İçeriği gör

Dexfield

Üye
  • İçerik

    24
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    8

Dexfield | Son Ödül • Mart 24

Dexfield • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

83 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    701
  • Kurum
    Emniyet Genel Müdürlüğü
  • Kriterler
    Kriter Yok
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Ankara 19. İdari

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İşlem Yok

Güncel Profil Ziyaretleri

784 profil görüntüleme
  1. Dexfield

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Allah razı olsun. Toplu parayı ankara cok geç veriyordu. Temmuzda iade olanlar daha toplu paralarını alamadılar yani öyle düşünün. Geri isterler diye düşünüyorum ama bu konuda net bi sey duymadım ben.
  2. Dexfield

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Herkese hayırlı ramazanlar. Şu mübarek günlerde hayırlı haberler vermek isterdim ama maalesef. Belki de hakkımızda hayırlı olan budur gerçi bilemiyoruz. Neyse.. Ohal Komisyonundan ret alıp idare mahkemesine gitmiştim. 2023 Mart ayında mahkeme Ohal kararını "Sosyal çevre ve üst amir kanaati" suçlamaları hukuka aykırıdır diyerek iptal etti ve 2023 Temmuzda mahkeme kararı sonrası iade oldum. Daha sonra istinaf ara karar olarak YD verdi, bazı kurumlardan bilgi talep etti ve 2 ay çalıştıktan sonra YD kararı gereği yeniden ihraç oldum. Yaklaşık bi 6-7 ayın sonunda ana karar verildi ve İstinaf isteminin kabulüne kararı çıktı. Babamın devam eden davasını ve istinaf aşamasında ortaya çıkan 2014 ve 2015 yıllarında 2 adet ankesör/büfe çağrısı olduğunu bahane ederek istinaf isteminin kabulüne karar verildi. Süreç benim için kısa vadede bitti. Mahkeme kararı elime ulaştıktan sonra dilekçemizi yazıp Danıştaya gideceğiz. Danıştay süresi hakkında bilgi sahibi olan var mıdır? Ortalama kaç senede bi cevap alırız? Danıştay'dan iade olan var mı onu da bilmiyorum ama yine de sizelere sormak istedim. Teşekkürler.
  3. Dexfield

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Memurlar.net forumlarında çok aktif bi şekilde bu konular konusuluyor. Sürekli oradan takip ediyorum. Mesleğe mahkeme kararıyla benim gibi başlayan ve 30 günü geçen bir sürü memur var ve hicbiri hakkında açık veya ihraç olayları olmadı. Ve bazıları yürütme durdurma aldığı halde mesleğe başladılar. Acaba danıştaya kadar bekleyecekler mi? Sonuçta ilk mahkemeden sonra EGM’nin itiraz edeceği belli ve ben mesleğe başlamadan önce EGM karara itiraz etti. Ben ona rağmen başladım. Mesleğe başladıktan sonra da YD kararı cıktı. Bunun bi süre sınırlaması var mı? Bunu merak ediyorum.
  4. Dexfield

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhabalar herkese. 12.05 idare mah. ohal komisyonunun ret kararını iptal etmişti. 12.07 tarihinde de EGM’ye yeniden başlama yapmıştım. Kimliklerimiz verildi ve her gün düzenli olarak imza atıyorduk,kadromuz belli olana kadar. EGM karara YD talepli itirazda bulunmuştu ve 27.07 tarihinde de Nöbetçi İdare Mahkemesi YD kararı vermiş. Davacının savunması ve konuya tekrar karar verilene kadar YD karar verildi yazıyor. Emniyetten yine hakkımda bilgi belge istemis. Mali Suçları Araştırma Kurulundan da mali rapor istemiş. Zaten Emniyetten ve diğer tüm kurullardan hakkımda bilgi belge yok diye yazı geldi. En ufak bir şey bulunmadı. Neden böyle bi karar çıkar anlamıyorum. Bundan sonra ne olur sizce? Açığa mı alırlar yine ihraç mı ederler?
  5. Dexfield

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Herkese merhaba. 12.05.2023 tarihinde idare mahkemesi iptal kararımı görmüştüm. Atama onayı bekliyordum ve bu onay 06.07.2023 tarihinde çıkmış. Dün itibariyle de bana tebliğ oldu. Arayıp ne zaman başlama yapmam gerektiğini öğrenmeye çalışıyorum ama henüz birilerine ulaşamadım,telefonlar hep meşgul. Birilerine ışık olur belki diye paylaşmak istedim. Emniyet karara kanun gereği itiraz etmişti zaten ama Emniyet mahkeme kararını beklemeden oluru almış. Bunu iyi bir gelişme olarak algılıyorum. Süreç hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
  6. Dexfield

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    merhaba. toplu para alma olayı hakkında bilgi verebilir misiniz? çok bilgi kirliliği var bu konu hakkında. o zamanki maaşları baz alıp yasal faiz mi uyguluyorlar?
  7. Dexfield

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    teşekkür ederim bilgi için. peki bana bir tebligat gelecek mi? neye göre karşı dilekçe yazmalıyım? yoksa süreci UYAP'tan mı takip etmeliyim? bir avukatla anlaşmamın bana faydası olur mu?
  8. Dexfield

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhabalar. Daha önceleri yazmıştım. 12 Mayıs tarihinde 19. İdare Mahkemesi Ohal Komisyonu Ret kararımı iptal etmişti. Dosyamda sosyal çevre kriteri vardı sadece. Bugün de EGM'nin karara itiraz ettiğini UYAP'ta gördüm. Bundan sonra yapacak tek şey kararı beklemek olacak sanırım değil mi? EGM mahkeme kararını beklemeden arayıp başlama yaptırabilir mi? Ya da bundan sonraki süreç hakkında fikri olan varsa yardımcı olabilir mi?
  9. Dexfield

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhabalar herkese. Bugün UYAP üzerinden ihracımın iptal kararını görmüş bulunmaktayım. Hayırlısı olsun inşallah bizim için. Ülke olarak zor günler geçirdik,geçiriyoruz da ama biraz mutlu olmaya hakkımız var sanırım. Dosyamda hiçbir şey yoktu zaten ohal'den dönmeyi bekliyordum ama olmamıştı. Nasip buradaymış. Şimdi bana önümdeki süreç hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar var mı? Eğer varsa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler. https://imgyukle.com/i/rnw1C8
  10. Dexfield

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Yeni çıkan yasa gereği yorum yapmaya korkar olduk o yüzden susup size sormak istedim Bizler için ne gibi be gelişme söz konusu olur?
  11. Dexfield

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Herkese selamlar öncelikle. Geçtiğimiz günlerde RET kararımı sizinle paylaşmıştım. 12.09.2022 tarihinde RET kararımı gördüm ve her gün düzenli olarak bakıyordum. Bugün yıllardır beklediğim kararım elime ulaştı. Karar numarası: 2022/2828* Hakkımda hiçbir suç unsuru yoktu. Sadece babamdan ötürü bunlar oldu diye tahmin ediyordum. Kendisi beraat edip emekli olmasına rağmen yine de suçladılar ve hakkımda ÜST AMİR KANAATİ VE SOSYAL ÇEVRE saçmalıklarını sebep göstererek RET vermişler. Eğer bir gün bi şeyler düzelirse diye gereken hukuki yolları izleyeceğim. Ama artık benim bu mesleğe olan tüm şevkim yerle bir oldu. Dönsem bile askerlik muafiyetimi ve verecekleri üç beş kuruşu alıp hayatıma bakmak istiyorum. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Sağlıcakla kalın.
  12. Dexfield

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Mühendis ben de o yazdığım ikamet adresinde değilim. Gittim Ptt'ye sordum dediler ki MERNİS adresinde neresi varsa oraya gönderiyorlar,ilk başta nereye yazdığın önemli değil dediler. Bu bilgi yanlış da olabilir ama en son edindiğim bilgi bu şekildeydi.
  13. Dexfield

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    teşekkür ediyorum düşünceleriniz için. bir kaç tanıdığım var kurs alıp yazılım şirketlerinde iş bulan. onlarla iletişime geçip izledikleri yolları izlemek istiyorum en azından fikir sahibi olma açısından. bunun yanı sıra ingilizcemi geliştirmek de istiyorum. kurslar çok pahalı ve internette de bir sürü bilgi var kafam karışıyor. acaba forum yardımcı olabilecek birileri var mıdır?
  14. Dexfield

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhabalar. Ohal'den ret kararı sonrası önüme bakmanın zamanı geldi diye düşünüyorum. Bu nedenle hem yaşımın genç olması hem de liseyi Web Tasarım ve Programlama üzerine okuduğumdan dolayı yazılım kursu alıp koluma altın bilezik takayım diye düşünüyorum. Evlilik sebebiyle de İstanbul'da yaşayacağımdan dolayı yazılım üstüne iş bulabileceğimi düşünüyorum. Yazılım kursu,iş imkanı hakkında bilgi ve tecrübe aktarabilecekler varsa eğer aramızda yardımcı olmalarını rica edeceğim. Şimdiden teşekkürler.
  15. Dexfield

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhabalar. Bildiğiniz üzere 12 Eylül tarihinde RET kararımı görmüştüm. Her gün bakıyordum sayfaya o yüzden günü gününe söyleyebiliyorum kararın girildiği tarihi.. Bir kaç sorum olacaktı. Tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Bildiğiniz üzere babam da ihraç EGM personeliydi. Maaş,İkramiye,İkramiyenin Yasal Faizi gibi ödenekleri aldı. Bir kaç suçlaması düştü sadece Komiserlik Sınavı ve 2001 Yılına ait tanık beyanından dolayı davası uzayıp durdu. EGM personeli özelinde Kurum Kanaati ve Sosyal Çevre suçlamalarının yapılacağını düşünüyorum.(Tebligat geldiğinde de yazarım zaten buraya) Çünkü bu zamana kadar en ufak bir işlem geçirmedim. İhraç oldum ve RET kararını gördüm hepsi bu. Dilekçe yazmak ve süreci takip için avukatlardan yardım almaya,tutmaya gerek var mı? Eğer varsa avukatımın ihraç hakim,savcı olmasının iyi ya da kötü etkisi olur mu? MHP kökenli avukat tanıdıklar da olabilir bu süreçte onlara paslasam daha iyi mi olur? Sürecin ne kadar uzun olduğunu kestiremediğim için mesleğe geri dönmeyi beklemeden hayatıma devam etmek istiyorum. (Evlilik ve Başka bir şehire gidip iş bulmak gibi.) Sorularımın uzun ve karmaşık olduğunun farkındayım ama burdan başka bilgi alabileceğim ve tabiri caizse dertleşebileceğim bi yer olmadığının farkındayım. Hakkınızı helal edin. Şimdiden teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...