İçeriği gör

Cengiz Şahin

Üye
  • İçerik

    17
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

47 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    672
  • Kurum
    Jandarma Genel Komutanlığı
  • Kriterler
    Diğer
  • Komisyon Kararı
    İnceleme Devam Ediyor

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. Cengiz Şahin

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    sebep takipsizlik (KYOK) aldığım soruşturmanın içeriği. 1995 yılına ait sohbet toplantısına katılma. Beni devlet kadrolarında çalışmamı engelleyecek şekilde güvenilirliği tartışılır birey yapıyormuş. Keşke bakanın biri gibi "aklımızı kiraya vermedik" demem (bir de kayınpeder torpili olmalı yanında) yeterli olsa ama olmadı. Delilleriyle ispatlamama rağmen beni ısrarla olmadığım bir yerde konumlandırma çabasındalar. Tabi ki ne komisyon ne de idare mahkemesi kararlarında yıl ile ilgili hiçbir ibare yok. Arkadaşlar kandırılmadan 20 yıl önce benim kandırılamamış olmam birilerine çok koymuş sanırım.
  2. Cengiz Şahin

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    12 Kasımda Komisyon Red vermişti. Aynı hafta Ankara 20. İdare mahkemesine başvurdum. 05 Nisan itibarı ile de başvurum REDDEDİLDİ. 5 yıl ölü taklidi yaptıktan sonra inanılmaz hız.
  3. Cengiz Şahin

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    J.Gn.K.lığı tarafından gönderilen Komisyon kararım dün elime ulaştı. Karar tarihi 02 Kasım 2021 (Her gün düzenli bakardım. Sisteme 11 Kasım Perşembe günü yüklendi.) KARAR NO: 2021/20496 BAŞVRUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ BÖLÜMÜ : 1. Başvurucunun J.Gn.K.lığı Değerlendirme Komisyonunun oy birliği ile kurumdan çıkarılması yönündeki kararı FETÖ/PYD silahlı terör örgütü ile ilişkili olduğunu göstermektedir. (İhraç olmadan önce kurumdan bakanlığa giden değerlendirme yazısından bahsediyor. 18.08.2016 tarihindeymiş. 672 KHK'yla ihracıma sebep olan teklif yazısı şimdi başvurumun red olmasına sebep olmuş. Tam bir kısırdöngü.) 2. Başvurucunun silahlı terör örgütüne üye olma suçu kapsamında hakkında soruşturma dosyasında yer alan tespitler ve olgular , başvurucunun FETÖ/PYD ile irtibat ve iltisakına delalet etmektedir. (02.09.2021 tarihinde KYOK ile sonuçlanan soruşturma. C.Savcısının dava açılmasına gerek görmediği tespit? ve olgular? irtibat ve iltisak olmuş.) Bu saatten sonra seçimi bekleyen tayfaya +1. İdare mahkemesinin karar vermesi zaten 1,5 yılı bulur. İyi geceler..
  4. Cengiz Şahin

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bende ancak KYOK kararımı alıp da itiraz dilekçesine ekledikten sonra idari tedbir kalktı. Sanırım bir soruşturma geçirmeden bu tedbirin kalkması zor maalesef.
  5. Cengiz Şahin

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bugün öğlen sisteme RET kararımı girmişler. 672 idi. Birkaç hafta önce KYOK göndermiştim. Onu beklemişler herhalde. Ümitliydim. Ancak bu kadar hukuksuzluğun olduğu ortamda da şaşırmadım. Karar elime ulaşınca paylaşacağım buradan ama adım gibi biliyorum "kurum kanaati"...
  6. Cengiz Şahin

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ben de buna kafa yormuştum biraz. Paranın bugünkü değerini ÜFE veya TÜFE ya da bunların ortalamaları üzerinden hesaplama araçları var. Yasal adi faizle kıyaslandığında bariz fark çıkıyor. Ben de iade olursam bunun takibini bırakmayacağım. Sonuç alacağımı da düşünüyorum.
  7. Cengiz Şahin

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Pasaport tahditimin kalktığını öğrendim. Ancak anladığım hakkımda sonuçlanmış ya da başlatılmış herhangi bir soruşturma olmasaydı tahdit kalkmayacaktı. Nasıl bir garabettir bu.
  8. Cengiz Şahin

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Başka bir kurumda olsaydım ihraç olmazdım, olsam bile şimdiye kadar 10 kere iade olurdum diye düşünüyorum kendi kendime. İşimiz zor, belki de zaman lehimize işliyordur. Son 8.000lere kalmak da bir başarı TSK personeli için..
  9. Cengiz Şahin

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bir KHK ile sonsuza kadar pasaport alamama gibi bir durum olamaz. "Pasaport Kanunu Ek Madde 7- (Ek:17/10/2019-7188/2 md.) Millî güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı nedeniyle; A) 20/7/2016 tarihli ve 2016/9064 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla ilan edilen olağanüstü hal kapsamında kabul edilen kanunlar uyarınca kamu görevinden çıkarılmaları veya rütbelerinin alınması nedeniyle pasaportları iptal edilenler ile haklarında pasaport verilmemesine yönelik idari işlem tesis edilmiş olanlardan, B) 18/10/2016 tarihli ve 6749 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanunun 5 inci maddesi ve 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 35 inci maddesi uyarınca pasaportları iptal edilenler ile haklarında pasaport verilmemesine yönelik idari işlem tesis edilmiş olanlardan, C) Mahkemelerce yurt dışına çıkmaları yasaklananlar hariç olmak üzere bu Kanunun 22 nci maddesi uyarınca pasaportları iptal edilenler ile haklarında pasaport verilmemesine yönelik idari işlem tesis edilmiş olanlardan, haklarında aynı nedenlerden dolayı; devam etmekte olan herhangi bir idari veya adli soruşturma veya kovuşturma bulunmayanlara, kovuşturmaya yer olmadığına, beraatine, ceza verilmesine yer olmadığına, davanın reddine veya düşmesine karar verilenlere, mahkûmiyet kararı bulunanlardan cezası tümüyle infaz edilenlere veya ertelenenlere, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilenlere, başvurmaları hâlinde kolluk birimlerince yapılacak araştırma sonucuna göre İçişleri Bakanlığınca pasaport verilebilir." denilmektedir. Buna göre her bir yeni durum geliştiğinde başvuru yapınız. İlla ki o pasaport alınacak..
  10. Cengiz Şahin

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Geçtiğimiz ay Takipsizlik kararı almıştım. Kararı EK yapıp Ankara İl Nüfus Müdürlüğüne "Pasaport Şerhimin Kaldırılması Talebi" konulu dilekçem ile gittim. Şubat ayında İlave tedbirlerin kaldırılmasına yönelik vermiş olduğum başvurumun reddedilmiş olduğunu, pasaport şerhinin kalkmamış olduğunu bildirdiler. (Açıkçası henüz karara bağlanmadığını düşünüyordum, takipsizlik kararını da eklersem şerh kalkar diye ümit ediyordum.) İtiraz dilekçesi verebileceğimi söylediler. Ben de o zaman bu dilekçeyi itiraz dilekçesi olarak alın dedim. Sonuçta yeni gelişen bir durum vardı. Artık takipsizlik aldığım için adli süreç sonlanmıştı. Dilekçeme kayıt numarası verip aldılar. Bakalım nolcak? Benim de canım sıkıldı ama komisyon ile alakası yok..
  11. Cengiz Şahin

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ben Kasım 2019 gibi iade KHK'sı çıkacak diye düşünüyor ve umuyordum. Artık böyle bir şey olamayacağına kanaat getirmiş durumdayım. Umarım yanılırım.
  12. Cengiz Şahin

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Evet, adli soruşturma sona ermediği için komisyonun karar vermediğini düşünüyorum. 672 KHKlı olarak maalesef takipsizliğin ya da beraatin göreve iade için yeterli görülmediğini biliyorum. Zaten mesajımın sonunda inşallah ile başlayan temennim de kaygılarımın olduğundandır. "Umarım sırf TSK personeli olduğum için yargısız infazda ısrar edilmez." kısmı sizin bu yazdıklarınızın özeti zaten..
  13. Cengiz Şahin

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bugün nihayet KYOK kararımı aldım. Artık Komisyonun karar vermesinin önünde engel kalmadı. Umarım sırf TSK personeli olduğum için yargısız infazda ısrar edilmez.
  14. Cengiz Şahin

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Komisyon 2 ya da 3 ay önce soruşturma dosyasının muhteviyatını istemiş Ankara C. Savcılığından. Yarın savcıya gidip dosyamın durumunu soracağım. Geçen hafta Ankara'da daha önceden tespit edilmiş olan 450 ankesörlü hat için analizin (kullandığım hattın) tamamlandığını ve sorun olmadığını ancak 100 yeni ankesörlü hat tespit edildiği için yeniden analize gönderdiğini söylemişti. İlgilileri arayıp ivedi isteyecekti analizi. Bu ay çıkmadan gel demişti. Bende KYOK tan yana herhangi bir tereddüt yok. Ancak komisyon ne yapacak cidden merak ediyorum 672li bir zabit olarak. Bilgi kirliliği çok fazla çünkü...
  15. Cengiz Şahin

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    672 j.gn.k.lığı devam. halen irtibat kurduğum TSK personelinden sadece bir kişi var ,701'li, incelemesi devam eden. Kabul alan bir devrem var bildiğim. Halen umutla bekliyorum bakalım N'olcak?
×
×
  • Yeni Oluştur...