İçeriği gör

drbulentozbay

Üye
  • İçerik

    28
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    6

İletiler bölümüne drbulentozbay kullanıcısının eklediği dosyalar


  1. The Oracle, 15.04.2024 - 00:22 yazdı:

    Değerli arkadaşlar öncelikle hepinize iyi günler. Daha önceden bilgi edinmek istediğim bu konu hakkında farklı meslek gruplarını ilgilendiren sorular sorulduğunu ve forumda birçok cevap verildiğini biliyorum ama acaba son durum nedir diye tekrar sormak istedim.

    İhraç edildiğim Ocak 2017' den itibaren çalışıyorum ama SGK kaydım yok ve maalesef işyeride kayıt yapmaya yanaşmıyor. Bunun böye devam edemeyeceğine geçte olsa karar verdim ve sigorta kaydı olacak şekilde iş aramaya başladım. Bazı işyerlerine görüşme için gittiğimde KHK' lı olduğumu söylemedim. Söylesem muhtemelen baştan reddecekler.

    Herhangi bir işyerine KHK' lı olduğumu söylemeden girsem acaba sigorta bildirimi veya kaydı yaparken bu bilgiler gözüküyor mu? Net bir bilgisi olan varsa cevap verebilirse sevinirim. İş yerine girersem tabiri caizse sonradan papaz olma ihtimalimiz var. :(( Maalesef toplum hala bu konuda bilgisiz ve duyarsız.

    Sayın The Oracle;

    2017- 2023 arasında KHK' lı ve sigortalı olarak özel hastanelerde çalıştım. Kasım 2023' de memuriyete döndüm. SGK' dan çakışmalı hizmet nedeniyle adıma yatan sigorta primlerini geri istedim. ( Foruma genel not: Üniversite geriye dönük maaşlarımı verdi. Döner sermaye, ek ders ve promosyonları, nöbet ücretlerini vermedi. Bunlar için dava açtım. SGK almış olduğum emekli maaşlarımın üniversitece geri alınarak SGK' na iadesini istedi. Üniversite emekli ikramiyemi geri almak için beni  icraya verdi. Tüm arkadaşlarımın bu tatlı dertlerle uğraşacağı günleri en kısa zamanda görmelerini dilerim.)

    • Beğeni 4
    • Teşekkür 1

  2. Bünyamin, 23.08.2022 - 21:42 yazdı:

    33 yıllık görevliyken ihraç oldum. Bugün itibariyle iade kararırimi gördüm.  Görev imam hatip. 9 ay açıkta kaldım.  67 ay emekli maaşı aldım. Ne kadar toplu ödeme olur. Emekli ikramiyesi de aldım. 

    Merhaba Bünyamin hocam;

    Ben 86 ay emekli maaşı aldım. Emekli maaşlarımı ve ikramiyemi üniversite mahsuplaşmadı. Daha sonra SGK' dan üniversiteye ve bana maaş ve diğer özlük haklarından kesilsin diye yazı geldi. Sizin nasıl oldu?


  3. Bla Bla Bla, 23.01.2024 - 22:49 yazdı:

    AİHM Yalçınkaya kararı sonrası, hazırlanan güncel Bölge İdare Mahkemesi örneğini Av.Nevra Kadıgil'in aşağıdaki sitesinde bulabilirsiniz. Ek beyan şeklinde hazırlanmış bu dilekçeyi kendinize uyarlarsınız. 

    https://nevrakadigil.blogspot.com/2023/10/AİHM-yalcinkaya-karari-uyarinca-idari.html?m=1

    Sayın Bla Bla Bla, Sayın Aklima, Sayın Karagöz;

    Arkadaşlar merhabalar. 13. BİM kararı gereği 27 Kasım' da emeklillik sonrası yeniden üniversitede göreve başladım. İki hafta sonra geriye dönük maaşlarım hesabıma yatırıldı. Döner sermaye, ek ders, yayın teşvik, agi ödemeleri yapılmadı. 18 Aralık' ta Üniversite ile afiliye SB Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği' ne ek ödemeler için dilekçe yazdım. Bir ay sonra Sağlık Müdürlüğü görüşü ile fiili olarak çalışmadığım gerekçe gösterilerek olumsuz cevap geldi. 23 Ocak' ta geriye dönük  maaşlarının tümüyle kızıma sıfır  bir araba aldım. Dün SGK' nun Üniversite' ye yazılan yersiz ödenen emekli maaşlarının Üniversite tarafından maaşımdan ve ek ödemelerden kesilerek SGK' hesabına yatırılmasını, emekli ikramiyesinin ise  Üniversite'nin almasını ve Üniversite 'nin hesabında kalmasını (2011/32 sayılı genelge) içeren bilgi yazısını aldım. Bundan sonraki süreç hakkında görüş ve tavsiyelerinizi istirham ederim. Herkese sevgi ve selamlarımla. 

    Not: Emekli ikramiyemi SGK 40 günlük 4A nedeniyle 2018 yılında bir yıl gecikmeyle idari mahkeme kararıyla almıştım. 

    • Beğeni 2

  4. buyukguclu, 26.11.2019 - 21:58 yazdı:

    İyi Akşamlar.
    Akademisyendim. İnşallah yine  olacağım.
    Beraat  ettim.  Komisyon  Kabul verdi. YÖK beni başka bir  üniversiteye atadı.
    Sormak istediğim şu. Eğer  bilgisi olan cevap verirse sevinirim. Bu arada 22 aydır emekli maaşı alıyorum.
      Geçmişe dönük  kanunî  haklarım nelerdir?  Geçmişe dönük maddi  haklarımı  nereden  nasıl  alacağım. Dilekçe örneğide verirseniz sevinirim.

    Büyükgüçlü merhaba 

    Haklarınızı aldınızmı?

    İyi akşamlar  


  5. orhangokce, 11.08.2023 - 11:42 yazdı:

    Merhabalar..

    672 ile MEB'den eşimle ben ihraç olduk.ben şu an yatarımi

    bitirip denetimi de bitirip çıktım.eaim göreve döndü ve

    Eylül de yeşil pasaport hakkı doguyor.

    Geçen yıl sanırım Eylül'de pasaport aldım ama şerh koymuşlar.

    ildeki memur Ankara'daki komisyonun karar verdiğini ellerinden.

    Birİbr şey gelmediğini söylüyor.pasapoetum var ama şerh var.

    Eşim Eylül sonu gibi yeşil pasaport alsa ben de pasaportumu

    yeşile çevirebilir miyim?şerh kalkar mı?

    Forumda aradım bulamayınca yazdım.

     

    Aslında idari dava açmayı düşünüyordum ama bir arkadaş ağır

    cezaya yazdığını onun uYerine  düzeltildigini söyleyince

    bilmediğim şeyleri öğrenmek istedim.

    Teşekkürler..

    Orhangökçe merhaba

    Eşiniz üzerinden almayı deneyin. 


  6. arif56, 11.07.2023 - 14:14 yazdı:

    merhabalar herkese adil bir gün dilerim. 

    ben 1 eylül 2016 da  hiç bir kriter olmamasına rağmen kurum kanaatince ihraç edildim. ihraç edildiğim zaman emekli hakkımı kazanmış bir memurdum. Geri iade edileceğimi düşündüğüm için 20 ay boyunca emekli olmadan bekledim ama iade gelmeyince kendi isteğimle emekli sandığına başvurarak emekliğe ayrıldım. emekli ikramiyesini aldım ve maaşım bağlandı. 2021 eylül ayında 65 yaşımı doldurdum. 2023 haziran ayında idare mahkemesi görevime iade ve tüm özlük haklarımı faiziyle iadesine karar verdi. Lakin çalıştığım kurum sadece emekli olana kadar geçen 20 ayın iadesini verdi. ben kendi isteğimle değil yaş haddini doldurmuş olarak emekli olmak istiyorum yani ihraç gününden 65 yaşına kadar geçen süre için kaybettiğim maaşımı geri ödenmesi için ne yapabilirim. 

    Arif56 merhaba. Ben de benzer durumdayım. Ekim 2016' da emekli oldum. Henüz iade olmadım. Bu durumda kurum bana 2.5 aylık geri ödeme yapacaktır. 7 yıllık geri ödeme için idare mahkemesine başvurmak gerekir. Selamlar.


  7. Merhaba arkadaşlar;

    Benim kriterlerim 2007 de açılan ve sürekli aktif olan BankAsya Hesabı(Çocukların okula başlaması ile açılan), Cihan medya, ve lehime ve aleyhime tanık ifadeleri ile Ağır Cezada üyelikten yargılandım. Yerel mahkeme beraat verdi. Savcı itiraz etti. Bölge Ağır cezada da beraat ettim. İki yıl önce 22.  idare mahkemesi ara karar verdi. Dört başlık vardı. İç İşleri ne dernek vakıf, BDDK, Bank Asya, ve benden tanık beyanlarına cevap vermemi istedi. Benim cevabım UYAP ta görülüyor. Kurumlardan gelen bir bilgi yüklü değil. İltisak var deyip Red verdi. Bugün sistemde 13. Bölge idare ara kararını gördüm. Bu kez 4 başlık 10 başlığa çıkmış. Şöyle ki; 1- Üniversiteye iltisakla ilgili belge ve kanaatiniz var mı? diye soruyor 2- il Emniyette By lock , iltisakla ilgili belge? 3- 4- EGM KOM ve TEM'e iltisakla ilgili açık veya gizli kaynaktan herhangi bir istihbari bilgi tanıkifadesi, şikayet varsa belgesi? 5- Krea İçerik'e Digitürk aboneliği, iptal tarihi? 6- İç İşleri' ne dernek vakıf üyeliği? 7- TMSF' ye 2013 öncesini de içeren hesap hareketleri? 8- Cihan Medya ödemesi ve mahiyeti? 9- MEB' na Özel Eğitim okul ve yurt kaydı? 10- İl Cumhuriyet Baş Savcılığı' na irtibatla ilgili lehine veya aleyhime tanık, ihbar, şikayet olup olmadığı ve gizlilik kararı yoksa belgelerin bir örneğinin istenmesi soruluyor. Bana sorulan bir şey yok. Herkese iyi hafta sonları dilerim. Kalın sağlıcakla 

    • Beğeni 2
    • Şaşırma 1

  8. Dr. Kara Göz, 5 dakika önce yazdı:

    İrtibat diye bir şey uyduruyorsun. Sonra yeterli gelmiyor bir de buna seviyeler uyduruyorsun. Cezamız verilmiş, sebebi açıklamayı sonradan düşünüyorlar resmen. Bir 5 yıl daha iktidara gelirlerse kim bilir daha nelerle çıkacaklar karşımıza. Bunlardaki hayal gücü, sürrealizm, dışa vurumculuk, içe atımcılık Fransız ressamlarında yok.

     


  9. ozelharekat61, 13.03.2022 - 18:43 yazdı:

    Hocam hükümet değişmeden bu hükümetle bi çözüm olacağını asla düşünmüyorum zira Danıştay'dan idare mahkemelerine hicbir yerde doğru düzgün kararlar cıkmıyor hala ve hala ceza kısmına baktığımızda da durum cok farklı değil bu yüzden benim hicbi ümidim yok biz resmen bu kadere terkedildik ben buna acıklama bulamıyorum ve soruyorum sürekli

    Neden Allah ım bizi zalimlerin eline düşürdün ve çaresiz bıraktın bizi niye bu kaderi yaşamaya terk ettin neden senelerimizi güzel gençlik yıllarımızı böyle hukuksuzluğa mahrum ettin ? Neden herkes hayatını yaşarken biz bu hukuksuzlukla adaletsizlikle cebelleşiyoruz hemde hic hak etmediğimiz yerde diye hergün kendime defalarca soruyorum ve cevap olmadığı icin hergün inancımı yitiriyorum herşeye

     

     

    Özel harekat 61 kardeşim;  sakın inancını kaybetme. Kendini senden yukarda olanlarla değil, aşağıda olanlarla kıyasla. Aldığın her nefesin kıymetini bil. Derdi veren dermanını da verir. Gruba dertlerini dökmen ve arkadaşlarının da tesellileri çok takdire şayan. Sevgilerimle 

    • Beğeni 1
    • Onaylama 1
    • Katılmama 1

  10. Eren Batu, 12 saat önce yazdı:

    Merhabalar, eşimin yaklaşık bir buçuk yıldır bölge idare mahkemesi'nde OHAL kararına itiraz davası var göreve dönüş için kendisi emniyet personeli idi. Geçtiğimiz nisan ayında eşim vefat etti davaya dahil olmak için verdiğim dilekçe Eylül ayında işlem alın da 2 hafta sonra red kararı gelmiş. Karar tebliğ muhtara bırakılmış buradan da babam almış karari. Fakat bana söylemeyi unutmuş o dönemde oğlumun isim değiştirme davası da olduğu için onunla ilgili bir şey olduğunu düşünmüş geçen hafta karar bana verdiğinde 30 günlük itiraz suresinin geçtiğini gördüm konu ile ilgili ne yapabilirim. E devlette dosya hala acik görünüyor yardımcı olur musunuz. Tam olarak ne yapmalıyım ya da yapacak bişey yokmu artık 

    Allah rahmet eylesin 

    • Beğeni 2

  11. Aklima, 2 saat önce yazdı:

    AYM kararlarının çevirilerinin yapıldığı https://twitter.com/anayasagundemi sayfasını AİHM nin konulara yaklaşımının tespiti açısından tavsiye ederim. Paylaşımlar AİHM nin resmi çevirileri değil. Farklı konulardaki kararlar hukukçular tarafından çevriliyor.

    Silahlı Terör Örgütüne Üyelik Suçlamasıyla hakkında soruşturma olan, olabilecek olan, kovuşturma olanlar, kovuşturma aşamasına geçecek olanların DİKKATİNE.

    AYM https://kararlarbilgibankasi.anayasa.gov.tr/BB/2019/10634 adresinde bulunan 

    "ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU BAŞVURUSU

    (Başvuru Numarası: 2019/10634)

    Karar Tarihi: 1/7/2021

    R.G. Tarih ve Sayı: 8/7/2021-31535"

    şeklindeki kararında, "FARKLI GEREKÇE" (Yani "kararı destekliyorum ancak gerekçelerim aşağıdaki gibidir" manasına gelmektedir. ) başlığı altında 13 üncü paragrafta "Benzer bir uygulama ülkemiz açısından da söz konusudur. Bilindiği gibi bir oluşumun terör örgütü olarak kabul edilmesi noktasında yasal olarak belirlenmiş bir usul bulunmamaktadır. Yıllardır kabul edildiği haliyle, bir oluşuma terör örgütü nitelendirmesinin yapılması yargı kararlarıyla olmaktadır. 

    Benzer bir uygulama ülkemiz açısından da söz konusudur. Bilindiği gibi bir oluşumun terör örgütü olarak kabul edilmesi noktasında yasal olarak belirlenmiş bir usul bulunmamaktadır. Yıllardır kabul edildiği haliyle, bir oluşuma terör örgütü nitelendirmesinin yapılması yargı kararlarıyla olmaktadır.

    İlk yargı kararı verilene kadar terör örgütü kabul edilmeyen bir oluşumun faaliyetlerine iştirak eden kişiler açısından kısmi ve dönemsel bir belirsizlik hatta öngörülemezlikten bahsedilse de bu durum oluşan ilk içtihatla birlikte ortadan kalkmaktadır.

    Bu noktada önemli olan husus, içtihatların üzerine inşa edilebileceği asgari bir kanuni alt yapının mevcut olması gerekliliğidir. " ifadesi geçmektedir. İlginci bunu yazanlardan birisi AYM üyeliği tartışmalara neden olan birisi.

    Yani , Yargıtay 16. Ceza Dairesi 24.04.2017 tarih ve 2015/3 Esas 2017/3 Kararıyla FETÖ/PDY kabul ve ilan edildiğine göre öncesine ait dönemler için sizlere silahlı terör örgütüne üyelik suçlamalarını kabul etmeyiniz. Bu tarihten önceki zamanlarla alakalı olarak "FETÖ/PDY üyesi tanıdığın varmı, şüphelendiğin varmı, FETÖ/*PDY ile ilk ne zaman tanıştın" benzeri, FETÖ/PDY nin olmadığı dönemlerden bahsedilirken FETÖ/PDY ifadesinin kullanılmasına müsaade etmeyiniz. Hele ki FETÖ/PDY ile aranızda somut bir delil yoksa, kendinizden eminseniz, 15 Temmuz 2016 alçak gecesiyle alakanız yoksa; "FETÖ/PDY adını 15 Temmuz hain gecesinden itibaren duymaya başladım, öncesinde böyle bir isim duymadım, dolayısıyla belirttiğiniz isimde bir örgütü 15 temmuz 2016 öncesinde tanımadığım gibi bu örgüte üye olan var mı bilmem. (Eğer ki cemaat denilen yapılanmayla bir alakanız olmuşsa) Ben Halk içerisinde cemaat olarak bilinen insanlarla görüştüm/konuştum. Devlete yada seçilmiş Hükümete karşı bir amaçları olup olmadığını bilmiyordum." benzeri ifadeler kullanınız.

    Mevcut yargılaması devam edenlerde haklarındaki geçmiş zamanlı suçlamalarla alakalı olarak en azından 15 Temmuz 2016 öncesi için AYM kararının bu kısmını savunmalarınıza ekleyiniz. Karar metnine girmesini sağlayınız. En azından yazılı savunmanızda bu hususu belirterek kayıt altına alınmasını sağlayınız. Son paragrafta ayrıca önemli En basit haliye 15 Temmuz 2016 öncesi (ki aslen Yargıtay 16. Ceza Dairesi 24.04.2017 tarih ve 2015/3 Esas 2017/3 Kararı sonrasıdır.) için sendika, banka, sms, bağış, gazete, dergi suç değildir.

    Burada bir hususa dikkat etmek gerekli. 15 Temmuz 2016 öncesi (ki aslen Yargıtay 16. Ceza Dairesi 24.04.2017 tarih ve 2015/3 Esas 2017/3 Kararı sonrasıdır.) için sendika, banka, sms, bağış, gazete, dergi suç değil ancak bunların birden fazlasının kişide olması ve özellikle çağrı dönemlerinde yapılan işlemlerin olması şüphe açısından mantıklıdır. Bu konuda herkes kendi durumunu, niyetini bilmektedir. Bu hususla alakalı olarak en büyük mahkeme insanın kendi vicdanıdır. Yorumlarım vicdanen suçsuz olanlar ve hukuken "suç" kapsamındadır. Niyet okuma yada emareleri değerlendirmek ne haddimdir, nede görevim. Bu konuda vicdanen mesul olanlar yasal olarak hakimlerdir.

    Sayın Aklima

    Son paragraftaki 2016 öncesi banka, gazete, sendika, SMS, bağış dergi şüphe için mantıklıdır ifadesinin hiçbir mantığı, kabul edilebilir hiç bir tarafı yok. Hele AIHM in by lock kararından sonra bunu nasıl ifade edebiliyorsunuz doğrusu çok şaşırdım. Darbede kullanılmayan hiç bir şey suç unsuru olamaz. 

    • Onaylama 1

  12. geçer elbet..., 11.02.2021 - 12:28 yazdı:

    Arkadaşlar ben yeni bir işe merak sardim ve Allah sizi inandirsin iade surecim uzasin diye dua ediyorum. Siz de bana dua eder misiniz? Allah hepinizin iadesini versin inşaallah 

    Haklısınız. Ne kadar geç iade olursanız o kadar çok birikiminiz olur. Yeni işten kazandıklarınız da size ilave  kar olur.

    • Beğeni 1
    • Onaylama 1

  13. tustus, 5 saat önce yazdı:

    Merhaba..

    Arkadaşlardaki genel kanaat şu: Madem "ret" verecekriniz neden 2-3 sene beklettiniz?

    Elhak doğrudur.. Fakalt olaya bir de şu açıdan bakmak lazım..

    İki sene önce "ret" alsaydım hangi aşamada olurdum?

    Bu sorunun cevabını, iki sene önce ret alanlara bakarak görebiliriz.

    Bir kısmı davasını açmış beklemekte, büyük bir kısmı ise idare mahkemesinden de "ret" aldı. İdare mahkemesinden "kabul" alan az bir kimsenin de büyük çoğunluğunun kararı istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. Yani tekrar ihraç oldular..

    Muhtemelen şunu diyeceksiniz: "Ama en azından Danıştay aşamasına daha yakın olurduk"

    Bunun da çok önemli olduğunu düşünmüyorum.. Şöyle ki:

    Eğer umut (!) Danıştay ise, oradan çıkacak kararı ha siz almışsınız ha da bir başkası çok farkı yok. Çünkü idari davalarda emsal, Danıştay'ın aldığı karardır. O da olmadı AYM.

    Danıştay'dan ya da AYM'den sizi de mutlu edecek bir karar çıktığını görürseniz bunu idare mahkemesinde emsal olarak kullanabilecek ve o aşamalardan geçmenize gerek kalmayacaktır.

    Konuyla ilgili düşüncem bu şekildedir.

    Sağlıcakla..

    Çok doğru ve mantıklı açıklama. Aralık 2018'  de İdare mahkemesine başvurdum. Şimdi Bölge İdare aşamasındayım. Komisyonda bekleyenler daha şanslı. Bekleyenlerin % 25 dönme ihtimali var. Mahkemelerle uğramamış oluyorlar. Sonunda hepimiz 2021 Temmuz dan sonra AIHM aşamasından önce döneriz. 

    • Beğeni 6
    • Teşekkür 1

  14. Niksiz, 2 saat önce yazdı:

    Eşim geçen yıl ekim ayında göreve döndü. Hiçbir referansımız yok. Herhangi bir siyasi partinin kapısına da gitmedik. Gerek duymadık.

    Bense hala karar bekliyorum. Samimi olmak gerekirse referansla dönmem mümkün olsaydı ve o imkanım var olsaydı kullanırdım. Bu başkalarının hakkına girme değil kendi hakkını almaktır. Bazen esas usulden öndedir.  Saygılar..

    Benim geçen dönemlerde müsteşarlık yapmış olan ve beni de iyi tanıyan arkadaşım benim referansım olarak iade KHK'sı ile iade olmam için bizzat başbakan la makamında görüşmüştü. Sonra iade  olmadım. Komisyon için de halen partide görevi olan emekli bir AK parti milletvekili tanıdığım referansım idi. Komisyondan da ret aldım. Bunlardan anladım ki bu olaylar AK partiyi de aşan derin olaylar. 

    Referans olarak şimdi elimde kesinleşmiş beraat kararı var. Beraat edenler ne zaman iade olacak onu bekliyorum. 

    • Beğeni 6

  15. ŞAHRUT, 4 saat önce yazdı:

    yok ya.sağlık bakanlığı epeydir ses vermiyor.bu arada ben 3.defa siteye girmiş bulunuyorum .geçen bilgisayar otomatik açıldığı için dün bayağı uğraştım ama şifremi hatırlamadım.hatırladığım şifreyi sistem kabul etmedi.önceki arin 62 daha sonra son samuray ve şimdi de .ŞAHRUT.ama bu defa kesin bu şifremi unutmam.herkese Dersim den kucak dolusu sevgiler selamlar.

    Sayın ŞAHRUT şifre nasıl değiştiriliyor ben şifremi değiştiremiyorum 


  16. Cengiz Yildiz, 13 saat önce yazdı:

    Merhaba faha öncede sordum ama cevaplayan olmadi arkadaşlar idare mahkemesine actigim davayı UYAP vatandaşlıktan bütün evrakları görüyordum ama uyaba güncelleme geldiğini duymuştum sanırım ondan sonra hiç bir evrak girilmiyor en son karşı tarafın savunması var benim savunmaya yazdığım cevap dahi girilmemiş mahkemeyi aradım sorun yok ama siz göremezsiniz diyor başına bu şekilde bisey gelen varmı neden ben gorememki

    Memur baştan savmış.

×
×
  • Yeni Oluştur...