İçeriği gör

yolunbasinda

Üye
  • İçerik

    12
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

9 Normal

KHK Bilgisi

  • KHK
    Ohal Sonrası
  • Kurum
    YÖK - Üniversiteler
  • Kriterler
    Kriter Yok
    Etkin Pişmanlık
  • Komisyon Kararı
    Komisyona Tabii Değil

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Yerel İdari Mahkeme

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. yolunbasinda

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Salı günü konuşmuştum idare mahkemesi ile. Duruşmaların ertelendiğini, ülkedeki salgının durumuna göre duruşmaların dahada ileri tarihlere ertelenebileceğini, ancak duruşmasız da karar verilebileceğini, duruşmada dosyadaki bilgilerinize ek yeni bir bilgi veya belge verilmeyecekse duruşma talebimden vazgeçmenin hızlı karar çıkmasına yardım edeceğini söylediler. İdare mahkemeleri de şuan için ne olacağını bilmiyor anca karantina gibi ileri düzey tedbirler ileride alınsa bile duruşmasız olan dosyaların karararları verilebilirmiş.
  2. yolunbasinda

    YÖK - Akademik Personel Forumu

    Arkadaşlar, OHAL sonrası 7145 sayılı kanun 35. geçici madde ile kamu görevinden çıkarılıp idare mahkemesi ile dönen varmı bildiğiniz? süreç nasıl işliyor?
  3. yolunbasinda

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Dün Ankara Nüfus müdürlüğüne gittim. Tahdit bürosu yanındaki yazı işleri bürosunda Ankara iline özel sanırım memurların önünde abartmıyorum 30cm yüksekliğinde dilekçe dağları var. Herbirini tek tek sisteme emniyete yazıyorlar. Daha yeni kasım aralık başvuruları cevapları gelmeye başlamış dediklerine göre. 29 ocakda elden verdiğimin dilekçeme 17 şubat tarihinde sıra gelip yazısı yazılmış. ortalama 3 ay sürüyormuş ankara ilinde.
  4. yolunbasinda

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    pasaport tahditleri kaç günde kalkıyor? ortalama bir süre var mı?
  5. yolunbasinda

    YÖK - Akademik Personel Forumu

    Hayırlısı olsun inşallah. Tüm masumlar için adalet talebimiz. Dava açarken ilk dilekçenizde varsa disiplin soruşturmanız, bilgi bulgu ve olayları mantıklı birşekilde izah ediniz. Yoksa ortalama bir dilekçe ile davayı açıp YÖK mahkemeye elindeki belgeleri yollayınca detaylı açıklamalarınızı mahkemeye yaparsınız. Normalde şüpheden üzerine itham edilen kişi yararlanır. Ancak durumumuzda şüpheden kurum yararlanıyor. Malesef itildiğimiz alanda olmayan şeyleri belgeleriyle ispatlamamız gerekiyor. Kalın sağlıcakla.
  6. yolunbasinda

    YÖK - Akademik Personel Forumu

    Yani idare mahkemeleri bu sadece kişisel görüşüm hukuki bir durum değil. Ohal ve sonrasında idarelerin yaptığı işlemleri hukuki kılıfa sokuyorlar gibi. Yani milletin bildiği 15-16 kriter dedikleri şey varsa mahkeme de 60 tane vardır. Mahkemede sadece şunu gördüm, ohal döneminde usul, maksat gibi iptal nedenleri mahkemenin konusu değildi. Ohal sonrasında bunlarada dikkat ediyorlar. örneğin sadece rektörünüzün kanaati ile ihraç olmuşsanız. YÖK'e soruyorlar, kanaati oluşturan bilgi ve belgeler neler diye. Ancak Allahdan umudunu yalnız kafirler keser. Umudumuz var genede.
  7. yolunbasinda

    YÖK - Akademik Personel Forumu

    İdare mahkemesine dava ohal sonrası geçici 35. madde ile idari kararla ihraçlar kendi bulundukları ilde açıyorlar. Ohal komisyon sonrası görevli olan mahkemeler bakmıyor bu davalara. Ancak bu hafta idare mahkemesine gittim bulunduğum ilde tecrübe edinmek için. Ohal sonrası ihraç olan 5 kişinin davası vardı. diğerleri arazi davası, kamulaştırma, hes çed raporu davalarıydı. Girip mahkemede arkaya oturdum herkese açık yapılıyor duruşmalar. İharç olanlardan ikisi diyanet personeli, ikisi asker jandarma personeli, biride üniversite memurdu. hakim söz veriyor sırayla millet derdini anlatıyor. Ancak bilmiyorum bana mı öyle geldi duruşmada sanki yeni bir belge sunmuyorsanız yada karşı tarafın sunduğu birşeyi somut olarak çürütemiyorsanız sanki duruşmanın pek bir önemi yok gibi. Ancak insanlar işlerinden olmuş iftiralar ile çok duygusal sahnelerde görülebiliyor.
  8. yolunbasinda

    YÖK - Akademik Personel Forumu

    İdari dava açtık. Dava YÖK ve Mahkeme arasında yazışmalar devam ediyor. Komisyon işlemlerine göre daha hızlı ilerlediği kesin, ortalama bir yıl içinde tüm süreç tamamlanıyor. YÖK aylık hemen hemen 20-30 arası akademik personel ihraç ediyor diye tahmin ediyorum. Kendi bünyesinde ihraç komisyonu var. hatırlarmısınız bilmem ama bir genelge çıkarmışlardı ihraçlar için ohal sonrasında. bu genelgeye ne üniversiteler ne de YÖK uymuyor. Benim dosyamda uyapda gördüğüm uyulması için üniversiteye yazı yazmışlar, üniversite mealen buna uyarsak kimseyi ihraç için teklif bile edemeyiz demiş. Disiplin soruşturması işlemleri için 13 ana kriter belirlemiş yök. Ancak bunlar olmasada örneğin rektörünüz bu personeli ihraç edin diyorsa kesinlikle ediyorlar.
  9. yolunbasinda

    YÖK - Akademik Personel Forumu

    Ohal sonrası ihraçlar bildiğiniz üzere devam ediyor. YÖK'ten edinilen bilgiye göre işlemler titizlikle yapılıyor, ancak sanki rektörlerin noter merci olmuş durumda yök. Ohal sonrası 900-1000 arası akademisyen ihraç etmişler geçen zaman içinde. OHALden tek farkı adınız KHK listesinde çıkmıyor. Resmi gazetede yayınlanmıyor. Ancak SGK düşülen şerhten, pasaporta tüm işlemler aynı.Bir de direk yerel idare mahkemesine başvurabiliyorsunuz. Selamlar.
×
×
  • Yeni Oluştur...