İçeriği gör

türkiyeli

Üye
  • İçerik

    14
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

12 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    701
  • Kurum
    Adalet Bakanlığı
  • Kriterler
    Banka
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Sürüyor

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. @Aklima hocam bu konuda haklısınız. HAGB yi kabul etmemem durumunda bu cezayı çekmem gerekmeyecek mi, haydi bir de beş yıl altı olduğu için bölge adliyeden başka da temyize filan gidemiyoruz, ömür boyu sicilimizde kalmayacak mı bu ceza? (hocam özür diliyorum, böyle soruyorum ama kafamdaki sorulara cevap bulabilmek maksadıyla soruyorum, ) hagb yi kabul etmeyip cezayı açıkladığında ve istinaf tarafından onaylanması durumunda hem cezayı yatacağım hem de sicilimde kalacak bu ceza ve (ilerde devran değişir bir memur bir avukat filan olma ihtimaline binaen engel teşkil edecek) hayatım boyunca karşıma çıkacak. HAGB'yi kabul ettiğimde ihraç olduğum memurluk için göreve iadem red olacak. ve de 5 yıl sonra sicilden hagb silinecek. (umarım yanlış anlamamışımdır)
  2. merhaba, adli ve idari davalarım devam etmekte olup, adli davada geçen celsede başkan bana; "eğer iki yıl ve altı ceza alırsan hükmün açıklanmasını geri bırakmayı kabul ediyor musun" diye sordu. evet dedim. sonra gizli tanık sorulması için ankaraya müzekkere yazılmasına diye ertelendi de. HAGB nin göreve iade sürecinde bir sıkıntısı oluyor mu? HAGB yi kabul etmemeli miydim acaba?
  3. türkiyeli

    Adalet Bakanlığı Personeli Forumu

    -Yukarıda bir kişi kurum görüşü soruluyor mu soruluyor ise kime soruluyor gibisinden bir konuya değinmiş. Benim adli dosyayı vatandaş portaldan incelediğimde bakanlık, yanılmıyorsam ceza işleri db idi, komisyondan görüş istemiş, komisyonda bu personel komisyona bağlı biri değil bakanlığa bağlı bir personel görüş bildiremeyiz demiş. sonra ikinci bir yazı ile "her ne kadar komisyon personeli demiş isenizde bir görüş bildirin demiş. komisyonda; savcılığımızda bir dosyası var soruşturması devam ediyor, şu ana kadar gelen bilgi ve belgelerde herhangi bir terör örgütü üyeliği olmadığı kanaatine varılmıştır" gibisinden cevap vermiş. tabi bu görüşü 2017 idi sanırım istemişler fakat 701 KHK ile ihraç edildim. -Şimdi adli devam ediyor. ikinci celse de görüldü, ilk celsede d-smart, dijitürk gibi şeyler istenmiş ertelenmişti, oradan lehime geldi sonuçlar, sonra ikinci celsede ankaradan gizli tanık listesinde olup olmadığım sorulması için ertelendi. bir de daha önce çalıştığım kurumda beraber çalıştığımız ve aynı zamanda aynı evde kaldığımız, daha önceki ilk KHK lardan biri ile ihraç olmuş 3 tanık dinlenmesi için ertelendi. bu ay içinde 3 celse var ama muhtemelen ertelenir gibime geliyor. - ohal komisyondan red geldi, idareye baş vurdum, bakanlık cevap vermiş, daha önce ihraç olanlar ile HTS kaydı var, hiç hareket olmayan banka var , KURUM GÖRÜŞÜ VAR DİYE. BURADAKİ KURUM GÖRÜŞÜ DEDİĞİ YİNE YUKARIDA BAHSETTİĞİM KOMİSYONUN GÖRÜŞÜ MÜDÜR, YOKSA BAŞKA BİR GÖRÜŞ VAR MIDIR ACABA? VARSA BU GÖRÜŞÜ BEN ANKARAYA GİTSEM İDARE MAHKEMESİNDEN İSTESEM VERİRLER Mİ?
  4. türkiyeli

    Adalet Bakanlığı Personeli Forumu

    Adli personelim fakat hiç adliyede çalışmadım. onun için mahkeme-duruşma gibi kavramlar hakkında dışardaki vatandaş kadar bilgiliyim. savunma yazılı olsun demişsiniz, haddimi aşmış olmayım bilmediğim için soruyorum, yazılı olmasının sebebi nedir? dediğim gibi adli personeldim fakat hakim, duruşma, savcı gibi bir çalışmam yoktu. İddianamenin kabulünden sonra mahkeme tensip tutmuş, hakkımda bazı abonelikler, kayıtlar vb gibi dökümleri istemiş, (halen gelmeyenler var) benim talimatla dinlenebileceğimi, filan yazmış fakat tanıklarla ilgili herhangi bir konuya değinip tensipte belirtmemiş. Acaba benim göremediğim (vatandaş uyaptan) başka bir tensiple mi tanık dinlenmesine ve tanıklar için talimat yazılmasına yönünde karar verilip tanıklara gönderilmiş midir yoksa birinci duruşmada tanık dinlenmesine mi karar verecek? Yoksa benim segbis le dinlenebileceğim yönünde bulunduğum il acm'ye talimat yazılmış, talimattan tensip tutulmuş. Hts kayıtlarının iş ilişkisinden kaynaklandığını ispatlamam nasıl olacak. dosyada bulunan arama kayıtlarında hangi gün hangi saat aradığım bile yazmıyor. sadece arama sayısı ve karşı telefon no yazıyor. ( yani ben bu kişileri mesai saatinde aradığımı ispatlamak için gün ve saat olsa diyorum.) son bir şey; Mahkeme beraat değil ceza verirse nasıl bir ceza verir, hapis verirse hemen orada tutuklama oluyor mu? (yaklaşım bir buçuk yıldır adli kontrol, haftada bir imza veriyorum)
  5. türkiyeli

    Adalet Bakanlığı Personeli Forumu

    2013 yılında bekar evi olarak kaldığım, sonrasında kavgalı bir şekilde ayrıldığım evde, bankaya para yatırma ve gazete abonesi olan iki kişinin ihraç olması ve evde beraber kaldık diye benim ismimi de vermiş olmaları. mahkeme bunları dinleyecek mi bilmiyorum. Zaten ben bu kişilerle beraber kaldığımı inkar etmiyorum ve savcılıkta bu kişilerle kaldığımı da söylemiştim. mahkeme bunları dinlemek için ilk duruşmada karar alıp yeni duruşma verir mi? Gözaltı filan olmadı, ihraç olduktan sonra (görevde iken de soruşturma açıldığını öğrendiğimde ilgili savcılara ifademi alın diye 3 kere gittim) başsavcıya kadar çıkıp ifademi alın artık diye diye uzun uğraşlarla ifademi aldırdım. El konulan birşeyim olmadı, dava açılınca dosyadan öğrendiğim, face sayfama bakılmış, suç unsuruna rastlanmadğı diye, bir de komşulardan araştırıldığımı öğrenmiştim. hakkımda, iddianamedeki suçlama ise, aynı evde bir yıla yakın kalmış olduğum kişilerin fetö den ihraç/tutuklu olmaları ve iş yerinde ve evdeki kişiler ile hts kayıtlarım. görüşme yaptığım kişinin iki tanesi de tutuklu ve ev abisi oluyor olması. asıl üzerinde durulan evden ayrılmış ama bunlarla telefonla görüşmüş diyor. ( bu kişiler aynı kalemde çalıştığım kişiler idi, dosya getir dosya götür diye aramalar.) SORUM: mahkeme için yazılı savunma yapmam gerekiyor mu? iddialar dışında hakim bana ne soracak?
  6. türkiyeli

    Adalet Bakanlığı Personeli Forumu

    20 gün sonra ilk adli duruma var, savunmamı yazılı olarak vermek istiyorum. Savunmayı neye göre hazırlamalıyım, mahkemeden beraat talebimi nasıl, hangi aşamada söylemeliyim?
  7. türkiyeli

    Adalet Bakanlığı Personeli Forumu

    şimdi onu inceliyordum. Bir de hep adliye personeli olarak (ben de adalet bakanlığı ama adliye ile duruşma ile hakim savcı ile hiç işim olmadığından) kasım sonunda duruşmam var, duruşmaya hazırlandın mı diye soran oluyor, neyine hazırlanacağım? Bir kere iddianameyi okudum daha da okumadım bile. iddianamede açık ama hiç kullanılmadığı belirtilen banka hesabım olduğu yazıyor. bununla ilgili ekstre filan hazırlığı yapmam filan gerekiyor mu?
  8. türkiyeli

    Adalet Bakanlığı Personeli Forumu

    il balıkesir, hts den ne ceze veriliyor?
  9. geçmiş olsun, bende geçen çocuk için gittim doktora. bir toz yazmıştı, sgk karşılamıyormuş ilacı, eczaneci abla "36 tl de 35 olur" dedi. toplam 5 ilaç 55 tl verdim çıktım. Telefondan ilacı yazdım, n22 de 6tl kargo dahil 10,5 tl. eczacı da bana insanlık yaptı sanıyordum. ? tekrar iade ettim, internetten sipariş ettim, 2. gün elime ulaştı.
  10. bu resmi saklıyordum zaten bu form gibi biryer bulurum diye ? benim burada canım çıkıyor, komişın red vermiş, mahkeme için gün sayıyorum... form ahalisi ahanda bu adam gibi ? zamanla herkes böyle oluyor herhalde, alışılmış çaresizlik
  11. herkese teşekkürler, biraz alışalım bende bu forma taşınırım artık, yeni karar çıktı ya buraya ayak uyduramıyorum ?
  12. ohal komisyonu red kararı tarafıma tebliğ edilmek üzere kuruma gönderilmiş, ben bu tebligatı adrese ulaşmadan nasıl alabilirim ptt den. veya bu tebligatın takibini nasıl yapabilirim?
  13. türkiyeli

    Adalet Bakanlığı Personeli Forumu

    hiç bilmiyorum son görev yerine soruldu mu sorulmadı mı, hem sorulsa nasıl öğrenilir ki? ben komisyon başkanını hiç görmedim, başsavcıyla da iki kere yüz yüze geldim. birinde bayram kutlamasına gitmiştik, biri de ihraçtan sonra alın artık ifademi diye yanına gitmiştim. ben bu kadar tanıyorum, bilmiyorum onlar ne kadar tanıyorlar da beni benim hakkımda karar verecekler
  14. türkiyeli

    Adalet Bakanlığı Personeli Forumu

    daha ilk duruşma bile olmadan komisyonun red verdiği kişi benim, ama gözümle görmemekle birlikte mahkeme sonuçlanmadan kabul kararı verilenleri duymuştum
  15. türkiyeli

    Adalet Bakanlığı Personeli Forumu

    Komisyon kriterlerini bilmiyorum ama iddianamede 2012 yılında hiç kullanılmamış banka ve aynı işyerinde çalıştığımız kişilerle olan hts kayıtları.
×
×
  • Yeni Oluştur...