İçeriği gör

mine4444

Üye
  • İçerik

    21
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    1

mine4444 | Son Ödül • Mayıs 6 2023

mine4444 • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

27 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    672
  • Kurum
    Milli Eğitim Bakanlığı
  • Kriterler
    Sendika
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. mine4444

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba 2022 mart ayında 26. İdareye dava açmıştım. Aralık ayında telefonla arayıp ne kadar sürede sonuçlanır diye sorduğumda süre vermeyeceklerini söylediler. 2 ay sonra karar geldi. Daha önce yazdığım gibi diğer kurumlardan bilgiler istenmediği için kısa sürdü sanırım.
  2. mine4444

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhabalar, maalesef bana bu prosüdürler uygulanmadı. Mahkemenin kalemini arayıp niye bu kurumlardan belge talep edilmediğini sorduğumda mahkemenin takdiri diye cevap verdiler.
  3. mine4444

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Tüm cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu kararının “C. Başvuruya İlişkin Bilgi, Belge ve Tespitler” kısmında kurum kanaatiyle ilgili hususta, Başvurucunun kurum tarafından fetö/pdy terör örgütüyle irtibat ve iltisakı bulunduğu yönünde kurum kanaatini bulunması yazıyor. Benim anladığım bazı kişilerin şikayet vb. şeyler yazması gerekmiyor mu. Ayrıca bankadan beraat almama ve rutin bankacılık işlemlerine rağmen. vs vs... İdare mahkemesinde kaleme gidin ve dosyanın bir kopyasını isteyin. Bunu istemek sizin hakkınız. Dosyanıza bakmak incelemek bir örneğini almak sizin taraf olarak hakkınız. Evet idare mahkemesine başvuruda bilgi, belge, yapılan soruşturma varsa istedim fakat cevap yerine Davacının dilekçesinde ileri sürdüğü iddialar dava dilekçesinin tekrarından ibaret olup, iddialar birinci savunmamızda esasen karşılandığından savunmaya eklenecek bir husus bulunmamaktadır yazdılar. Benim dosyamda ara kararda 8 kurumdan bilgi istendi. 6 tanesi gönderdi ve hepsini gördüm. Dosya içeriğini göremiyorsanız mahkeme kalemi ile irtibata geçiniz. Bu dosyalar GİZLİ'de değildir. Her zaman uyapa giremedim ama ara karar verilmedi biliyorum. Mart 2022 de başvurdum. Aralıkta aradım ne aşamada diye tarih veremeyiz dediler. Şubat 2023 de karar verilmiş. Bu söylediğiniz dosyaları ben uyapta göremiyorum. Nerden bakmamız lazım.
  4. mine4444

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Teşekkür ederim moda dünyası. Fakat UYAP, dosya sorgulama, evrak, dosya görüntüleye tıkladığımda evrak kısmında ohal komisyonundaki eski evraklar var. Son 20 evrağa bakıyorum değerlendirme, diğer kurumlardan gelen cevap vb. yazışmalar yok. Özellikle kurum kanaati için dilekçe vermeme rağmen geçiştirici cevap olarak daha önce savunma yapmıştık tarzı cevap vermişlerdi. İdare mahkemesinden Red geldi ve kurum kanaati var ama bununla ilgili bilgi vermiyorlar bunu nasıl öğrenebilirim.
  5. mine4444

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba, bu kurum kanaatini, değerlendirmeleri ve mahkemeye gönderilen cevapları nereden görüyorsunuz.
  6. mine4444

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhabalar, bilginiz olsun ALO 170'i aradım. Çalışma süresini uzatıp daha fazla 4C den çalışmış olup memur emeklisi olmak için askerlik borçlanmasını sorduğumda bu sürenin şu an çalıştığım için 4C ye değil 4A ya ekleneceğini belirttiler. Ayrıca normal 4A dan emekli olmak için 1260 gün zorunlu çalışma süresine de eklenmeyeceğini belirttiler.
  7. mine4444

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    İnternette şu bilgiler veriliyor. Doğum, askerlik, yurtdışı gibi borçlanmalar, borçlanılan tarihteki sigortalılık statüsüne göre sigortalılık süresi olarak değerlendirilir. Söz konusu kişi en son 4/a (SSK) kapsamında sigortalı olduğuna göre, yapacağı askerlik borçlanması 4/a kapsamında geçen sigortalılık süresi olarak değerlendirilmekle birlikte, askerlik yaptığı tarihlere maledilir. Diğer bir deyişle son 1260 günlük prim ödemesi içinde değil, askerlik yaptığı tarihlerde ödenmiş prim günü kabul edilir.
  8. mine4444

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba, ayrıntılı açıklamalarınız için teşekkürler. Maalesef 7260 günüm var, 1200 günü doldurup emekli olmayı düşünüyorum. İnşallah kısa zamanda adalet gelirde tekrar görevlerimize döneriz.
  9. mine4444

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Geçmiş olsun. Allah haksızlığı yarına bırakır ama yanına bırakmaz. Nick adım bayan arkadaşımın adıydıydı o yüzden yanlış anlaşıldı. Erkeklerde 9000 gün, 25 yılı doldurulursa memur emeklisi olunuyor. Benim 4c'den 7200, 4a'dan 630 çalışma günüm var. SGK bana 630 gün çalışmam gerektiğini söyledi. Böylece işçi emeklisi olunabiliyor. Herşeyeinanabiliri arkadaşın dediği gibi 1260 günden az çalışıp 9000 günü dolduranlar memur emeklisi oluyor ama ikramiye alamıyor.
  10. mine4444

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba arkadaşlar emeklilik ile ilgili öğrendiğim bilgiyi paylaşayım. 1998 öncesi göreve başlamış, 5800 günü doldurmuş ve yaşta tutuyorsa dahi emekli olunamıyormuş. 4c'den 4a'ya geçince enaz 1260 gün çalışma şartı varmış. Selamlar...
  11. mine4444

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Teşekkür ederim. Teşekkür ederim Teşekkür ederim.
  12. mine4444

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba arkadaşlar, sizden fikir almak istiyorum. Memurlukta 4c'de 20 yıl, işçi olarak 4a'da 2 yıl çalışma sürem var. 1995 işe girişliyim, 2022 mart ayı idare mahkemesine başvurdum. Süreç uzun sürer diye düşünüyorum. Gündemde eyt var büyük ihtimal emekli olurum diye düşünüyorum. Emekli olursam KHK'lar iptal edilirse tekrar memurluğa dönebilirmiyim? Bu konu hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
  13. Teşekkür ederim Allah razı olsun. 

×
×
  • Yeni Oluştur...