İçeriği gör

MSA

Yönetici
  • İçerik

    2.820
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    91

MSA kullanıcısının paylaşımları

  1. MSA

    Neler Yeni? Son Forum Güncellemeleri

    Sunucu tabanlı performans iyileştirmeleri yapıldı.
  2. Sürenizi geçirmeden iade davası açmalısınız. Ohal komisyonunun kapanması ya da aym iptal kararı, sizi otomatik olarak egm li yapmıyor.
  3. MSA

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Tüm dostlarımın ve site kullanıcılarının bayramını kutlarım. Nice mutlu bayramlara ve hukuk ve adaletin hakim olduğu yarınlara erişmek dileğiyle.
  4. MSA

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Haber siteleri uzun zamandır konuyla alakasız ilgi çekici başlıklar atarak ziyaretçi çekmeye ve bu sayede reklam gelirini artırmaya yönelik işlemler yapıyorlar. Posta gazetesinin ve a grubunun haber sitelerinde görmüşsünüzdür. Her hafta emekliye çalışana binlerce lira zam geliyor. Bu konuda iletişim başkanlığının veya yetkili düzenleyici kurum hangisi ise bir kural ve yaptırım boşluğu olduğu için başlığı bizi ilgilendiren bir habere tıkladığımızda genelde hüsrana uğruyoruz. Bu tarz yanıltıcı haber yapılmasının temel nedeni; tıklama sağlayarak site gelirlerinin artırılmasını sağlamak....
  5. Bir kişiyi kamuda kanun ve yönetmelik olmadan çalıştıramazsınız. Araştırma merkezine ataması yapılan ve görev yapanlar açısından olaya bakarsak, ilgili kanun ve kurum, aym iptal kararını rg de yayınladığı anda, ya ilgilileri başka bir kanuna ve yönetmeliğe tabi kuruma atarsınız yada eski görevine iade edersiniz. 12 ocak itibari ile araştırma merkezi adında bir kurum artık mevcut değil. Verilen iptal kararının doğal bir sonucu bu. Bakanlık personeli olanlar için durumda bir değişiklik yok DMK hükmüne rağmen işlem yapılmamış. İllerde görev yapanların çoğunda işlem tamamlanmış durumda.
  6. MSA

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Özellikle işin istatistik tarafı konu olunca çok hatırlanacaksın dostum. Sağol varol. Değer katıyorsun...
  7. T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü’ne Ankara İli Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde 000000 sicil sayılı polis memuru olarak görev yaparken 000 sayılı KHK ile 00 Ocak 2000 tarihinde görevimden ihraç edildim. Akabinde yapmış olduğum itiraz başvuru üzerine OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu, 2019 yılı Kasım ayında verdiği Kabul kararı ile görevime iade edilmeme karar verilmiştir. Bu karar üzerine, Emniyet Hizmetleri Sınıfına ve eski kadroma/rütbeme yapılması gereken atamam, 7075 sayılı kanunun 10/A maddesi gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığı Araştırma Merkezi kadrosunda GİH V.H.K.İ. olarak yapılmıştır. Bilindiği üzere işlemin dayanağı olan 7075 sayılı kanunun 10/A Maddesi, 12 Ocak 2023 tarihli 32071 sayılı Resmî Gazete ‘de yayımlanan Anayasa Mahkemesi’nin 2018/137 E. 2022/86 K. sayılı kararı ile iptal edilmiştir. Bu nedenle halihazırda görev yaptığım kadroya ilişkin görevlendirme ve atama işlemlerinin temeli olan kanun hükmü yok hükmünde kabul edilmiştir. Buna göre, AYM'nin iptal kararı dikkate alınarak; 1- En kısa zamanda OHAL komisyon kararı da gözetilerek, Emniyet Hizmetleri Sınıfındaki görevim/rütbeme iademe, 2- Bu süre zarfında mahrum kaldığım mali ve sosyal haklarımın yasal faiziyle birlikte iade edilmesi, 3- Yoksun kaldığım özlük haklarımın tarafıma eksiksiz olarak teslimine yönelik işlemlerin tesis edilmesi, 4- Yapılacak işlemlerin neticesinin, 3071 sayılı Dilekçe Kanunu ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu uyarınca yasal süre içerisinde tarafıma yazılı olarak bildirilmesi, hususlarında gereğini saygılarımla arz ederim. XX.01.2023 Ad Soyad TC Kimlik No : EGM Sicil No : İçişleri Sicil No : Emekli Sicil No : Tel : Adres : E-Posta : abcd@icisleri.gov.tr Atama Talep Dilekçe - EGM.docx Atama Talep Dilekçe - İçişleri.docx
  8. AYM 2022/86 K iptal kararı gereği kurumlarınıza dilekçe ile atama talebinde bulunmayı unutmayınız. Örnek dilekçeyi ekliyorum. Emniyet Personeli için Hem EGM hemde İçişleri Bakanlığına ayrı ayrı verilmesi önemli. Dilekçede fazla detaya girmeye gerek yok. Atama Talep Dilekçe - EGM.docx Atama Talep Dilekçe - İçişleri.docx Var. İçişleri Bakanlığına ilk atamadan 4 ve üstü kadro derecesine atananlar, eski görevindeki ek göstergelere tabii olurlar.
  9. MSA

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Telekkürler @MsK. Güzel bir özet olmuş. İlgililere hayırlı olsun.
  10. Hayırlı olsun. Bir mağduriyet kaynağı daha kaldırıldı.
  11. AYM Kararı bugün yayınlandı. Tüm mağdurlara hayırlı olsun. Link: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/01/20230112-3.pdf Madde 452 Tazminat davası açma yasağı uygulayan maddesi iptal oldu. Maddi ve manevi tazminat davası açılabilecek. Madde 460 7075 sayılı kanun 10/A maddesi iptal oldu Uzun uzun daha sonra yazarız. Fakat genel olarak TSK, Emniyet, Jandarma ve Dışişleri Bakanlığında çalışmakta iken ihraç olan ve esdki görevi yerine araştırma merkezlerine atanan tüm personele uygulanan tüm idari işlemler iptal oldu. Tazminat davası açma yasağı kaldırıldı. İdareye ise kısa bir süre içerisinde ilgilileri eski görevlerine atama yükümlülüğü getirdi. @Aklima
  12. MSA

    KHK iade maaş hesaplama

    6 Aylık maaş zam artış oranları internette rahatlıkla bulunabilir. Bu oranları son aldığınız tam maaşınıza ocak ve temmuz aylarında % ekleme yaparak kendiniz liste halinde hesaplayabilirsiniz.
  13. Bana ulaşan biri yada duyumum olmadı.
  14. MSA

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Hayırlı olsun @observer Daha nice seneler şerefle görev yapmak nasip olsun.
  15. Evet İstinafta kesinleşiyor. AYM yolu mevcut.
  16. MSA

    MSB Araştırma Merkezine Atananlar

    Hayırlı Olsun...
  17. Bir arkadaşımıza bilgi edinmeden gelen cevabi yazı. Son Bilgi: EGM, TSK, JnGK, Sahil Güvenlik ve Dışişleri Personelinin araştırma merkezlerinde görevlendirmesi hakkındaki kanun AYM'nin 30.06.2022 Tarih ve 2022/86 sayılı kararı ile iptal edilmiştir. Karar sayısı belli oldu. Gerekçeli kararın açıklanmasını bekliyoruz.
  18. MSA

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    https://nevrakadigil.blogspot.com/?m=1
  19. Gerekçeli karar yayınlanınca ulaşabilirsiniz.
  20. Anayasa Mahkemesi 7075 Sayılı Kanunun (7145 sy Kanun Madde 23 ile Değiştirilen) 10/A Maddesini İptal Etti. AYM, yasal dayanağı 7075 sayılı kanunun 10/A maddesi olan ve OHAL Komisyonu tarafından göreve iade edilen Emniyet, Jandarma ve Asker personelin Bakan takdiriyle Araştırma Merkezlerinde istihdam edilmesine yönelik kanun maddesini iptal etti. AYM ESAS: 2018/137 Birleşeni E.2021/106 (7333 sayılı Kanun’un dava konusu 11., 20. ve 23. maddelerine ilişkin davalar birleştirilmiştir) Kanun Metni: Gerekçeli kararın açıklanmasını bekliyoruz. İçişleri Bakanlığının Cumhurbaşkanlığına görüş sorduğu bilgisi mevcut.
  21. GSS Primlerini basit bir dilekçe ile SGK İl/İlçe müdürlüğünden göreve başladıktan sonra alabilirsiniz. Dava açmaya gerek kalmıyor. Ama önce ihraç süresince 4/C primlerinizin yatması ve hitapta görünmesi gerekli. Göreve başladıktan 1-2 ay sonra alabilirsiniz. Ben bu şeklide yaptım.
×
×
  • Yeni Oluştur...