İçeriği gör

Petsy

Yeni Üye
  • İçerik

    134
  • Katılım

  • İçerik Ödülü

    1

Petsy | Son Ödül • Şubat 20 2022

Petsy • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

393 Mükemmel

Petsy Hakkında

  • Rütbe
    Pus

KHK Bilgisi

  • KHK
    Diğer
  • Kurum
    Diğer Kurumlar
  • Kriterler
    Kurum Kanaati
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İşlem Yok

Güncel Profil Ziyaretleri

1.894 profil görüntüleme
  1. Petsy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    geçen ahmet zeki üçok tv'de bu rakamlardan bahsetti. İYİ partiye bu konularda danışman olduğu için sanırım üzerinde çalışmışlar. 27 bin civarında hakkında soruşturma olmayan, takipsizlik alan ve beraati kesinleşen kişi olduğundan bahsetti. Bunların iade edilmesi gerektiğinden bahsetti. bunun dışında beraat alan ama henüz beraatleri kesinleşmeyen bir gurup olduğunuda söyledi. onunda rakamlarını söyledi ama hatırlamıyorum.
  2. Petsy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    izzet hocada ümidi kesmiş anlaşılan
  3. Petsy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    ben artık akp 'nin KHK lılar ile ilgili herhangi bir şey yapacağın düşünmüyorum. Zaten buna ne niyeti var nede aslında süresi var. seçime neredeyse 1 sene kaldı. bir düzenleme yapsa bile çokta iyi niyetli olmayacaktır. artık seçim sonrasına odaklanmak gerekir. iktidar değişimi mukadder görünüyor. 6'lı muhalefet içerisinde bence KHK duyarlılığı iyi seviyede. KHK lıların iadesine karşı cıkacak bir parti yok. hatta coğunun parti programında bile var. iyi parti her nekadar ses cıkarmasada alt perdeden lehte sesler var. bir şey olacaksa buradan beklenmeli bence.
  4. Petsy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    olmaz inş
  5. Petsy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    akp nin ömür boyu iktidarda kacağını farzederek yazdınız heralde. netice seçime az kaldı. ve bir iktidar değişikliği de olabilir.
  6. Petsy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    bizim davalarda maalesef cari hukuk kuralları uygulanmadığı için "emsal karar " diye bir şey de bizim için geçerli değil. bizde kişiye özel hukuk geçerli. kişinin konumuna görevine, muhaliflik ve fişlenme derecesine arkadaşlarının amirlerinin beyanlarına göre karar veriliyor. yani boşuna emsal karar falan üzmeyin kendinizi. seçime az kaldı. tek kurtuluşumuz sandıkta.
  7. Petsy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    komisyon ilk kurulduğunda, ilk retleri çokca kriteri olanlara veriyordu. o dönemler iadeler sona saklıyorlar diye düşünmüştük. fakat iade gibi bir amaçları yokmuş. en başından belirledikleri sayı kadar iade ediyorlar. geldiğimiz şu noktada meğerse amaç görücüye cıkartacakları ilk kararları, "ihraç kararları haklıdır" algısı için "dolusundan ? " seçiyorlarmış. çookda başarılı oldu. zaten artık kimseninde umrunda da değil. komisyonu bitirmemelerinin nedeni komisyon çalışıyor ve haksızlık yapılanları ayırıyoruz algısıdır. halen komisyon toplam iade rakamı açıklandığında sanki her ay 14 bin kişi iade oluyormuş algısı oluyor. hatta akrabalar bile arıyor ?
  8. Petsy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    komisyon en baştan beri zaten böyle yapıyordu. sona yaklaşınca bunu itiraf etmişler. idare mahkemeleride çok farklı değil. yani bir şey bulabilirsek ihracı ona dayandırıyoruz, bir şey bulamazsak kurum kanaati diyoruz. uygulama böyle.
  9. Petsy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    bülen arınç KHK lılar konusunda "komisyonun" takipsizlik ve beraat edenlerin iadesi için bir çabasının olmadığını gördüğünü söyledi. benim anladığım KHK lılar için görünür siyasi bir dokunuştan ziyade , topu yargıya atıp, istedikleri şeyi hakimler aracılığıyla yaptıracaklardır. zaten dünkü konuşma "tamamen", biz adalet istiyoruz, ama hakimler uygulamıyor konsepti içinde geçti. yani tüm konularda çözüm yeri olarak kendilerini değil yargıçları gösterdi.
  10. Petsy

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    bülent arınç daha evvel bu işlerin bir cumhurbaşkanı kararnamesiyle düzeltilebilceğini söylerken, şimdi bu iş hakimler tarafından çözülmeli diyor. yani cumhurbaşkanının böyle bir şey yapmasından ümidini kesmiş.
  11. Petsy

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    bu iktidar döneminde bir yumuşama olacağı inancımı kaybettim. ama hala içimde çok küçük olsada bir umut var. eğer AYM, kabul edilen yeni infaz yasasını bir şekilde genişletip içeride sudan sebeplerle yatan insanlar, bebekli hanımlar falan çıkarsa, bir ihtimal ardından iktidar, danıştaydan takipsizlik-beraat alanlarla ilgili bir karar çıkartabilir. ve böylece süreç bir şekilde yumuşama dönemine geçebilir. yani benim tahmini sıralamamda, evvela içeridekilerin cıkması ardından ihraçlarrla ilgili bir hamle olursa olur. o yüzden AYM kararını ve sonrasını önemsiyorum. veya bu iktidar döneminde hiç bir şey olmayacak.
  12. Petsy

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    komisyona normal tempoda gitmemeleri, tempoyu düşürüp süreyi uzatma kararı/talimatı aldıkları çok açık. hala komisyonun kara vermekte zorlandığını yada hızının elde olmayan nedenlerden düştüğünü düşünen arkadaşları gereksiz derecede iyi niyetli buluyorum. gerek komisyon gerekse idare mahkemeleri çok acımasız ve gaddar bir işkence planıdır. iktidar şuana kadar ihraçlarla ilgili ne bir geri adım nede bir yumuşama politikası göstermiştir. bu saatten sonrada olacağını sanmıyorum.
  13. Petsy

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    son paylaşılan idare mahkemeleri kararları bence çok kötü kararlar. mahkemenin 5 defa kurumdan bilgi belge sormasıda hiç iyi niyetli değil. kurum kanaatini çok önemli görüyolar. mahkemeler adeta kurumlara bi iki bişe yollayın da ihracı onaylayalım diyor. 1-2 tanık beyanı şöyle konuştu böyle davrandı diye yeterli oluyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...