İçeriği gör

Trust

Üye
  • İçerik

    19
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    1

Trust | Son Ödül • Eylül 15 2021

Trust • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

36 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    689
  • Kurum
    YÖK - Üniversiteler
  • Kriterler
    Kriter Yok
    Banka
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. Trust

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Idare mahkemesinden ret aldim, Idare mahkemesine basvurdum. 14. istinaf mahkemesine gitti. Bir ay sonra da 15. istinaf mahkemesinde acilmis ve iki farkli Bolge Idare mahkemesinde acik itirazim gorunuyor. Buyuk ihtimal 14 dosyalari 15 e gonderdi ama iki tarafta da acik gorunuyor. İstinafa cevap dilekçesinin süresi 15 günle sınırlandırılmıştır. Universite ise istinaf savunma dilekcesini benim dilekcemden 1 ay sonra gondermis. Bu durumda her seyi kabul etmis mi oluyorlar. Benim savunma dilekcesinden 1 gun sonra universiteye kapali tebligat gorunuyor, savunma dilekcesini hatta 1 ay 1 gun sonra gondermisler.
  2. Trust

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Benim de 25. idare, Bankada hesabi var tamam ama talimatla is yapmamis ki demis.
  3. Trust

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Nasil yani idari kurum, istinaf mahkemesinin kararini istinafa mi goturmus? Ilk dereceye donup, davaci lehinde karar cikarsa davalinin istinafa goturmesi gerekmiyormu? Istinafin istinafi nasil oluyor?
  4. Trust

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Videoda beraat ve takipsizlik alanlar idarenin takdirine birakilacak, genel olarak idarelere iade icin baski yapilacak filan denmis. Bana pek mantikli gelmedi, hem idare beni ihrac etsin, sonra idari mahkemeye basvurunca savunma yazsin, ne yapacak idare mahkemesine yenilgiyi kabul ettim diye mi yazacak? Bir de kafana gore takdir kullan deyince niye iade yoluna gitsin ki iade edecek olsa hic ihrac etmezdi. Kafamda oturtamadim acikcasi.
  5. Trust

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bende farkettim fakat nasil olsa haziran da cikacak diye muhalefet bosuna enerji harcamak istemiyor diye dusundum. Daha once soylemislerdi, yapilinca da bak bizim dedigimizi yaptilar diyebilirler.
  6. Trust

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ilginc olmus ben hukukcu degilim ama tahminen mahkeme emniyete bir sey sordu, onlar da cevap yazdi, mahkeme de size cevap hakki vermek istedi. Hukukcular daha iyi bilir. Ilginc olmus dememin sebebi acaba emniyet sizi suclayici bir sey mi gonderdi de idari mahkeme cevap istedi, bir de size gelen cevap teblig edilir cevap dilekcesi yazip yazmamak size kalmis olmasi lazim, sonucta davayi acan sizsiniz.
  7. Trust

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Ümit1818 Ben de ilk dilekce ile basvurdum, kurum cevap yazmis. Cevaba cevap yazmasak oluyor mu yani. Standart zaten ohal komisyonu reddetti beraat etmesi iltisak dan bagimsiz konu yazip gecmisler, ohal komisyonundan copy paste yapmislar.
  8. Trust

    İdari Davalar Genel Forumu

    Tesekkur ederim. Peki ilk mahkeme acarken verdigim dilekce gibi mi olmasi lazim format olarak, teblig tebellug tarihi, deliller vs ayni sekilde. UYAP veya e-devlet uzerinden gonderme imkani var mi yoksa gene yerel mahkemeye gidip postaneden mi atmam lazim Ankara ya. Bir de OHAL komisyonu raporunu curutecek sekilde yazmistim zaten ilk basvuruyu. Buna da biraz degistirererek yazayim olmazsa, ne dersiniz.
  9. Trust

    İdari Davalar Genel Forumu

    Bende de ayni durum var, universiteden savunma istemisler, onlar da direk ohal komisyonu ne dediyse aynen copy paste edip davayi reddedin demisler. Simdi bu savunmaya karsi bir sey yazmamiz gerekiyor mu, gerekiyorsa gene dilekce formunda mi olacak, gerekiyorsa kac gunum var. Icimden hic bir sey gelmiyor ama bu kadar hizli olmasi tuhaf geldi, dilekceyi gondereli bir ay ancak gecmistir.
  10. Trust

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ankara disindan mahkeme actik. kendi ilimzdeki mahkemeye mi gidecegiz gormek icin belgeyi nasil olacak?
  11. Trust

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Anladigim kadari ile hukukta avukatlarin genel taktigi kazanacaklari seyi ilerletmeleri, kaybedecekleri seyi uzatarak sureyi sundurmeleri. Tahminen KHK lilarin lehine bir karar verildi.
  12. Trust

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Gecmis olsun,. OHAL komisyonu hata yapmis da olabilir, ornegin bana gerekceli karar gonderirken bol keseden aleyhime maddi hata yapmislar. Buyuk ihtimal sizin kararinizi da yazarken oyle oldu.
  13. Trust

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    neden oyle yazmislar?
  14. Trust

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    KHKli veya KHKlilar kavrami artik yerini KHK magdurlari kavramina birakiyor. Biz de KHK magdurlari kavramini kullanirsak daha dogru olur.
  15. Trust

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Adimi yargi atar, zaman zaman da atildigini goruyoruz gibi bir seyler demis. Sanirim Anayasa Mahkemesi kasit ediliyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...