İçeriği gör

Mağdur 670

Üye
  • İçerik

    42
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    1

Mağdur 670 | Son Ödül • Ekim 11 2022

Mağdur 670 • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

242 Mükemmel

KHK Bilgisi

  • KHK
    670
  • Kurum
    Emniyet Genel Müdürlüğü
  • Kriterler
    Kriter Yok
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İfade

Güncel Profil Ziyaretleri

1.138 profil görüntüleme
  1. Mağdur 670

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    İdari dava için avukata falan para vermeye gerek yok. Süresini kaçırmadan dilekçe örnekleri ile başvuruda bulunun. Ayrıca maddi imkanınız iyi değilse adli yardım talepli başvuruda bulunun derim.
  2. Mağdur 670

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    223/2 e konusunda avukatımız Beraat talebini savcı talep ettiği için itiraza gerek olmadığını söyledi. Adli yardım talebinin kabul edilip mahkeme masraflarının karar kesinleştiğinde tarafıma ödettirilmesi konusunda da istinaf mahkemesine şu şekilde itirazımı yazdım göndereceğim. 1- Kararın hüküm kısmında, adli yardımdan yararlanmam nedeniyle “yargılama gideri, posta gideri ile davalı idareye ödenmek üzere avukatlık ücretinin”, karar kesinleştikten sonra şahsımdan tahsil edilmesine hükmedilmiş olup, bu durum mahkemeye erişim hakkını (AİHS m. 6 § 1) ihlal eder. Adli yardımdan yararlanan bir davacıya, davayı kaybetmesi halinde tüm bu masrafları ödetme tehdidi, hiçbir geliri olmayan bireyler açısından mahkemeye başvurma açısından caydırıcı bir etki yapar ve mahkemeye erişim hakkını (access to a court) ihlal eder. AİHM içtihatlarına aykırı olan bu gerekçe nedeniyle de karar kaldırılmalı ve hukuka aykırı olan işlem iptal edilmelidir.1- Kararın hüküm kısmında, adli yardımdan yararlanmam nedeniyle “yargılama gideri, posta gideri ile davalı idareye ödenmek üzere avukatlık ücretinin”, karar kesinleştikten sonra şahsımdan tahsil edilmesine hükmedilmiş olup, bu durum mahkemeye erişim hakkını (AİHS m. 6 § 1) ihlal eder. Adli yardımdan yararlanan bir davacıya, davayı kaybetmesi halinde tüm bu masrafları ödetme tehdidi, hiçbir geliri olmayan bireyler açısından mahkemeye başvurma açısından caydırıcı bir etki yapar ve mahkemeye erişim hakkını (access to a court) ihlal eder. AİHM içtihatlarına aykırı olan bu gerekçe nedeniyle de karar kaldırılmalı ve hukuka aykırı olan işlem iptal edilmelidir. Adalete ve yargıya olan inancım kesinlikle kalmadı. Çünkü 15 temmuzdan bir ay sonra ihraç oldum. Altı sene bitti yedinci sene içerisindeyim. Davalar ve süreçler iki ileri bir geri mantığıyla devam ediyor. Hiç ama hiç ilerlemiyor. İlk sene ilk idari dava akabinde istinaf, onun akabinde 4 yıllık ohal komisyonu süreci, onun akabinde iki seneye yakın 28. idare mahkemesi süreci, onun akabinde istinaf mahkemesi devam süreci ile ayrıca değinmediğim adli dava soruşturma ve kovuşturma süreçleri bir dünya avukatlık ücretleri vs. Bu davalar Kemal SUNAL'ın filmindeki gibi uzayıp giden ve neticelenmeyen yıpratıcı süreçlerdir. Bu davalar siyasi davalardır. Siyasi iklim değişmedikçe polyannacı yaklaşım benim adıma doğru değildir. Geçim derdidimizin arasında birde bu davalar artık hepimizi çok yıpratmıştır. Sormak istediğim son konuda 28. idare mahkemesinin ret kararını istinaf dilekçe ekine koymalımıyız, yada gerek yokmudur. Teşekkürler.
  3. Mağdur 670

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    28. İdare Mahkemesinden 2. yılın sonunda ret kararı geldi. Sebep kurum kanaati., hakkımızda kovuşturma açılması ve kovuşturmadaki suçlamalar. (fetönün 1970 li yıllarda kurulup güçlenmesinden bizimle alakası olmayan suçlamalar.) Benim sormak istediğim 28. idare mahkemesine adli yardımlı başvuruda bulundum. Adli yardım talebim kabul edildi. Dava kesin olarak sonuçlanınca dava masraflarının ve avukatlık masraflarının tahsiline kararı da çıktı. Ankara istinaf mahkemesine başvuru yaparken istinaf mahkemesi olması sebebiyle dilekçenin sağ üst köşesine tekrardan adli yardım taleplidir diye yazmalımıyız ve adli yardım talebinde bulunmalımıyız. İkinci sorum ise 223/2 e den Beraat kararım kurum avukatınca yargıtaya itirazı sonucuiki yıl sonunda yargıtay savcı incelemesinde bulunmakta İdare mahkemesi bununla ilgili olarak da 223/2 e nin delil yetersizliğinden olduğu için 223/2 b den olduğu takdirde suçu işlediği sabit olmadığından maddesi olsa değerlendirmeye tabi olacağını ifade etmişler. Bununla ilgili olarak savunma dilekçesi olan paylaşırsa memnun olurum. Şimdiden teşekkürler. (Dipnot Adalete ve yargıya olan inancım kesinlikle kalmadı ve sırf haklarım kaybolmasın diye başvuruda bulunuyorum.)
  4. Mağdur 670

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    2020 yılı kasım ayında ohal komisyonundan ret kararım geldi. Akabinde idare mahkemesine başvurumu yaptım. İdare mahkemesine ohal komisyonunun ret kararının iptalini talep ettim. Parasal hakları yazmadım . Forumda okuduklarımdan parasal haklar için kazanıldığında ayrıca müracaat edilecek diye okuduğum için.. Kurum savunmasını yaptı cevabını yazıp gönderdim. Bu arada adli olarak 4 yıl sonra davam açıldı. ilk duruşmamda beraatimi aldım. Gerekçeli kararı idare mahkemesine dilekçe ekinde sundum. Sormak istediğim idare mahkemesini kazananların kararlarında parasal haklarının ödenmesi şeklinde kararlar bulunmakta . İdare mahkemesine parasal haklarımın verilmesi diye yeni ek bir dilekçe ile müracaat etsem mi yoksa mahkeme sonuçlanınca yeniden dava mı açmak gerekir. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
  5. 2020 yılı kasım ayında ohal komisyonundan ret kararım geldi. Akabinde idare mahkemesine başvurumu yaptım. İdare mahkemesine ohal komisyonunun ret kararının iptalini talep ettim. Parasal hakları yazmadım . Forumda okuduklarımdan parasal haklar için kazanıldığında ayrıca müracaat edilecek diye okuduğum için.. Kurum savunmasını yaptı cevabını yazıp gönderdim. Bu arada adli olarak 4 yıl sonra davam açıldı. ilk duruşmamda beraatimi aldım. Gerekçeli kararı idare mahkemesine dilekçe ekinde sundum. Sormak istediğim idare mahkemesini kazananların kararlarında parasal haklarının ödenmesi şeklinde kararlar bulunmakta . İdare mahkemesine parasal haklarımın verilmesi diye yeni ek bir dilekçe ile müracaat etsem mi yoksa mahkeme sonuçlanınca yeniden dava mı açmak gerekir. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
  6. Mağdur 670

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    İ İfadeye çağrıldım. Sizde çağrılırsanız öğrenirsiniz. İhraçlara kılıf bulmak için soruşturma açıyorlar. Soruşturmaya ihraç olmamı gerekçe gösteriyorlar. Ret kararımızı aldığımızda cevabını öğreniriz. Ona da muhtemelen hakkımızda soruşturma açılmasını bahane ederler. Sebep istersen çokmu zor gözünün üzerinde kaşın var deseler kim ne diyebilir ki hukuk mu var ülkemizde.
  7. Mağdur 670

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    670 KHK EGM Rütbeli sonucu bugün gördüm RET. En son geçen cuma bakmıştım. Kodlama CB dört yıl sonra sebepsiz yere adli soruşturma açıldı. Soruşturma açıldıktan sonra Oyalama komisyonundan umudumu kesmiştim. Rabbim tüm mağdur ve masumların yardımcısı olsun. İlk ihraç olduğum gün gibi etkilenirim diye düşünüyordum. Ama zamanla bizleri herşeye alıştırıyorlar. Rabbim bize bunları yaşatanlara aynısını misliyle yaşatsın. İhracıma imza koyan, fişlemeleri yapan en alt kademesinden KHK ile ihraç eden en üst kademesine kadar hepsine hakkımı helal etmiyorum.
  8. Mağdur 670

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    17 Ağustos gelsin. 4. Senesi bitip 5. Seneye gireceğiz. Hala incelemeye devam. İncelemeye doyamadılar. Şimdiye kadar kişinin kendisini bırak 4 senede 7 sülalesi incelenir. Amaç süründürmek. Bu gece rüyamda iade olduğumu öğrenip buruk sevinç yaşasam da artık bu kadar zamandan sonra umudum kalmadı. 657 sayılı Devlet Memurları kanununa göre bile soruşturma zamanaşımı 2 yıldır. İki yıl içinde kişi hakkında soruşturma açılmadığı takdirde bir daha soruşturma açılamaz. Bu gidişle bizim davalar mahşere kalacak. Tamamen siyasi. O yüzden bizde gün ola harman ola diyelim.
  9. 670 EGM Adli idari herhangi bir soruşturma yok. Kriter yok. Beklemeye devam
×
×
  • Yeni Oluştur...