İçeriği gör

Mühendis

Üye
  • İçerik

    134
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

418 Mükemmel

Mühendis Hakkında

  • Rütbe
    Pus

KHK Bilgisi

  • KHK
    677
  • Kurum
    YÖK - Üniversiteler
  • Kriterler
    SD Kart - Garson
  • Komisyon Kararı
    Henüz Karar Verilmedi

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Sürüyor

Güncel Profil Ziyaretleri

1.086 profil görüntüleme
  1. Hocam selamlar  . Geçmiş olsun. Bende ekim ayındaret aldım komisyondan. Kriterler . 1 . sendika - 2. kurum soruşturması(içeriğini bilmiyorum) 3. kesinleşmemiş beraat kararı  . İdareye dava açacağım lakin dilekçe yok elimde. Yardımcı olabilirmisiniz acaba. Saygılar.

  2. Mühendis

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    RED KARARIMI SİSTEMDE İKİ HAFTA ÖNCE GÖRDÜM. LAKİN TEBLİĞ ADRESİNDE DEĞİLİM. NASIL TAKİP EDEBİLİRİM. KOMİSYONU ARADIĞIMDA BİZ İLGİLİ KURUMA GÖNDERİYORUZ DİYOR. YORUMLARINIZI ALABİLİRMİYİM.
  3. RED KARARIMI SİSTEMDE 2 HAFTA ÖNCE GÖRDÜM. SİSTEMDEKİ ADRESTE DEĞİLİM TEBLİGATI NASIL TAKİ EDEBİLİRİM.

     

  4. Mühendis

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Selam arkadaşlar. Bende son düzlüğe giripte red alanlardanım. Geçen hafta sonu gördüm red kararını. Benim durumda trajik tabiki. Adli süreç savcı marifetiyle nisan 2022 ye kadar uzadı. Beraat aldık lakin fayda etmedi. Dosyayı yemedi içmedi istinafa taşıdı. Bu arada aynı davada açıkta olan kurumdan arkadaşlar gerekçeli karar ile kuruma başvurdular. Kurum 3 hafta önce işe başlattı . Ve tabiki bende yıllar sonra dönüş ile ilgili umut oldu. Bu arada 2014 nisan - 2015 kasım tarihli sendika kaydı mevcut. Başkacada bir durum yok. olsada ne yazar. Demem o ki yıllarca beraat kararını bekliyorlar herhalde dedik beraati aldık ödül gibi red verdiler. Not: Kanaatimce komisyonun son bir iki ayı kaldı . Dükkanı kapatacaklar. Kritik dosyalar (adli idari arafta kalan dosyalar) için insiyatif almadan red verip idareye topu atacaklar. Seçimden önce iktidardan bir hamle gelmezse ve iktidar devam ettikçe idari davalardan birşey beklemiyorum. Şayet iktidar değişirse orasınıda Allah bilir artık.
  5. Mühendis

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Selamlar dostlar. Bir konu dikkatimi çekti. Malum bu aralar yoğun bir şekilde ekonomi konuşuyor ülke. Kur enflasyon faiz vs. Bunlar konuşula dursun lakin şöyle bir tablo ile karsi karşıyayız. Bugun itibariyle iade olan birisi geçmişe donuk maaşlarını toplu bir şekilde aldi. Ve eline gecen paranin artik düşündüğü ve hayalini kurduğu gibi pekte ciddi bir para olmadığını fark etti. Bir sekilde telafisi icin yasal faizini talep etti. Verilen yasal faiz ise 6 yil icin ortalama %25 gibi bir orana tekabul ediyor. Bu eline gecen yasal faizde bugun itibariyle cok bir anlam ifade etmediğini fark ediyor. Çünkü son üç senede hatta son bir senede herşey iki üç katina çıktı. Örnek verecek olursak gecen sene 500.000 bir daire bugün 1.000.000 malesef. Gecen sene toplu alacağı maaşla bir daire alabilecek birisi bugun yarım daire ancak alabiliyor. Özetle ciddi bir hak kaybının içinde bir hak kaybı daha oluştu. Bu sebeple sorum bilgisi ilgisi olabilecek arkdaslara. Bu yasal faiz yerine en az enflasyon oranında fark talep etmek dogru olmaz mı. Son 6 yilin ortalama enflasyonu yaklasik %75 ediyor. Yada iade edildiği maaş uzerinden maaş hesabi yapılsa daha mantikli degilmi. Rakamlar cok değişiyor. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin lakin onemli bir konu bence. Sunu demeyelim lutfen iade olalimda gerisi onemli değil. Benim arastirmalarima gore AYM ve AİHM bu konuya mulkiyet hakki ihlali olarak bakıyor gibi lakin konunun uzmanları bu konudaki goruslerini ve bizim izlememiz gereken yollari gosterirse cok memnun oluruz Not. Komisyon inceleme devam .
  6. Mühendis

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bir haberde şöyle diyor. Reformla AİHM kararlarını ve tazminatlarini masaya yayiracagiz. Terör davalarina AİHM den cikan tazminatlar var bunu odememe noktasinda yol ariyoruz minvalinde haber yapılmış. Dogrusunu yakinda görürüz.
×
×
  • Yeni Oluştur...