İçeriği gör

Dertli Dayı

Yeni Üye
  • İçerik

    18
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

3 Normal

KHK Bilgisi

  • KHK
    701
  • Kurum
    YÖK - Üniversiteler
  • Kriterler
    Banka
    Dernek
    Etkin Pişmanlık
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Ankara 27. İdari

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Kesinleşti

Güncel Profil Ziyaretleri

864 profil görüntüleme
  1. Maalesef 2 ay önce ret geldi. Emekliliğim sonrasında icra. olmuştum. Bunu öne çıkarmıştım (benzer Danıştay Kararı var), ancak bunu hiç göz önünde almamışlar. BİM'e gittim. Maalesef 2 ay önce ret geldi. Emekliliğim sonrasında icra. olmuştum. Bunu öne çıkarmıştım (benzer Danıştay Kararı var), ancak bunu hiç göz önünde almamışlar. BİM'e gittim.
  2. Dertli Dayı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @absoluter @tartar10 Buna göre durumda olan KHK'lı akademisyenler Vakıf Üniversitelerinde çalışabilir mi?
  3. Dertli Dayı

    malulen emeklilik

    Ben açıkta iken normal emekli oldum. Ancak kanaatimce malulen emeklilik için aşağıdaki şartları taşıyorsanız ve açıkta iken kurum amiri uygun görürse siz de emekli olabilirsiniz. MALULEN EMEKLİLİK ŞARTLARI NELERDİR? – Malulen emekliye ayrılacak olan kişinin ister 4A (SSK) ister 4B (Bağ-Kur) ister de 4C (Emekli Sandığı) kapsamında olduğu fark etmeksizin sigortalı çalışmaya başlamasının ardından 10 yıl geçmesi gerekmektedir. – 10 yıllık bu çalışma süresi boyunca çalışanın en az 1800 günlük bir prim ödemesi ve hizmet süresi olmalıdır. – Çalışanın, sağlık kurulu tarafından en az %60 ve üstü güç kaybına uğradığı resmi raporlarla tespit edilmelidir ve bu durumun işe başladığı tarihten sonra gerçekleşmiş olması gerekmektedir. – 4A (SSK) kapsamında çalışan kişinin işten ayrılması gerekir. – 4B (Bağ-Kur) kapsamında çalışan kişinin ticari faaliyetleri son vermiş olması gerekir. Aynı zamanda bu vatandaşların prim borçlarının da bulunmaması gerekir. – 4C (Emekli Sandığı) kapsamında çalışan kişilerin de görevinden ayrılması gerekmektedir. İşte bu şartları sağlayan bireyler malulen emeklilik şartlarını yerine getirmiş olup emeklilik hakkından yararlanabilir.
  4. KHK'lı akademisyen misiniz? Vakıf Üniv.'de çalışabilme duru hakkında bilginiz var mı?

  5. KHK'lı Akademisyenlerin Vakıf Üniversitelerinde çalışmaları hukuken mümkün mü? Ben bir KHK'lı akademisyen olarak, ilan edilen bir kadroya başvurdum. Vakıf Üniversiteleri tüzel kişiliğe sahip kamu kurumalarıdır, siz KHK'lısınız çalışamazsınız denildi. Çalışmaya izin veren üniversiteler var mı?

  6. @yusuf omer Öncelikle geçmiş olsun. Durumumuz benzer. Bu EP'yi İdare Mahkemesi ve sonraki aşamalarda nasıl savunacağız? Bilginiz var mı? @Dertli Dayı Öncelikle geçmiş olsun. Durumumuz benzer. Bu EP'yi İdare Mahkemesi ve sonraki aşamalarda nasıl savunacağız? Bilginiz var mı? @buharalı emir Öncelikle geçmiş olsun. Durumumuz benzer. Bu EP'yi İdare Mahkemesi ve sonraki aşamalarda nasıl savunacağız? Bilginiz var mı?
  7. Dava dilekçesi yazımına ne kadar ücret istiyorsunuz? Benim OHAL Komisyonu RET gerekçem yazılı olarak henüz gelmedi ancak büyük ihtimalle Etkin Pişmanlıktan yararlanmış olmam. Ek olarak Banka ve Dernek Yöneticiliği olabilir. Ancak ben akademisyenim, yaklaşık 1 yıl kadar yöneticisi olup, 2015'de üyeliğinden (4 yıl) istifade etmiştim dernek iş adamları derneğidir.

  8. Durumumuz çok benzer. Ben yargılandım, Etkin Pişmanlıktan faydalandığım için ''Ceza Verilmesine Yer Olmadığı'' kararı verildi ancak bu Etkin Pişmanlıktan faydanama benim ihracıma ve OHAL Komisyonundan RET almamam neden oldu maalesef. .
  9. Etkin Pişmanlıktan faydalanma nedeniyle OHAL Komisyonundan RET aldım. İdare Mahkemede bu durumda olupta olumlu karar alan var mı?
×
×
  • Yeni Oluştur...