İçeriği gör

Keyys672

Üye
  • İçerik

    34
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

31 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    672
  • Kurum
    Diğer Kurumlar
  • Kriterler
    Kriter Yok
  • Komisyon Kararı
    Henüz Karar Verilmedi

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İşlem Yok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. Keyys672

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Fazla kesilen vergi ve agi için vergi mahkemesinde . Maaşlarını faizi ek ders vb idare mahkemesine
  2. Önce yorumunuz için teşekkür ederim. Profile bakmayın iade oldum. Maaşlarını anlattığınız gibi verildi. İtiraz ettim reddetti geldi. fazla kesilen vergi için vergi m. İptal davası açacağım. Maaşlar için hep yasal faiz deniyor ya enflasyon ile arasında yarı yarıya fark var acaba TÜFE kadar artış istenebeyor mu kazanan varmı merakım bu.
  3. Bir sorim var cevaplarsanız sevinirim. idari dava dilekçelesinde Geçmiş maaşlarda yasal faizinin yerine tüfe oranında artışlı isteyebilirmiyiz. Merhaba Eski maaşlar için yasal faiz yerineTÜFE oranında artış isteyabilirmiyiz.
  4. Keyys672

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    2020 yılı gelirlerine uygulanacak gelir vergisi tarifesi aşağıda yer almaktadır. 22 000 TL kadar %15 49.000 TL’nin 22.000 TL’si için 3.300 TL, fazlası %20 120.000 TL’nin 49.000 TL’si için 8.700 TL, (ücret gelirlerinde 180.000 TL’nin 49.000 TL’si için 8.700 TL), fazlası %27 600.000 TL’nin 120.000 TL’si için 27.870 TL, ücret gelirlerinde 600.000 TL’nin 180.000 TL’si için 44.070 TL), fazlası %35
  5. Keyys672

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Yasal faiz yıllık %9. diyelim 36 ay uzaklaştırıldınız. 36 ay önçeki maaşınızı hesapladınız 3600. şimdiki 5400 .Yasal faiz istediniz. Üç yıllık yasal faiz %27. Yasal faiziyle birlikte 4572 alırsınız. Enflasyon artışı oranında artırılarak ödenmesini isterseniz 36 aylık enflasyon TÜİK e göre %50 den 5400 eder.yani hak kaybına uğramadan güncel maaşınız ödenmiş olur. Bu 36 ay önceki maaşın hesabıdır. Diğer aylar oran azalarak günümüze kadar gelir. Ama reel kaybınız olmaz. Mahkemeye savunmamızı bu şekilde yaparsak hakkımızı arümış oliruz Her zaman adaleti ve hakkımızı arayalım.Karar Türk milletin adına karar veren hakimlerindir.
  6. Keyys672

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Önce hayırlı olsun. Memurlar Nette maaş hesaplama programından 40 aylık maaşlarını tek tek hesaplayıp toplamını bulacaksın. Bunu mutlaka yap. Toplu ödeme yapılınca zaten farkı göreceksiniz. Farkla beraber maaşlarını enflasyon oranında artırılarak ödenmesini bir dilekçe ile kurumundan isteyeceksiniz. Yasal faiz güncel maaşları karşılamıyor. Hak kaybına uğramamak için 40x güncel maaş veya aylık enflasyon kadar artırılarak ödenmesini istemelisiniz. Ödemeyecekler. Ayrıca bu ay toplu ödeme alıyorsanız bundan sonraki maaşlarınız yıl sonina kadar yüksek oranda vergilendirelecek. Emsal kadrodakiler %15 den sizinki % 27 den vergilendirilecek. Maaşın eksik ödenecek. Vergi Mahkemesine dava dilekçesini hazırla.
  7. Keyys672

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    ( Ş) Şahsa bağlı kadro demek. Sen emekli olunca veya değiştirince kadro iptal oluyor.
  8. Keyys672

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    İdare tarafından size yazılı bildirim (tebligat) yapılmasını takiben vergi mahkemelerinde 30, idare mahkemelerinde veya Danıştayda 60 gün içerisinde dava açmanız gerekir. Bu süreler dışında özel kanunlarda düzenlenen dava açma süreleri de vardır. dari Yargılama Usulü Kanunu'nun 10. Maddesi'nin 1. Fıkrası "İlgililer, haklarında idari davaya konu olabilecek bir işlem veya eylemin yapılması için idari makamlara başvurabilirler. 60 gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. İlgililer 60 günün bittiği tarihten itibaren dava açma süresi içinde, konusuna göre Danıştay'a, idare ve vergi mahkemelerine dava açabilirler" şeklindedir.
  9. Keyys672

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Çok haklısın Mahkemeye "yasal faizin reel kayıplarımızı karşılamadığını 32 aylık dönemde yasal faizin yüzde 24, halbiki aynı dönemde enflasyon yüzde 48,5 olduğundan bu dönemde kamu çalışanların maaşlarına yüzde 48,5 zam aldıklarıdan dolayısıyla geriye dönük ödenen maaşlarımın enflasyon oranında hesaplanarak ödenmesi gerektiğini, bu konuda Anayasa Mahkemesi de emsal olacak olumlu görüş verdiğini, Anayasa da İdare kendi eylem ve işlemlerinden doğan zararı ödemekle yükümlüdür emri olduğunu" beyan eden dilekçeyi verdim. Bekliyorum. Bakalım Türk Milleti adına karar veren Mahkeme ne diyecek.
  10. Keyys672

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    https://www.memurlar.net/haber/814994/aym-den-onemli-karar-acikta-iken-iade-edilen-memurun-mali-haklari-faiziyle-odenir-mi.html
  11. Keyys672

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Önce hayırlı olsun. Geçmiş maaşlara ilişkin yasal faiz o dönemlere ait yıllık %9. Bu oran yıllık ortalama %18 enflasyon olan ülkemizde reel kayıplarınızı karşılamaz.Adaletli bir ödeme için ya enflasyon oranında ya da güncel maaşın ay sayısı itibariyle çarpılalmasıyla olabilir. Anayasa Mahkemesinin geçmiş maaşlara TÜFE oranında ödenmesi gerektiğine dair 2019/2 tarihleri kararı var. Kararı Memurlar Nette bulabilirsiniz. Enflasyon oranında artırılarak ödenmesini talep eder Kararı emsal gösterebilirsiniz. Madem hak arıyorsunuz Tam arayın. Ne eksik Ne fazla...
  12. Keyys672

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Anayasa Mahkemesinin iade olanların geriye dönük maaşlarına enflasyon oranında yani TÜFE oranında artış verilmesine dair bu yıl verilmiş bir kararı var. Kurumdan veya idare mahkemesinden Anayasa mahkemesinin kararına atıfta bulunarakTÜFE oranında artırılarak ödenmesini talep edebilirsiniz. Yasal faiz yıllık %9. TÜFE %18.Sonuçta aradan üç yıl geçmiş. Memur maaşlarını altında defa zaman görmüş. Üç yıl önceki nominal maaşa razı değiliz. bir de iade olan herkes kurumun ödeyeceği tutar ile çalışıyor olsaydı alacağı tutarı hesaplayıp karşılaştırsın.fark varsa talep edebilirsiniz. "Memur maaşları altı defa zam görmüş" olacaktı. Özür.
  13. Keyys672

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Hay Allah razı olsun. Bekliyoruz İadesi olan arkadaşlar. Önce kurumdan hiç ihraç olmamış gibi bütün haklarınızı madde madde isteyiniz. Verilen yazılı cevap mahkemeye delil olarak sunulacak. Yoksa zaman kaybı olur.
  14. Keyys672

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    İhraç dönemindeki alamadığımız maaşlarımız için istediğimiz yasal faizin haram olan faiz ile hiçbir ilgisi yoktur. isim öyle konmuş. Aslında istediğimiz "gecikme zammı"dır. Bu da enflasyonist ekonomilerinde paranın değer kaybını telafi etmek, alacaklının mağduriyetini gidermek amacıyla konulmuş yasal bir hak arama yoludur. Bundan gafil olunmaya. İnsanların yakınlarına bile zarar etmemek için altın döviz borç verdiği bir zamanda sen iftiraya uğramışsın, işten atılmışsın, maaşının birdenbire kesilmiş. Nasıl geçiniyorsun diye soran olmamış üç yıl sonra pardon denmiş. E haklarını vercez o zamanki neyse o. Yok yok arkadaş...ne hak yeriz ne de yediririz. Para üç yılda %50 değer kaybetmiş.TÜFE oranında hakkımızı isteyeceğiz. Ya da güncel maaşımızdan ödesinler. Son Anayasa mahkeme Kararında Tüfe oranında faiz isteyen başvirucinun talebini kabul etmiş. Tazminat hakkımız şimdilik mahfuz...
×
×
  • Yeni Oluştur...