İçeriği gör

Klarnet

Üye
  • İçerik

    155
  • Katılım

  • Son Ziyaret

İletiler bölümüne Klarnet kullanıcısının eklediği dosyalar


  1. kilisjan, 11 saat önce yazdı:

    Herkese öncelikle merhaba bende Smmm sınavına hazırlanıyorum ve haziranda sınava girmeye düşünüyorum ancak sınavı geçsek bile KHK dan dolayı stajı başlatmayacaklarını düşünüyorum bu konuda dava açan veya herhangi aşama kaydeden varsa lütfen irtibata geçelim smmm kanunu da avukatlık kanunu ile birebir aynı ilk etapta beraat ve takipsizlik alanlara belgeyi mecbur vermek zorunda olduklarını düşünüyorum lütfen irtibata 

     

    • Onaylama 1

  2. Carlito, 46 dakika önce yazdı:

    Arkadaşlar bir konuda yorumunuzu almak istiyorum. Komisyondan 2020 aralık ayında ret aldım ocak2021 de 20 idareye dava açtım avukat aracılığı ile dava sürecinde idare ilk savunmasını yaptı herhangi bir somut söylemde bulunmadı sadece mesai arkadaşlarına yapıyı över nitelikte konuşmaları vardı demiş. Bunu söyleyen kim vs birşeyden bahsetmemiş. 

    Kurumun savunmasına cevap yazdık. Cevaba cevap vermediler. Ardından mahkeme kuruma yazı yazdı 15 gün içinde başvurucu hakkında ne gibi bilgi belge varsa gönderin dedi kurum cevap vermedi. 

    Mahkeme tekrar kuruma ilinci bir yazı yazdı hakkımda olan belgeleri tekrar istedi bu kez daha ısrarlı bir şekilde. Kurum cevap olarak ilk savunmasının ve ohal komisyonunun evraklarından başka bir şey olmadığını ayrıca KHK da ismimin olması sebebiyle ihraç işlemini yaptıklarını yazmış. 

    Mahkeme kurumun yazısından sonra emniyete yazı yazıyor hakkımda ne gibi işlem olduğunu soruyor. Emniyet de liste halinde kritelerin olduğu bir matbu yazı gönderiyor kriterlerin sonunda “bu başlıkta kayıt bulunamadı” yazıyor 

    En son olarak mahkeme 20 nisan tarihine durusma günü veriyor ancak savcılığa ve emniyete de duruşmaya taraf olmaları için tebligat çıkarıyor. Bu sabahta ihraç önceci çalıştığım işin savcılığından tebligat gelmiş adresime. 

    Sizce mahkemenin yaptığı işlem nasıldır. Bana biraz abartılı geldi ceza mahkemesi gibi çalışıyor. Emniyetten vs bilgi istemeler kurumdan ısrarla hakkımda olumsuz birşeyler istemeler. Savcılığı emniyeti duruşmaya çağırmalar. Ayrıca hiçbir işlem geçirmemiştim şimdi savcılıktan yazı gelmiş. Bunun sebebi sizce mahkemenin yaptığı bu yazışmalar olabilir mi?

    biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. 

    Bildiğim kadarıyla duruşmaya davali kurumun Avukatı taraf olarak katılıyor. Emniyet Savcılık ne alaka.Savcilikta hakkınızdan sonuçlanmamiş bir  Soruşturma olabilir mi?

    Bilgi isteme olayına gelince Adli makamın istediği bilginin aynısını İdare bir daha tekrar ister yani canları ne isterse onu yaparlar.

    • Teşekkür 1

  3. Karagöz, 34 dakika önce yazdı:

    Bu gerçekse de zaten çok iyi bildiğimiz şu tezi kuvvetlendirmekten başka bir anlamı yok benim için:

    İsteselerdi yıllardır bütün mağduriyetleri rahatlıkla çözerlerdi. Bu işi hukuk içinde rahatlıkla yürütebilirlerdi. Bizim gün gibi gördüğümüz haksızlıkları, onlar bizden 100 kat iyi görecek konumdaydılar.

    Görmek istemediler, zulmetmek işlerine geldi. Çünkü onlar çok çok kötü insanlar. Hiçbir ahlak sistemi, etik kodu, inanç tanımayan, hayvansı güdüleriyle hareket eden yaratıklar.

    Hepimiz ilk başlarda itibaren döneceğiz Komisyonla olmadı idareyle deyip durduk.Ama en sonunda bunun bu kadar da kolay olmayacağını anladık.Eh ister vaktinde yapılsın ya da erken yapılsın bir Seçim Satı Mailine girmis bulunmaktayız.Kazanmanin nelere kadir olduğunu az çok hepimiz biliyoruz. Muhalefetin bu mezularla ilgili bir şeyler yapıyorsa iktidarda olanlar da boş durmayıp bir şeyler yapacağını düşünüyorum.Sahsi kanaatim en azından Yargıdan aklananlarla alakalı bir gelişme olabilir yakın zamanda.Dedikleri ne hadar doğru bilmiyorum ama youtube da yayın yapan 23 derece program İktidar kanadının bir çalışma yaptığını ve bununla alakalı kulisleri paylaştı.Umarim yanılmam....

    • Onaylama 1

  4. Bu tarz şeyler artık benden hiçbir şey uyandırmasa da belki yine de göz atmak isteyen olur diye buraya bırakıyorum...

    "Örgüt üyesi FETÖ'yle arasına kalın bir çizgi çektiyse devlet de millet de şans vermeli"

    "Bugün muhalifi de muvafıkı da ifade etmektedir ki, FETÖ'yle mücadele bizzat Sayın Cumhurbaşkanı'nın kararlılığı sayesinde etkili olarak yürümektedir. KHK ile FETÖ iltisakı nedeniyle kamu görevinden çıkarılan bir vatandaşımız, bu kararlılıkta olmasa bile FETÖ ile arasına kalın bir çizgi çektiyse, devletin de milletin de o vatandaşımıza bir şans vermelidir. "

    https://www.indyturk.com/node/455121/haber/erdoğana-sunulan-fetö-ile-mücadeleyi-yeniden-düşünmek-raporundan-örgüt-üyelerinin

    • Şaşırma 2

  5. OHAL'den dönen memurların özlük hakları ile ilgili 'mahsup' ayrıntısı!

    Danıştay: OHAL'den dönenlerin elde ettiği gelirler alacaklarından düşülsün...

    Kararlarda özetle; Kamu kurum ve kuruluşlarınca göreve iade edilen personel için ihraç edildikleri dönemde elde ettikleri gelirlerin, göreve başlamaları halinde kendilerine ödenecek mali ve sosyal haklarından mahsup edilmesi gerekmektedir.

    Ayrıca yoksun kaldığı parasal haklarının yasal faiziyle ödenmesi gerekmektedir 

    https://www.memurlar.net/haber/998882/ohal-den-donen-memurlarin-ozluk-haklari-ile-ilgili-mahsup-ayrintisi.html

    • Beğeni 1

  6. @defterdarzade Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulu;Fazla tahsil edilen verginin yargı kararıyla iadesine hükmedilmesi halinde yersiz alınan miktar TECİL FAİZİYLE ödenmesi gerekir.Önemli karar olup uygulamadaki karışıklık giderilmiştir,GÖREVE İADE HÂLİNDE UYGULANAN YÜKSEK G.VERGİSİNİN İADESİ İÇİN DE EMSAL TEŞKİL EDER.Dava dilekçesindeki YASAL FAİZ ibaresinden TECİL FAİZİNİN anlaşılması gerektiği ifade edilmiştir.

    https://resmim.net/i/SfFAv1
    https://resmim.net/i/SfFh6G

    • Beğeni 2

  7. mesika, 3 saat önce yazdı:

    Arkadaşlar merhaba, dün gece tv5'de iki KHK lı ile program yapıldı. haberiniz yoksa izleyebilirsiniz. mehmet ali kayacının düşünme vakti isimli programı. kendisi bir düzenleme olacağını söyledi ama ne kadar doğrudur bilemem. 

    Güzel bir programdı daha yeni izledim. 1.03:00'dan sonra Berat ve Takipsizlik alanların iadesi ile alakalı bir kaç aydir bir düzenlemenin yapılmak istenildiği ama toplumun buna hazır olmaması sebebiyle ertelendiği ama Ekim ayında TBMM'nin açılması beraber bu konunun meclise getirileceginden bahsedildi.

    Daha önce konuyu dile getiren haber:

     

     

    • Beğeni 2

  8. Aklima, Bir saat önce yazdı:

    İltisaklı olduğu gerekçesiyle kapatılan bir kurumda SGK  lı olarak çalışan kişinin özel güvenlik çalışma izni ve kimlik kartının iptal ediliyor. Tek gerekçe iltisaklı kurumda SGK lı çalışmak. Sıralı bütün mahkemeler kişiyi haklı buluyor.

    https://forum.khkhaber.com/topic/23910-kapatılan-bir-yerde-SGK-lı-çalışmak-i̇ltisak-i̇çin-tek-başına-yeterli-değildir/

    Yine kişinin özel güvenlik çalışma izni ve kimlik kartının iptal edilmesi konusunda bir karar. İrtibat ve İltisak somut olarak tespit edilmelidir. Sıralı bütün mahkemeler kişiyi haklı buluyor.

    https://forum.khkhaber.com/topic/23911-i̇rtibat-ve-i̇ltisak-somut-olarak-tespit-edilmelidir/

    Yine kişinin özel güvenlik çalışma izni ve kimlik kartının iptal edilmesi konusunda bir karar. Güvenlik soruşturması olumsuz diye iptal ediliyor. Güvenlik Soruşturma sonucu gizli diye mahkemeye gönderilmiyor, İrtibat ve İltisak somut olarak tespit edilmelidir. Sıralı bütün mahkemeler kişiyi haklı buluyor.

    https://forum.khkhaber.com/topic/23912-gizlilik-dereceli-evraklarda-mahkemeye-sunulmak-zorundadır-i̇rtibat-ve-i̇ltisak-somut-olarak-tespit-edilmelidir/

    Bu kararlar bütün dava dilekçelerine eklenebilecek güzel kararlar. Lütfen inceleyiniz.

     

    ...davacının PKK-KCK terör örgütü ile irtibat ve iltisakı ortaya koyan somut bilgi ve belgelere dayalı bir tespitin yapılmadığı, hakkında anılan isnatla devam eden adli soruşturma ve kovuşturma dosyasının bulunmadığı görülmekle mevcut durum itibariyle davacının PKK-KCK terör örgütü veya Milli Güvenlik Kurulu'nca Devletin Milli Güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla bağlantısı olduğundan bahisle tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı gerekçesiyle iptaline karar verilmiştir.

    Hocam kararda hakkında anılan isnatla devam eden adli soruşturma ve kovuşturma dosyasının bulunmadığı diyor.

    Bu durumda Danistayin özellikle KYOK ve Beraat kararı alanlara nasıl yaklasacagini düşünüyorsunuz ya da bunları alıp Danistay da sonuçlanan bir karar var mi?

    • Beğeni 2

  9. Edilecekti yapılacaktı görüşülecekti bla bla...

    AKP içerisinde KHK rahatsızlığını yaşandığını belirten Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

    Sadece bankaya para yatırdı veya sendikaya üye oldu diye kamudan KHK ile ihraç edilen kişilere yönelik de bir düzenleme yapılması gerektiğinin altı çiziliyor.

    Çünkü bu kişiler OHAL Komisyonu tarafından belirlenip görevlerine iade edilecekti.

    https://m.haberturk.com/yazarlar/muharrem-sarikaya/3131186-ohalde-ne-olacak-

    • Beğeni 2
    • Onaylama 1

  10. vergici672, 11 dakika önce yazdı:

    AYM daha öncesinde de Noterlik kanunu ve bir kaç bireysel başvuru kararında kendi yönünü belli etmişti. Orada tabii işin özüne geçmeden değerlendirme yapmıştı. Burada işin özüne de geçti ve şunu demeye getirdi, Anayasa 129'u, haklar bölümündeki maddelerin önüne koydum. Özgürlükçü değil, güvenlikçiyim dedi.

    Diğer taraftan bizlerin kararlarında ve mahkemelerde karşımıza çıkanlar AYM'nin verdiği kararlara halen aykırı. Bireysel başvuru kararlarında, AYM açıkça, irtibat-iltisakı somut olarak ortaya koy diyor. Oysa hem OHAL komisyonu hem de özel idare mahkemeleri (Ankara 19-28. idare mahkemeleri) bu değerlendirmeyi somut olarak yapmıyor. Oradan yana ileride bir çıkış kapısı olabilir.

    Bunun haricindeki tek çıkış yolu ise iktidarın ve özellikle ortağının gitmesi. CHP'nin kanun teklifi bu anlamda çok önemli. Muhtemelen diğer muhalefet partileri de bu yönde destek vereceklerdir. Ancak ortağı yanında olduğu sürece, iktidar tarafından böyle bir şey beklemiyorum.

    DW Türkçe'de yer alan haberdeki gibi "iltisak" ve "irtibat" ibareleri iptal edilmediği için Anayasa Mahkemesi kararının, 7086 sayılı Kanun ile ihraç edilen personeli çok fazla etkilemeyeceği söylenebilir. Ancak, yine de 7086 ile ihraç edilen 4 bini aşkın kamu personelinden hangisinin üyelikten, hangisinin mensubiyetten, hangisinin iltisaktan, hangisinin irtibattan ihraç edildiği belli olmadığı için yeni bir hukuki karmaşa ortaya çıkabilecektir.

    • Beğeni 2
×
×
  • Yeni Oluştur...