İçeriği gör
  • KHK Haber
    KHK Haber

    CHP’li Aydoğan, ‘OHAL’i kalıcı hale getiren KHK’yı açıkladı

    CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL döneminde 36 KHK yayımlandığını belirterek, bunlardan birinin OHAL’li kalıcı hale getirdiğini savundu.

    CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, 15 Temmuz darbe girişinin ardından 21 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL’le ilgili yazılı açıklama yaptı. 18 Temmuz 2018’e kadar OHAL’in uzatıldığının altını çizen Aydoğan, bu dönemde 36 KHK yayımlandığını ve bunlardan birinin OHAL’li kalıcı hale getirdiğini savundu.

    Aydoğan, 7145 sayılı Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’u 25 Temmuz 2018 günü TBMM’den oy çokluğuyla geçirdiğini belirterek, şunları söyledi:

    “Komisyon görüşmeleri sırasında bu değişikliğe şiddetle karşı çıktık. Beraberinde yaşanacak sorunların altını çize çize anlattık fakat iktidar kendi varlığını sürdürmek için ülkenin geleceği pahasına bu yasayı çıkarttı. Bugün yaşanan ekonomik sorunlardan tutun da toplumun huzuruna kadar her meseleyi doğrudan olumsuz etkileyen bir sürecin başlangıcına imza attılar. Bugün geldiğimiz noktada FETÖ ile mücadele konusunda ne kadar ilerleme kaydedilmiş? Devletin içine işlemiş olan bu örgüt ne kadar uzaklaştırılmış? Bunu elbette yine ülkeyi yöneten siyasi erk biliyor. Fakat bu anlamda hala tehlike olduğunu her fırsatta dile getiren de yine iktidarın kendisi. Sürekli OHAL’i bu ülke vatandaşlarına reva görenler ülkeyi ne zaman olağan hale getirecekler? Ya da getirebilecekler mi? Bu sorunun yanıtı onların bugüne kadar yürüdükleri yolda açıkça görülüyor.”

    Aydoğan, OHAL KHK’ları ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) gittiklerini ancak AYM’nin “Yetkim yok” yanıtı verdiğini aktararak, “AYM değerlendirme yetkisinin olmadığını beyan etti hem de 1992 yılında buna ilişkin emsal kararlar varken. OHAL boyunca, iki yılda toplam 36 KHK yayınlandı. KHK’larla on binlerce insanın işinden edildi” dedi.

    Kaynak



    Kullanıcı Geri Dönüşleri

    Önerilen Yorumlar

    Burada yorum bulunmuyor



    Cevap Yaz

    Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
    Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

    Konuk
    Bir yorum ekle...

    ×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

    ×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Yeni Oluştur...