İçeriği gör

observer

Editör
  • İçerik

    139
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    4

observer | Son Ödül • Kasım 27 2022

observer • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

274 Mükemmel

observer Hakkında

  • Rütbe
    Pus

KHK Bilgisi

  • KHK
    675
  • Kurum
    Gıda T.H. Bakanlığı
  • Kriterler
    Kriter Yok
  • Komisyon Kararı
    Kabul

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. observer

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Herkese iyi akşamlar, Geçen hafta itibariyle göreve başladım. OHAL komisyon kararı gelmeden telefonla bakanlıktan aramışlardı. Karar 18 .10.2022 Karar no 293xx. Bununla birlikte her ne kadar iada ve kabul alanlar sayfasında da paylaşacak olsam da özellikle burada flood şeklinde akan haber başlıklarından GİB nın vergi kesintisi ve AGİ ile ilgili haberi paylaşan forum yöneticilerimize ayrı bir teşekkür etmek istedim. Özellikle toplu maaş ödemesi hesapları yaparken toplu kesilir vs tarzı cümlelerine karşı bu GİB nin her ay için ayrı yapılır yazısını görünce susuverdiler. Bu yüzden bu paylaşımlar çok değerli. olduğunu belirtmek istedim. Tekrar masumların en kısa sürede görevine iade olmasını yüce haktan diliyorum.
  2. observer

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sayın @tarım693 komisyon kararı bakanlığa iletilmiş. O sebeple adres teyiti yapmak için aramışlar zaten ben sormadım onlar kabl kararınız şeklinde söylediler. Danistaydan arasalar çok daha mutlu olurdum. Taşraya gönderip atama yazınız gönderilecek şeklinde de detaylı anlattılar. Danıştay'a komisyonunun yaptığı tüm ayrımcılıklari belgelerle de anlattm . Hatta bir örneğini dava aşamasında Danıştay da ben de komisyona yolladık. Yani red almaya hazırdım. En sevindigim taraf ise dik ve haklı duruşumdan ödün vermemekti.
  3. observer

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Değerli forumdaşlar ve Adaletin kutlu yolcuları, Öncelikle hepinize iyi akşamlar. Yıllardır devam eden bu kutlu yolculukta sizlerle beraber yürümekten gurur duyduğumu vurgulamak isterim. Zalimler güruhunun ipe sapa gelmez ve akla ziyan iftiraları ile emekleri çalınan bizler enva-i çeşit badirelerle bugüne kadar geldik. Haklı ile haksızı ayırt edeceğiz !!!! dedikleri ve ismine de OHAL Komisyonu denilen zulmün katmerlenmiş uygulayıcılarına karşı her türlü olumsuzluğu göze alarak açmış olduğum ve 1402 sayılı sıkıyönetim kararına karşı Danıştay tarafından verilen emsal karara istinaden gerek komisyonu gerekse idareye karşı Danıştay aşamasına kadar getirdiğim davada maalesef karar çıkmadı. Bununla beraber bugün Bakanlık tarafından telefonla aranarak adres teyidi yapmak istediklerini ve kabul kararımın tebliğ edileceğini bildirdiler. Hiçbir refleks hissetmeden kendileri ile adresi paylaştım ve kapattım. Aklımdan geçen tek şey emsal kararımın çıkmadan komisyon kararımın çıkması idi. Karar geldiğinde onu da paylaşacağım bununla birlikte takipsizlik kararında sosyal çevre ifadesi ile ihraç edildiğim yazıyordu. Tarım Bakanlığı 675 KHK. Bu yolun sonu masumlar için aydınlık bunu hepimiz biliyoruz. Aklima , Karagöz, tüm yöneticilere ve sizlere bu cümlem tüm forum ahalisine ithaf olsun; Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, ülke için gerçek amaç ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Fakat sen buna karşı direneceksin, önüne sonsuz engeller de yığacaklardır; kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyük derlerse bunu söyleyenlere güleceksin. Mustafa Kemal ATATÜRK.
  4. observer

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @thorbank01 hocam şöyle ki; danıştay sisteminde mahkemesine gönderildi kararını görünce danıştay kaleme gittim gerekçesini sordum. Danıstay kalem, dosyada kurum savunmasının eksik olduğunu ve kararı etkikeyecek eksiklik olması sebebiyle gönderilmiş olduğunu söyledi . Çünki Bölge idare direkt reddetmişti. Sonrasında kurumdan gelen savunmanın sadece iki cümleden ibaret "reddini talep ediyoruz ve Ohal komisyon incelemesi devam etmektedir "şeklinde olduğunu gördüm. Akabinde danıştay 12. Daire esasa girdi , inceledi , tebligat yapilacak 3.taraf olarak da Ohal komisyonunu ekledi ve 5 ay önce karara geçildi ki kalem karara geçme aşamasından sonra sisteme 3 ya da 5 ay içinde düştüğünü söyledi.
  5. observer

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Karagöz hocam öncelikle uzun süredir yazamadiğım.için kusuruma bakmayın. Ihraç olsak da alanimla ilgili bir firmada malum döviz sıkıntısının baş gösterdiği dönemde tarımsal ürün ihraç ederek katma değer sağlamaya çalışmak için dış ticaret ve lojistik uzmanı olarak yoğun çalışıyorum. İkinci husus olarak cümleyi yanlış kurduğumu sizin fevkalede akışkan cümlenizden yola çıkarak farkettim. Kurum ya da OHAL komisyonu danıştayn bu kararını tanımıyorum der mi şeklinde olacaktı. Tekrar forum ahalisi için en hayırlı kararın çıkacağına inanıyorum ve bekliyorum. Karar düşer düşmez sizlerle paylaşacağım.
  6. observer

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @ozelharekat61 hocam kulağıma gelen duyum bozma yönünde olduğudur. Ama sizleri karar düştüğü an bilgilendirmeyi uygun gördüm. Inşallah ilk sizlerden başlamak üzere heryere yayacağım bu kararı. Ben de bu noktada danıştayn Ohal komisyonunu kapsayan bu bozma kararını kurum ya da Ohal komisyonu tanımıyorum diyebilir mi ? Malum OHAL komisyonu da sonuçta idari bir kurum. Bunu merak ediyorum kurum Tarım Bakanlığı.
  7. observer

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bir sorum olacaktı. İdare bizim özel sektorde çalıştığımız herhangi bir ayin sigortasi 15 gün yattı ve ayrıldık. Diğer 15 gün bos kaldi iade olunca bosluktaki 15 gün nasil değerlendirilecek. Tutup 15 gün bile olsa vermeyecegiz o aydan maaş mi derler yoksa diger 15 günü öderler mi? Yoksa tum ayı eksiksiz mi alacagiz?
  8. observer

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Iyi akşamlar. Eve az once geldim. Annem, oğlum komisyondan yazın geldi der demez aç oku bakalim anne bana ne yazmışlar dedim. Cevabi linkte arkadaşlar. https://imgyukle.com/i/LtpOjR
  9. observer

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Nihayet kendi bakanlığımdan ve benimle ayni 675 KHK'dan bir haber gördük. Teşekkürler sayın @Ayaz54
  10. observer

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Öncelikle sağlıklar dileyerek söze başlamak istiyorum. Hafta içinde yoğun olduğum için paylaşamadım. Ömer Faruk GERGERLİOĞLU tarafından otomatik mesaj şeklinde gelen bir iletiyi paylaşmak istedim. İletiyi aynen kopyalıyorum. Merhaba; bana ilettiğiniz bütün konuları soru önergesi ve İnsan Hakları Komisyonuna dilekçeyle iletiyorum. Sizden ricam aşağıdaki linkler üzerinden başvurularınızı bu kurumlara da iletmeniz. Bu kurumlar bana her defasında "Bize başvuru gelmiyor ki bir çalışmamız olsun" diyorlar. İnternet üzerinden 5 dkda başvuru yapabilirsiniz. Saygılarımla https://ebasvuru.ombudsman.gov.tr/ https://ebasvuru.tihek.gov.tr/Giris.aspx Malumunuz ki İnsan hakları ve eşitlikte devrim yaptığımız için böyle bir kurum da mevcut olmakla birlikte bu kurumdan sayın vekil yukarıda belirttiği şekilde geri dönüşler alıyormuş. O nedenle belki bilgisi o-olmayanlar vardır diye düşünerek bu iletiyi paylaşmak istedim. Bunla birlikte başvuru online olarak yapıldıktan sonra 15 gün içinde belgeli olarak gönderilmesi isteniyor. Detaylar ve başvuru form şablonları web sitede yer alıyor. Ben doldurmaya başladım. Diğer husus ilave tedbirler konusunda anlatmak istediğim bir konu var ki o da Çalışma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde yer alan bununla birlikte sınavlarda başarılı olan adaylara verilen ve OSGB bünyesinde çalışma imkanı sağlayan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı sertifikasıdır. 2019 da bu dsınava girip geçtikten sonra İSG-katip'te başvuru aşamasında sürekli güvenlik soruşturması devam ediyor uyarısıydı. Takipsizlik almış olmama rağmen 1 hafta 10 günden fazla bu uyarı kalınca Alo 170 üzerinden aradığımda bariz şekilde belge verilmediğini anladım. Daha sonra dilekçe ve takipsizlik sunarak bunun kaldırılmasını talep etmiştim. Orada da ayrı bir komisyon kurulduğunu ve onay verielnlerin bu sertifikayı aldığını öğrendim. Daha sonra sertifikayı aldım. O nedenle bir arkadaşımın babası (hakim) söz konusu dilekçelerinize ilgili tedbirleri sıraladıktan sonra son cümleye ek olarak mutlaka "hakkımdaki diğer tüm ilave tedbirlerin de kaldırılmasını" ifadesini de ekleyin paylaşımını yaptı. Ben de sizlerle paylaşmış olayım. Son olarak da özellikle sosyal mecrada bizlerle ilgili ciddi paylaşımlar yapan hukukçu Ali Osman GÖÇER ile bir konum hakkında fikir ve soru sorma ihtiyacı hasıl oldu. Kendisine geç bir saatte (muhtemelen evindeydi) twwet atmama rağmen (DM olarak) hemen dönüş sağladı ve arayıp bizzat bilgi vereceğini söyledi. Belirttiği gibi de ertesi gün aradı ve detaylıca beni aydınlattı. Bu konuda kendisine gerçekten müteşekkirim. Aklınıza takılan olursa çekinmeden yazılacak ya da aranacak birisi kendisi. Hepinize saygılar.
  11. observer

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    https://mobile.twitter.com/nmelihkutlu Çok önemli bir İADE KARARI Geçici 35.Madde İhraçları MUTLAKA okusunlar. Ankara 5.İdare Mahkemesi İADE Kararıdır. 2 kere istenmesine rağmen; kurum, ihraç gerekçesini hakkında hiç bir bilgi/belge gönderememiş. Kararı okuyunuz. KURUM İSPAT ETMELİDİR! Melih hocam boyle bir paylaşım yapmış.
  12. observer

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sayın @ozelharekat61 komisyon karari olumlu olsa da bu davayı AYM 'ye açabilir miyiz ?
  13. observer

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaslar bunu paylasmak istedim . Saygilar.
  14. observer

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Peki sayin @ozelharekat61 bunu tamamen bilmedigim icin soruyorum. Bana pasaportu verip son noktada hudut ya da cikis kontrol noktasinda yok cikamazsn deme durumu var mi ? Evet sayin @Joeunun belirttiği gibi hatırlıyoruz rahmetli ahmet ve annesi o kapida bekletildi sonra halloldu vs . Kaldi ki bana resmi yaziyla tahditin yok diyor.
  15. observer

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sayin @Joeu bilgilendirmeniz icin tesekkur ederim. Ancak anlamadığım eger emniyet tarafndan tc uzerine tahdit konmussa nüfus müdürlüğü de buna vakif olmaz mi ? Ya da gerek emniyet gerekse nüfus ayni veritabanı uzerinden kontrol yapmıyor mu ?
×
×
  • Yeni Oluştur...