İçeriği gör

mine4444

Yeni Üye
  • İçerik

    21
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    1

İletiler bölümüne mine4444 kullanıcısının eklediği dosyalar


  1. tamirci, 05.05.2023 - 02:13 yazdı:

    hocam dosya numaranız kaç acaba son rakamı gizleyip paylaşabilir misiniz bizim dosya da 26. İdarede sıra ne zaman gelecek merak ediyoruz. 

    Merhaba 2022 mart ayında 26. İdareye dava açmıştım. Aralık ayında telefonla arayıp ne kadar sürede sonuçlanır diye sorduğumda süre vermeyeceklerini söylediler. 2 ay sonra karar geldi. Daha önce yazdığım gibi diğer kurumlardan bilgiler istenmediği için kısa sürdü sanırım. 

    • Onaylama 1

  2. The Oracle, 03.05.2023 - 08:50 yazdı:

    Herkese yapılan standart prosedür size de uygulanmış. Bu tip evraklar genellikle istenmekle beraber kurum sayısı veya kapsamı mahkemelere göre değişiklik gösteriyor. 10 gün olması ilginç. Bir yanda da iyi. Varsa zaten vardır kıvırmayın gönderin gibisinden galiba. 11 gün sonra değişim olursa bunlara gerek kalmayacak

    Merhabalar, maalesef bana bu  prosüdürler uygulanmadı. Mahkemenin kalemini arayıp niye bu kurumlardan belge talep edilmediğini sorduğumda mahkemenin takdiri diye cevap verdiler.


  3. Demirci, 10 saat önce yazdı:

    Mahkeme kalemini arayıp davaniza iliskin ara karar vb. UYAP'ta gözükmeyen evrak olup olmadığını sorabilirsiniz. Önceki bir paylaşımimda da dediğim gibi, birinci dava dilekçem yaptığım telefon görüşmesinden önce UYAP'ta bana gözükmüyordu.

    Görüşmenizin sonucunu benimle paylaşabilirseniz çok memnun olurum, böylece davayı UYAP'tan takibin ne kadar güvenli oldugunu (veya olmadığını) görmüş olabileceğiz.

    Mahkeme kalemini aradım. Gizli göremediğim dosya varmı diye sorduğumda gizli dosya yok dedi. Peki kurumların gönderdiği cevapları göremiyorum dediğimde ara karar verilmemiş dedi neden diye sorduğumda ben bilemem mahkemenin takdiri dedi. 

    Beraat alınmış bankanın yanına kurum kanaati diye yazıp içeriği belli olmayan şeylerle Red veriliyor. Ne yapmam lazım bilgi verebilecek arkadaşlara teşekkür ederim. 

     


  4. Tüm cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu kararının “C. Başvuruya İlişkin Bilgi, Belge ve Tespitler” kısmında kurum kanaatiyle ilgili hususta,  Başvurucunun kurum tarafından fetö/pdy terör örgütüyle irtibat ve iltisakı bulunduğu yönünde kurum kanaatini bulunması yazıyor. 
    Benim anladığım bazı kişilerin şikayet vb. şeyler yazması gerekmiyor mu. Ayrıca bankadan beraat almama ve rutin bankacılık işlemlerine rağmen. vs vs...

    İdare mahkemesinde kaleme gidin ve dosyanın bir kopyasını isteyin. Bunu istemek sizin hakkınız. Dosyanıza bakmak incelemek bir örneğini almak sizin taraf olarak hakkınız. 
    Evet idare mahkemesine başvuruda bilgi, belge, yapılan soruşturma varsa istedim fakat cevap yerine Davacının dilekçesinde ileri sürdüğü iddialar dava dilekçesinin tekrarından ibaret olup, iddialar birinci savunmamızda esasen karşılandığından savunmaya eklenecek bir husus bulunmamaktadır yazdılar.

    Benim dosyamda ara kararda 8 kurumdan bilgi istendi. 6 tanesi gönderdi ve  hepsini gördüm.  Dosya içeriğini göremiyorsanız mahkeme kalemi ile irtibata geçiniz. Bu dosyalar GİZLİ'de değildir.
    Her zaman uyapa giremedim ama ara karar verilmedi biliyorum. Mart 2022 de başvurdum. Aralıkta aradım ne aşamada diye tarih veremeyiz dediler. Şubat 2023 de karar verilmiş. Bu söylediğiniz dosyaları ben uyapta göremiyorum. Nerden bakmamız lazım.


  5. Moda Dünyası, 53 dakika önce yazdı:

    @mine4444 Merhaba

    E Türkiye üzerinden UYAP Vatandaş sorgulamadan idari dava dosyanıza ulaşırsınız. Dosyanın üzerine tıkladığınızda dosya içeriğine ulaşır ve bütün cevapları, ara kararları vb ulaşırsınız. uzun dosyaları kaydederek açabilirsiniz.

    Teşekkür ederim moda dünyası. Fakat UYAP, dosya sorgulama, evrak, dosya görüntüleye tıkladığımda evrak kısmında ohal komisyonundaki eski evraklar var.  Son 20 evrağa bakıyorum değerlendirme, diğer kurumlardan gelen cevap vb. yazışmalar yok. Özellikle kurum kanaati için dilekçe vermeme rağmen geçiştirici cevap olarak daha önce savunma yapmıştık tarzı cevap vermişlerdi. 

    İdare mahkemesinden Red geldi ve kurum kanaati var ama bununla ilgili bilgi vermiyorlar bunu nasıl öğrenebilirim. 


  6. 672_meb, 25.03.2023 - 10:07 yazdı:

    21. İdare mahkemesi benim hakkımda davalı idareden kurum kanaati, değerlendirme vb. bilgiler istemiş. Diğer kurumlar mahkemeye cevap yazmışlar. MEB'den cevap gelmedi daha. MEB kurum kanaati gibi bilgileri mahkemeye yolluyor mu? 

    Merhaba, bu kurum kanaatini, değerlendirmeleri ve mahkemeye gönderilen cevapları nereden görüyorsunuz. 


  7. adım yok, 29.12.2022 - 21:10 yazdı:

    Peki en az kaç gün olmalıydı;

    Eğer önceki çalışma süreniz 7.320 gün olsaydı ki bu durumda 4C gün sayısı son 7 yıl içinde 840 gün olacaktı.

    9.000 - 7.320 = 1.680 eksik gününüz kalırdı. 1.680 / 2 = 840  olurdu. 4A için 840, 4B için 840 gün kalır ve eşitlenme olurdu (4C zaten 840 gün demiştik)

    Yani özetle önceki çalışma süreniz eğer 7.340 günden fazla ise veya askerlik borçlanması ile olabiliyorsa, memur emeklisi olabilmeniz için 9.000 güne kalan kısmı 4A ve 4B ye eşit paylaştırıp son  7 yıldaki çalışılacak 4A ve 4B'li sürelerin her birini 4C den küçük tutup memur emeklisi olma şansınız olabilir.

    Merhabalar, bilginiz olsun ALO 170'i aradım. Çalışma süresini uzatıp daha fazla 4C den çalışmış olup memur emeklisi olmak için askerlik borçlanmasını sorduğumda bu sürenin şu an çalıştığım için 4C ye değil 4A ya ekleneceğini belirttiler. 

    Ayrıca normal 4A dan emekli olmak için 1260 gün zorunlu çalışma süresine de eklenmeyeceğini belirttiler. 


  8. bilyusran, 30.12.2022 - 15:08 yazdı:

    Erkadaşlar herkese selam..

    Hem KHK lı hem EYT li olarak, krize dönüşen tüm 3 harflilere karıştım valla

    😂😂
     

    1999 Ocak Ayı İlk SGK tescilim var. Kamudan çıkarıldıktan sonra hiç SSK yaptırmadım.
     

    E devletten 4/A askerlik borçlanması başvurusu yapmaya çalışıyorum. Karşıma çıkan cevap ” Kapsamınızdan dolayı bu hizmetten yararlanamazsınız”. 🫢 

    borçlanma yapamıyorum, 

    hizmet birleştirmem mi gerekiyor acaba? Bilgisi fikri olan var mı bu konuda?

    İnternette şu bilgiler veriliyor. Doğum, askerlik, yurtdışı gibi borçlanmalar, borçlanılan tarihteki sigortalılık statüsüne göre sigortalılık süresi olarak değerlendirilir. Söz konusu kişi en son 4/a (SSK) kapsamında sigortalı olduğuna göre, yapacağı askerlik borçlanması 4/a kapsamında geçen sigortalılık süresi olarak değerlendirilmekle birlikte, askerlik yaptığı tarihlere maledilir. Diğer bir deyişle son 1260 günlük prim ödemesi içinde değil, askerlik yaptığı tarihlerde ödenmiş prim günü kabul edilir.     


  9. adım yok, 17 saat önce yazdı:

    20 yıl çalışma süreniz tam süre mi acaba, küsuratı var mı? Sanırım memur olarak Kıdem ve Dereceniz yüksek olmalı ve 4C den emekli olabilmeniz durumunda emekli maaşınız 4A'lı olarak emekli olduğunuzdan daha fazla olacaktır diye düşünüyorum. Küsuratı neden sordum açıklayayım.

    Son 7 yıl =  2.520 gün kuralına göre çalışanlar için emekli olunacak kurum belirleniyor. Bu son 2.520 günlük süre zarfında 4A, 4B ve 4C'li olarak çalışılan günlerden hangisi daha fazla ise o kurumdan emekli oluyorsunuz diye biliyorum. Yani genelde internette 2.520 / 2 =1.260 günden daha fazla gün çalışılan yerden emekli olunabilir diyor ancak bu iki farklı sigorta kolu için geçerli (4A ile 4B, 4A ile 4C vb.) Eğer son 7  yılda 4A, 4B ve 4C'li çalışılmışsa üçe bölünmesi gerekir ve bu durumda her biri için 840 gün yapar, yani bu üç sigorta kolunda da çalışılmışsa 2.520 / 3 = 840 günden büyük olan hangisi ise oradan emekli olunabilir.

    20 yıl çalışma durumuza göre memur emeklisi olabilmeniz için eksik 5 yılınız var ve bu 5 x 360 = 1.800 gün yapıyor. Yani 1.800 gün daha çalışırsanız memur emekliliğine hak kazanıyorsunuz ancak tek bir sigorta alanında (sadece 4A veya sadece 4B) çalışırsanız son 7 yıl hesabında başka bir kategoriye (hangisinde çalışmışsanız, 4A veya 4B) geçmiş oluyorsunuz.

    1.800 gün daha çalıştınız (4A veya 4B'li olarak) diyelim bu durumda son 7 yılınıza bakıldığında 2.520 - 1.800 = 720 günlük kısmı hala 4C'li olarak görülecektir.

    1.800 günlük kısmı sadece 4A ve 4B ye eşit paylaştırdığımızda (sizin elinizde son 7 yıl için 4C'olarak 720 gününüz var dolayısıyla diğer sayıları küçültmeye çalışıyoruz) 900 er gün yapıyor. Son 7 yıldaki 4C'li çalışmanız 720 gün olduğu ve 4A ve 4B'lerin süresi 900 er gün olduğu için 4C'dan emekli olamayacaksınız maalesef. O yüzden 20 yıllık çalışma hayatınızın küsuratı var mı diye sordum. Eğer bahsettiğiniz sürenin küsuratı varsa veya askerlik borçlanmanız varsa yaptırarak bu süreyi çoğaltıp son 7 yıldaki 4C'li gün sayısını artırabilirsiniz.

    Peki en az kaç gün olmalıydı;

    Eğer önceki çalışma süreniz 7.320 gün olsaydı ki bu durumda 4C gün sayısı son 7 yıl içinde 840 gün olacaktı.

    9.000 - 7.320 = 1.680 eksik gününüz kalırdı. 1.680 / 2 = 840  olurdu. 4A için 840, 4B için 840 gün kalır ve eşitlenme olurdu (4C zaten 840 gün demiştik)

    Yani özetle önceki çalışma süreniz eğer 7.340 günden fazla ise veya askerlik borçlanması ile olabiliyorsa, memur emeklisi olabilmeniz için 9.000 güne kalan kısmı 4A ve 4B ye eşit paylaştırıp son  7 yıldaki çalışılacak 4A ve 4B'li sürelerin her birini 4C den küçük tutup memur emeklisi olma şansınız olabilir.

    Tabi bu durumda 4A'dan emekli olmak için 630 gün çalışmak yerine 1.200 gün çalışmak durumundasınız (fazladan 570 gün) ama çalışabilir durumda iseniz ve emekli maaşları arasında (4A ile 4C) ciddi bir fark oluşuyorsa düşünülebilir. En azından böyle bir seçeneğiniz olduğunu bilerek karar vermiş olursunuz.

    Karışık oldu, kusura bakmayın. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin. İnternet'ten öğrendiğim kadarıyla yazdım.

    Merhaba, ayrıntılı açıklamalarınız için teşekkürler. Maalesef 7260 günüm var, 1200 günü doldurup emekli olmayı düşünüyorum. 

    İnşallah kısa zamanda adalet gelirde tekrar görevlerimize döneriz. 


  10. GamerTeacher63, 2 saat önce yazdı:

    Ah dostlar...

    Bilmem kaç yıl, kaç gün... Sadece sendika, başka da bir şey yok. 

    Sonuç: Ret. 

     

    Allah hesabını sorsun. 

    Geçmiş olsun. Allah haksızlığı yarına bırakır ama yanına bırakmaz. 

     

    Herşeyeinanabiliri, 16 saat önce yazdı:

    Nerden ogrendiniz. Paylastiginiz bilgilere gore ; Bayanlar icin aranan 20 yillik hizmet surenizi tamamlamissiniz. Yas kosulunun kalkmasi durumunda emekli ayligi ve ikramiye hakki sahibisiniz.  Iade durumunda tekrar ise başlayabilirsiniz. Tarafınıza yapılan aylık ödemeler ,ihraç donemine ait alacağınız odemeden kesilir. Ikramiye icin farkli bir yontem oldugunu da biryerde okumustum hatirlamiyorum. 1260 gun konusu; eger 20 yillik hizmet suresi ve karşılığı prim gununde eksiklik olsaydi ve siz bunu ssk kapsaminda tamamlasaydınız en son 7 yıllık hizmet suresi içerisinde ssk prim toplamı 3.5 yıldan fazla(1260gun) olsaydı emekli sandigi değil ssk kapsaminda emekli olurdunuz. Ikramiye yok. Ssk kapsamındaki prim gün sayısı 1260 dan az olacak sekildeyse gene son 7 yılda emekli sandigi fazla oldugundan emekli sandigi kapsaminda emekli olacak ancak emekli ikramiyesi alamayacaktınız. 

    Nick adım bayan arkadaşımın adıydıydı o yüzden yanlış anlaşıldı. Erkeklerde 9000 gün, 25 yılı doldurulursa memur emeklisi olunuyor. Benim 4c'den 7200, 4a'dan 630 çalışma günüm var. SGK bana 630 gün çalışmam gerektiğini söyledi. Böylece işçi emeklisi olunabiliyor. 

    Herşeyeinanabiliri arkadaşın dediği gibi 1260 günden az çalışıp 9000 günü dolduranlar memur emeklisi oluyor ama ikramiye alamıyor. 


  11. mine4444, 11.12.2022 - 20:46 yazdı:

    Merhaba arkadaşlar, sizden fikir almak istiyorum. 
    Memurlukta 4c'de 20 yıl, işçi olarak 4a'da 2 yıl çalışma sürem var. 1995 işe girişliyim, 2022 mart ayı idare mahkemesine başvurdum. Süreç uzun sürer diye düşünüyorum. 
    Gündemde eyt var büyük ihtimal emekli olurum diye düşünüyorum. Emekli olursam KHK'lar iptal edilirse tekrar memurluğa dönebilirmiyim? Bu konu hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkürler. 

    Merhaba arkadaşlar emeklilik ile ilgili öğrendiğim bilgiyi paylaşayım. 1998 öncesi göreve başlamış, 5800 günü doldurmuş ve yaşta tutuyorsa dahi emekli olunamıyormuş. 4c'den 4a'ya geçince enaz 1260 gün çalışma şartı varmış. 

    Selamlar... 

     

    • Beğeni 1

  12. Bla Bla Bla, 13 saat önce yazdı:

    Emekli olduktan sonra KHK'lar iptal edilirse, tekrar memurluğa dönebilirsiniz Hocam.

    Bizim kurumda, emekliyken iade davasını kazanıp tekrardan gelip görevine devam eden bir örnek var.

    Teşekkür ederim. 

    Yengeç, 14 saat önce yazdı:

    Dönüş olduktan sonra emekliliğin iptal edilip tekrardan başlanıldığını duymuştum

    Teşekkür ederim

     

    Yengeç, 14 saat önce yazdı:

    Dönüş olduktan sonra emekliliğin iptal edilip tekrardan başlanıldığını duymuştum

    Teşekkür ederim. 

    • Beğeni 1

  13. Merhaba arkadaşlar, sizden fikir almak istiyorum. 
    Memurlukta 4c'de 20 yıl, işçi olarak 4a'da 2 yıl çalışma sürem var. 1995 işe girişliyim, 2022 mart ayı idare mahkemesine başvurdum. Süreç uzun sürer diye düşünüyorum. 
    Gündemde eyt var büyük ihtimal emekli olurum diye düşünüyorum. Emekli olursam KHK'lar iptal edilirse tekrar memurluğa dönebilirmiyim? Bu konu hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkürler. 


  14. patriot, 05.05.2022 - 00:46 yazdı:

     Eimza alırsanız uyaptan evrak gönderebilirsiniz. 

    Davalı savunmasının iddia edilen irtibat iltisakı ortaya koyacak somut belge içermediğini belirterek personel özlük dosyasının, ohal Komisyonu inceleme dosyasının, davalı idarece yapılmış olan idari tahkikat evrakının, ihraca yönelik yapılan tüm işlemlerin dayanağı olan gizli veya açık tüm belgelerin, kurumun kanaatini ve bu kanaati dayanak yaptığı delillerin birer nüshasının davalı idareden celbini ve bunlara ayrıca cevap hakkınızın  saklı tutulmasını talep edin. Evraklar gelir. Sonra İkinci matbu savunma gelir. Siz gelen yazılara ayrıntılı cevap yazarsınız. Sonra mahkeme ara kararı veya karar verir. Duruşma talebi varsa gün verir.

    Patriot arkadaşın tavsiye ettiği gibi  KURUM KANAATİNİ gösterir belgeleri istedim. Maalesef cevap yerine, ileri sürülen iddialar davacının dilekçesinin tekrarından ibaret yazıp savunmaya eklenecek husus bulunmamaktadır yazmışlar. Anladığım kadarıyla KURUM KANAATİ yok. Beraat aldığım rutin bankacılık işlemlerini ve çocuğun dershaneyi de katıp fazla karar gibi göstermek mi istiyorlar. Tekrardan kurum kanaati istenmez ama cevap olarak KURUM KANAATİ yoktur buna benzer şeyler mi yazmak lazım. Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler. 

     


  15. Arkadaşlar merhaba, şubat sonu idare mahkemesine dava açmıştım geçen hafta MEB'den 1. savunma geldi. Size de aynı matbu evrak gelmiştir diye tahmin ediyorum. Beraat almıştım ve komisyonun değerlendirmesine idare mahkemesine dava açmıştım.  Gelen 1. savunmada OHAL komisyonun KURUM KANAATİNDEN bahsetmemişler. Kurum tarafından benim aleyhimde kanaat bildirilmiş mi? veya kimler bildirmiş bunları öğrenmek için kurum savunmasına nasıl bir cevap yazmalıyım ve idare mahkemesine gitmeden uyaptan bu dilekçeyi yükleyebilir miyim.


  16. Arkadaşlar merhaba komisyon kararı elime ulaştı. Komisyonun tespitlerinde; Bilirkişinin rutin bankacılık işlemleri dediği ve mahkemenin beraat vermesine rağmen komisyonun dikkate almadığı. Dershaneye ödeme bilgisi olduğu. Ağır Ceza mahkemesinde beraat aldığı. En önemlisi ve hiç beklemediğim kurum kanaati yazmışlar. Kurum kanaatinde kim (kimler) ne demiş hiç açıklama yok. Bunu öğrenmek için nasıl bir yol izlemeliyim?

    • Şaşırma 1
    • Üzülme 3
×
×
  • Yeni Oluştur...