İçeriği gör

nmelihkutlu

Yeni Üye
  • İçerik

    18
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    2

nmelihkutlu | Son Ödül • Haziran 21 2019

nmelihkutlu • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

85 İyi

nmelihkutlu Hakkında

  • Rütbe
    Genel Editör

KHK Bilgisi

  • KHK
    672
  • Kurum
    YÖK - Üniversiteler
  • Kriterler
    Ankesör
    SD Kart - Garson
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    İstinaf

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İfade

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. Merhaba Melih hocam. Afiyettesiniz inşaallah... 7 yıl sonra beraat geldi. Darısı bütün mağdur kardeşlerimize... Selamlar. Remzi Göztok.

  2. Sayın nmelihkutlu iyi günler,

    Forum yönetiminden irtibatta olduğunuz var mı acaba?

    Özellikle serbest forum ve soru cevap kısmı durmaksızın şişiriliyor. Çince ve korece alakasız paylaşımlar var. Sayın MSA' ya ulaşmaya çalıştım fakat yanıt alamadım.

  3. Melih hocam ilk oncelikle basiniz sagolsun Rabbim sabirkar versin..insan diyecek bisey bulamiyor..ufak bi sorum olacakti. idare mahkemesinden ret geldi..sebebi idari sorusturma daki ifade tutanaklari nasil curutebilrim..mail adresinizi bana gonderebilirmisiniz..

  4. nmelihkutlu

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    İade olunca yapacaklarım: 1) İade haberini görünce, kuruma bir dilekçe ile başvurun. ilgili KHK maddesini yazarak "1 ay içinde göreve başlamamın" verilmesini isteyin. Aksi taktirde yasal hakkınızı aramak için gerekli işlemleri başlatacağınızı da ekleyin. 2) Göreve başlayınca parasal haklarınızı dilekçe ile bildirin. Maaş, fark maaşı, tüm faizler, ek dersler, sınav ücretleri, banka promosyonu, yolluk ve görevde iken alabileceğiniz tüm herşeyi hesaplanmış bir şekilde isteyin. (yolluk yeni başladığınız yerden, diğerleri eski kurumdan.) 3) Maaşı verecekler sadece, diğerlerini reddedecekler. Vermedikleri paralar için özlük hakları ile ilgili idari dava açın ve idareden bunları mahkeme yoluyla isteyin. Faiz ve bazıları verilecek, ek dersler falan verilmeyebilir 4) Tazminat davası ile bu verilmeyen parasal hakları maddi tazminat kaleminde isteyeceksiniz. Geçmiş olsun.
  5. Avukat ile ilgili hiç bir şey demiyorum. Avukata verdiğiniz vekaleti iptal edin. Bir kopyası ile mahkemeye adresinizi gönderin. İsterseniz mahkemeyi bir arayıp sorabilirsiniz göndermeden önce. Geçmiş olsun.
  6. Ret alanlar genelde aynı soruları soruyorlar. Öncelikle mahkeme süreçleri hakkında bilgi sahibi olmanızı, sonrasında dilekçeler ve kararları okumanızı öneririm. Geçmiş olsun.
  7. iyi günler bylock istinaf dilekçesine ulaşamıyorum. Yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkürler

    1. nmelihkutlu

      nmelihkutlu

      Hangi dilekçe, link atabilir misin.

       

    2. Ferhat YÜKSEL

      Ferhat YÜKSEL

      sorun çözüldü teşekkür ederim.

  8. Garson kodla ilgili olarak Sayın la Tahzen' le dün paylaştığım bir karar var. Oradaki metin işinize yarayacaktır diye düşünüyorum.

  9. Merhaba. Kurum kanaati denilen şey hala gizemini koruyor. Bazıları istihbarat raporu derken bazıları kurumun kendi içinde verdiği bir karar olduğunu söylüyor. Aslında tüm bunların birleşimi. Bence, kurumdaki insanlar oturup şuna karar veriyorlar: Bu insan fetöden mi, değil mi... Asıl soru bu. Aynısı sadece kurumda değil idare mahkemesinde de geçerli. Hakim soruyor: sen bu yapıyı fikir olarak destekliyor musun, desteklemiyor musun. Geri kalan her şey hikaye. Bazı kurumlar idari soruşturma yaptılar ve kendi soruşturmalarında suçlu bulduklarına kurum görüşü, kurum kanaati yazdılar. Bazıları üst amir kanaati olarak geçiyor ret kararlarında, bazılarında ise daha farklı ifadeler ama hepsi aynı. Kurum geri dönmenizi istemiyor işte. İstihbarat raporu diye bir şey VAR, ve her kuruma gitti liste olarak. Kendini kurtarmak/birilerine yaranmak isteyen veya ne yapılacağına dair hiç bir fikri olmayan kurumlar ise bu gelen listeleri baz aldılar ve başka bir sorgulama yapmadan insanları attılar. Sonuç olarak mahkemede bu raporlar geliyor. Bazı kurumlar göndermişler. Raporları ohal kriterlerinin özeti gibi düşünün. Adınızın yanında bir kaç cümle o kadar. (farklı bir şey varsa bilemiyorum - daha paylaşılmadı) Eğer kurum bu gizli/çok gizli belgeler dahil bu raporu göndermez ise kurum kanaati geçersiz kalıyor ve kurum bu konuda savunma hakkını kaybetmiş oluyor. Sonuç olarak kurum kanaatinin (belgesi sunulamayacağı için) çok geçerli bir şey olduğunu düşünmüyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...