İçeriği gör

693/khklı

Yeni Üye
  • İçerik

    40
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    1

693/khklı | Son Ödül • Aralık 18 2020

693/khklı • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

145 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    693
  • Kurum
    Orman ve S.İ. Bakanlığı
  • Kriterler
    Banka
  • Komisyon Kararı
    Kabul

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. 693/khklı

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Sırf idareyle mahkeme süreci yaşamamak için Ombudsmanlığa gittim , ama boşa zaman kaybettim. Eğer bu ödemelerde yeniden gelir vergisi keserlerse vergi mahkemesine ayrıca başvuaracağım.
  2. 693/khklı

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Merhabalar, Hem iade olan arkadaşlara süreçle ilgili bilgi vermek, hem de görüşlerinizi almak istiyorum. 2020 yılı sonunda komisyondan iade oldum ve greve başladım. Alamadığım haklarımdan İdare yalnızca maaş ve maaş farklarını yatırdı , AGİ , yasal faiz , giyim yardımı ve teknik hizmetlere ödenen ek özel hizmet tazminatı ödemelerini yatırmadı, ayrıca hem ödedikleri maaşlarda hem de 2021 yılında en üst dilimden gelir vergisini kestiler. Bende öncelikle Ombudsmanlığa başvurdum , başvurudan tam 6 ay sonra beni haklı bularak talep ettiğim ödemelerin yapılması gerektiği yönünde tavsiye kararı verdiler. Fakat İdare bu karara uymadı ve başkaca ödeme yapmayacağı yönünde cevap verdi. Bende iddia ettiğim alacaklarım ve gelir vergisi kesintilerinin düzeltilmesi için İdare Mahkemesine başvurdum , yaklaşık 3 ay sonra İdare Mahkemesi gelir vergisi kesintileri Vergi Mahkemesini ilgilendirdiğinden sebeple reddederek yeniden başvurmamı istedi. Bende vergi kısmını çıkardım ( o an için Vergi Mahkemesine de ayrıca başvurmak istemedim, keşke dava açsaydım) ve yeniden dava açtım. 6 ay sonra ( geçen hafta ) kısmi ret - kısmi kabul olarak karar geldi. Koruyucu giyim yardımları ayni olduğu için ödenmesinin mümkün olmadığı , teknik hizmetlere ödenen ek özel hizmet tazminatı fiili olarak görev yapmadığım için ödenemeyeceği yönünde kısmi ret geldi. Maaşların yasal faizleri ve AGİ ödemeleri için ödenmesi yönünde kabul geldi. Fakat ödemeler için " kamu görevinden çıkarıldığı döneme ilişkin ödemesi sonradan toplu olarak yapılan maaş ve maaş farklarına, hak ediş tarihinden maaşların ödendiği tarihe kadar hesaplanacak yasal faizinin davalı idarece davacıya ödenmesine, aynı döneme ilişkin ödemesi yapılmayan asgari geçim indiriminin, hak ediş tarihlerinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davacıya ödenmesine " ibaresinden dolayı İdare maaşların yasal faiz ödemelerini toplu ödeme yapılan 2021 Ocak ayına göre hesaplıyor. Hem ek özel hizmet tazminatı hem de yasal faiz hesabındaki tarih uyuşmazlığı sebebiyle İstinaf Mahkemesine başvurmayı düşünüyorum. (Ombudsmanlık görevde olsaydım almam gereken ödemelerin verilmesi gerektiğini , fiili olarak çalışmama sebebinin İdareden kaynaklandığı bahisle talep ettiğim ödemelerin yapılması yönün tavsiye kararı verdi.) Sizce nasıl bir yol izlemem gerekir?
  3. 693/khklı

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Arkadaşlar merhabalar , yasal faiz , agi ve diğer ödemeler için KDK ya başvurmuştum , bunların ödenmesi yönündeki tavsiye kararı 1 ay önce çıktı, ama kurum ödemeyeceğini bildirdi. Şimdi İdare mahkemesine dava açmayı düşünüyorum. Davayı Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Ankara'da mı açmam gerekir , yoksa çalıştığım ilde mi açmam gerekir ?
  4. 693/khklı

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Ben yasal faiz , AGİ , Gelir Vergisi düzenlemesi ile ilgili olarak yaklaşık 1 ay önce KDK ya başvurdum, henüz cevap gelmedi. KDK ya başvurunca mahkemeye başvuru süreleri donuyor ve cevap geldikten sonra süreler kaldığı yerden devam ediyor diye biliyorum. Eğer burdan olumsuz cevap gelirse sonrasında İdare ve Vergi Mahkemelerine başvurmayı düşünüyorum.
  5. 693/khklı

    SGK Ödemeleri ve Prim İadeleri Forumu

    Ben yasal faiz , AGİ vs. için bu hafta KDK ya başvurdum, bu kurumunda verdiği çokça emsal karar var , buradan gelecek cevaba göre mahkemeye gitmeyi düşünüyorum.
  6. 693/khklı

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Merhabalar arkadaşlar , ben Aralık ayında iade edildim ve göreve başladım. Geçmiş haklar için dilekçe verdim ve dilekçemde yasal faiz , vergi düzenlemesi , banka promosyonları vb. her kalemin ödenmesi için emsal mahkeme kararları ve obdusman kararlarını bulup CD halinde idareye verdim. Bulduğum kararlar başka idarelerden olduğu için idare bu emsal kararları çok dikkate almıyor / alamıyor. Sadece enflasyon farkları ve kademe ilerlemelerine göre maaşları hesaplayıp yasal faiz vermeden ödeme yapacaklar. Alamadığım kalemler için öncelikle obdusmanlığa başvuracağım, inşallah oradan bir netice alırım. Yasal faiz , gelir vergisinin hesaplanmasındaki sorunlar , giyim yardımları , arazi tazminatları , yıllık izin haklarının verilmesi gibi konular için dilekçe hazırlayıp başvuracağım. Bu hususlarda önerilerinizi almak istiyorum. Sonuç alınca buradan yazarım. Ayrıca emsal kararları paylaşanlara ve bu foruma taşıyanlara ve bu forumda emeği geçenlere çok teşekkür ederim.
  7. 693/khklı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sayın vergici çok üzüldüm, geçmiş olsun. İnşallah bu son mağduriyetiniz olur ve fareden dönersiniz.
  8. 693/khklı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    2014 olması lazım, rutin bankacılık işlemleri olarak değerlendirilmişti. Bir çok kez başka bankalardan kredi çektim ve bu bankadan hiç çekmedim. Bunu da mahkemeye belgelendirip sunmuştum. İnşallah sizler de mutlu haberleri alırsınız.
  9. 693/khklı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Teşekkürler arkadaşlar , karar no 13380 , bankada 2500 TL para vardı ve TMSF den bir kaç ay sonrada kalan parayı çekmiştim. Çalıştığım kuruma kardeşim işi dolayısıyla gidip geliyordu ve o çaycıyla arası da çok iyiydi. Biz dava açılana kadar her şeyden habersiz olduğumuz için kardeşimi gördüğünde çok samimi davranıyormuş. Dava açılınca adamdan haberdar olduk , bende bilmiyorum karşılaşınca neler hissedeceğimi! Bu yaşadıklarımızı bize yaşatanlar için tek duam ölemesinler oluyor. Bizlere yaşattıklarını ayrı ayrı yaşamadan ölemesinler!
  10. 693/khklı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaşlar bugün iyi haberi aldım , yaklaşık 1 hafta 10 gündür bakmıyordum komisyon sayfasına , bugün eve yazı gelmiş, 03.12 tarihli ve sisteme girince de kabul yazısını gördüm. Eşim , babam , kardeşlerim sevindiler . Dertli dertli bekleyenleri düşününce sevinmeye utanıyorsunuz. Rabbim bütün masumlara , mağdurlara , zulüm görenlere yardım etsin , herkesi feraha kavuştursun. Karar sayısını eve gidince yazarım , geçen sene aralık ayında ilk duruşmada beraat almıştım ve kesinleşmişti. "Kurumda tanımadığım birilerinden bunu niye atmadılar ki " diye konuştuklarını duyarak ihbar eden çaycıdan dolayı işten atılmışım ve 2019 da dava açılınca bundan haberimiz oldu. Adam mahkemeye geldi ve yine bunları övünerek ( duyar duymaz hemen aradım , böyle vatanseverim ,büyüklerimi şöyle severim havasında ) yine tekrar anlattı ve bu mahkemede beraat aldım. 2008 yılında açılmış ve TMSF devrinden sonra açık kalan banka hesabı vardı. Allah red almış veya bekeyen herkese gerek komisyondan gerekse de İdare Mah. lerinden kabul kararı almayı nasip etsin.
  11. 693/khklı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Gerçekçi olursak komisyonun uzatma alacağını ve pandemiden dolayı bidaha seyrek (eser miktarda ) çalışmaya geçince bahanelerinin de hazır olacağını düşünüyorum. İnşallah yapmazlar , ama komisyonda uzun zamandır çalışanların daha üst göreve çıkmaya çalıştıklarını ve alt kadrolardaki birçok kişininde buraya gelmeye çalıştıklarını herkes tahmin ediyordur. Birçok kişi bu komisyonda daha yenecek çooook ekmek var diye düşünüyordur.
  12. 693/khklı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sn @Karagöz 2 soruya ek olarak ; Etrafınızdaki ihraç olanların mağdur olduklarını düşünüyor musunuz ? - İhraç olduktan sonra kaç kişinin ağır hastalıklar/bunalımlar geçirerek vefat ettikten sonra komisyon kararı ile işe geri iade edilenlerden haberdar mısınız? Gibi sorularda eklenebilir mi? Halkın anlayacağı tarzda , vurucu ve fazla teknik olmayan sorular daha etkili olabilir diye düşünüyorum.
  13. 693/khklı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sn @Karagöz biraz geç oldu ama ; 2-Çevrenizde OHAL KHK'ları ile ihraç edilen kişiler var mıdır? sorusunun altına veya başka bi soru olarak da ; Bu kişilerin vatan haini veya terörist olduklarına inanıyor musunuz ? / veya bu şekilde algılanmalarına / muamele görmelerine hak veriyormusunuz ? sorusu eklenebilir diye düşünüyorum.
  14. 693/khklı

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Forumu kah dertleştiğimiz ortam , kah kütüphane , kah yol haritası , kah el kitapçığı olarak kullandık. Ama her konuda çok birikim vardı , çok örnek vardı ve çok paylaşılmışlıklar vardı. Buraya kadar taşıyabilmek bile ne kadar zordur. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. İnşallah yürütebilecek arkadaşlar vardır.
  15. 693/khklı

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Hocam neler ..... neler...... oldu da toplum umursamadı , bunu mu umursayacak. Bence zerre kadar umurunda değil. Sadece bizlere yapılanlar değil , ülkenin geleceğine neler yapıldı , hemde bağıra bağıra , göstere göstere yapıyorlar , ama çoğunluk ağır hipnoz olmuş gibi . Allah dünya hırsından gözleri kararan yöneticilerden , basiretsizlerden ve eblehlerden ülkemizi ve çoluk çocuğumuzu korusun.
×
×
  • Yeni Oluştur...