İçeriği gör

Muhreç Hakime

Yeni Üye
  • İçerik

    84
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Muhreç Hakime kullanıcısının paylaşımları

  1. Muhreç Hakime

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Carlito idare mahkemelerinden duyduğumuz nadir kararlardan. Çok sevindim gözünüz aydın. Muhalefet şerhinin kararın uygulanması açısından bir önemi bulunmuyor. Umarım istinafta da onanir veya hiç istinafa gitmez. Mali haklarla ilgili tüm haklarınizi da arayınız muhakkak.
  2. Muhreç Hakime

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    İsterseniz itiraz edersiniz Bölge İdare Mahkemesine gider dosya. Ama bana sorarsanız gerek yok süreci uzatmaktan başka işe yaramaz.
  3. Muhreç Hakime

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Gecmis olsun kolay değil bu kadar zaman bekleyip sonrasinda ret kararı almak. Umarım dava süreci lehinize sonuçlanır.
  4. Muhreç Hakime

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Dava dediğiniz sorusturmadır büyük ihtimalle dava açılmış olsa her halükarda haberdar olmanız gerekir. Soruşturmayı da 2020 başlatmislardir ama henüz kovuşturma aşamasına geçmemiştir belki de takipsizlik vereceklerdir.
  5. Muhreç Hakime

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    İlk yazdigniz dava dilekçenizi ve dilekce ret kararını bana gonderirseniz yardımcı olurum nerede yanlış yaptığınız konusunda.
  6. Muhreç Hakime

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Tabi son dönem dediğimiz son beş yıl için konuşmuyorum her şey rayından çıktığı için. Puanları bile 50 ye kadar düşürdüler sonuçta. Dediğiniz gibi başka alanlardan da almış olabilirler.
  7. Muhreç Hakime

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    İdari yargıda yüzde beşlik bir kotayla ibf mezunları alinabiliyor ama yüzde beş azami daha az alıyorlar bazen. Genelde de maliyeden falan yani yeni mezun çok görmedim. Özellikle maliyeden alınan vergi müfettişleri vergi hakimi olarak çok bilgili olabiliyorlar. Emin olun vicdan ve hak meselesinin mezun olunan üniversiteyle hiç ilgisi yok.
  8. Muhreç Hakime

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @675ihracfazlasi Geçmiş olsun
  9. Manevi tazminat kısmını yanlış ifade etmişim manevi tazminatta ıslah mümkün değil sonradan o yüzden bütünüyle talep etmek gerekiyor harçla ilgili değil
  10. @Rıza Baba Tazminat istemleri ile ilgili olarak manevi tazminat açısından nispi harç alınmıyor. Ancak maddi tazminat nispi harca tabi. Ayrıca maddi tazminat olarak belirttiğiniz miktar için özellikle maddi kaybiniza ilişkin tüm bilgi ve belgeleri istiyorlar. Fikrim maddi tazminatı daha cüzi olarak belirlemek ilk etapta sonrasında islahla artırmak. Şu an ki şartlara bakılırsa lehe çıkma ihtimalinin düşük olduğunu da hesaba katmak gerekiyor. Davayı kazanırsanız ödediğiniz yargılama giderlerini geri alırsınız. Diğer konu harcın tamamlatilmasi için 30 gün süre verilmiş size eğer bu 30 gün içerisinde harcı tamamlamazsaniz dava açılmamış sayılacak bu karar size tebliğ edilecek üst merciye götürülmezse kesinleşecek bu karar kesinleştikten sonra yeni bir dava açabilirsiniz. Bana kalırsa harcı tamamlamayin açılmamış satılsın tabi burda vekalet ucreti çıkip çıkmayacagi da önemli idare savunma göndermiş miydi davada
  11. Muhreç Hakime

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Rapunzel Geçmiş olsun. Bu kadar zaman bekletip bide üstüne ret vermekte zalimligin ayrı bir zirvesi. Ama hukuki mücadeleye muhakkak devam edin eninde sonunda alacaksınız haklarınızı. Allah içinize ferahlık ve güç versin ????
  12. Mailimi mesaj olarak ilettim dilekcenizi gönderirseniz bakarim
  13. Muhreç Hakime

    Komisyon Ret Kararı Alanlar Forumu

    Geçmiş olsun. Ohal Komisyonu kararının tebliginden itibaren 60 gün içerisinde Ankara İdare Mahkemesine dava açmanız gerekiyor.
  14. Muhreç Hakime

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @vergici672 çok geçmiş olsun
  15. Muhreç Hakime

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @hamsi_kefali Geçmiş olsun. 60 gün içerisinde idare mahkemesine dava açınız.
  16. Muhreç Hakime

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Hedef süre uygulaması tamamen UYAP programını kullanabilmek için oluşturulmuş bir kutucuktan ibaret gerçekte bir anlam ifade etmiyor malesef. O yüzden oraya yazılan gün sayısının bir önemi yok.
  17. Muhreç Hakime

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Merhabalar. İadeniz hayırlı olsun öncelikle. sorunuzla ilgili olarak; mali haklarinizin iadesi için yaptığınız başvurunun üzerinden 60 gün geçti başvuru reddedilmiş sayılır ve 60 gün içerisinde idare mahkemesine dava acabilirsiniz. İkinci durum olarak başvurudan sonra kesin olmamakla birlikte size bir cevap verildi ise "yökten görüş bekliyoruz " gibi bunu başvurunun reddi sayıp dava açabilirsiniz veya kesin cevabi bekleyebilirsiniz. ama her halükarda bu cevabı bekleme süreniz 6 Ayı geçmemelidir.
  18. Muhreç Hakime

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    İade edilen arkadaşlar adına çok sevindim.. Hayırlı olsun.. Allah bir daha böyle zorluklar ve haksızlıklarla imtihan etmesin.. Ret alan arkadaşlar için de geçmiş olsun idare mahkemelerinde hakkınızı aramaya devam ediniz.. hiçbir şey bitmiş değil.. Eninde sonunda adalet yerini bulacaktır.. Dava dilekçesi vb. hukuki süreçler için yardımcı olabilirim.
  19. Muhreç Hakime

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Cevap verme süreniz tebliğden itibaren 30 gün. Mahkemeye hitapli yazacaksiniz dava dilekcesi gibi konu kısmına savunmaya karsi cevap dilekcemizin sunulmasi hakkinda diye belirtiniz. Cevap vermeniz gereken yeni bir belge veya iddia varsa muhakkak cevao veriniz. Farklı bir şey yoksa size kalmış ama yine de altını çizmek istediğiniz seyleri tekrar yazip gönderebilirsiniz.
  20. Muhreç Hakime

    Komisyon Ret Kararı Alanlar Forumu

    @Furkan Taha Geçmiş olsun. Gerçekten zor yaşanılanların hiç bir anlamı yok.
  21. Muhreç Hakime

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Anlıyorum. Gerçekten zor süreçler Allah yardim etsin. Idare mahkemelerinde karar cikma suresi ortalama 1 yil gibi birkac ay üstü birkac ay altı da olabilir. Kestirmek zor tabi bide bu salgın süreci araya girince işler aksıyor büyük ihtimalle. Adil süreç icin istinafin hangi Bam da olduğu önemli bazi şehirlerde daha çabuk çıkıyor kararlar mahkeme sonradan kurulduğu icin.
  22. Muhreç Hakime

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Teblig mazbatası kurumlara teblig yapildigini gösterir belge yani henüz kurumlardan gelen herhangi bir belge yok. Daha yeni ara kararlar teblig edilmis. O yüzden sorun yok. Kurumlar belge gönderdiğinde uyaptan görürsünüz. kapali tebligat ara kararin teblige ciktigini gösterir. teblig mazbatasi ise teblifin karsi tarafa yapildigini.
  23. Muhreç Hakime

    Komisyon Ret Kararı Alanlar Forumu

    Ceza mahkemesinde istinaf süresini kaciran avukatiniz için sikayetci olmalısınız. Bu o kadar basit bir ihmal degil. ceza kesinlesmis oldu sonucta ? idari surecte istinaf kararindan sonra temyiz icin sureniz 30 gün. Karari veren 13. dava dairesine vereceksiniz temyiz dilekcenizi. istinaf dilekceniz üzerinden düzenlemeler yapabilirsiniz temyiz icin.
  24. Muhreç Hakime

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Istinaf harci yatiriliyoe 148, 60 TL. dosyada posta masrafiniz kalmamissa ona ek posta masrafi da istenir. Ama kalmistir büyük ihtimal. Bu bilirkisi raporunu idari davanizda da muhakkak sunun eger sunmadiysaniz simdiye kadar
  25. Muhreç Hakime

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Beraatiniz kesinlesir büyük ihtimalle. Beraat ettiginiz dosyada bank asya hesap hareketleri ile ilgili bilirkisi raporu alinmis miydi
×
×
  • Yeni Oluştur...