İçeriği gör

Aklima

Genel Moderatör
  • İçerik

    1.934
  • Katılım

  • İçerik Ödülü

    113

Aklima kullanıcısının paylaşımları

  1. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Forumdaşlarım iyi geceler, Görevim nedeniyle bulunduğum yer ve teknolojik imkanlar nedeniyle forumdan iradem dışında ayrı kalmak zorunda kaldım. İlk imkan bulduğum an itibariyle foruma girdim. Umarım herkes iyidir ve kimsenşn üzülmesine neden olmamışımdır
  2. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Durumunuzu tam olarak anlayamadım.
  3. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    KHK metninden bu ifadenin çıkarılması durumu tek başına değiştirmiyor. Konuyu fetö açısından ele alacak olursak terör örgütü ilan edildiği tarih yargıtayın vermiş olduğu karardır Yargıtay'ın söz konusu bir insan topluluğunu terör örgütü olarak ilan ettiği kararından önceki khk'larda sizin de bahsettiğiniz mevcut anayasa mahkemesi kararı gereğince kişilerin kamu görevinden çıkartılmasına yasal bir dayanak kalmıyor. Ancak Yargıtay kararlarından sonraki khk'larda sizin bahsettiğiniz ifadenin çıkartılması sonucu değiştirmiyor. Bu kararın sonucu olarak sizin hukuki durumunuz kamu görevine hiç başlamamışsınız gibi olacak yani yeniden ilişiğinizi kesmeleri gerekir. Ancak uygulamada aynı kurumlar farklı kişiler için farklı uygulamaya gidebiliyor.
  4. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sayın @HEMŞO Sorarak zaman kaybetmenşze üzülürüm, lütfen gönderiniz. ardakayra.7667@yandex.com
  5. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sayın @bilyusran , Dilekçe red olmaz. Ancak mahkeme dikkate almayabilir. Çünkü istinafın yapacağı değerlendirme verilmiş olan kararı şekil yönünden denetimi ile hukuka uygun olup olmadığı şeklinde olacak.
  6. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bu durumda dava açılış tarihi itibariyle faize hükmedilir. Olması gereken talep, her alacağınızı tahakkuk ettiği tarihten itibaren ayrı ayrı hesaplanacak faiziyle ödenmesini istemek. Danıştay'ın müdahalesi sonrası Ankara BİM in memuriyete dönüş davalarında isteği araştırmalar,
  7. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Kesinlikle lehinize bir durum.
  8. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sayın @tartar10 , 4c emeklilik için yıpranma yada fhz almıyorsanız fiili 25 yıl gerekli. Yıpranma, GHz varsa bu süre 25 yılı geri çeker. 4c öncesini birleştirdi iz ve toplam 25 yılı geçiyorsa emekli olursunuz. Bu durumda askerlik borçlanmasına gerek kalmaz. Sizin durumunuzda farklı bir husus var. Buda 4a çalışma süresi. Emeklilikte, aylığı bağlayıp ödeyecek kurumun belirlenmesinde, sigortalıların emeklilik tarihinden geriye doğru prim veya kesenek ödenerek geçen son 7 yıllık fiili hizmet (360 x 7 = 2520 gün) süresi esas alınıyor. Bu kural sadece SSK’lı çalışanları değil, tüm çalışanları ilgilendiriyor. Sigortalının son 7 yıllık fiili hizmet süresi içerisinde en fazla hangi statüde hizmeti varsa, yani sigortalının son 7 yıllık fiili hizmet süresinin yarısından bir gün fazlası olan 1261 prim ödeme günü hangi statüde geçmişse, o statü şartlarıyla emekli olunuyor. 4c altında 25 yılınız yoksa ikramiye alamayacaksınız. 4c altında 25 yılınız varsa SGK ikramiye ödenmez ancak mahkemeye alırsınız Eyt den faydalanacaksanız hesap ve prim gün sayısı ile giriş tarihi vs durumlar değişiyor. Aylık bağlama servisine gitti görünüyorsa şimdiden hayırlı olsun diyeyim. Maaşı ziraat bankası yada vakıfbanktan TC numaranızla ara ara kontrol ediniz
  9. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sayın @HEMŞO , Öncelikle geçmiş olsun, hiç bir şey bitmedi. Pes etmeyiiz. İstinaf dilekçesinin matbu kısımları olmakla birlikte önemli olan verilen kararın hukuka aykırılığın izah etmektir. Bu kapsamda size karşı kullanılan gerekçeleri çürütmek gerek. Buda hazır bir dilekçeyle olmaz. Kararı paylaşırsanız yorum yapmak doğru olacaktır.
  10. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sayın @Vardırbirhayr , Hayırlı uğurlu olsun. Sevindim. Mücadeleye devam. İstinaf aşamasına götüreceklerdir. Yd talepli istinaf başvurusunu UYAP tan görünce hemen yd nın anayasal olarak olmazsa olmaz iki kıstasının dilekçede iş bu dava kapsamında izah edilmediği/edilemediğini bu nedenle red edilmesi gerektiğini belirten bir dilekçe yazınız. Dilekçeyi hemen ilk derece mahkemenize veriniz. Davanın kamu görevine iade olduğundan 13 BİM bakacaktır. Dün OHAL komisyonundan red alıp idare mahkemesine iade olan bir kişinin kararı onaylandı. İlk derece mahkemesinde en az 8 farklı yerden inceleme yapıldıysa sıkıntı yok demektir. Tekraren hayırlı olsun.
  11. Aklima

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    Bozulan kararın içeriğini bilmeden, temyize kim götürmüş bilmeden yorum yapmak yanlış olur.
  12. Aklima

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    Bozma kararı; iptal yada red manasına gelmez. Kararın açıklanacak gerekçeyle bozulduğu yani hükmün berilmemeiş gibi sayıldığı bir durum meydana gelir. Dava alt mahkemeye bozma gerekçesini düzelterek yeniden karar verilmek ğzere gönderilir. İmza kısmınızda, bakan onayı ile kamu görevinden çıkatıldığınız yazıyor. Bu konudaki davalarda genel gerekçe kişi hakkında yeterince araştırma yapılmaması gösterilip araştırma yapılması gereken yerler sıralanarak karar bozuluyor. Bu nedenle 2022 yılı eylül ayından itibaren özellikle Ankara ve İstanbul BİM Keri aynı gerekçelerle bozma kararları veriyor. Bu güne kadarki tecrübeye binaen Danıştay bozma kararları genel belirttiğim nedenle.
  13. Aklima

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    İyi günler, Jandarma teşkilatından iki mağdur arkadaşın daha atamaları yapıldı.
  14. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Tek sıkıntı zaman, parayla alınabilecek en değerli meta olan zaman.
  15. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Jandarmadan bildiğim iki kişi geçen hafta göreve başladı. EGM personeli atamaları son paylaşımımdan sonra hızla devam ediyor.
  16. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Davayı açarken talepleriniz içerisinde kamu görevinden ayrı bırakıldığınız döneme dair mali haklarınızı size ödenmesini istemişsiniz sadece kamu görevinden ayrı bırakıldığını döneme dair her ay için maaşınız almanız gereken dönemdeki meblap olarak ödenecek. Bu durumda ödemeler size yapıldıktan sonra ödeme tarihinden itibaren 30 gün içerisinde idareye başvurup yasal faizini isteyebilirsiniz ya da idare mahkemesine yeniden dava açarak yasal faiz talebinde bulunabilirsiniz bu durumda mahkemeler yasal faize hükmediyor. Dava dilekçesinde faiz istemediyseniz usul olarak ödeme size yapıldıktan sonra 30 gün içerisinde idareden yasal faiz talebinde bulunmanız bunun reddedilmesi üzerine dava açmanız gerekiyor Dava dilekçesinde kamu görevinden ayrı bırakıldığınız döneme dair mali haklarınızın faiziyle birlikte ödenmesini istediyseniz dava açılış tarihinden itibaren başlayacak şekilde yasal faiz ile birlikte ödenecek. Dava dilekçesinde kamu görevinden ayrı bırakıldığınız döneme dair mali haklarınızın her ay için ayrı ayrı tahakkuk ettiği tarihten itibaren işletilecek faizi ile birlikte ödenmesini istediyseniz her ay için almanız gereken maaşınız o aydan itibaren ödemenin yapılacağı tarihe kadar ayrı ayrı faizi hesaplanarak ödenecek. Kamu görevinden ayrı bırakıldınız döneme dair mali haklarınızın nasıl ödeneceği tamamen dava dilekçenizdeki taleplerinizle bağlıdır ve talebiniz doğrultusunda mahkeme karar verir siz yasal faiz istemediyseniz mahkeme yasal faize hükmetmez birkaç tane kazara nasıl faiz istememiş olmasına rağmen yasal faizde hükmeden mahkeme kararı gördüm. Polis arkadaşlar için de güzel bir haberi paylaşmak isterim. Araştırma merkezine memur olarak atanan polis arkadaşlardan Bu duruma itiraz edip polis olarak atanmak üzere davayı kazananlar uzun zamandır bekletilmekteydiler ancak son 1 aydır giderek hızlanan bir şekilde araştırma merkezine memur olarak atanan polis arkadaşlardan da davasını kazananların atamaları polis olarak yapılmaya başladı.
  17. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Söz konusu ifade anayasanın 125 maddesinde geçer, "İdari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda gerekçe gösterilerek yürütmenin durdurulmasına karar verilebilir." Şeklindedir ve yürütmeyi durdurma istemek için tırnak içerisinde alıntıladığım iki kıstasın birden gerçekleşmesi gerekir. Yd talebinde bulunan taraf yd talebine gerekçe olarak bu iki kıstası izah etmek ve açıklamak zorundadır eğer ki davalı idare yd talebinde bulunurken sadece bu ifadeye yer vermiş ve bu ifadelerin gerekçelerini izah edememişse bu durumu vurgulayıp yürütmeyi durdurmak talebinin genel geçer bir şekilde sadece anayasanın ilgili maddesinin alıntılanarak yapıldığını ancak telafisi mümkün olmayan zararların ne olduğu ve hukuka aykırılığın ne olduğunu dilekçesinde izah edemediğini Bu nedenle yd talebinin reddi gerektiğini belirten basit bir dilekçe yazmanız yeterli Ulama olarak kamu görevinden ayrı bırakıldığınız dönemde 4a'lı olarak çalışmışsınız bu dönemde aldığınız maaşlar size ödenecek olan geçmişe dönük maaşlarınızdan kesiliyor. Bu konuda bir idare mahkemesi Bu durumun hukuksuz olduğunu belirterek 4 al çalışılan dönemdeki kazanılan Mevlana geçmişe dönük mali haklardan kesilmesi işlemini iptal etti. Genel olarak mahkemeler kişinin bu talebini reddediyor. Son olarak Ankara'da bir mahkemede idare mahkemeleri arasındaki bu çelişkiyi danıştaya taşıdı ve kişinin davasını bekletici mesele olarak durdurdu danıştay'dan gelecek olan karara göre bütün idare mahkemeleri için ortak bir yol belirlenmiş olacak.
  18. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sayın @Lâl, İdari davalarda istinaf aşamasında yd karaları verilirken red veya kabul, kesin hükmüyle verilmekte. Kesin hükmüyle verilen yd kararının itiraz mercii maalesef yok.
  19. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sayın @dgnn , Yazabilirsiniz ancak vekiliniz olduğu için dikkate alınmaz. Mevzu yd talebine itiraz değil. Mevzu yd talebinin hukuksuzluğu ve anayasal iki gerekliliğinin neler olduğunun idarece dilekçede belirtilmesi, genel geçer ifadelerle telafisi mümkün olmayan durumlar olduğunu ileri sürmesine ve telafisi olmayan durumları mahkemenin bulmasını isteyen bir üslup kullanmalarına mahkemenşn dikkatini çekmek. Neden, mahkeme yd kararını verirken karşı tarafın savunmasını isteyedebilir istemeyedebilir. İstemeden karar verecek olmasına karşın bir dilekçe yazılacak. Bunun adı itiraz dilekçesi değil, ek beyan dilekçesi olarak veriniz. Siz verinde mahkeme yok saysın.
  20. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sayın @Eleybe, İdari Yargılama Usul Kanununun 1. maddesinin 2. fıkrası; "Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare mahkemeleri ve vergi mahkemelerinde yazılı yargılama usulü uygulanır ve inceleme evrak üzerinde yapılır." 17. maddesinin 3 üncü fıkrasıysa "Duruşma talebi, dava dilekçesi ile cevap ve savunmalarda yapılabilir." 18. maddesi "Duruşmalarda taraflara ikişer defa söz verilir. Taraflardan yalnız biri gelirse onun açıklamaları dinlenir; hiç biri gelmezse duruşma açılmaz, inceleme evrak üzerinde yapılır." şeklindedir. Bu kapsamda, kamu görevine iade olmayla ilgili bir davanın duruşmalı olmasının size bir etkisi olmaz. Etkisi olduğuna inanan ve paylaşanlar mutlaka var ve olacakta. Ortak yanları davayı kazanmaları. Sıkıntı ise; duruşmalı dava açıp, kendini hazırladığı üzere hakimlerin gözlerine bakarak (mümkün olursa) ve vicdanlarına seslenerek içindekileri söyleyen ancak davayı kaybedenlerin bu durumu paylaşmamaları nedeniyle yani aynı durumdaki kişilerden sadece davayı kazananların paylaşımları nedeniyle oluşan algı. dava dilekçenizi verdiniz, savunma yapıldı, cevap verdiniz, savunma yapıldı. Sizin için dava dilekçeniz yada idarenin savunmasına cevap vereceğiniz dilekçeyle duruşma isteyebilirsiniz. Bu aşamalar geçtiyse duruşma isteme hakkınız bitmiştir. Olduya siz yinede istediniz ve kabul edildi, istinaf veya üst mahkemede usul hatası olarak tespit edilir. Mahkemeye evrak olarak sunamayacağınız yada sunsanızda göstererek etkiyi arttırabileceğiniz hususlar varsa duruşma elbette faydalıdır. Bir hukuk bürosunun örnek bir paylaşımı "Bizim duruşma talep ettiğimiz dosyalara örnek vermek gerekirse Afganistan’dan kaçıp ülkemize sığınan bir müvekkilin Taliban tarafından demirle yakıldığına dair anlatımı mahkemeye sunmak ve vücudunun çeşitli yerleri yanan müvekkili mahkeme yeteneği göstermek amacıyla duruşma talep ettiğimiz olmuştur." başka bir örnek "Başka bir örnek vermek gerekirse LGBT üyesi olan yine Afganistan’dan kaçıp ülkemize sığınan Taliban’ın ölüm tehdidi altındaki müvekkilin savunmasını yapmak için mahkemeye konuşması, ses tonu, giyinişi ve aurasını anlatmak böylece LGBT’li olduğunu ispatlamak için duruşma talep ettiğimiz olmuştur."
  21. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Forumdaşlarım, Adına bayram dediğimiz günleri yaşıyoruz. Benzer manaya geleceklerini duymuşluğum var ancak bu gün daha önce duymadığım bir söz duydum. "Dara düşersen dost kapısı çal kapı açılmazsa GÖZÜN AÇILIR" Bu sözden hareketle öncelikle sağlık içinde, sizi yalnız bırakmayanlarla, kapı çalmak zorunda bırakmayanlarla, kapı çalmak durumunda kaldığınız zamanlar olduysa kapısını muhabbetle açanları unutmayacağınız bir bayram dilerim. Masum olduğuna inanan ve taraf seçmemiş herkes eninde sonunda dönecek. Tek sıkıntı zaman. Zamanın kıymetini bilmeyi unutmayınız. Sizlerinde malumu üzere yaşayarak tecrübe edildiği üzere geri getirilemeyecek ve durdurulamayacak tek gerçek, zaman.
  22. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Size tebliğ edilsin yada edilmesin mutlaka ama mutlaka davalı idarenin istinaf dilekçesine karşı dilekçe veriniz. İdarenin istinaf dilekçesinde ileri sürdüğü hususları mutlaka hukuken çürüten bir dilekçe veriniz. Verilen kararda yapılan araştırma ve lehinize hangi gerekçelerle hüküm kurulduğunu vurgulayınız.
  23. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Öncelikle hayırlı olsun. İstinaden verdiği karar ilk derece mahkemesine gönderilecek. İlk derece mahkemesi kararı MSB ye gönderecek. Bu ikisi yaklaşık 3 hafta civarında sürebiliyor. Sonra MSB durumu deniz kuvvetlerine bildirecek Deniz kuvvetleri Komutanlığı size tebligat gönderecek mesaiye başlamanız için akabinde size bildirilen yere gidip katılışınızı yapacaksınız. Anayasa mahkemesinin Ocak ayında vermiş olduğu iptal kararını nedeniyle 12 Ocak 2023'ten sonra mahkemelerle kamu görevine iadesine karar verilen herkes asker olarak atanıyor. Yarın da mali ve özlük haklarının ödenmesi şeklinde bir hüküm varsa burada geçen mali haklar nedeniyle yapmanız gereken bir husus var şöyle ki �dari yargılama usulü kanunu 28 maddesi gereği davalı idareye mahkeme kararında geçen mali haftanızın ödenmesi için bir IBAN numarasını belirtiniz dilekçe yazmanız gerekiyor bunu yazmazsanız da paranızı alıyor musunuz alırsınız ama şöyle ince bir nokta var aynı maddede geçen ifadeye göre mahkeme kararının idareye bildirildiği tarihten söz konusu mali değerin ödendiği tarihe kadar geçen süre için tecil faizi uygulanıyor olası ödemelerinizi 2 ay 3 ay 4 ay gibi bir sürede alacaksınız bunu size avantajı olacaktır ayrıca şöyle bir husus var idare mahkemesinin vermiş olduğu kararı idare 30 gün içinde uygulamak zorundadır bu en uzun süredir ancak gene 28 madde kapsamında sizin mali haklarınızın ödenmesi için IBAN numarasını belirttiğiniz tarih bu 30 günün başlangıcı olarak da bazı kararlarda kabul ediliyor bu nedenle mağduriyet yaşamamak adına söz konusu dilekçeyi vermenizi tavsiye ederim. Oyak konusundaki husus tam olarak anlamadım ancak şöyle bilgi verebilirim mali haklarınızın ödenmesi kapsamında kamu görevinden ayrı bırakıldınız döneme dair aylık oyak primleriniz Oya gönderilecek SGK primlerini SGK'ya gönderileceklerini SGK'ya gönderilecek gerekli işlemler yapılacak sonrasında siz Oya başvuru yaparak rezervlerinizin emsalleriniz seviyesine getirilmesini isteyeceksiniz ki kamu görevinden ayrı bırakıldığınız sürenin uzunluğuna bağlı olarak çok büyük rakamlar çıkabiliyor oyak bunu sizden isteyecek bunu ödeyerek hayatta ödemeden dava açarak idarenin sizin nam ve hesabınıza o yağı yatırmasını sağlayabilirsiniz. Kamu görevine yeniden başladıktan sonra SGK'ya gönderilen primleriniz ile ilgili olarak yapmanız gereken tavsiye edeceğim bir husus daha var şöyle ki mali haklarınız ödendi SGK primlerinizin gönderildiğine dair size dekont verildi bordrolarınızı aldınız, öncelikle hitap hizmet dökümünde kamu görevinden ayrı kaldınız dönemlerin işlenmiş olması gerekiyor. Hitap kayıtlarını Deniz kuvvetleri Komutanlığı düzeltilecek SGK uzun vade hizmet dökümündeki kamu görevinden ayrı bırakmadığınız dönemin döneme dair her ay olması gereken girdilerse sizin mali haklarınızın düzenlenmesi aşamasında bordrolar yapılırken ya Deniz kuvvetleri veyahut da son çalıştığınız sizi ödemeyi yapacak olan Birlik veri girişi yaptıkça otomatik olarak düşecek bunları gördükten sonra birkaç ay bekleyip SGK'ya bir yazı ile başvuruda bulunun bunu cimer üzerinden yapabilirsiniz kamu görevinden çıkartıldığınız işte geri döndüğünüzü şu tarihi itibariyle başladığınızı ve size çalıştığınız kurum tarafından kamu görevinden ayrı kaldığınız zamana dair aylık primlerin gönderildiğinin belirtildiğini bununla ilgili gelecekte sıkıntı yaşamamak adına SGK uzun vade hizmet dökümünde görmüş olduğunuz veri girişlerinin karşılığı olan aylık primlerin SGK'da doğru yere ulaşıp ulaşmadığını eğer ulaşmamışsa gerekli yazışmalar yapılarak söz konusu veri girişleri karşılığı primin nam ve hesabınıza kaydedilmesini istediğiniz belirtiniz bir dilekçe gönderin. Bu şu sebepten önemli, emekli olmak istediğiniz zaman kamu görevinden ayrı bırakıldınız döneme dair primleriniz eğer ki SGK'da doğru yere gitmemişse bu dönemi SGK uzun vade hizmet dökümünde veri girişi olarak görmenize rağmen SGK emeklilik hesabınızda bu süreyi düşecek yani fiili çalışma süreniz eksilecek. Mahkeme kararınızda mavi gözlük haklarınızın ödenmesine dair bulunan ifadeye bağlı olarak göreve başladıktan sonra kimlik kartınız silahınız lojman puanınız kamp puanlarınız kıyafet puanlarınız gibi haklarınız için ayrı ayrı dilekçe yazabileceğiniz gibi mahkeme kararının idareye tebliği için kapalı tebligatı uyak da gördüğünüz andan itibaren 35 gün bekleyip size herhangi bir özlük hakkı iadesi yapılmamışsa bu durumu mahkeme kararının uygulanmaması gerekçesiyle 20.000 25.000 30.000 gibi rakamlarla manevi tazminata konu edebilirsiniz.
  24. Aklima

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Yatırdığınız paranın iadesi neye dayanarak yapılacak? Asıl soru bu. Ödemeye gerekçe olacak olan karar/mevzuat neyse ona bakınız. Paylaştığınız kadarıyla uygulansa bile en fazla yasal faiz yada tecil faizi uygulanır.
  25. Sayın@aylin yağmur, Özel bir formatı yok. ...... idare mahkemesi başkanlığına mahkemeniz nezdinde E:..... ile görülmekte olan davayla ilgili olarak; yerleşim yeri ve iletişim adresim dava dosyasında ........... olarak görünmektedir. .... tarihi itibariyle söz konusu adresten taşındım. Güncel adresim ........ olup MERNİS kayıtlarında da güncellenmiştir. İş bu dilekçem tarihi itibariyle mağduriyetime neden olmamak adına hakkımdaki her türlü yazışmanın güncel olan adresime yapılmasını arz ederim. ..... (tarih) ad soyad TC no güncel iletişim adresi telefon eposta
×
×
  • Yeni Oluştur...