İçeriği gör

wildPuppy

Özel Üye
  • İçerik

    647
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    5

wildPuppy | Son Ödül • Nisan 13 2022

wildPuppy • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

1.591 Mükemmel

2 Takipçi

wildPuppy Hakkında

  • Rütbe
    Plus

KHK Bilgisi

  • KHK
    701
  • Kurum
    Deniz Kuvvetleri Komutanlığı
  • Kriterler
    Kriter Yok
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Ankara 25. İdari

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. wildPuppy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bu konuya benzer idareye dava açmıştım. TSK dan KHK ile ihraç edilmiştir ibaresinin kaldırılması için. Paylaştığınız bu toplantı kararını mahkemeye sunmanın faydası olur mu acaba? Yoksa mahkemeleri bağlamayabilir mi?
  2. wildPuppy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Yer tuhaf olsa da doğru. Satılamayan plazala şeklindeki daireler idare mahkemesi olarak kiralanmış. Bildiğiniz 2+1 veya 3+1 daire şeklinde mahkemelere giriyorsunuz Hatta site içerisinde bazı binalar ki dış cepheleri dahi aynı bunların-satılmayı/kiralanmayı başarmış ki içerisinde yaşayanlar var. Komik gerçekten.
  3. wildPuppy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Benim de öyle olmuş. Anlamadım ne oluyor. 13te 6 ay bekledik. Şimdi 15 te yeniden başlamış gibi.
  4. Bu kanunsuzluğun da kanunsuzluğu. Zırnık vermem. Alsınlar vatandaşlığımı da o zaman. Forumun eski konularında aramak lazım. Bu konu 2 yıl kadar önce konuşuluyordu. HvKK yapıyordu bunu yanlış hatırlamıyorsam. Ama aklımda, hukuksuz olduğu ve dava ile iptal olduğu kalmış. O zamandan beri ilk defa şimdi duydum bu olayı tekrar.
  5. öyle birşey olamaz. Daha önce çok konuşuldu forumda ama somut bir belge göremedik. Olsa bile ilk mahkeme ile alırsınız davayı. Kaldı ki alamadınız, şahsen benden 1 kuruş alamazlar. Çünkü yok. Zaten böyle bir durum olsa bizi sınır dışı etsinler biz de kurtulalım onlar da.
  6. Geçmiş olsun. Bugüne kadar forumu takip ettiniz mi bilmiyorum. Geçmişe dönük ararsanız işe yarar bir şeyler bulabilirsiniz.
  7. wildPuppy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bulaşmayın derim.
  8. wildPuppy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    umarım sonu benzemez. Bende de aynı süre oldu 40 gün kadar sonra, beraat ettiğim ceza davasındaki aranma iddialarını iltisak kabul edip ret verdiler. Bilirkişi raporunda iddia edilen aranmaların gerçek olmadığı belirtilmesine rağmen. Biraz google'da aratırsanız, 25.idare başkanı fetö soruşturması geçirmiş. Daha kabul kararı yok bilinen. İstinafta en çok bozulan daire 25. Adil karar vermeyenler bin kat kendi adaletlerine maruz kalsınlar.
  9. wildPuppy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Hocam ne desem bilemiyorum. Hayırlı olsun diyeyim. En azından son düzlüğe girdiniz. Araştırma merkezine atanan bir arkadaşım var. Rezil bir yer anlattığına göre. DzKK bünyesinde kendisi. MSB bünyesinde toplanıyormuş normalde ama sayı artınca 3 vardiyaya dönmüşler. Yine sayı çoğalınca her kuvvet kendi bünyesinde araştırma merkezi adı altında bir oda yapmış. Odada dahili telefon dahi olmadığını söylüyor arkadaş. Otoparka girişleri, koridorlara girişleri vs yasakmış. Birlik komutanı birlikte gezinmelerini istemiyormuş. Yemek yedikleri masalar ayrı vs vs. Yani görevdekiler dahi halen terörist muamelesi yapıyor. Gerçi asıl olan yüzümüze bakacak yüzleri olmadığı. Kader ortağı olarak giymeye yemin ettikleri üniformayı kirlettiklerinden (haksızlığa susarak en çok da) yüzleri kalmadığı için daha da çirkefliğin dozunu arttırıyorlar.
  10. wildPuppy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    İdare mahkemesinin yeni taktiği. Dosyada sonucu belli olan (beraat ya da KYOK vs) dosyayı kurumdan talep edip, gelen cevabı iltisak değerlendirip ret vermek. Beraat aldığım ve aslında gerçekleşmemiş ankesör aranmasını iltisak diye değerlendirdi idare mahkemesi. verdi retti geçti. Bilirkişi raporuyla HTS kayıtlarıyla kesinleşen "gerçekleşmemiş, mevcut olmayan aranma" delil kabul edildi. Umarım aynı sonucu almazsınız. Tavsiye olarak, hemen ek beyanda bulunarak, dosyada bulunan bilgilerin tekrar talep edilmesinin ret gerekçesi arandığı yönünde şüphe uyandırdığını vs belirten bir dilekçe vermeniz yararınıza olacaktır, en azından istinafta. Ben öyle yapmıştım.
  11. wildPuppy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Hocam zaten gerçek üyelere bir şey olmadı ki, olan siz ben gibi tamamen zıt görüşlülere oldu. SGK, İçişleri, MEB gibi kurumlar bu ve bunların türevleriyle dolu. Var birkaç kişi yakın akrabadan. Yüzlerine vuruyorum, "zamanında el eleydiniz, şimdi masumlar ihraç siz görevdesiniz." gibisinden. Verdikleri cevap "Biz hep Gülencilerden ayrıydık. Nurcuyuz" Anlayacağınız yeni kılıfları bu. Sorsanız hepsi müslüman. Oruç da tutarlar.
  12. wildPuppy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Resimdeki gibi kararın sonunda bir kısım oluyor karşı oy diye. İstinaf dilekçeme ek olarak fetö elebaşıyla fotoğrafları olup da ne tür kamu görevlerine atanan kişileri de eklemek istiyorum. Bendeyse olmayan iltisaka bahane üretmeye çalışılıyor. BU konuda daha önce dilekçe yazan oldu mu? Kullanacağım dile dikkat etmek istiyorum.
  13. wildPuppy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bugün idare mahkemesi (25. idare) ret kararı tebliğ edildi. Ceza davasında beraat ettiğim ankesörlü arama (bilirkişi raporu ve HTS kaydında bu aramaların olmadığı belirtildi) ve kurum kanaati (ne olduğunu söyleyen yok) gerekçe gösterilip 2 buçuk yıl bekletip ret vermişler. 3 hakimden 1'i karşı oy vermiş. O da en kıdemsizi. İdare mahkemelerinin yeni ret verme yöntemi, duruşma sonrası arar kararla beraat/KYOK aldığınız dosyanızı sorup gelen cevabı iltisak olarak değerlendirip ret vermek. En azından ohal saçmalığından daha az saçma olan hukuk sistemine geçiş yaptı dosyam diye teselli oluyorum.
  14. Geçmiş olsun. En azından komisyon belasından kurtuldunuz. Avukat fiyatı normal. Hatta iyi bile denebilir. Dosyanızın boş olmasından dolayı da avukat fiyatı böyle demiş olabilir. Bazı avukatlar fırsat bu fırsat deyip tabiri caizse yolarken, bazıları da ya bu adam gerçekten mağdur deyip yardımcı oluyorlar. Sorunuza gelirse, imkanınız var ise avukatla devam etmenizi öneririm. Ancak siz de devamlı uyaptan takipte olursanız faydası olur. Davanıza eklenen her dilekçeye evraka beyan vs yazmanız elinizi güçlendirir. Ayrıca karşı tarafın geç cevap vermesi gibi durumlarda hukuki hatırlatmaları vs yapmanız gerekecek ilerideki tazminat davası veya hak arama davalarınızda elinizde mağduriyetinizi gösteren daha çok kanıt açısından. Avukatla ilerlediğinizde bu konularda fazla zaman harcamazsınız. Ben kendi dosyamı uyaptan takip ediyorum. Bir belge eklendiğinde cevap yazmak istersem avukatıma söylüyorum, o hazırlıyor bana gösteriyor onayımla yüklüyor sisteme. Bazen de o bana hatırlatıyor, şu şu durumdan dolayı şöyle bir beyan versek, hatırlatma yapsak iyi olur diye. Demek istediğim tamamen avukata bırakmanız da doğru olmayabilir. Avukatsız ilerlemeniz durumunda ise bazı dilekçelerde ki en önemlisi dava açılışı ve msb nin saçma savunmasına vereceğiniz cevaplar, bunlar için bir avukata dilekçe yazdırmanız gerekecektir. Sadece dilekçe parası bile belki bu tutarın yarısına denk gelecek. Ek beyanlar vs diye kattığınızda arada pek fark kalmayabilir, bugünkü enflasyonla fark açılabilir de. Avukat tutarsanız da peşin hepsini vermemek faydanıza eğer avukat tanıdık biri değilse. Dava gidişatına göre değiştirmek isterseniz maddi kaybınız olmayacak şekilde anlaşın. Özetle durum bu. Karar sizin.
  15. duruşmadan sonra ara kararla cezadavasında beraat ettiğim hususlar tekrar emniyete sorulmuştu. Hemen ek beyan verip bu durumun red gerekçesi aramak olduğunu vs dile getirdim. Emniyet de cevap vermiş. Ara karardan sonra karar çıkması çok mu uzundur?
×
×
  • Yeni Oluştur...