İçeriği gör

Ron Swanson

Üye
  • İçerik

    22
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

16 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    İhraç/Mağdur Yakını
  • Kurum
    Çevre ve Ş. Bakanlığı
  • Kriterler
    Yardım Derneği
  • Komisyon Kararı
    Komisyona Tabii Değil

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    İstinaf

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Etkin Pişmanlık

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. Ron Swanson

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Arkadaşlar bu pasaport başvurusunda dosyası İçişleri bakanlığı nüfus genel müdürlüğü pasaport idari karar komisyonuna gonderilipte Ankara'da nüfus genel müdürlüğünden şahsen müracaat edip bilgi alabilen var mi. Ben gittiğimde nereye basvurduysaniz oraya gidin orası bilgi versin diyor başvurduğum yer Türkiyenin öbür ucu Bursa'dan kalkıp Ankara'ya gelmişiz gördüğümüz muamele inanilmaz
  2. Hocam çok geç gördüm hala gerek var mı bilmiyorum ama iddianamede TCK 58/9 örgüt üyeliği suçunda da uygulandığı için eklenmiştir. Yani terör örgütü üyeliği suçlamasında eğer ceza verilirse infaz rejimi TCK 58'e göre belirlenir. Size özel bir durum değil, iddianamede de belirtilmesine gerek yok normalde ama belirtilmiş Ağır cezaya itiraz ettiğinizi tahmin ediyorum oradan da kesinleştiyse sadece anayasa mahkemesi kalıyor. Anayasa mahkemesi de normalde HAGB'den sonra 5 yıl geçtiğinde düşme kararı verilmeden işin esasını incelemiyor ama başvurmaktan zarar gelmez. İdari açıdan kurum uygulamasını bilmiyorum ama açık konuşmak gerekirse şu anki verilen kararlara göre çok fazla umutlu olmamak gerek ne yazık ki. İleride ne olacağı bilinmez inşallah umduğunuz gibi olur.
  3. Ron Swanson

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Adli yardımlı mi acmistiniz acaba davayı? Adli yardım değilse onun içinde başvurma harcı alacaklardir. Ankara Bölge idare mahkemesine sunulmak üzere Ankara 25. İdare mahkemesine gönderilmek üzere "Bulunduğunuz ilçe" asliye hukuk mahkemesine
  4. Ron Swanson

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Chromeda sağ üstteki üç noktaya tıklayıp masaüstü sitesine "tık"koyun. Olmazsa "Puffin browser" kullanın
  5. Ron Swanson

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Benim anladığım kadarıyla protokol sorgulamada "il/ilçe nüfus müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir" yazmayan herkesin tahditi kalkmış ancak tahditi kalktığı halde protokol sorgulamada bu uyarıyı alanlarda var. Bende dediğiniz gibi randevu veriyor ama kalktım emin değilim bende telefonla arayıp sormayı düşünüyorum inşallah sizin de müjdeli haberinizi alırız. Gitmektense telefonla da arayıp bilgi alabilirsiniz ama karar sizin.
  6. Ron Swanson

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Bende komisyon kurulmadan çok önce işlemleri başlattım, idari şerhin kaldırılması için iptal davası açtım, mahkeme reddetti, rahat bir 4-5 ay o sürdü diye hatırlıyorum, karara itiraz ettim istinafta şimdi. Pasaport içinde başvurduğum il karar veremediği için pasaport komisyonuna havale etti orayı bekliyorum hocam.
  7. Ron Swanson

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Çok çok teşekkür ederim bilgilendirme için sağolun
  8. Ron Swanson

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Pasaport ve e-devlet konusunda bilgilendirme amaçlı yazı. Yukarıdaki "Tarbzen" nickli arkadaş İlçe nüfus müdürlüğüne başvurduğunda olumsuz yanıt almış ve e-devletten pasaport randevusu almak istediğinde "il/ilçe nüfus müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir" yazısı çıkıyormuş. Ancak alttaki "Eylül" nickli arkadaş hakkındaki tahdit kalkmış olmasına rağmen e-devlette nüfusa gidiniz yazısı çıkıyormuş. Anladığım kadarıyla ya e-devlet kriter değil ve güncellenmesi uzun sürüyor ya da farklı başvurularda farklı şekilde davranıyorlar emin değilim. En iyisi sorarak öğrenmek sanırım.
  9. Ron Swanson

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Estağfirullah hocam neyse ne yazık ki değişen birşey yok demektir.
  10. Ron Swanson

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Nüfus vatandaşlık işlerinin sitesinden randevuyu herkes alabiliyordu evet ama sanki e-devletten randevu almak istediğimizde "il/ilçe nüfus müdürlüğüne başvurun" yazısı çıkıyordu, E-devletten randevuyu da herkes alabiliyor mu, çok uzun süre geçtiği için tam hatırlamıyorum.
  11. Ron Swanson

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Pasaport başvuru randevusunu alabiliyorum ama protokol belgesi sorgulamada il/ilçeye başvuru yapmanız gerekli diyor, yani bu şekilde olursa da kalkmış olabilir mi, son 4 senedir ilk kez sevineceğim öyleyse de
  12. Ron Swanson

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Hocam merhaba ben yaklaşık 6 ay önce pasaport için başvuruda bulundum. Eskiden ne yazdığını hatırlamıyorum ama şimdi pasaport başvurusu için edevletten baktığımda yeni başvuru alabiliyorum. Sonuç olumlu olabilir mi yani genelde öyle mi oluyor? Öyle olursa nasıl sevineceğimi bilemeyeceğim ama keşke öyle olsa.
  13. Ron Swanson

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    @Toros Yayımlanan genelgeye göre pasaport için kurulan komisyon il emniyet genel müdür yardımcısı başkanlığında TEM, KOM ve İstihbarat Şube Müdürlerinin katılımı ile kuruluyor, İl emniyet müdürlüklerinin hepsine herhangi bir mahsur- soruşturma vs olup olmadığı soruluyor, birde kendi kurumunuza görüş soruluyor benim de telefon yoluyla öğrenebildiklerim bunlar ama çoğunun birşey söyleyecek diye ödü kopuyor orası ayrı konu
  14. Ron Swanson

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    @arin 62 @arin 62 @Ron Swanson @arin 62 Anladım hocam durumlar benzer, bende de karar veremeyip göndermişler, yani hani çalıştığımız yerdeki tem şube müdürü bizim pasaportumuz ve geleceğimiz hakkında nasıl karar verebiliyor, nasıl karar verme yetkisi veriliyor hayret gerçekten.
  15. Ron Swanson

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    @Karagöz Çok haklısınız, bence en çok istedikleri ilk seçenek. Ben bu süreçte şunu da anladım adam öldürenler, hırsızlık yapanlar v.s adi suç işleyenler gerçekten kötü değillerdir, genelde bir anlık yanlış karar sonucu yaptıkları eylemlerin cezasını çekerler, ama ben bu süreçte gerçek kötülüğün masum olduğunu bildiğiniz birini işinden, emeğinden, ailesinden edip hatta bunlarda yetmeyip daha da üzerine giderek sonra da hiçbirşey olmamış gibi hayatına devam etmek olduğunu gördüm.
×
×
  • Yeni Oluştur...