İçeriği gör

vergici672

Genel Moderatör
  • İçerik

    1.899
  • Katılım

  • İçerik Ödülü

    46

vergici672 | Son Ödül • Temmuz 10 2021

vergici672 • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

8.759 Mükemmel

5 Takipçi

vergici672 Hakkında

  • Rütbe
    Editör

KHK Bilgisi

  • KHK
    672
  • Kurum
    Maliye Bakanlığı
  • Kriterler
    Kriter Yok
    Kurum Kanaati
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Ankara 27. İdari

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

6.133 profil görüntüleme
  1. Staja giriş sınavı değil ama farklı bir sınava ilişkin olarak Ankara İdare Mahkemesi iptal kararı verdi, istinaf da onayladı. Kararları bana gösteren bir avukat arkadaş. İsterseniz iletişim bilgilerini iletebilirim.
  2. vergici672

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ben de katılıyorum bu görüşe. İyice yalnız bıraktık sizi hocam.
  3. vergici672

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Kararı okudum ben de. Resmen cımbız ile kelime seçmelerine rağmen yine de önemli bir karar. Mesela cezai sorumluluğu, daha önce verilen bir karara istinaden, iptal etmemişler. Ayrıca MGKca kelimesi çıkarılmış. Bunun etkisini henüz tam analiz edemedim. Hukuka yaklaşıyorlar. Yine de 3 adet üye muhalefet şerhini koymuş burada. Hukuki gerekçeleri yok ama taraf belli etmişler.
  4. vergici672

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    TL caiz değil miymiş? Arkasında devlet yok muymuş ?
  5. vergici672

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Geçmiş olsun hocam. Bir süre toparlanın. Ardından bizim gibi mahkeme süreçlerine başlarsınız. Ben @Karagöz hocama katılıyorum. 2 seneye kalmaz döneceksiniz inşallah. Bitcoin caiz değil zaten hocam. Lütfen yeni içtihat getirmeyin ?
  6. vergici672

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ooo hayırlı olsun hocam.
  7. vergici672

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ben arka planda konuştuklarını ve güzel de anlaştıklarını düşünüyorum. Tabii burada hapislerde çürüyen, hastalanan, ölen, intihar eden, her şeyini bırakıp mülteci olan gariban cemaatçisinin üzerine basarak. Onları resmen piyon gibi kullanarak... Bu toprakların fıtratında ali cengiz oyunları var, kan var, hak yeme var, başkasının malına çökme var (en elit dediğimiz ailelerde bile ) . Bu topraklarda garibana ise kiralık ev bulamama var; sokakta oynayan, evinde yatan çocuğunun zırhlı araç altında ezilmesi var.. Velhasılı kelam, zamanla hepimiz işlerimize döneriz, bundan eminim. Ama buraların kaderi değişmez...
  8. vergici672

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Hocam öncelikle tebrik ederim. Başarısı gayet iyi. 1-Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş imkanı mevcut. Bu sene puanı tutan farklı bir okula gidebiliyor. (Örneğin Ankara'da Hacettepe Üniversitesinin idari bilimler fakültesi oluyor. Seneye buraya şartsız olarak geçebilir.) 2-Kendi alanındaki daha iyi okullara, geçmeyi planladığı okulun şartlarına uymak ve yüksek ortalama yapmak şartıyla geçebiliyor. (Örneğin Gazi Hukuk'a şartlarını sağlamak şartı ile geçebilir) 3-ODTÜ gibi bazı okullar ise her bölümden kabul ediyor ama şartları daha sıkı (örneğin kızınızın puanı + 40 puana kadar olan bölümlere, ortalama + ÖSYM puanı + bölüm uyumu gibi bir puanlama yoluyla). Ben bir hukukçu olarak, açıkçası, TR'de hukuk okumayı pek tavsiye etmem. Dil öğrenebileceği bir İİBF daha iyi olacaktır. Bu mahkeme en son kurulan 3 mahkemeden. 19-28 arasındaki bütün mahkemelerde ret esas, kabul istisnaidir.
  9. vergici672

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ankara'da etüt merkezleri alabiliyor. Çalışma şartları ve ücretler normale göre biraz daha kötü olabiliyor. Ama esas kötüsü, patron kötü çıkarsa, maaşın üzerine yatabiliyor. Bir tanıdığım böyle bir durumla karşılaşmıştı.
  10. -Hocam öncelikle geçmiş olsun. Ret kararınızın tebliğinden itibaren 60 gün süreniz olacak. Dilekçenizi hazırlayın. -SGK benim uzmanlık alanım değil, bildiğim kadarıyla son 7 yıl içerisinde ağırlıklı olarak hangi sistem üzerinden emeklilik piriminiz yattıysa, oradan emekli oluyorsunuz. Bu durumda 650 gün yaklaşık iki yıl edeceği için emekli sandığı daha ağır basacak ve emekli sandığı üzerinden emekli olacağınızı düşünüyorum. Yine de SGK'cı arkadaşlara sorup netleştireyim. Ona göre cevap vereyim.
  11. vergici672

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ben tahminimi söyleyeyim; cimer başvurusu yapılınca, NVİ görevlileri pasaport şerhi için de değerlendirme yapmış, muhtemelen bir süre sonra silah başvurusu reddi de gelir. Ya adamlar başvuru yapmadan pasaport için değerlendirme yapıyorlar. Kimseye hizmet beğendiremiyorlar yahu ?
  12. vergici672

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Evet çevremde adli problemi olmayan ve başvuran herkesin kalktı.
  13. vergici672

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Benzer durumdaymışız. Yaklaşık 4 ay sürmüştü benimki. Sizinki de o kadar olabilir. Pasaport acil ihtiyacınız yoksa, 1-2 ay çok mühim değil.
  14. vergici672

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Yazı cevabında yazılı olan kanun maddesi uyarınca, buna ilişkin kurulan komisyona havale ediliyor. Biz bunu yazılı dilekçe ile il nüfus müdürlüklerinden yaptık. Benim tahdidin kalkması yaklaşık 4 ay sürdü. Bulunduğunuz ili bilmiyorum, ancak, büyükşehirlerde bu süreç uzayabiliyor. Hatta beraatınız istinaf ya da temyiz aşamasında ise o aşamalar bitene kadar olumlu sonuçlandırmıyorlar.
  15. vergici672

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Hocam bu görüşünüze tam olarak katılamıyorum. Burada ilgili kanun maddesinin 7'nci bendi şu şekildedir : "(7) Kamu kurum ve kuruluşlarının kararlarına karşı Hâkimler ve Savcılar Kurulunca belirlenecek Ankara idare mahkemelerinde iptal davası açılabilir." Bu bent uyarınca dava açılacak şey, idarenin kararı olacaktır. Karar artık iptal edilebilir bir hüküm halini alır. Bu durumda mahkemeler bu kararlar hakkında karar verebileceklerdir. Artık kanun/KHK hükmü ile konulan yasama işlemi yerini kurumun verdiği idari işlem almaktadır. Aynen OHAL Komisyonunun kararı gibi artık dava edilebilir bir karar haline gelecektir. İlave tedbirler konusu netameli bir konu. Bu konuda o dönem de şimdi de muhafazakarım. KHK'lar ile konulan ilave tedbirler, ilgili KHK'da alt paragrafta sayılanlar ile sınırlıdır diye düşünüyorum. Bu maddelerde sayılan (silah ruhsatı, gemi adamlığı belgesi, pilotluk lisansı vb. ) gibi hükümlerin ilave tedbir olduğunu düşünüyorum. Bunların harici ilave tedbir değil, ya idari işlem ya da yasama işlemidir ve AYM kararından bağımsız olarak kendi yargı yolları mevcuttur.
×
×
  • Yeni Oluştur...