İçeriği gör

pertevkansu

Yeni Üye
  • İçerik

    49
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    1

pertevkansu | Son Ödül • Aralık 20 2021

pertevkansu • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

257 Mükemmel

KHK Bilgisi

  • KHK
    689
  • Kurum
    YÖK - Üniversiteler
  • Kriterler
    İhbar
  • Komisyon Kararı
    İnceleme Devam Ediyor

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. pertevkansu

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bilmeyenlerin böyle teorilere meyletmemesi için açıklama yapayım. "Barış akademisyenleri" de diğer KHKlılar gibi ilgili idare mahkemelerine dağılmış durumda. 400 küsur kişiler ve bunlardan 120 civarı idare mahkemelerinden ret aldı. iade veren tek mahkeme 21. idare. Ondan da şimdiye kadar 24 kabulün yanı sıra iki ret çıktı. İade edilen akademisyenler için kurumları istinafa gitti ve ilk iade için yürütmenin durdurulması çıkmış durumda. İşe fiilen başlatılan tek bir kişi var, şimdiye kadar, onun istinaf sürecinden henüz bilgi yok. Yani öyle sanıldığı gibi, bunların hepsini aynı mahkemeye verdiler, hepsi yakında dönecek gibi bir durum yok. Hepsi yakında dönecek elbette ama istinaf süreci biraz uzayacak, belki seçim sonrası verilecek bir karar bunu hızlandırır.
  2. pertevkansu

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Aysegul Oz Komisyondan red aldığımdan bu yana foruma çok nadir giriyorum. Tesadüfen sizin iade haberinizi görmek ne güzel. Hayırlı olsun hocam. Bundan sonra en kötü gününüz böyle olsun. Saygılar, selamlar.
  3. pertevkansu

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Gerçekten ne demiş Tanrıkulu? Henüz iade edilmemiş KHK'lıların aleyhine olabilecek ne söylemiş? Ben Yeni Şafak'ın attığı çamurdan ve Tanrıkulu'nun buna verdiği cevaptan başka bir şey bulamadım. Orada da Kılıçdaroğlu ne söylemişse aynısını söylemiş.
  4. pertevkansu

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba arkadaşlar. Komisyonun ret kararı, üniversitenin üst yazısıyla birlikte elime ulaştı. Karar 17 Kasım tarihli, komisyon sayfasına iki haftada düştü, bana da bugün geldi. Sayılar galiba artık önemsiz ama işe yarayacaksa karar no 21384. Henüz kararı açıklanmamış tüm arkadaşların kararlarının olumlu olmasını dilerim. Bizi ise yine uzun bir yol bekliyor.
  5. pertevkansu

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Karar çok iyi ama yine de bizim için çok daha belirleyici olacak bir karar, idare ve bölge idare mahkemesinin kurum kanaati nedeniyle KHK'lı alehine verdiği bir kararın danıştay tarafından bozulması olacaktır. Hukukçu değilim, aramızda hukukçu kaldı mı bilmiyorum ama verilen karar ile benim sözünü ettiğim türde bir karar farklı nitelikte gibi görünüyor.
  6. pertevkansu

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Musa Erkmen Hayır Musa hocam, arkadaş hesabının kaldırılması isteğinin bekletildiğini söylüyor. 2 ay önce üye olmuş, toplamda 5 ileti yazmış. Sanırım forumun ona ne zaman döneceğine dair tarih verecek bir yer olduğunu sanıyordu. Oysa burada akıl yürütmeler, "duyumlar", destekli desteksiz atışlar ama daha çok da deneyim paylaşımları ve bunlar aracılığıyla, benzer bir yazgıyı paylaşanların ayakta tutmaya çalıştıkları bir umut, görece bir dayanışma var. Fazlasını bekleyen elbette hayal kırıklığına uğrar.
  7. pertevkansu

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Kabul alan arkadaşlara hayırlı olsun. Bundan sonra en kötü günleri bugün gibi olsun. Bu arada eski forumdan Özgür Karagedik de idare mahkemesinden dönmüş. Darısı diğer ret alan arkadaşlara.
  8. pertevkansu

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Aysegul Oz Sağ olun Ayşegül hocam. İnanın bugün değilse yarın, yarın değilse öbür gün değişecek her şey. Belki bu sayede birbirimizi daha iyi dinlediğimiz, daha iyi anladığımız bir dünyanın eşiğine geleceğiz.
  9. pertevkansu

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba Arkadaşlar, iki saat önce ret kararımı gördüm. Bu forum o zamanlar da varlığını hala sürdürüyor olursa, mahkemeden, Danıştay'dan AYM'den, bir yerden döndüğümü bildireceğim. Eğitim-Sen'li ,imzacı akademisyenim.
  10. pertevkansu

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @MK... Çok geçmiş olsun. Umarım bundan sonra yaşayacaklarınız şimdiye kadar yaşadıklarınızı talefi eder. Etmese bile mutlu, kimseye haksızlık etmediğiniz bir ömrünüz olsun. Kafi.
  11. pertevkansu

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Felsefeci Hocam çok geçmiş olsun. Bir hafta önceye kadar kendimin dönececeğine de emindim (henüz ret almadım ama süreç bunu gösteriyor). Kriter, yargı kararı vs. hiçbir önemi yok bunlar için anlaşılan. Bir gedik bulmaya çalışıyor, yoksa da, idare mahkemesi uğraşsın diye bir şeyler uyduruyorlar. İşin kötüsü, idare mahkemesi komisyondan bin beter, komisyon ret verdiğine göre bir bildikleri olduğunu düşünen, hiçbir bağımsızlığı olmayan memurlar. Şunu söyleyeyim, önünde sonunda döneceksiniz ama idare mahkemesi mi olur danıştay kararıyla mı olur bilmiyorum. Ben "nasıl olsa yakında döneceğiz" diye çok kıymetli yurtdışı imkanlarını elimin tersiyle itmiştim. Bir süre önümüze bakmamış gerek anlaşılan.
  12. pertevkansu

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Sabır Bir arkadaşım var, kendisi ihraç, yargılaması sürüyor ve bir sonraki duruşmada ceza alacak gibi görünüyor. Kardeşi doktor olarak atandı, ama doktorların durumunda diğer kamu görevlilerinin durumunda olmayan kolaylıklar da sağlanıyor, belki ondan kolay olmuştur.
  13. pertevkansu

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Barış akademisyenleri için geçen hafta verilen 5 red kararından sonra, bugün de şimdilik 20 dolayında red var. Sayı hem bugün için hem de, 400 kişi olduklarını (olduğumuzu) düşününce, önümüzdeki günlerde artacaktır. Geçenlerde @Ali Haydar hoca bir kabul bildirdi ama o sonra tekzip edildi. O hoca imzacı değil. Yani hiç kabul yok. Anayasa Mahkemesinin "adli ya da idari yaptırım uygulanamaz" kararına rağmen nasıl bir gerekçe ürettikleri ise daha belli değil.
  14. pertevkansu

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Ali Haydar ve @Elif Gökçe (ve varsa iadesini görmediğim diğer arkadaşlar) çok sevinsim sizler adına. Ali haydar hocam payaşıyor gerçi ama dün ve bugün Eğitim-sen'den 10'un üzerinde iade oldu. Ayrıca Ohal komisyonu kararları twitter sayfasında da iki iade (birinin kriteri 30 ay sendika) 1 ret haberi paylaşıldı. Ret alanlar için üzgünüm. Komisyondaki dosya sayısı azaldı, forumdaki insan sayısı da azaldı, kararı verilenler giderek daha yakınımızda, her birimiz için az kaldı. Ama kararımız ne olursa olsun ümitsizliğe kapılmayalım. Karagöz hocanın dediği gibi devran dönecek, ve bence çok uzak değil bu gelecek.
  15. pertevkansu

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Gökhan Özbek'i uzun süre önce takip etmeyi bıraktım. @ilhami bulut un da söylediği gibi bunlar hükümsüz iddilar, çünkü Gökhan Özbek'in beslendiği kaynaklardan biri de biz KHK'lılarız. Videosunu izlemedim, izlemem de ama iletilerdeki rakamları telaffuz etmişse rakamları da bilmiyor demektir. MHP'nin bu topa gireceğini söylemişse, çok desteksiz sallamış demektir. Haslı, Gökhan Özbek'i bir haber kaynağı olarak görmek bizim büyük çaresizliğimizden başka bir şey değil.
×
×
  • Yeni Oluştur...