İçeriği gör

altuğ

Özel Üye
  • İçerik

    508
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    15

altuğ | Son Ödül • Ocak 16 2023

altuğ • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

1.994 Mükemmel

altuğ Hakkında

  • Rütbe
    Plus

KHK Bilgisi

  • KHK
    672
  • Kurum
    Enerji ve T.K. Bakanlığı
  • Kriterler
    Cihan Medya
  • Komisyon Kararı
    Kabul

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İşlem Yok

Güncel Profil Ziyaretleri

3.122 profil görüntüleme
  1. altuğ

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Dün bir altyazı gördüm. Ohal komisyonu çalışmalarını tamamladı diye afedersiniz Ohaa! diyesim geldi yani 22 Mayıs 17 de başlamış göreve 22 Ocak 2023 de görev süresi bitmiş 18 bine yakın kişiyi goreve iade etmiş koskoca 5 buçuk sene çalışmış işine dönenlerden biriyim eski hayatım olmasa da eski mali duruma kavuştum biraz kariyer tırpandı o da bir şey değil diyorum artık çok sıkıntılı günler geçirdik insan doğası unutur ya da unutmuş gibi yapar. Bu forum bir umuttu bizim için benim için çok özel bir yer resmen psikoloji odası gibiydi işten arta kalan zamanlarda kenara çekilir foruma girer saçma sapan istatistik verileri yapar kinesle meteyle msa büyük adamla umutlanir kimi ret haberleri ile acaba endişesi yaşar hayatı geçsin yılları bitsin diye yaşadık ben iade olduğuma kendi adıma sevindim bir sekilde kurtuldum bu çukurdan ama hep umut verdim sizlere ve kendime aynı zamanda sadece bunları yazma amacında değilim biliyorum çok zor oldu ancak bu sürecin daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum emekliliğe hakedenler bir şekilde mali açıdan asgari bir yaşam düzeyine gelir ancak genç yaşta arkadaşlar için seçim sonrası herşeyin hızlıca duzelebilecegi düşüncesindeyim anayasa mahk kararları da bunu gösteriyor geç oldu çok geç kalındı malesef sizleri sevdiğimi ve forumda katılan burada acı tatlı zamanı paylaşan herkese sevgilerimi paylaşıyorum bu hayat dersimizi aldık insanı tanıdık tüm dosyalar bitmiş herkese geçmiş olsun Danıştay dan güzel bir haberle bu iş çözülecektir saygılar selamlar.
  2. altuğ

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @kasirga61 2018 yılında aldım işsizlik maaşı son 3 yıldaki prim ve işten ayrılış nedenine göre maaş alınabilir kişi ihraç oldu diye ödenmeme durumu olmaz yani o ayrı bir mevzu sonra 6 sene geçti bir yerde sigortalı çalışmış koşulları sağlamışsa işsizlik maaşı elbette ödenir kanunen bir hak ayrıca pandemi döneminde de işyeri kapananlara ödenen ödemeyi de aldım sonra ohal komisyonundan göreve iade oldum geriye dönük kesintisiz tüm mali haklarımı da aldım.
  3. altuğ

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @tarım693 az sayıda dosya kalmıştır muhtemelen seneyi tamamlıyor bitti artık 6 yılı bekleyen biz 6 hafta ne ki Kabul aldım işime döndüm başım dik aynı yerde aynı binada eski biraz yeni personeller ile ama insan aynı insan yine de.
  4. altuğ

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Arı maya geçmiş olsun dilerim varsa kriterleriniz idare mahkemesinde kendinizi ifade ettiğiniz de olumlu karar çıkacaktır çocuk 1 yaşındaydı değince aynı benim durum sizi anlıyorum ufak bir tavsiyem biraz sabır ve umut iyimserlik ve sözüm hepimize varsa yöremizde etrafta bu virüslerden uzaklaştırmak artık devlet bunu istiyor sonuç olarak inanmazsan asla yazmam ancak kişi ceza almamış ise bu irtibat iltisak konusunu Danıştay'ın çok dar çerçeveye çekeceğini ya da kaldıracağını düşünüyorum akabinde göreve dönüşler peyder olur 6 sene geçti ve işin %80 geride kaldı hakkınızda en hayırlı zamanda işine döneceksinizdir ben de çok sıkıntılar çektim işimiz orda bizi bekliyor ben 22 de gittim siz 23 diğeri 24 yılında sonuç aynı görevinize dönüp hayatımıza nerede kalmıştık diyeceğiz sadece kendimizi yemeyelim tabi ki üzülmez mi insan üzülür ancak daha fazla yüklenmek lazım kendimize de yazık düzelecek zamana yayarak
  5. altuğ

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bir arkadaşa bakıp çıkacaktım. Forumu özledim hey gidi günler heyy! İnsan unutmaz ya bazen bir şey yaşar ve unutsa da unutamaz aslında.. Sanki bir oyun içindeyiz bir labirent gibiydi 6 sene insan çıkış bulamaz ya nihayetinde bir kapıdan çıkar ve oyun biter işte bizim yaşadığımız da bu belki de. Güzel haberler iyi gelecek. Hadi kabul kulübüne bekliyoruz
  6. altuğ

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    KHK sorunu zamana yayılarak çözülecek bir konu gibi duruyor. Komisyondan yaklaşık 18-19 bin kişi kabul alırsa önümüzdeki dönemde Danıştay irtibat iltisak tanımını netlestirip daraltır ise idare mahkemelerinden 20 binden fazla kişi de işine dönebilir bu arada ihraç olup emekli olan on binlerce kişinin de olduğunu hesap edersek geriye kalan grup ile ilgili ne yaparlar sayıları ne kadardır bilmiyorum ancak kanaatim çok da şey etmiyorlar komisyonu idare mahkemesi var bişey yoksa zaten dönüyorlar dönerler düşüncesi ağırlıkta gibi öngörüyorum. İktidar değişir meclis çoğunluğu değişir o zaman farklı koca kafalardan farklı kararlar çıkabilir. Herkese güzel haberler dilerim.
  7. altuğ

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ben kabul alıp işe döndükten sonra hayatımda çok şey değişti dilerim komisyon hiç değilse kalan dosyalarda daha çok kişi için iade kararı verir insan tünelin içindeyken nasıl bir karanlıkta kaldığını çıkınca anlıyor ne yaşadığını boşu boşuna neyse ki hayata döndüm haklarımı aldım ama eksikler için itiraz sonrasında idari yargıda dava açacağım. İzlenimim ekseriyetle insanlar yapılan haksızlıkların farkında ölçünün kaçtığını da düşünüyorlar ancak umursama durumu zayıf yaşayan yaşadığınla kalıyor isterse iktidar bir çözüm bulabilir kısa sürede ama bu seçimden önce olacağını düşünmüyorum belki vaadi olabilir muhtemel seçimden sonra meclis arıtmatigi değişecege benziyor muhtemel yarısından azını alacak gibi duruyor iktidar kanadı belki önümüzdeki sene Ekim Kasım aylarında KHK durumuna ilişkin mecliste bir çalışma olur diye düşünüyorum. Ben kurtuldum tabiri caizse dileğim siz de kurtulursunuz 1 -2 sene içinde güzel gunleriniz olur işinizi hakkınızı toplu paranızı alır evinizi yuvanızı baştan kurarsınız sağlık ve sabır herkese.
  8. altuğ

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    İade olduğunda boşta geçen süreler sigortalı bir işte çalışmış olup olmaya bakılmadan tam ödeniyor iki açıdan hak kaybı ortaya çıkıyor birincisi paranın nominal değeri düştü eski maaş tutarına göre hesaplama yapılıyor ayrıca işçi statüsünde SGK ya tabi çalıştığım için gelir vergisi tutarı limit %40 üzerinden hesaplanıyor bu durumda ödenecek tutarı %15-25 gibi kesinti olacakken daha fazla gelir vergisi kesildiğinden daha az elimize geçiyor yine de göreve dönmek 5-6 yıllık maaşı toplu almak bir nebze yaşanılan onca sıkıntıyı unutturuyor Herkese güzel haberler dilerim.
  9. altuğ

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @ktmrn çok değişiklik yok 7 sene çalışmıştım vefat edenler olmuş emekli olanlar yeni tayinle gelenler biraz da gençleşme olmuş biraz kurumsallaşma olmuş gibi fiziki ortamlar güzelleşmiş genel manada iş aynı.
  10. altuğ

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bugün işe başladım eski görev yerimde bir yan odada komisyon karar numarası 26.180 lerde tarih 10.05.2022 güzel haberler almanız dileğimle.
  11. altuğ

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ret alanlar için geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Cuma günü eski çalıştığım görev yerimde işe başlıyorum bazen inanası gelmiyor insanın. İstanbul Anadolu yakasındayım tantaoglu@gmail adresim kendinize iyi bakın geçecek bu günler de geçecek.
  12. altuğ

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Komisyon cumhurbaşkanlığına bağlı olduğu için seçim kararı alınırsa komisyon da aynı şekilde çalışmalarını tamamlar zaten 4 aylık bir işi kaldı ben bir düzenlemenin seçim öncesi olacağını düşünmüyorun ancak Danıştay'ın irtibat iltisak tanimini daha geniş değerlendireceğini ve bu doğrultuda idari davaların personel lehine sonuçlanacağı kanaatindeyim ayrıca meclis genel kurulunda yeter sayı olursa bir düzenlemenin o vakit yapılacağını öngörüyorum.
  13. altuğ

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    2 bin civarı ihraç olduğunu tahmin ediyorum yani %75 gibi.
  14. altuğ

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Komisyon açıklama yapmış 5 ayda 3.500 dosya geçmişler 1.200 kabul var Normalde 2.500 dosya kalması gerekiyordu 350 yeni başvuru olmuş bu sebeple kalan dosya sayısı 2.895 Aylık çalışma hızı 700 den 4 ay da bu iş nihayete eriyor muhtemel Ekim Kasım gibi seçime gidilecek anlayacağınız Eylül ayında komisyon nihayete erer gibi duruyor. Kaldı şurada 16-17 hafta dilerim güzel haberler gelir herkese.
  15. altuğ

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sona kalan dosyalarda kabul oranının çok yüksek olacağını düşünüyorum biraz daha sabır haziran başı 2 bin gibi dosya kalsa okullar açılana kadar biter personel dosyaları teamül eski yerinde göreve döndürmeme gibi bir şey oluyormuş İstanbul da görev yapıyordum bakalım sonucu paylaşırım ben de hiç değişmeyecek diye düşünüyordum insan büyük harfle yazılan kabul kelimesini ilk fark ediyor ama zaman alıyor alışmışız ya tek satıra devam etmektedir yazısına 3 satır görünce şaşırıp kalıyorum ama büyük rahatlik oluyor herkese dilerim bu ferahlığı.
×
×
  • Yeni Oluştur...