İçeriği gör

Mustafa TAŞ

Üye
  • İçerik

    73
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    3

İletiler bölümüne Mustafa TAŞ kullanıcısının eklediği dosyalar


  1. İade olup geçen sene bu zamanlar göreve başladım. Kurum alacaklarimi ödedi. Ancak alacakların faizi, Agi vb. kalemler odenmediginden dolayı bu alacaklar için mahkemeye başvurduk. İşçi olduğumdan dolayı idare mahkemesine değil iş mahkemesine dava açtık. Söz konusu dava için iş mahkemelerinin vermiş olduğu olumlu bir karar emsal olması açısından gerekmektedir. Bu tür bir kararı forumda aradım ama bulamadım. Elinde bu tür bir karar olan varsa rica etsem verebilir mi ?


  2. Aysegul Oz, 9 saat önce yazdı:

    Canlar iadeeee😭😭😭 

    Tarifsiz duygular içindeyim. Mutluluk ve üzüntüyü aynı anda yaşamak tarif edilemez bir yorgunluk yaşatıyor. Yılların birikmiş duyguları patlıyor. 

    İki haftadır bakmıyordum. İl milli eğitimden aradılar. Sadece çığlık attığımı hatırlıyorum. Narkozdan uyanırken saçmalarsin ya işte öyle...

    Mücadelesi bitmeyen arkadaşlarım. Sizler temize çıkana kadar gerçek manada mutlu olmam mümkün değil. Kederimiz de mutluluğumuz da bir...

    Hayırlı uğurlu olsun. Gözünüz aydın.


  3. Şevket, 1 saat önce yazdı:

    Merhaba, gelir vergisi matrahının ay bazında hesaplanması ve düzeltilmesiyle ilgili dilekçe yazacağım kurum Kara kuvvetleri bağlı bulunduğum tugaya gidiyorum bize değil vergi dairesine yazacaksın diyor vergi dairesine gidiyorum mal müdürlüğü bakıyor sizin maaşlara diyor mal müdürlüğüne gidiyorum tugaya yazacaksın diyor ben dilekçeyi iadeli taahhütlü göndermeye karar verdim hangi kuruma göndermeliyim TSK da iade olup gelir vergisi için başvuran oldumu nasıl yaptı bilgi verirseniz sevirim. 

    Ben henüz göreve başlamadım. Fakat forumdan edindiğim bilgilere göre ilk olarak dilekçe ile kuruma başvuruluyor. Ret gelmesi halinde vergi mahkemesine dava açılıyor.


  4. defterdarzade, 1 saat önce yazdı:

    Hayır yasal faiz değil. Yanlış anlaşılma var. Yasal faiz ile gerçekleşen enflasyon aynı şey değil. 

    AYM kararında, enflasyon karşısında değer kaybına uğratılan alacağı ödenmesine hükmetmiş, aksi durumun mülkiyet hakkının ihlaline neden olacağını belirtmiştir.

    Yasal faiz oranı yıllık %9. Yıllık enflasyon %100 de olsa yasal faiz oranı değişmez.

    İdareler şimdi yasal faizi uyguluyor, yada mahkemeden yasal faiz talep ediliyor. Halbuki yasal faiz ödense bile, yüksek enflasyon nedeniyle alacakta yüksek miktarda değer kaybı oluşuyor.

    Başından beri söylüyorum. İade olanların asla yasal faize razı olmaması, en az enflasyon oranı kadar talepte bulunması gerekir. 

    Bu iş uzadıkça, yasal faiz karşısında para eriyip pula dönüyor. Bu haksızlığı yapmaya kimsenin hakkı yok. Yasal faiz dahi açıkça mülkiyet hakkının gaspıdır. 

    Enflasyon oranında alınabileceğine dair mahkeme kararı var midir.


  5. Teacher, Bir saat önce yazdı:

    Oncelikle hayırlı olsun,siz özelikle varsa çocuklariniz için çok sevindim.Benim büyük oğlum yıllarca komisyon sayfamı takip etti,şimdi görevi küçük oğlum devraldı.Digeri üniversiteli oldu.:)))Umarım bu kuzum da üniversiteye gitmeden iade olabilirim.

    Rabbim hayır ve afiyet kapısı açsın kuzucuklarima...

    İade olursunuz inşallah.

    • Teşekkür 1
    • Onaylama 1

  6. Musa Erkmen, Bir saat önce yazdı:

    siyasetle alakası yok hocam.danıştayın 1980 lerde aldığı karara dayanıyorlar. adalet EGM sağlık bakanlıkları konu hakkında kesinti yapılması gerekır diye görüş yazıları paylaşmış.o yüzden  mutemetler SGKlı ne kadar çalışmışsanız e devletten hizmet dökumu isteyip toplam tutardan sizin çalıştığınız tutarı kesiyor. haksızlık mı evet çünku bu şekılde siz bedava çalışmış oluyorsunuz.bunu mahkemeye taşıyan arkadaşlar vardı

    Cevabınız için teşekkür ederim. Peki mahkemeden sonuç alınabiliyor mu.


  7. Musa Erkmen, 2 saat önce yazdı:

    İlk başlarda mutemetler pek bilmiyordu çoğu kesinti yapmadılar ama şimdi görüş yazıları ile çoğu kesinti yapıyor

    Bu kesinti yapılması durumu bugüne mahsus birşey mi yoksa yarın birgün siyasetin bu konuda düzenleme yapabilme ihtimali var mi. Yani bu kesinti devletin genel bir kaidesi mi. Yada ileride bunun ortadan kalkması söz konusu olabilir mi.


  8. sinan özen, 5 saat önce yazdı:

    Arkadaslar ben gecen sene yapilandirma zamani 4 senedir odemedigim emlak vergimi SGK dan aldigim issizlik belgesi ile beylikduzu belediyesine basvurarak eski donem borclarimida sildirdim. Bundan sonrada borc cikmayacagi lakin SGKli bir ise girdigimde belediyeye mutlaka bildirmemi yoksa cezai islem uygulanacagini soylediler.

    Arkadaslar eger bilmeyen duymayan varsa sizde gidip basvurunuzu yapin en azindan cebinizden bu para cikmaz. Eski 4 senelik borcumla birlikte faizlerde silindi bu arada.

    İssizsek eger emlak vergisi ödemiyor muyuz.

×
×
  • Yeni Oluştur...