İçeriği gör

rüzgarzaman

Yeni Üye
  • İçerik

    37
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

34 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    679
  • Kurum
    Adalet Bakanlığı
  • Kriterler
    Amir Kanaati
    Tanık
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

695 profil görüntüleme
  1. Elinizdeki belgeler ret sebebine karşılık geliyorsa elbetteki inceler. Siz "Gideceği yere kadar gideceğim" derken, hem idari mahkemeye belgeleri sunmak hem de iftira için suç duyurusunda bulunmaktan bahsediyorsunuz sanırım. Aynı şekilde ben de iftirayı ispatlayabiliyorum, savcılığa bir dilekçe ile başvurayım diyorum, ama savcının ciddiye alacağı konusunda görüştüğüm avukatlar dahi şüphe içinde. Konu feto olunca, kimse emin olamıyor neticeden. Hatta genellikle sonuç alamazsın diyorlar. Kararsız ve ortada duruyorum. Umarım siz hakkınızı alırsınız..
  2. Geçmiş olsun, çok duygulu yazmışsınız. Bende yeni öğrendiğim, epey bi zaman önce boşandığım kişinin ihbar dilekçesine yanıt ararken okudum bu satırlarınızı. Ailemin bana dediği gibi "tek sen değilsin" , ama kimse ben değil ki. Maalesef çoğumuz bu süreçte yakınlarımız ile imtihan olduk. Yapmaz dediklerimiz veya artık bunu da yapmaz dediklerimiz yaktı canımızı. Beklentimize yanıt vermeyen insanlar olduğunu gördük onların ve yıllarca bir yalanın içinde olduğumuzu, akrabalık bağının pek de bir şey ifade etmeyen mecburi bir bağ olduğunu gördük. Bazen geçmişe dönüp, eşim-dostum dediğim insanları yeniden seçmek istiyorum. Bazen de güzel dostlarım olsa diyorum, ama sosyal medyada çok aktif olamıyorum. Gerçek hayatta ise herkes bir şekilde tarafını belirlemiş. Bu süreç hem insanlara güvenmemeyi, hem de gerçek samimiyetin ne olduğunu ve çok az insanda bulunduğunu öğretti bana. Sevdiklerimin sevgime gerçekten yanıt veremeyebileceğini gördüm, ve buna sadece kendimi inandırdığımı.. Şimdi ezberlerimiz bozuldu ve anladık ki, gerçek samimiyet, çıkarsız ve beklentisiz yapılan iyiliklermiş, insana olan sevgiymiş, hor görüden ziyade hoşgörü ve empatiymiş.. Yoldaşlar eşlik etmekten vazgeçse de, değişse de yolculuk devam ediyor. Yolun geri kalanında iyilikler diliyorum, size ve hepimize..
  3. rüzgarzaman

    Adalet Bakanlığı Personeli Forumu

    Bence hemen gidin bir avukata sorun, bu önemli.
  4. rüzgarzaman

    Komisyon Ret Kararı Alanlar Forumu

    Sayın @Aklima "Beraat kararınızın hüküm kısmındaki "...sempati ve iltisak..."" kısmı iyi olmamış. Karar düzeltme yönünde başvuru yapmış olmanızı dilerdim. İltisak kelimesinin karşılığını neyle doldurduklarını sormalıydınız." Avukatım böyle bi husustan bahsetmedi bile, ben de bilmiyordum. Dün neden dediğimde "başvurup sonuç alabilen var mıymış" dedi. Avukat hakkımı aramakla mükellef iken, bunun için ödeme yaptığım halde beraat kararı sonrası düzeltme için hiç uğraşmadı.
  5. rüzgarzaman

    Komisyon Ret Kararı Alanlar Forumu

    Teşekkür ederim, uzun ve açıklayıcı bir yanıt vermişsiniz. Çok iyi anladım. Ama profesyonel şekilde dilekçemde nasıl belirtirim bunu. Elinizde örnek varsa DM den atabilir misiniz
  6. rüzgarzaman

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ben de kurumdaki elektrikçi vd. gibi tanıkların gereksiz ve son derece saçma ifadeleri yüzünden ihraç oldum. Boş ve gereksiz gevezelik eden bu insanlar yüzünden uğraştığımız şeylere bakın. Ama ben inanıyorum ki sabredebildiğimiz ölçüde ahirete yatırım olarak bizlere geri dönecek bu sıkıntılı süreç. Ben de sadece buna odaklanmaya çalışıyorum. Hayırlı olsun sizin adınıza çok sevindim. Hak yerini buldukça rahat bir nefes alıyoruz. Peki siz CMK'nın 223/2 ??? hangi maddeye göre BERAAT aldınız acaba ?
  7. rüzgarzaman

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ben de 30 Kasım'da tebliğ aldım. 679 KHK-Adalet Bakanlığı-tanık ve kurum kanaatinden ret
  8. rüzgarzaman

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    O halde ben niye ret aldım. İnşallah hayırlısıyla dönersiniz.
  9. rüzgarzaman

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    O zaman tek umut AİHM mi
  10. rüzgarzaman

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    17/25 Aralıktan önce örgüt olduğu düşünülmeyen, dini bir cemaat olarak nitelendirilen yapının sohbetlerine katılım tarihini önemsemiyor komisyon. Katılımın hangi tarihlerde olduğu tüm tanıklarca kesin olduğu halde, resmen "Örgütün sohbet ve toplantılarına katıldığı..." şeklinde geçiyor kararda.
  11. rüzgarzaman

    Komisyon Ret Kararı Alanlar Forumu

    Sayın @Aklima ilgili belgelerimi size gönderdim. Bakabilirseniz ki umarım, sevineceğim.Şimdiden çok teşekkürler
  12. rüzgarzaman

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Kendimle ilgili bişey diyeyim. Ben ret kararını yeni aldım. Kriter olarak 3-5 tanık ifadesini ve kurum kanaati (adı altında amir görüşünü, o da sonradan suç olmadığını öğrendiğim bi konuda susma hk. kullandığım için) göstermişler. Karardan anladığım; birkaç tanığın şüpheli kişi hakkında benzer ifadeler kullanması, şüpheli kişinin yapı ile iltisaklı olduğu yönünde karar vermeleri için yeterli kriter.(?)! Tanıkların şahıs ile husumet durumu ve bu iddiaların somut bir dayanağı olup olmaması, bahsedilenlerin suç oluşum tarihinde mi söylendiği, kararlarını hiç mi hiç etkilemiyor.
  13. rüzgarzaman

    Komisyon Ret Kararı Alanlar Forumu

    ben burada bi hukuksuzluk varsa, dilekçemde nasıl belirtebilirim anlamında sormuştum tabi olur, sevinirim gönderiyim
  14. rüzgarzaman

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Yok o öyle değil, ben OHAL komisyonu için demiştim, durum farklıymış cevaplandı o soru ?
  15. rüzgarzaman

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bu kararın erken AİHM ye gitmesi, başvurucunun komisyon kararını beklemeden sadece "özel hayata saygı hakkı" nın ihlali gerekçesi ile yaptığı başvuru olabilir mi? Çünkü kararda diğer haklardan veya mesleğe iade konusundan bahsetmiyor. Şayet öyle olsa, geri döner "iç hukuk yollarını tüketin" denmez miydi, bu da önemli bizim açımızdan.
×
×
  • Yeni Oluştur...