İçeriği gör

Moda Dünyası

Üye
  • İçerik

    39
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    20

Moda Dünyası | Son Ödül • Aralık 19 2023

Moda Dünyası • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

135 İyi

1 Takipçi

KHK Bilgisi

  • KHK
    672
  • Kurum
    Başbakanlık
  • Kriterler
    Banka
  • Komisyon Kararı
    İnceleme Devam Ediyor

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İşlem Yok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. Moda Dünyası

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @garipbirturk Merhaba Kurumunuza dilekçe ile başvurun lütfen. Size dilekçe örneği verebilirim. Ben de idare mahkemesinin İPTAL kararı ile görevime başladım. İdare 45 gün geçmesin rağmen göreve başlatmayınca iyi bir dilekçe yazdım ve İptal kararını kasıtlı olarak uygulamayan kamu görevlisi hakkında TCK 257. MADDE hükümlerinin uygulanması için savcılığa başvurulabilir. şeklinde bir uyarı ile ivedi bir şekilde göreve başlattılar. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 28.maddesinin 1.fıkrası da bu görüşe uygun bir hüküm getirmiştir. Buna göre Kanun "Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak otuz günü geçemez" şeklindedir. @garipbirturk İdari yargının işleyiş, adli yargıdaki gibi yürümemektedir. İdari yargı kararının gecikmeksizin uygulanması gerekmektedir. Bu süre kararın idareye tebliğinden başlayarak 30 günü geçemez. Bu süre içinde yargı kararı üzerine eylem ve işlemde bulunmayan idare aleyhine idari yargıda maddi ve/veya manevi tazminat davası açılabilir. Mahkeme kararlarının 30 gün içinde kamu görevlilerince kasten yerine getirilmemesi halinde ilgili idare aleyhine dava açabileceği gibi; bunu yapmak yerine doğrudan, kararı yerine getirmeyen kamu görevlisi aleyhine de tazminat davası açabilmektedir.
  2. Moda Dünyası

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhabalar İdare mahkemesi kararı ile Eylül ayı içinde görevime iade edilmiştim. Kararda sadece İPTAL yazdığı için diğer özlük ve ekonomik haklarım için dava açtım. Dava son aşamaya geldi Ocak ayı içerisinde dilekçe verip davanın tekemmül etmesini isteyeceğim. Bu dava sonuçlandıktan sonra enflasyon farkını isteyeceğim bir tazminat davası açacağım. KHK sonrası silahıma el koymuşlardı. iki ay önce verdiğim dilekçe ile silahımın teslim edilmesini istedim. Birkaç defa il emniyet müdürlüğüne gittim. Yazışmaların tamamlandığını ve silah teslimatının Valilik onayına çıkacağını belirttiler. Valilik onayı pek aklıma yatmadı. Onayın içeriği ile ilgili bilgi vermediler. Valilik onayı ancak sadece silahın rayiç bedeli için yazılır, silahı teslim etmek için valilik onayına gerek yoktur şeklinde yorumladım. Yorumlarsanız çok memnun olurum. Kurum hala mobbing tarzında yaptırımlara devam ediyor. Maaş promosyonlarımı vermediler. Bunun üzerine bugün dilekçe verdim eğer ödeme yapmazlarsa dava açacağım. Bu arada bir görev vermesini beklemiyorum hala kütüphanede oturup kitap okuyorum....
  3. Moda Dünyası

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Altaylı Merhaba Ardışık arama ve periyodik arama önemli bir husus ancak hayatın normal koşullarında bu aramalar gerçekleşebiliyor. İdare mahkemesi bu şekilde 12 kurumdan araştırma talep etti. ATAÇ kontrolünde periyodik ve ardışık arama çıkmadı ancak bir ankösör araması çıktı. Tanımadığım bilmediğim bir ankösör. Mahkeme üyeleri pek sorun etmedi ve görevime iade edildim.
  4. Moda Dünyası

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @TeacherEx672 Merhaba Atarım sorun olmaz. MEB sorun yapmıyor. Göreve başlama Olurunuz çoktan hazırlanıp imzaya çıkmıştır sadece imza süreci yani bürokrasi yavaş hareket ediyor.
  5. Moda Dünyası

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @TeacherEx672 Merhaba Her kurum kaybettiği davayı istinafa götürmek zorunda. Hukuk müşavirleri eğer istinafa başvurmaz ise görevini ihmal etmiş sayılıyor. Bende sizden 3 ay önce göreve başladım. İstinaf dosyam olduğu gibi duruyor . YD isteği de var. 6-7 yıl sonra YD isteğine pek olumlu bakmıyorlar. İYUK 28 göre idarenin sizi göreve başlatması için 30 gün süresi var. 30 gün içinde göreve başlayacağınızı düşünüyorum. Eğer başlatmazlarsa kuruma dilekçe ile başvurup görevi ihmalden TCK nın ilgili maddelerini hatırlatırsınız. Siz bana yazın ben hazır dilekçeyi size gönderirim. İdare mahkemesinin Kararında sadece İPTAL kararı varsa diğer haklarınız için de dava açmanız gerekiyor. Benim kararımda sadece İPTAL vardı. Bu nedenle yeniden dava açtım.
  6. Moda Dünyası

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @werwer17 Merhaba Kurumlardan bilgi isteme süresi 30 gün ile sınırlı. Bir çok kurum bu süreye uyuyor özellikle Emniyet kurumları. Diğer kurumlarda 40-50 gün içerisinde gönderiyor. Mahkemelerdeki KHK davaları azaldığı için süre konusunda bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Benim ile ilgili karar vermek için de 8 kurumdan bilgi istendi. Kurumdan bütün bilgiler tamamlandıktan sonra duruşma tarih veriliyor. Duruşma sonrası bir gün sonra yazılan TUTANAK bir işaret verebiliyor. Davalar azaldığı için sonra en fazla 6 ay içinde karar verileceğini düşünüyorum. Dava açma Ekim 2022, Duruşma Haziran 2023 Göreve başlama Eylül 2023
  7. Moda Dünyası

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @werwer17 Merhaba Duruşmalı idari davalarda hakimler, aynı gün içerisinde çok sayıda duruşmaya katılıyor ve bir süre sonra odaklanmakta zorlanıyorlar. Onların dikkatini çekerek sizin üzerinizde odaklanmaları gerekli. Bu nedenle duruşma sırasında davanızı hukuki savunma yanında mahkeme üyelerine sizin FETO/PDY ile bağlantınızın olmadığına ikna etmeniz gerekli. Karşıdaki üyeler, sizden avukattan daha fazla hukuk bilgisine sahip. Bu nedenle hukuki savunma onların fazla dikkatini çekmiyor. Savunmanızda duygusal ve mantıksal olarak yapacağınız bir savunma daha dikkat çekici oluyor. Kendinizi bir yarışma programında olduğunuzu düşünüp 3 üyenin dikkatinizi üstünüze toplayınca duruşmayı sizin lehinize çevirebilirsiniz. Bir gün sonra duruşma tutanağını okuyunca duruşmanın ve davanın seyrini hissedersiniz.
  8. Moda Dünyası

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Değerli arkadaşlar Malumlarınız olduğu üzere idare mahkemesi kararı ile idarede yeniden göreve başlamıştım. Sosyal ve ekonomik haklar konusu idare mahkemenin İPTAL kararında yer almadığı için önce idareye dilekçe sonra da mahkemeye dava açmıştım. İdare mahkemesi davalı idareden savunma dahi almadan KARAR vermiş. Mahkeme kalemi, önümüzdeki günlerde kararın tebliğ edileceğini söyledi. Avukat arkadaşlar ile görüştüm ve şu şekilde yorumladılar: İdareden hangi amaçla savunma alınacak? Savunulacak bir durum var mı? İdare, ekonomik ve sosyal hakları vermeyeceğim şeklinde mi savunma verecek? bu nedenle İPTAL kararına istinaden doğrundan tek hakimle verilen kararlar çerçevesinde Sosyal ve ekonomik hakların ödenmesi şeklinde idarenin aleyhine KARAR verilmiştir şeklinde oldu. Gelişmelerden bilgilendireceğim
  9. Moda Dünyası

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Altaylı Merhaba İdare mahkemesi kararı ile görevime iade oldum. İdare ve ceza mahkemeleri ilgili kurumlardan araştırma yapmadan herhangi bir karar vermiyor. Bir arkadaşımın dosyası yeterli araştırma yapılmadığı sadece kurum kanaati ile olumsuz karar verilmesi nedenle Danıştay'dan döndü ve sonra iade oldu. Sizin üzerinize ifade veren ve EP'den yararlanaın şahsın bok yemesi. "Aradım " şeklinde verdiği ifade üzerine bu işlem başlatılmıştır. Anköser araması önemli ancak orada da ardışık arama çok önemli. Ardışık arama belirli aralıklarla rutin arama olarak isimlendiriliyor. Benim incelememde de bir arama kaydı çıktı. Ardışık arama kaydı yoktu. İdare mahkemesinde duruşmada hayatın doğal akışı içinde herkesin telefonumu arayabileceğini ve arayanın da kim olduğunu bilemediğim için yapacak bir şeyimin olmadığını belirttim. Ayrıca ATAÇ'dan da sorgu yapılıyor. Bu işlemleri yapan emniyetin iki farklı kurumu. Terörle mücadele ve Organize Suçlar. Savcılar bu işlemler için ilgili kurumlara genellikle 30 gün süre veriyor. Gönlünüzü ferah tutun
  10. Moda Dünyası

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Zaza2173 Merhaba Mahkeme kararı ile iade olduktan sonra İYUK 28. maddesi kapsamında göreve başlatmak zorundadır. Ayrıca TCK'nın 257. maddesi kapsamında görevi kötüye kullanma durumu bulunmaktadır. Mahkeme kararı ile idare 30 gün içinde göreve başlatmadı. Bunun üzerine İYUK 28. madde ve TCK'nın 257. maddesini hatırlatarak bir dilekçe ile başvuru yaptım. Hemen göreve başlattılar.
  11. Moda Dünyası

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhabalar, Ankara 21. İdare Mahkemesinin kararı ile OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu RED kararı iptal edilerek kamu görevime iade olmuştum. Kurum, göreve başlattı ancak geçmişe dönük ekonomik ve sosyal haklarımın ödenmesi konusunda bir gelişme olmadı. Mahkemenin İPTAL kararına istinaden göreve başlama olurumda sadece kamu görevine iadesi yazılmış. Kurum, mahkeme kararı haricinde sosyal ekonomik haklarım konusunda dilekçe vermemi istedi. Göreve başladıktan bir gün sonra sosyal ve ekonomik haklarımın verilmesi konusunda detaylı bir dilekçe yazdım. 30 günlük cevap süresinin dolmasından bir gün sonra İdare mahkemesinde dava açacağım. 7 yıl bekledim 3 ay daha beklerim. Kurum bütün ödemeli yapsa dahi FAİZ talebim için zaten dava açmam gerekiyordu. sosyal ve ekonomik haklarım ile FAİZ talebimi içeren davayı birleştirmiş oldum. Şu ana ekonomik ve sosyal haklarımı sağlamaya odaklandım. Beni atanların imzası bulunan TUTANAĞI, daha sonra işleme aldırmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına vereceğim. Arkasından umudum yok ama Manevi tazminat konusunu gündeme getireceğim.
  12. Moda Dünyası

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaşlar merhaba Ankara 21. İdare Mahkemesinin kararı ile kamu görevine iade olmuştum. Bugün beni atan beş kişilik kurulda bulunan bir Başkan Yardımcısı ile karşılaştık. KHK'da ismimin yer alması için hazırlanan Tutanakta imzası vardı. Hiç utanmadan yanıma geldi. "Döndüğüne sevindim" dedi. İçimden bir canavar çıkıp bir yumruk ile birlikte "O TUTANAĞA" nasıl imza attığını sormak istedi. Ancak diplomatik bir şekilde merhabalaştık. Teşekkür ettim. Salağa yatarak hiçbir şey olmamış gibi davandım. Her şeyin bir sırası var . Zamanı geldiğinde hesap sorulacak. Hafta içi kamu görevlisi silah ruhsatımı çıkarmak istedim. Öncelikle el konulan silahımı almam gerekiyor. Güzel bir dilekçe hazırladım. Anayasa mahkemesinin iptal ettiği maddeye atıfta bulundum. Polis memurları dilekçeyi aldı. Uzun bir süre üzerinde tartıştılar bilgisayar üzerinden kontrol ettiler. Sonunda birisi yanıma yaklaşarak " Silahlar Ana depoda: Eğer satıldıysa rayiç bedelini vereceğiz, satılmadıysa silahı verebiliriz" şeklinde bir açıklama yaptı. Rayiç bedel kelimesini duyunca tepem attı ve tepki gösterdim. "benim silahımı benden habersiz bir şekilde satmaya hakkınız yok, mülkiyet kanununu ihlal edersiniz" dedim. Tepkim üzerine silahı bulmak için yazışmalar yapılacak deyip dilekçemi işleme aldılar. Anladığım kadarı ile FETO davalarından dolayı el konulan silahlar Emniyet Genel Müdürlüğü'nde kılıf uydurularak yağmalanmış. Silahımı bulmaktan umudum yok. Ama bana da bir fırsat doğdu. Olumsuz bir cevap gelirse: Emniyet personeli hakkında SUÇ duyurusunda bulunacağım. İdari mahkemede dava açacağım. mülkiyet hakkımın ihlal edilmesinden dolayı tazminat isteyeceğim.
  13. Moda Dünyası

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhabalar, Malumlarınız olduğu üzere Ankara 21. İdare Mahkemesi 18.07.2023 tarihinde OHAL Komisyonunun RED kararını iptal etmişti. 28.08.2023 tarihinde kuruma hukuki bir dilekçe yazarak göreve başlatılmadığım takdirde oluşabilecek durumlara açıklık getirmiştir. Hukuki temelde yazdığım dilekçe üzerine 31.08.2023 tarihinde iade olurum çıkmış ve bugün bana posta ile tebligat yapıldı. Aynı gün göreve başladım. SGK girişlerim yapıldı. SGK kayıtlarında hala KHK ifadeleri geçiyor. 2016 yılından itibaren hukuki temelde devam eden büyük bir mücadele var. Bu mücadele beni KHK listesine haksız bir TUTANAK ile alanların cezalandırılmasına kadar sürecek. KHK listesine alındığım için kızımı ve beni Polis Müzesine almadıkları günü hiç bir zaman unutmayacağım. Açığa alındıktan sonra bilgisayarıma el konulup, bir güvenlik görevlisi nezaretinde eşyalarımı topladığım günü unutmayacağım. Mücadelem sessiz, sinsi, güçten düşen bürokratları birbirine düşürecek bir şekilde devam edecek. İSTİNAF sürecini mutlaka takip edeceğim. Şansa bırakmayacağım. Beni bir "TUTANAK" ile "kurulun yaptığı araştırma sonucu" şeklinde başlayan bir cümle KHK listesine ekleten KURUL üyeleri, sizleri çok güzel günler beliyor. Haksızlığa uğrayan KHK MAĞDURU olan herkesin, bir gün hakkını alacağına inanıyorum. Kurumdan içeri girdiğimde içimdeki haksızlığa uğramanın getirdiği birikmiş öfkeyi haykırmak istedim. Ancak Öfkemi kimseye yansıtmadım ve yansıtmayacağımda . Hiçbir şey olmamış gibi davrandım. Kendimi ait olmadığım bir yere gelmiş gibi hissettim. İnsanlarda bir sıkıntı yoktu yardımcı olmaya çalışıyorlar. Haksızlığı herkes biliyor.
  14. Moda Dünyası

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhabalar, Malumlarınız olduğu üzere Ankara 21. İdare Mahkemesi 18.07.2023 tarihinde OHAL Komisyonunun RED kararını iptal etmişti. Bugün kuruma hukuki bir dilekçe yazarak göreve başlatılmadığım takdirde oluşabilecek durumlara açıklık getirdim. Bugün başka bir gelişme daha oldu. Ankara 21. İdare Mahkemesinden, idare tarafından hakkımda hazırlanan dosyayı talep etmiştim Ancak idare bu dosyayı vermemişti. İdari davada sadece OHAL Komisyonunun RED kararındaki gerekçeyi tekrar edip durdular. Başka bir arkadaşın dava dosyasına aradığım evrağı idare koymuş. İdare tarafından atılmamızı sağlayan 5 kişi tarafından imzalanan TUTANAK, Başbakan Yardımcısı tarafından da imzalanmış. Sadece bir isim listesi ve ekinde herhangi bir gerekçe konmamış. Bu tutanağı idarenin İSTİNAF dosyasına ek olarak vereceğim. Ayrıca zamanı gelince bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağım.
  15. Moda Dünyası

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Bla Bla Bla Merhaba İlginizden dolayı teşekkür ederim. Pazartesi kuruma dilekçe ile başvuracağım. Beni KHK ile atan Başkan, Bakan yardımcısı oldu. Olayı kişiselleştirdi. Bu adamlar her şeyi göze alarak iade işlemlerini yapmayacaklarını düşünerek gerekli tedbirlerimi aldım. 1) Kuruma vereceğim dilekçeyi hazırladım. 2) Suç duyurusu için gerekli yazıları da hazırladım. Gelişmelerden bilgi vereceğim.
×
×
  • Yeni Oluştur...