oldu mu burada da buluyor insanı ? ) 130 kişinin işine son verildi. KHK'lardan alışık olduğum için gülerek ayrıldım. Tam 6 gün sonra yarı kamu sayılabilecek büyük bir kurumda mülakata girdim. Mülakatta 5-6 sayfalık CV'mi ve en sonunda "KEsinleşmiş Beraat"imi sundum (Sonradan çıkıp canımızı sıkmasın diye). Tabi bunu sordular, anlattım başımdan geçenleri. Adli sicil kaydımı online e-devletten indirdiler, baktılar. Sonrasında Yönetim Kurulu üyeleri: "Devletin mahkemelerinin masum olduğunuzu gösterir bu belgeden sonra zanna gerek yok, geçmiş olsun aramıza hoşgeldiniz" dediler. 20 gün içerisinde işe başladım. İlk iki ay deneme süresince 5000 tl gibi bir ücret ile, sonrasında ise 7000TL ile devam ettim. Yaklaşık bir buçuk yıl çalıştıktan sonra, bu kurum kendisinin büyük hisse sahibi olduğu bir şirkete beni genel müdür olarak atadı. Şimdilik burada çalışıyorum. Beni ihraç eden kurumdaki eski meslektaşlarımın taleplerini değerlendiriyor, onlara KABUL-RED veriyorum. Çoğu da benden iş-aş bekliyor. İstinaf mahkemesinde olan dosyama çok fazla bakamıyorum şu sıralar. Ancak belki de buradan dönebileceğim. Dönsem, şu anki durumumdan belki de çok iyi olmayan bir maaş ve pozisyonum olacak. Birikimlerimi (haklarımı) alıp yine şu anki işime dönerim sanırım. Bunları neden anlattım? Burada çoğu arkadaşımın (kaderdaşımın) karalar bağlayıp hayatlarını karartmamaları belki yapabilecek bir şeyler bulabilirler diye UMUT vermek için anlattım. Arkadaşlar, çevrenize bir bakın yapabileceğiniz başarabileceğiniz bir sürü pozisyon vardır. Mutlaka deneyin. O arada iade de olacağız elbet, ama kendinizi sürekli demoralize etmeyin.
  45. 52 puan
    Trajikomik. Eşim memuriyete devam etmekte. Ben de minik kızımıza bakıcılık yapmaktayım. Eşim covid sebebiyle çok sık nöbetlere gider oldu. Bu süre zarfında o yorgun argın gelince ki gelmeden yemek hazırlar, ortalığı toplarım. Bu öyle bir rutine bağlandı ki bugün kızımla olan diyaloğumuzda bu rutinin farkına bile varmadığımı anladım. Yemekten sonra çay içilir evimizde. Çay saatinde tv kapatırız. Sohbet ederiz çekirdek aile olarak. Kızıma soru sordum. Kızım kayboldun farzet. Polis amcaları gördün ne söylersin dedim. Kızım, annemin-babamın isimlerini ve mesleklerini söylerim dedi. Ben de hadi tiyatro yapalım anlat bakalım annen baban kim deyince. İsimlerimizi söyledi. Annem hemşire babam ev hanımı diyince. Güldüm. Güldük. Acı bir gülüş oldu benim için ama ileride işime döndüğümde kızıma anlatacağım ayrı bir hikayem daha oldu diye sevindim. Geçecek inşallah. Sabır.
  46. 52 puan
    Şimdi kabul kararımı gördüm dostlar. Darısı hepinizin başına. 672 KHK. EGM rütbeli. Kod cc. Asla tek bir referansım olmadı. Kodlara göre bekleyen arkadaşlara moral olsun...
  47. 52 puan
    Merhaba dostlar,kardeşler,kaderdaslar.... Normalde yazmayacaktim. Geri de bu kadar ret almış arkadaş birakmisken insan yazmaya utanıyormus. Az yazanlardanim. Basvuruyorumdan beri takip ediyorum. Geri de kalan arkadaslarimi dusununce cok üzülerek yazıyorum ki 14 şubatta kabul kararimi gördüm. Ptesi gidip başlamam için arandim. @Nazenin hocam yazmış iade olanlar rahat bir nefes alıyor mu diye? İlerde nasıl olur bilmiyorum ama ben hala rahatca nefes alamıyor,gönlümce mutlu olamıyorum... Evet ele güne karşı,arkamdan konuşan ,olmadık laflar eden , düşene en güzel tekmeyi ben atarım diyen insancıklara karşı Allah in izniyle kazanmış olduğum bir zafer var. Oyle attığınız iftiralar gibi değildi işte böyleydi edasıyla geziyorum. Ama sadece onlara inat yapıyorum bunu. Yoksa geride kalan kardeşlerimı düşününce içim acıyor. Bi arkadaşım hangi duayı ettin de kabul gördün. Bize de şöyle biz de edelim dedi ? ama ben hala herkese dua ediyorum. Dua etmeye ve benim iki kucuk kuzum izin verdiği sürece burda olmaya devam edeceğim. Rabbim topunuzu karanlık kuyulardan çıkarsın. Cansınız.....
  48. 52 puan
    iade oldum tüm masumlar iade olur inşallah
  49. 51 puan
    Eşim iade oldu 677 EGM kriter yok .Cok şaşkınım iki üç kez girdim kabul yazıyor Allah hepinize yaşatsın ınsallah
  50. 51 puan
    Arkadaşlar bu kadar kasvetli havada bir müjdeli haber ben vereyim.Nihayet KABUL kararımı şimdi sistemde gördüm ne diyeyim Allah red alan ve hala komisyonun kararını bekleyen herkese bir an evvel bu çukurdan çıkarsın.Herkese selamlar.


×
×
  • Yeni Oluştur...