İçeriği gör

patriot

Üye
  • İçerik

    74
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

86 İyi

patriot Hakkında

  • Rütbe
    Plus

KHK Bilgisi

  • KHK
    677
  • Kurum
    Milli Savunma Bakanlığı
  • Kriterler
    Kriter Yok
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Ankara 28. İdari

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

610 profil görüntüleme
  1. patriot

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @ozelharekat61 idare mahkemesi benim bahsettiğim. ACM de istenen sürelerde gelmişti.
  2. patriot

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @ozelharekat61 Ankara TEM den 30 gün süre verilmesine rağmen genelde gelme süresi 2.5 ay. Ama bir arkadaşta 5 ay oldu gelmedi. Mahkeme 2. kez istedi altını çizerek 20 gün süre verdi. Ama 2 ay da ondan geçti adli tatil girdi. bende 2 ay 15 günde falan geldi. Yani değişebiliyor. @scienceindex bu matbu olarak tüm kararlarda kullanmak için hazırladıkları hukuka uygunluğu olmayan bir ifade. vicdansız biri kaleme almış belli ki. @Cihaneymen Yargılamanın normal şekilde yürümesi. Dosya yürüyor karara en az 5-6 ay var.
  3. patriot

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @DemirciAdli yardımlı açarken edevletten benim ve eşimin SGK kayıtlarını çıktı aldık ekledik başka hiçbir şey eklemedik. Orada çalışmıyor olduğumuz göründüğü için mahkeme kabul etti. Başka bir şeye ihtiyaç olmadı. YD istemeye gerek yok doğrudan ara kararla reddedilir. Maddi hakları talep etmek iyi olur faizi ile. Kurumlardaki personel bu kararda maaş yazmıyor diyerek ödemeyebiliyor ve tekrar bir tam yargı davası açmak zorunda kalınıyor. Ben olsam "hukuka aykırı ihraç işlemi nedeni ile mahrum bırakıldığım maaş, yan ödeme, agi, promosyon vb meşru maddi beklentilerin faizi ile tarafıma iadesini talep ediyorum" diye ekleme yapardım. Ona zaten ayrı karar verir esası etkilemez.
  4. patriot

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @who care eimzasız yollayabilseniz bile resmi olarak hükümsüz olur. Pttden başvuru yaparak uygun fiyata E imza alabilirsiniz. Birkaç güne eve gelir. Websitesinde bilgi olur. Veya, tek bu iş için boşa para vermektense yani, İmza almayacaksanız; Bulunduğunuz ildeki idare mahkemesine götürün. Başlıkta Ankara XX İdare Mahkemesine iletilmek üzere XX Nöbetçi İdare Mahkemesine yazın. İnternette örnekleri var. Metinde de hakkımdaki adli işlem sonuçlanmıştır, kovuşturmaya yer olmadığı kararı ekte sunulmuştur, sayın mahkemece dikkate alınmasını arz ederim vb gibi birşeyler yazın, kimlik fotokopinizle teslim edin.
  5. @heroncove99 Bende de her nedense emniyetteki çok hukuka saygılı arkadaş bir kadını, bir emekli kişiyi ve bir araba tamir servisini ardışık grupta aranmış gibi gösterdi. Hiç biri asker veya memur değil, KHK lı değil fetö kaydı yok. Ama altına örgütsel olabilir diğer delillerle birlikte değerlendirilmesi gerekir vs yazılmış. Raporun içinde de askerler rütbe denkleri ile ardışık aranıyor vs.. Buradan okuyorsa kendisine selamlarımı iletiyorum ve soruyorum sende vicdan var mı? Duruşmadan sonra ara kararla istenmişti. Sizde de aynı sanırım. Bu arada bu kişilerin hepsi tanıdık çıktı, arayan da belli. Beyan yazdık. Karar çıkmadı daha.
  6. @SM679lu O zaman ilk duruşma listesinde isminizin çıkacağını düşünüyorum. Bende öyle olmuştu. Aradıktan 1 hafta sonra falan mesaj geldi 4060'tan. Duruşmalar 30 gün öncesinde tebliğ ediliyor.
  7. @SM679lu Daha önceki yazışmalar bitti mi, dosya tekemmül mü?
  8. @tarikomer işi uzatmaktan ve devleti zarara sokmaktan başka birşey değil. Davalı idareden mahkeme kararı ile iptal edilen işlemin tüm sonuçlarının ortadan kalmış olduğu ve böylece mahrum bırakılan tüm maaş ve özlük haklarının işlem hiç yapılmamış gibi faizi ile tarafınıza iade edilmesi gerektiği hususunda bir başvuru yapın. Bunun içerisinde maaş, maaş farkı, yasal faizleri, agi, diğer yan ödeme vs ne alıyorsanız hepsini talep edin. Bu idareye zorunlu müracaattan sonra direnip vermeyeceklerdir. 30 günde cevap verilmezse zımni ret sayılır. Negatif cevap verirlerse veya verdilerse o günden sonra 60 gün içerisinde idare mahkemesine Tam Yargı davası açıp hepsini söke söke alırsınız onlar da yargı kararına kuzu kuzu uyarlar bu kez.
  9. patriot

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Yengeç Ne gerekçe ile bozdular? Esastan mı? Göreve başlamış mıydınız? Anlamak güç. Zaten tek tük iptal kararı çıkıyor mahkemelerden, onu da bozmak hangi vicdana sığar.
  10. @orkinos09 Duruşma tutanağını idare mahkemesine bir ek beyan dilekçesi ile sunabilir ve savcı mütalaası ile beraat aldığınızı gerekçeli karar geldiğinde onu da arz edeceğinizi belirtebilirsiniz. Bu durum gözönüne alınır. 6 ayda gerekçeli karar yazılmaması da çok tuhaf. Hakimlerle bir görüşseniz iyi olurdu, idari davanız olduğunu beraatın kesinleşme şerhine ihtiyacınız olduğunu vs söyleseniz hızlanabilir.
  11. patriot

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @ozelharekat61 Evet duruşmadan 14 gün sonra ara karar çıkmıştı. 30 gün vermişti. Ama 70 günde geldi. Gelen cevaba beyan yazdık. Şu anda artık top mahkemede.
  12. patriot

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @ozelharekat61 Normalde bağlıyor mahkeme emri ama 10 günde bekleme kardeşim. Ankara'da 2 aydan önce çıkmıyor. 15 günde gelirse kendini şanslı say. Kendimden ve bir kaç kişiden biliyorum. Çok geç geldi.
  13. patriot

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Magdur35201171 Komisyonun bence bir şey incelediği falan yok. Önlerindeki sisteme düşen bilgilerle, adli dosyalardaki çürütülmüş iddiaları birleştirip uyduruk kararlar yazıp geçiyorlar, çoğu da yalan yanlış. Maksat sadece oyalamak. Ama tüm personeli inceleyin derlerse bunu zevkle yaparlar, bi 15-20 yıl daha ilave maaş işlerine gelir çünkü. Bitireceğiz de kesilecek diye ödleri kopuyor.
  14. patriot

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @ozelharekat61 Bende aynısına 30 gün süre verdi ama 2,5 ayda geldi. Bilgi...
  15. patriot

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @ozelharekat61 Karar aşaması.
×
×
  • Yeni Oluştur...