İçeriği gör

bkartli

Yeni Üye
  • İçerik

    138
  • Katılım

  • Son Ziyaret

İletiler bölümüne bkartli kullanıcısının eklediği dosyalar


  1. Badi Ekrem, 13.09.2022 - 11:52 yazdı:

    Merhaba Kaderdaşlar;

    Burada komisyon sonrası idare mahkeme sürecini kısaca özetleyeyim. Daha doyurucu bilgiler o forum başlığında var.

    İdare mahkeme süreci 18-28 ay.

    Bölge İdare Mahkemesi: 20-25 ay.

    Danıştay: ?

     

    Bu arada umudunuzu kaybetmeyin, ancak bu kadar uzun süredir hukuki süreçleri takip etmiş ve gördüğüm iadelere göre, çok ta şey etmeyin.

    Aklınızın almadığı kriterlere (hukuki olmadığını biliyorum) sahip kişiler* iade olur. Hiç kriteri olmayan kişiler** iade olmaz. 

    * Vardır bir tanıdığı, ya da bildiği yol grubuna ait kişiler. 

    ** Hiç bir şey olmasa da muhakkak vardır bir şey grubundadır.

     

    Hukuki mücadelenizi yasal süreler içerisinde takip ediniz, bir gün bu ülkeye adalet geldiğinde zaten iade olacaksınız. Size en büyük tavsiyem, hayatınızı devam ettirecek meşkaleler bulunuz.

     

    Mrb benim idare mahkemesi 6 ayda karar verdi,tam belli olmuyor süreç 

    • Beğeni 1

  2. Trust, 1 dakika önce yazdı:

    Benim de 25. idare, Bankada hesabi var tamam ama talimatla is yapmamis ki demis.

    Mantıklı inceleseler sıkıntı olmuyor zaten hocam.Ben sendikadan 23 Şubat 2016 da istifa etmiştim.İstifa etmeme sebep olan yazıyı da ekledim savunmama ama nafile.(gelen yazı: Ahmet Davutoğlu tarafından kurumlara gönderilen legal görünümlü illegal yapılarla mücadele konulu yazıydı)Bunu da ispatlama ma rağmen olumsuz kurum kanaatiyle birlikte red verip geçtiler.Komisyondan red yiyen diğer mahkemelerden olumlu karar beklemesin bence.Cunku konu siyasi olarak çözülecek başka yolu yok .

    • Beğeni 1

  3. Arkadaşlar mrb,25.idare mahkemesinden an itibari ile red aldığımı gördüm.Karar oy çokluğuyla alınmış.Bir üye karşı oy kullanmış gerekcesi şu şekilde ;

    AZLIK OYU (X)Davacı tarafından, hakkında verilen Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu kararının iptali istemiyle bakılan dava açılmıştır.Dava dosyasının incelenmesinden, davacı hakkında Komisyon tarafından yapılan değerlendirmede, davacının FETÖ/PDY terör örgütüne müzahir sendikaya üye olduğu gerekçesiyle başvurusunun reddedildiği görülmektedir.Uyuşmazlıkta, salt terör örgütüne müzahir bir sendikaya üye olmanın, kamu görevinden çıkarılma işlemine karşı yapılan itirazın reddine gerekçe gösterilemeyeceği, sadece sendika üyesi olanlardan bir kısmının Komisyon tarafından görevine iade edildiğinin bilinen bir gerçek olduğu, idarelerin eşit işlem ilkesini gözeterek işlem tesis etmesinin hukuk devleti ve hakkaniyet ilkesi açısından gerektiği, sendika üyeliği yanında bulunan diğer tespitlerin de davacının FETÖ/PDY ile normal bir vatandaştan beklenebilecek öngörüyü aşar şekilde yoğun bir bağ teşkil etmediği görüşüyle dava konusu işlemin iptaline karar verilmesi gerektiği kanaatiyle davanın reddine ilişkin çoğunluk kararına katılmıyorum.

    • Üzülme 9

  4. Dissident Teacher, 4 saat önce yazdı:

    Kardeşim altta imzanız da 2016 sendika istifa yazıyor siz şimdi 15 temmuz 2016 da hangi sendika üyesi idiniz aktif eğitim sen mi yoksa Türk eğitim sen mi önemli olan 15 temmuz itibariyle hangi sendikaya üye olduğunuzdur ona bakarsan bende aktif eğitim senden önce Türk eğitim senli idim sonra istifa edip aktif eğitim sene geçtim başka bir örnek vereyim aktif eğitim senin kurucularından birisi bizim okulda müdür yardımcısı idi bu adam bizim okula tayinle gelince bizim aktrol müdür buna dedi istafa et eğitim bir sene geç seni müdür yardımcısı yapayım o da kabul etti ve müdür yardımcısı oldu üstelik bu hadise 17/25 den sonra oldu daha da ilginç olanı müdür bu teklifi önce bana yaptı ben reddettim 15 temmuzdan sonra ben ihraç oldum müdür yardımcısı olan kişi şube müdürü oldu bu işler böyle işte 

    Toplamda 23 ay aktif eğitim sen üyeliğim oldu.23 Şubat 2016 da istifa ettim.Oncesinde  Türk eğitim senliydim.İhrac olurken de Türk eğitimsenliydim.Yeterli oldu mu bu aciklama


  5. Dissident Teacher, 1 saat önce yazdı:

    Eğitim sen sol sosyalist bir sendika MHP lilerin yakın olduğu sendika Türk eğitim sen bugüne kadar hükümet yalakası eğitim bir sene bile üye olduğu halde ihraç olan ve buna rağmen sendikasından yardım istemesine rağmen destek bulamayan birçok ihraç KHK li duydum ama bu MHP li sendikadan Türk eğitim senden ihraç edilmiş tek bir kişi bile duymadım olduysa da kesinlikle sonradan iade edilmiştir eğitim senlilerde iade oranı toplamda %50' yi geçti dönemsel olarak da % 65 ler civarında  ayrıca eğitim sen takdire şayan bir şey yaptı ihraç edilen tüm üyelerine göreve dönünceye kadar dönünce ödemek kaydı şartıyla belirli bir maaş bile ödemeyi teklif etti 

    Hocam nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz anlamış değilim.Yok soyle yok böyle diye.Ben türk eğitimsenliydim.Ama sendika ve kurum kanaatinden red geldi 5 sene sonra.Arkadaslarimdan son ana kadar aktif senli olan iade oldu.Egitim birsenli olan iade oldu.Ben türk eğitim senliydim red aldım.Bu arada bu üçumuzdeki olay da sendikaydi.yani şöyle böyle demeye gerek yok.Adamlar oynuyo bizlerle,olay bundan ibaret.

    • Onaylama 1

  6. serpil68, 6 saat önce yazdı:

    @2004208057 bu beş yıl süre komisyondan cevap gelenler içinmi acaba?Benim eşim hiç adli idari bir işlem geçirmedi takipsizlik beraat vs.giyabinda varsada haberimiz yok .nisan ayında beş sene olacak.Komisyondan karar bekliyoruz hâlâ.Acaba biz bu beş sene neyi bekledik diye ki dahada ne kadar bekliycez bilmiyorum bizde başvuru yapabilirmiyiz.

    Hocam ben dahil birçok arkadaşa 5 sene sonra red geldi.Bakalim daha ne kadar bekleyeceğiz.

    ozelharekat61, 3 saat önce yazdı:

    İdare mahkemesine başvurdum 25. İdareye düştü dosyam umarım o cok beklediğim hukuk artık burdan gelir kurum amir kanaati ve sosyal çevre den burdan da ret gelirse yapacak birşey yok bunlar bizi almamayı kafaya koymuş dicem

    Hocam benim de 25. İdareye düştü.Hakkimizda hayırlısı diyelim

    • Beğeni 1

  7. Demirci, 32 dakika önce yazdı:

    Ben de burada düzenleme olacak şeklinde duyumlar paylasilinca kamudaki göreve iadeye yönelik bir düzenlemeden bahsediliyor filan sanıyordum.

    Ama dediğiniz bana mantıklı ve gerçekçi geldi, örnegin, beraat ve takipsizlik alan oğretmen vb.'nin özelde çalışmasına mani olan mevzuat hukumleri hala yururlukteyken, kamudaki göreve iadeye yönelik bir düzenleme yapılacağını beklemek pek makul değil gibi.

    Diğer taraftan, özelde çalışmanın önünün açılması, başta öğretmenler olmak üzere bazı KHK'lilarin hayatını bir nebze de olsa olumlu etkileyebilir, hiç yoktan iyidir, ne diyelim...

    Hocam bizim buradaki ozeldeki öğretmenlerin çoğu asgari ücretin altında çalışıyorlar.Boyle bir düzenleme yapılacaksa öğretmenlere pek bir faydası olacağını düşünmüyorum

    • Üzülme 2

  8. Vardırbirhayr, 41 dakika önce yazdı:

    Danıştay 5.Daire Başkanlığı (E.2019/3717 K.2021/3583 ve 10.11.2021 tarihli) kararı ile, İrtibat/iltisak somut bilgi ve belgelerle ortaya konulması gerekir, kurum kanaatine dayanılarak tesis edilen kamu görevinden çıkarılma işlemi hukuka aykırıdır. 

    Danıştay 5.Daire Başkanlığı (E.2019/3717 K.2021/3583 ve 10.11.2021 tarihli) kararı ile, İrtibat/iltisak somut bilgi ve belgelerle ortaya konulması gerekir, kurum kanaatine dayanılarak tesis edilen kamu görevinden çıkarılma işlemi hukuka aykırıdır. 

    O zaman Danıştay'ın vermiş olduğu kararı ek belge olarak mahkemeye sunmam en mantıklısı.Tesekkur ederim 


  9. scienceindex, 6 dakika önce yazdı:

     

    @nero81çok güzel özetlemiş.. kurum kaaati ile red alan birisi olarak, yaptığınız savunma sonunda kurumun görevini kötüye kullanarak bu kararı aldığını ve savunmada da elle tutulur bir savunma yapamamasına vurgu yapabilirsiniz.. 

    Haklısınız hocam,sendikadan istifa gerekçemi delillendirdim.Orada sıkıntı yok.Ama kurum kanaatine ne yazacagimi bilemiyorum.Kendi kurum müdürüm ben senin hakkında kesinlikle olumsuz konuşmadım.Ama talep edersen yazılı ya da sözlü tekrar kanaat bildiririm dedi.Kendisine inanıyorum.Baska biri hakkımda olumsuz konuşma ihtimali varmı dir? bilemiyorum.


  10. Arkadaşlar mrb,idare mahkemesine başvurum kabul edildikten 20 gün sonra tarafıma MEB in ilk savunması tebliğ edildi.MEB savunmasında sadece ohal komisyonunun değerlendirme kısmına atıfta bulunarak, kararın hukuka uygun olduğunu belirtmiş.Bana gelen tebligatta bugüne kadar hakkımda yapılan yazışmalar ve benim yapmış olduğum BİMER,İdare mahkemesi ,ohal komisyonu,Vallilige itiraz dilekçesi vs.ne kadar dokuman varsa hepsinin örneğini göndermişler.MEB in 13 kriterlik tablosunda iki kısım dolu.1.si Aktif eğitim sendika üyeliği,2.si Kurumun olumsuz kurum kanaati .Şimdi ne yapmam gerekiyor.Yardimlariniz için şimdiden teşekkür ederim


  11. I-T teacher, 2 saat önce yazdı:

    Red kararımı bugün gördüm. Bu cezayı bu zulmü hakedecek ne yaptım diye düşünüyorum o yazıyı gördüğüm andan beri. Beş buçuk yıl beklettikten sonra verdikleri karar bu. Ağzım dolusunca yazasım var; hukuğun temel ilkelerinden girip, kendilerinin zamanında bırak iltisaklı olmayı bizzat işe yön veren kişiler olduğundan çıkmaya, sendikanın yasal, devlet teşvikli olmasından tut, bankanın zamanında yöneticisi olanların şimdi bilmem hangi devlet kurumunda yöneticisi olmasına, okullarinda okuyup bakanlık yapanlara, geeellll diye feryat figan edenlere, boy boy el pençe poz verenlere.. Ama bu işte doğru yapılan ne var ki zaten.

    Kriterlerim imzamda yazanlar. Send. süresi 2014 ortalarından sonuna kadar. Sms var 1 ya da 2 tane ama milattan öncemi sonramı hatırlamıyorum.

    Hocam çok geçmiş olsun,muhtemelen kurum kanaatiniz olumsuz gelmiştir.

    • Onaylama 1

  12. Anamurlu, 9 dakika önce yazdı:

    Yanlış anlamayın ama büyük ihtimalle red olur  soruşturma olup iade olan yok denecek kadar az

    Yanlış anlamayın ama banka sendika gibi kriterin olması ne fark eder Ki niye yanlış anlaşilsin 

    Hocam,bazı arkadaşlar şimdi içlerinden şöyle diyordur,sadece tek kriter sendikadan red alınmaz diye.Kesin yanında bir şey vardır diye.O yuzden yazdim.


  13. Arkadaşlar,komisyonda sona kalan 5 bin arkadaşıma sesleniyorum.Tabiki umudunuzu koruyun,iade olmanizi canı gönülden istiyrum.Hatirlarsaniz ben buradan geçtiğimiz kasım ayında red kararımı paylaşmıştım.Ve daha yeni idare mahkemesine basvurum kabul edildi. 23 aylık sendika üyeliğim ve olumsuz kurum kanaati red gerekçesi yapılmıştı.Beni en çok üzen olay ise sizin gibi sona kalıp ,herkes iade kararını  paylaşırken ben burada red kararımı paylaşmak zorunda kalmıştım.İade kararını paylaşanlar dan ne farkım vardı.Aksine kişiler burda 1. Ve 2. Son ana kadar sendika üyeliğine rağmen iade olurken ben Nisan 2014-Subat 2016 arasındaki sendika üyeliğinden dolayı red aldım.Arkadaslar BANKA -KİMSE YOK MU SMS- CİHAN MEDYA gibi yan kriterlerim de yok aklınıza bişey gelmesin.isteyene kararımı atabilirim.Olumsuz kurum kanaati için okul mudurumu aradım.ben kesinlikle olumsuz konuşmadım dedi.Takdiri size bırakıyorum.Kalin sağlıcakla...

    • Beğeni 1
    • Onaylama 2

  14. patriot, 16 saat önce yazdı:

    @bkartli   Bu, yeni mahkemelerin derdest dosya durumu ortalama dosya sayısına ulaşmış yani artık diğer eski mahkemelere de eşit olarak gelen dosyalar dağıtılmaya başlanmış demektir. Artık son 3 mahkemeye değil 9 mahkemenin hepsine dosya verilir yani. 

    Tesekkurler yorum için ,bu iyi bişey o zaman idare mahkemesinin vereceği red kararı için 2 yıl beklemek zorunda kalmayacağım

    • Onaylama 1

  15. Mrb arkadaşlar,malum idare mahkemelerine ,geçtiğimiz yıl yenileri eklenmişti.yeni dosyalar bu mahkemelere verilmeye baslanmisti.Benim için sürprizler devam ediyor gibi çünkü red kararından sonra yapmış olduğum itiraz 25.idare mahkemesine düşmüş.Hic bir anlam veremedim.Deneyimli arkadaşların yorumlarını alabilirmiyim.Bu arada dosya numarası 2021/137


  16. Kasabalı4545, 2 saat önce yazdı:

    Biraz önce ben de ret kararımı gördüm

    yakınıma verdiğim hattan dolayı ihraç idim adres değişikliğni bildirdim fakat forumda eski adresine sınuç gidenleri de okumuştum dosyayı alma konusunda bilgisi olan var mı acaba?

    Hocam geçmiş olsun,adres değişikliği için hemen tebligatın geleceği kuruma dilekçe yazıp gönderin.ben öyle yaptım güncel adresime geldi.

    yalcin ates, 4 saat önce yazdı:

    Az önce red kararımızı gördük. Dün inceleniyordu. 2018 yılında takipsizlik alınmıştı, tek kriter sendika. ikinci kuruluştan sona kadar. ..15 temmuz sonrası istifa vardı.

    Hocam geçmiş olsun,kurum kanaati olumsuz gelmiştir muhtemelen


  17. İHRAÇ FAZLASI, 2 saat önce yazdı:

    Adil kararlar vermedikten sonra hepsini yarın bitirse ne olur 

    Kesinlikle katılıyorum ben 3 hafta önce red aldım , neymiş kurum kanaatiymis.istifa etmiştim ulan sendikadan darbe tarihinden 6 ay önce,sadece ikinci kuruluşta üyeliğim vardı.Tm red verecektiniz niye şimdi ,dalga mı geçtiniz benimle.hakkim harammmmm olsunnnn.

    • Beğeni 1
    • Onaylama 6
×
×
  • Yeni Oluştur...