İçeriği gör

mesika

Üye
  • İçerik

    35
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

64 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    672
  • Kurum
    Milli Eğitim Bakanlığı
  • Kriterler
    Sendika
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Ankara 28. İdari

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. mesika

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaşlar merhaba, bir sorum olacaktı. Tutuklu kaldığım süre için tazminat davası açmıştım, ilk derece mahkeme karar verdikten sonra davalı taraf üst mahkemeye gitti. Üst mahkeme de karar verdi 3400 maddi, 20000 manevi ve karar kesinleşti. Mahkeme tazminat olarak belirlediği miktarın faiziyle birlikte ödenmesine karar vermiş. Davalı kuruma başvurduğumda belirlenen tazminatı faiziyle birlikte mi ödeyecek? Bu yasal faiz nasıl hesaplanıyor? Yukarıdaki tutar faiziyle birlikte ne kadar olur? Çok çektirdiler kuruş kalmasın istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
  2. mesika

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    İyi günler arkadaşlar, bir sorum olacaktı Mahkemeden beraat ettikten sonra 3 ay ceza evinde kaldığım için tazminat davası açtım. Mahkeme 3 bin maddi 8 bin manevi tazminata hükmetmiş. komik rakamlar, bu kararı verenleri bir gün ceza evine göndereceksin ne olduğunu anlamaları için, üst mahkemeye itiraz etmek istemiyorum çünkü sonuç belli. belkide üst mahkeme çok vermişler deyip daha azını verecek. Şimdi sorum ben bu parayı alabilmek için nereye ve ne şekilde başvuracağım? tekrar iyi günler.
  3. mesika

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaşlar merhaba, GSS prim borçlarına af geldi mi? On bin veya altı borcu olanların tamamı silenecek diye bir şeyler yazıyordu bu doğru mu? iyi günler.
  4. mesika

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaslar merhaba, bir sorum olacaktı. istinafa itiraz dilekçesi göndereceğim, dilekçemi tek nüsha olarak mı göndermeliyim yoksa iki nüsha olarak mı göndereceğim.
  5. mesika

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Karagöz evet kesinleşti.
  6. mesika

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaşlar size bir sorum olacak, yargılandığım davadan beraat ettim, mahkeme emanette bulunan eşyalarımı almam içinde karar verdi. bende adli emanetten eşyalarımı almaya gittim. ancak emanet memurluğu eşyaların kendilerinde olmadığını söyledi. bende beraat ettiğim mahkemeye dilekçe yazdım ve emanet eşyalarımı istedim. mahkeme birkaç yere yazı yazdı fakat yazılan yerlerden gelen cevaplar olumsuz yani emanet eşyalarım yok. şimdi benim ne yapmam gerekiyor? hem şikayetçi olmak hemde maddi ve manevi tazminat davası açmayı düşünüyorum. emanet eşyalarımın manevi değeri çok önemli idi. benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  7. mesika

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaşlar merhaba, dün gece tv5'de iki KHK lı ile program yapıldı. haberiniz yoksa izleyebilirsiniz. mehmet ali kayacının düşünme vakti isimli programı. kendisi bir düzenleme olacağını söyledi ama ne kadar doğrudur bilemem.
  8. mesika

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bugün beraber yargılandığımız ve beraat ettiğimiz birinin komisyondan iade olduğunu duydum. Bu işlerin referans ile döndüğünün canlı örneğidir. Yargılandığımız dosyada dört kişi idik. iki kişi beraat aldı, diğer iki kişi ceza aldı. komisyondan dönen bu kişinin mütalaası ile ceza alan diğer kişinin mütalaası aynı.Dosyasında olan şeyler: Sendika önce ve sonra, banka, dergi, gazete, tanık, sohbetlere katılma ve fetö kursunda öğrencilere ders verme kendi ikrarı, kursun bazı faturalarını yatırdığını da söyledi, fetöye ait evinde bulunan kitap. evet bunlardan bu arkadaş beraat etti ve bu günde görevine dönmüş. Tamam bunları ben suç olarak kabul etmiyorum sakın yanlış anlamayın ama adaletsizliğinde adaletsizliği olmamalı. Ayrıca beraat ettikten beş ay sonra döndü. bu işler genelde böyle yürüyor.
  9. mesika

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    arkadaşlar iyi günler, beraat ettikten sonra tazminat davası açtım.mahkeme idare mahkemesine davanın ne durumda olduğunu soralım dedi ve idare mahkemesi cevaben, dava dosyası tekemmül ettirilerek 02.04.2021 tarihinde esastan havale edilmiş olup,dava konusu uyuşmazlıkta henüz nihai karar verilmemiştir. esastan havale edilmiş demek ne manaya geliyor.
  10. mesika

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ama benim kayıp olan eşyalarımın maddi değeri değil manevi değeri var. örneğin düğün cd ve kasetlerim vardı, bende bir örneği de yok. ne yapacağım ben? Arkadaşlar merhaba, mahkemeden beraat ettim. adli emanetlerimi almam için mahkemeden yazı yazıldı, emanetlerimi almaya gittim ancak yok dediler bize bu yazıda olan şeyleri emanet etmemişler dediler. anlayacağınız emanetler kayıp. ben şimdi ne yapabilirim?
  11. mesika

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaşlar merhaba, mahkemeden beraat ettim. adli emanetlerimi almam için mahkemeden yazı yazıldı, emanetlerimi almaya gittim ancak yok dediler bize bu yazıda olan şeyleri emanet etmemişler dediler. anlayacağınız emanetler kayıp. ben şimdi ne yapabilirim?
  12. mesika

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba benim kararımda 5-6 gün sonra gerekçeli karar yazıldı. gerekçeli karar yazıldı diyor ama bir hafta sonra uyapta gözüküyor. bana beraat kararı tebliğ edilmedi. bir ay sonrada kesinleşme şerhini uyapta gördüm.
  13. mesika

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaşlar merhaba tazminat davası ile ilgili sorum olacaktı. savcı mütalaasında beraat istedi ve mahkemede beraat verdi. beraat edeli bir ay oldu uyaptan bakıyorum üst mahkemeye bir itiraz olmadı. karar kesinleşmiş mi oldu? bu kesinleşme kararı bana tebliğ edilecek mi? kesinleşme kararı bana tebliğ edilmeden tazminat davası açabilir miyim? iyi günler
  14. mesika

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    arkadaşlar merhaba, mahkeme beraat kararı verdi ve c.evinde 100 günden fazla tutuklu kaldım. tazminat davası açacağım dilekçede yardımcı olabilecek, bu işlerden anlayan biri var mı?
  15. mesika

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Çok teşekkür ederim sayın portakal çiçeği inşallah sizin mahkemenizde beraat ile sonuçlanır.
×
×
  • Yeni Oluştur...