İçeriği gör

Victim

Üye
  • İçerik

    169
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

297 Mükemmel

3 Takipçi

Victim Hakkında

  • Rütbe
    Pus

KHK Bilgisi

  • KHK
    672
  • Kurum
    YÖK - Üniversiteler
  • Kriterler
    Kurum Kanaati
  • Komisyon Kararı
    Henüz Karar Verilmedi

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. Victim

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Danıştay İDDK işten ayrılış bildirgesine 'OHAL/KHK' kodu uygulaması hukuka aykırılık içtihadı bilgileri asagidadir. Esas No: 2022/549 Karar No: 2022/887 21.03.2022 Yasal dayanağının iptal edilmesi nedeniyle SGK'da işten ayrilis kayidinda KHK kodu kaldırılması gerektiği anlaşılmaktadır. Vakıf üniversitelerinin Personel Kayıt sistemine girip istihdam etmek istenilince de aynı sorunla karşılaşılıyor.İlgili KHK ile şu akademik kurumdan ihraçtir şeklinde.Bu birkaç kez ayrı ayri yerlerde yaşandı. Hal böyle olunca isteselerde sizi istihdam edemiyorlar teknik olarak. Acaba Danıştay İDDK'nin kararı vakif/özel üniversitelerinin ise alımında bu konuda tıpkı SGK kaydında olduğu gibi ilgili kısitlamayi ve handikapi da bağlar mi dersiniz??
  2. Victim

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    25. İdareye açtığım davada 25 aydır tık yok dosyada tekammul oldugunu telefonda soylemelerine ragmen.cimere yazdım.adalet bakanlığı Ankara bölge idareye yönlendirmis talebimi. Benzer durumda olanlarin da cimere yazabilmeleri için bilgi mahiyetinde bulunsun.
  3. Victim

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Umitgunes arkadaşın dediği gibi KHK kar kanunlasti ve yarı kamu veya dolaylı olarak da olsa vakıf universitelerinde veya güvenlikle alakalı işlerde calistirilamayacagina dair kanun var artık.mahkeme ne yapsın buna?AYM topu attı kurumlara ve başa dönüldü şu haliyle. Vakıf universitesinden sözleşmem feshedilirken KHK ile ihraç bahane edildi. Kamudan atılan memuriyetten çıkarılan vakıf üniv de çalışamaz denmiş fesihnamede.alirken ve atarken körmuydun?takipsizlikleri isteyerek aldın. Hasılı ihraç olunan kurum da vakıf üniv çalışma min önü açılsın talebine deginmemis zaten.KHK hükmü sabit ve net.
  4. Victim

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Vakıf universitesinden sözleşme feshedilirken memuriyetten çıkarılmamış olma şartı bahane edildi.halbuki alırken takipsizlikleri vs biliyorlardı. Bu ilave tedbirlerden vakıf üniv de çalışma izni talep edilirken mahkeme aşamasında yine memuriyetten cikarilma gerekçe gösterilip ret verirler mi acaba? Özelde çalışıyorsunuz ama konu özel üniversiteler olunca civciv mi yumurtadan yumurta mı civcivden deyip başa dönebilirler diye düşünüyorum ihracı gerekçe gösterip. Ne dersiniz?
  5. Victim

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sn perdeun1, Özel okul veya üniversite bizim adimiza basvuruyor diyelim. YOK'e zaten basvuramiyo,yoksis ekranı uyarı veriyo,şuradan ihractir KHK ile diye,ötesine ilerlenemiyor. Kaydınızı görmüyorlar.Bunun neyini dava edeceksiniz. Başvuru dosyası gönderilen onca üniversiteden telefonla dönüş olup yoksisin islenemedigi beyan ediliyor.yazili beyan yok. Yazı paylaşan yok. Ancak bir yerden bu başvuru ekranını paylaşan oldu yoksis girilemedigine dair de öyle haberim oldu. Bu bağlamda forumdaslara sorum:ilave tedbir dilekvemizde özelde Çalisma izninden, SGK kaydına vs yarım düzine konuyu aynı dilekcede konu ettik.herbirine farklı cevap ve gerekçeler.Zaten dava edilince tüm konular dava edilmiş sayacak sanırım Mahkeme. Özelde Çalisma iznini cimbizlayip verilen dilekçede, mahkeme konusu edilebilir mi başlı başına bağımsız olarak? Kaldı ki vakıf üniv çalışma izni talebime ihraç olduğum üniversite deginmemis hiç. Bir de bu özel universitelerde çalışma konusu SGK kaydından farklı. Yoksis giriş kaydı, SGK hitap kaydindan çok bağımsız. Üniv den gelen yazıya itiraz etmek gerek sanırım davadan once. Zira özelde Çalisma izni konusu bypass olmuş.
  6. Victim

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Partevkansu ve absoluter beyler merhaba Geçen sene yoksis kaydı mümkündü ve bir sene çalıştım.yoke ihbar var diyip sözleşmem feshedildi vakif üniversitesinde. AYM ek tedbir iptali için ihraç olduğum üniversiteye Şubat'ta dilekçe verip vakıf üniv de çalıştığımı ve ilave tedbirleri kaldirmalarini talep etmiştim. Sanırım onlar hemen yok'u aramış bildirmisler.yoksis kaydım silindi,yeni giriş de mümkün olmuyor,uyarı veriyo sistem.paylasildi resimi benimle bu uyarının. Güya yok yeni bir yazılım geliştirmiş dedi rektör. Eski kayıtlı olanlar devam ama yeni girişe sistem müsaade etmiyor denildi. Bu arada aynı hafta doçentlik başvurun da iptal oldu. Herkes için hayırlısi olsun
  7. Victim

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    YD telafisi imkansız durumlarda istenir inanışı yaygındır. Şu anda özel bir üniversitede çalışıyorum ücretsiz izinde olsam da. En önemlisi Doçentlik başvurumuz askıda mesela KHK dan ötürü. Yurtdışı pasaportu almıştım takipsizliklerime binaen. Nüfustan İdari kararınız (idari şerh demek istenmiş:) kaldırılmıştır yazısı da henüz geldi.ilerde Telafisi imkansız neyi isnat tutarım doçentlik başvurusu hariç fikir veren olursa belirtirim YD talebinde bulunurken. Aksesuar, meze olarak bakılmazsa bu gerekçeme. İrtibat ve iltisak olmadığı kanaatini uyandıracak çoğu şart mevcut aslında şu manzarayla. İlk YD talebim 1,5 sene önce davayı açar açmaz ret gelmişti. Umarım ikisi arasında belirli kısıtlı süre zorunluluğu yokturdur.
  8. Victim

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sn Hayati ve Lepus teşekkür ederim. Her ne kadar YD 2019 da ret olunduysa da, dava devam ediyor. Bu yönüyle AYM nin YD talep edilebileceği kararı sadece bu saatten sonra dava açacaklar mı yoksa ohal mahkemelerinde davasını evvelinde açmış olanları da mı kapsar? Sn. Vergici 672, aklıma, mühreç Hakime hanım, ve diğer yetkin arkadaşlar sizler ne dersiniz bu AYM'nin YD kararına. Zira bundan 15 sene önce sözleşmem feshedilmişti ve sivil davası nda 2.def YD talep ettim ilk iptal sonrası. İkincide YD çıktı ve iade davasına isnat tutup işe başlayıp 1 senelik haklarımı almıştım. Hasılı, evvelinde YD iptal çıkmış olsa da dava henüz sonuçlanmadığından yeni bir YD talebi AYM kararına istinaden yerinde midir? Saygılar.
  9. Victim

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaşlar AYM nin YD kararıyla ilgili olarak 2019 da açılan davayı YD'li açtık ret geldi YD'ye ve davamız devam ediyor. AYM'nin kararına atfen yeniden YD isteyebiliyormuyuz acaba? Normal idare davalarında istediğimiz kadar YD isteminde bulunabiliyoruz ama OHAL mahkemelerinde ne kadar geçerli olur bu, zira dava bu AYM kararından önce açılmış??
  10. Victim

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Yukarıda bahsettiğim alanlarda doktora şartı var. Doktoralı arkadaşlar ulaşsınlar bana lütfen.
  11. Victim

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    İngiliz veya Amerikan edebiyatı/dili eğitimi, Dilbilim, edebiyat, Tercümanlık, öğretmenliğinden vs mezun olup Antalyada bir vakıf üniv'de çalışmak isteyenler çok acilen buraya yazsınlar lütfen.
  12. Victim

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaşlar akademide ihraç olup ilave tedbir adı altındaki bu düzenlemeyle her ne kadar lisans iptali olmasa da MEB'e başvuranlar gibi YÖK'e başvurup özelde çalışma için meşruluk istenebilir mi? Vakıf üniversitelerinde çalışan KHK'lılar olmakla beraber, takipsizlik, beraat soran özel üniversiteler için açıklamaya gerek kalmadan YÖK'den alınabilecek böyle bir belge herşeyi meşru düzeyde açıklayacaktır. YÖK'e bu bağlamda başvurulsa birşey çıkar mı acaba?
  13. Victim

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sn Leviathan Kuruma mı başvurmalı yoksa nüfus müdürlüğüne mi? Evet, komisyon cevapsız bıraktı yeşil pasaport talep başvurumuzu bu yazdan itibaren. Doçentlik belgesi de bir lisanstır. Özellikle belirtmemişler doçentlik diye ama acaba doçentliğe de yolu açıyor mu müracaat bağlamında sizin paylaştığınız yazı? Teşekkürler.
  14. Victim

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sn MSA, Ben umumi pasaportu 10 senelik aldım zaten henüz. Kast ettiğim yeşil pasaport içindi. Yazın Komisyona başvurdum yeşil pasaport için bir haber çıkmadı. Buna benzer OHAL ilave tedbirleri ile ilgili AYM kararı sonrası yazın da birtakım başvuruyu kaçırmayın tarzı tevattürler olunca yeşil pasaport için ilk evvela komisyona başvurdum. Ayrıca bu lisans iptallerinin kaldırılması hükmü doçentlik başvurularının da önünün açılması anlamına mı geliyor? Öyleyse ilk başvuru Mayıs ayında olacak ÜAK'a bu sene doçentlik başvurusu kanun gereği. Şubat 11'de başvuru bitiyorsa nasıl olacak peki Doçentlik başvurusu? Hasılı, yeşil pasaport ve doçentlik başvurularının önü açılmış oluyor mu bu son düzenlemeyle?
  15. Victim

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaşlar bu ilave tedbirler kapsamında getirilen başvuru hakkı ile ilgili olsrak yeşil pasaporta ve doçentliğe de başvurabilecekmiyiz acaba? Öyleyse Yeşil pasaport için direkt Nüfus müdürlüğüne mi yoksa formun düzenlendiği eski çalıştığımız kuruma mı başvurmalı? OHAL Komisyonuna bununla ilgili 6 ay önce başvurdum ama bir ses çıkmadı.
×
×
  • Yeni Oluştur...