İçeriği gör

aylin yağmur

Üye
  • İçerik

    140
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    1

aylin yağmur | Son Ödül • Kasım 3 2023

aylin yağmur • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

223 Mükemmel

aylin yağmur Hakkında

  • Rütbe
    Pus

KHK Bilgisi

  • KHK
    672
  • Kurum
    Milli Eğitim Bakanlığı
  • Kriterler
    Diğer
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. @Yengeç Çok sağ olun. O zaman şu an için temyiz başvurunun BİM 'de görünmesi yeterli anladığım kadarıyla. Bu arada Danıştay' da yalnızca bir daire mi bakıyor bu dosyalara? Ortalama ne kadar sürede karar veriliyor bir bilginiz var mı? Biraz fazla oldular sorularım kusura bakmayın lütfen.
  2. @Yengeç Nerdeyse forumda bir tek ben varım diye düşünmeye başlayacaktım:)) Ben danıştay başvuru yaptım ancak dilekçe hâlâ BİM de görünüyor. Başvuru için 30 günlük sürem olduğu için emin olmak adına bu süreci tecrübe etmiş arkadaşlara sormak istedim. Acaba şu aşamada benim yapmam gereken başka bir şey var mı? Eğer 30 günlük süre içersinde dosyam danıştay'da görünmezse bundan dolayı bir hak kaybı yaşar mıyım? Dosyam ne kadar süre içerisinde danıştay'a sevk edilir? Cevap verebilirseniz çk sevinirim.
  3. Merhabalar, aramızda danıştay'a temyiz başvurusu yapan var mı acaba?
  4. @Demirci AHiM kararı ile bir ilgisi yok. Çünkü idare mahkemesi red kararında, beraat kararına da atıfta bulunarak banka gerekçesini dikkate almamıştı. Banka kriteri zaten yok hükmündeydi yani.Banka kısmını gereksiz yere yazmış olmuşum ama idare mahk tüm gerekçeler bunlardı.
  5. @Demirci Sağ olun AHiM kararına yönelik bir dilekçe sunmadım ama sunsam da ulaşmayabilirmiş kararın verildiği tarihe bakarak söylüyorum. Ağustos 2021 den beri istinaftaydı. SGK ve banka vardı. Ceza davasında beraat almıştım. Ona istinaden bankayı devre dışı bırakmışlar. Red gerekçesi, 2012 yılı öncesine ait SGK kaydı ile on aylık abonelik bilgisi. @Demirci 14. Dava Dairesi'ndeydi.
  6. Merhabalar, yaklaşık 27 aydır istinafta olan dosyama iki gün önce red kararı verilmiş. Bugün UYAP'ta gördüm. Karar 10 Ekim'de verilmiş. Bu durumda AİHM'in verdiği kararı dikkate almadıklarını görüyoruz. Bu aşamada bana da Danıştay yolu göründü. Kararın tebliğinden sonra 30 günlük sürem varmış. Dilekçe konusunda bir avukattan yardım almalı mıyım yoksa kendim hazırlayabilir miyim? Danıştay başvurusu yapmış olan arkadaşlar ne önerirsiniz? Birde ben adli yardımlı başvuruda bulunmuştum. Kararın sonunda buna da değinilmiş ama çıkan masrafların kararın kesinleşmesinden sonra ödenmesine gibi bir ibare de var. Bununla ilgili olarak da ne yapmam gerekiyor? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
  7. @Karagöz Her bir başvuru yıllar sürüyor. Zaten AİHM'inde bir yere kadar olduğunu gördük.Yüzyıllık çile resmen
  8. @HEMŞO İhlal kararı çıkması da bi işe yaramıyor ki...Bezdim...
  9. @kongul Merhaba, benimde beraat, ardından 22.İdareden red, yaklaşık 26 aydır da dosyam bir üst mahkemede. O gün bugündür milim ilerleme olmadı. En fazla iki yıl içersinde karar veriliyor sanıyordum ama üç yılda sürebiliyormuş demek
  10. aylin yağmur

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Demirci Sn. Aklima'nın eğer yapacaksa konuyla ilgili açıklamasını merakla bekliyorum. Onun dışında ne bahsettiğim tanıdık avukatın ne de diğerlerinin öneri veya açıklamaları bana yeterli gelmedi. Açıkçası şu aşamada ek beyan dilekçesi hazırlamayı da düşünmüyorum.
  11. aylin yağmur

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Demirci Sorunuzun cevabını bende merakla bekliyorum. Bunun dışında bende aynı şekilde bu kararın ihraçları nasıl etkileyeceğine dair hukukçulardan net bir açıkmaya rastlayamadım. Böyle olunca tanıdık bir avukata sordum bu durumu oda kararı şu an istinafta bulunan dosyama eklememin yararıma olacağını söyledi ama hukuki açıdan tatmin edici bir açıklamada bulunmadı.Anlayamadığım kısım AİHM'in verdiği ihlal kararlarında yer alan banka vb gerekçelerden zaten yargılanmış ve beraat (2b) etmiş, bu karara rağmen bende birçoğumuz gibi idare mahkemesi'den red almıştım. Yani durumda AİHM'in verdiği karar ne işimize yarayacak cidden merak ediyorum.
  12. aylin yağmur

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Karagöz Sağ olun. AİHM'de bir yere kadar işte. Sonsuza kadar bu haksızlığa maruz kalacağız anlaşılan
  13. aylin yağmur

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhabalar, AİHM'in bugün açıkladığı karardan haberdar olan arkadaşlar, kararı nasıl değerlendiriyorsunuz acaba?
  14. @Aklima Çok teşekkür ederim
  15. Merhabalar, Ben idare mahk red almıştım. Dosyam şu an bölge idare'de. Adres değişikliğim olmuştu. Sanırım dilekçe ile bu durumu bildirmem gerekiyor. Daha önce bu tarz bir dilekçe ile başvuru yapan arkadaş var mı acaba? Varsa dilekçe örneğini paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...