İçeriği gör

Katniss Everdeen

Üye
  • İçerik

    6
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

6 Normal

KHK Bilgisi

  • KHK
    672
  • Kurum
    Sağlık Bakanlığı
  • Kriterler
    Kriter Yok
  • Komisyon Kararı
    Kabul

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İşlem Yok

Güncel Profil Ziyaretleri

454 profil görüntüleme
  1. Katniss Everdeen

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Merhaba hocam, ben de aynı durumdayım, şunları buldum: SGK li çalisanlardan istenen maas kesintileri için izlenecek yol diye bir görüş buldum Kaynak :https://twitter.com/sosyalguvenlikh/status/1226463606696529925`
  2. Katniss Everdeen

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Bazılarında kesinti olmadan toplu ödüyorlarmış ve daha sonra maliye bunu fark edip istiyormuş. Artık 1 ay artık 1 sene sonra falan, ne zaman fark ederlerse, işleme koyarlarsa, ama sonunda istiyorlarmış. Çalıştığın, geçimini sağladığın için cezalandırılıyorsun gibi sanki ?
  3. Katniss Everdeen

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Burada ihraç döneminde sigortalı çalışanlardan iade edildikten sonra toplu ödemelerden kesinti yapılmaması adına 2003 yılındaki lehimize olabilecek kanun maddesi hakkında bilgi verebilecek biri var mıdır? Normalde ihraç döneminde SGK'lı çalışanların geriye dönük toplu maaş ödemelerinden SGK'lıyken aldığı ücretler kadar kesinti yapıyorlar. Buna dayanak olarak da aşağıdaki 1969 yılındaki bir kararı yorumluyor uyarlıyorlar. (ki bu kararda kişi devlet eliyle var olan görevinden alınıp başka bir kuruma atanıyor veya sürgün ediliyor ve kişinin eski yerine dönmek için açtığı dava sonucu olarak ise kişi kazanıyor ve; eski yerinde çalışsaydı alabileceği maaşlar toplamı - sürgün edilen yerindeki maaşlar toplamı, şeklinde kişiye farkı ödenmesi gerek sonucuna varılıyor ki ihraç edilenlere yorumlanması doğru değil)
  4. Katniss Everdeen

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Evet haklısınız öyle yorumlayınca, kurum bize tazminat ödemiyor, KHK kararında belirtildiği üzere olması gereken hakları iade ediyor, aşağıdaki karara itiraz için zaten tazminat talep edilemez diye KHK hükmü de sadece bu durum için lehimize gibi olabilir. Aşağıdaki Kararda Cimer'in görüş yazısı içerisinde 1967 yılına ait aleyhte verdiği SGK'lı çalışanların ihraç döneminde kazandığı maaşlar toplamı, iade edildikten sonra ilgili devlet kurumunun geriye dönük toplam ödeyeceği maaş miktarından düşürülür kararı ise;( ödenecek tazminat) - (sürgün edilen görevdeki maaşlar toplamı) diye bir sonuca varılıyor. Yani dediğiniz üzere bizlere tazminat ödenmediği sadece hakkımız olan maaşlar iade edildiği için aşağıdaki kararın referans gösterilmesi ile sağlıklı bir yorumlama yapılmış olmuyor burada. 2. bir gözlemim ise Maliye öncelikli olarak şu kişilerden SGK'lı dönemde çalışılan parayı geri istiyor:: geriye dönük toplu maaş ödemesinde en yüksek vergi diliminden kesilip ödenmesini dava eden ve kazanan veya maliyeye dilekçe ve karar sunup geri alan veya SGK da 4A da ödenen primlerini geri isteyenler. Ama eninde sonunda SGK lı dönemdeki maaşlar sanırsam istenecek ve faiziyle maalesef ?
  5. Katniss Everdeen

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Bu duruma ilişkin 1960 yılına ait dayandırdıkları kararı inceledim. O kararı bizim bu durumlara uyarlayarak yorumlamışlar. Halbuki orada incelediğim kadarıyla davacı devlet eliyle var olan kurumundan alınıp başka bir kuruma tayin ediliyor ve doğal olarak da dava açıp eski yerine dönebileceği kararlaştırılan kişiden sürgün edildiği ikinci kurumdan kazandığı maaşlar alınıyor ve ilk kurumda çalışsaydı alacağı maaşlar veriliyor. Yani ilk kurumda eğer görevinden alınmasaydı kazanacağı tüm paradan ikinci tayin edildiği kurumda kazandığı para çıkarılarak farkı veriliyor. Bizim duruma zorlayarak bir uyarlama yapılmış hem de cimer den gelen cevap bu kararı göstererek açıklıyor maalesef. Dilekçe ile maliyeye başvurup ret kararını idari mahkemeye taşımak doğru bir yol mu acaba?
×
×
  • Yeni Oluştur...