İçeriği gör

dgnn

Üye
  • İçerik

    34
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    5

İletiler bölümüne dgnn kullanıcısının eklediği dosyalar


  1. TeacherEx672, 10 saat önce yazdı:

    Merhaba,

    03/11/2023 tarihli karar ile sadece sendika kriterim olduğundan dolayı mesleğime iade edildim. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu karar istinafa götürüldü ve hatta yürütmeyi durdurma talebinde bulunuldu. Bu durumda, istinaf mahkemesi yürütmeyi durdurur mu? Ayrıca, istinaf mahkemesinin bu konuda karar verme süresi ne kadar olabilir?

    Teşekkür ederim.

    Hocam hayırlı olsun iadeniz. Bir buçuk ile üç buçuk ay arası sürüyor. 

    • Teşekkür 1

  2. Okutans, 2 dakika önce yazdı:

    Yok hiç birşey alamadım daha maaşlar.icin dilekçe yazdık ibare olmadığından ödenmeyecektir diye cevap verdiler mahkemeye verdim avukatimla onu bekliyorum sizde durum nedir 

    Kara kuvvetleri 

    Hocam cimere yaz mahkemeyi bekleme bak bir ay içinde nasil ödüyör. Geriye dönük maaşları öderken SGK ve oyak katkı payını da ödeyecek. Şuan yazın cimere hiç beklemeyin. 

    • Beğeni 1

  3. Okutans, 24 dakika önce yazdı:

    Walla hocam 7 aydır yapmadı mahkeme kararında özlük hakları iadesi diye ibare olmadığından daha yapmadı. Tayin oldum bide vs derken yeni birliğime dilekçe vermem gerekiyor

    Peki geriye dönük maaşlarınızı aldınız mı. Benim kararda da birşey yazmıyor. Sakıncası yoksa hangi kuvvet bende yeni tayın oldum burda benzer durumu yaşayanlar var bir soralım. 


  4. Moda Dünyası, 52 dakika önce yazdı:

    @dgnn Merhaba

    İdare mahkemesi 18.07.2023 tarihinde idareye tebliğ etti. 

    İdare mahkemesi 17.08.2023  tarihinde istinafa başvurdu.

    Benden önce idarenin kararı atılan arkadaşım ile idare mahkemesinin kararı ile iade oldu ve göreve başladı. 

     

    Süreç normal gibi geldi hocam iade etmeden istinafa gitmesi normal o kısmına hukuk işleri bakıyor. Iade kısmına personel işleri. Bazen süreç hızlı işliyor. 


  5. Moda Dünyası, 33 dakika önce yazdı:

    Merhaba,

    Ankara 21. İdare Mahkemesi, OHAL Komisyonun RED kararını iptal etti. İdare, istinafa gitti. İdare bu sırada İPTAL kararını uygulamadı ve beni göreve başlatmadı.  Konuştuğum avukatlar 

    1) İstinaf sürecinin beklenebileceğini, (İdare hukuku bu konuda adli mahkemelerden ayrılır) 

    2) Kurumun her şeyi göze aldığını (ne olursa olsun başlatmayacağım)

    şeklinde iki farklı görüş ortaya çıktı.

    Göreve başlatılmam konusunda öncelikle idareye  dilekçe ile başvuru yapacağım. Belirli bir süre bekledikten sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım.

    Konuyla ilgili yorumlarınızı bekliyorum

    Saygılarımla 

     

    Hocam iadeniz hayırlı olsun. Kurumun işe başlatması 40 -60 gün arasında sürüyor. Yazışmalar ancak tamamlanıyor. Sizin iade mahkemenin tebligat tarihi ne zaman 


  6. Aklima, 27.06.2023 - 22:54 yazdı:

    Size tebliğ edilsin yada edilmesin mutlaka ama mutlaka davalı idarenin istinaf dilekçesine karşı dilekçe veriniz. İdarenin istinaf dilekçesinde ileri sürdüğü hususları mutlaka hukuken çürüten bir dilekçe veriniz. Verilen kararda yapılan araştırma ve lehinize hangi gerekçelerle hüküm kurulduğunu vurgulayınız.

    Hocam siz daha önce de bu durumu vurgulamıştınız. Ben avukata kurum YD talepli itiraz edecektir bizde karşı dilekçe verelim dedim.  Öyle birşey yok dedi yarım saat boş boş konuştu. Yani avukattan hayır yok. Kendimiz dilekçe yazabiliyor muyuz. 


  7. Lâl, 1 saat önce yazdı:

    MSB istinaf a gitti arkadaşlar. İstinafta eşi nedeniyle karari bozulan oldu mu aramızda? ( iade olduktan sonra), (eşi etkin pişmanlıktan yararlanan) 

    Avukat süreç kritik dedi. Yd sonucuna göre hareket edicem ama olumlu/olumsuz sonuçlarınizi paylaşabilirmisiniz? Çıkarım yapmam açısından.

    İlk dereceden ret alan arkadaşlarım için üzgünüm,umarim üst mahkemelerde herşey düzelir.

    Hocam mahkeme gerekçeli kararında istinaf ve danıştay kararlarına atıfta bulunmuş mu. 


  8. Dexfield, 35 dakika önce yazdı:

    teşekkür ederim bilgi için. peki bana bir tebligat gelecek mi? neye göre karşı dilekçe yazmalıyım? yoksa süreci UYAP'tan mı takip etmeliyim? bir avukatla anlaşmamın bana faydası olur mu?

    Hocam karşı dilekçe yazma konusunu ben avukata söyledim. Öyle birşey yok dedi. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar net birşey söylerse ona göre davranalım. Sürecin her aşaması sıkıntı. 


  9. MsK., 20 dakika önce yazdı:

    Sizin kararınızın çıkması çok yakındır. Ortalama 2 yıl üzerinden değerlendiriyorum kabul kararlarını. Ama diğer mahkemeler nezdinde daha uzun süre karar çıkmayanlarda oluyor.

    Hocam benim durumda arkadaşla aynı 27. Idarenin tutumu nasıl hiç olumlu karar gördünüz mü başvuralı iki yılı geçti. 


  10. The Oracle, 4 saat önce yazdı:

    Bildiğim kadarıyla her dosyada / davada bu şekilde bilgi toplama yoluna gitmiyorlar. Çok yakından tanıdığım onlarca örnek var. Acaba neye göre uyguluyorlar veya ne zamandan itibaren uygulamaya başladılar? Dosya bazında uygulamaları veya uygulamamaları iyi bir şey mi?

    Hocam 27. Idare bir yıl önce kasımın ilk haftası ilk ara kararı verdi. 12 kuruma yazı yazdı. 4 yada 5 kurum cevap verdi uyapa yüklenmiş. Dosyada başka gelişme yok. Galiba dosyadan dosyaya kurumdan kuruma değişiyor. 

    • Onaylama 1

  11. Cihaneymen, 3 dakika önce yazdı:

    Sağolun hocam. Oybirliği ile alındı karar. Ara kararlara verilen cevapların tek bir harfi bile yok kararda. Lehime olan hiçbirşey dikkate alınmadığı gibi iki ara kararda da somut bilgi belge talebine cevap veremeyen sözde bakanlığın kurum kanaati az miktarda irtibat olarak değerlendirmeye yeterli görülmüş.

    Benimde mahkeme 27 sizin gibi kurum kanaati önceki bir kaç kararından umutlanmıştım. Geçen haftaki sizin karardan sonra çok moralim bozuldu. Bari karar biran önce çıksa 23 ayı geçti. Tam bir yıl önce birinci ara kararı verdi. Birkaç kurum dışında cevap verende yok bekliyoruz. 


  12. Cihaneymen, 1 saat önce yazdı:

    Geçen hafta salı günü ben de 27 idareden ret kararımı gördüm. Adli idari soruşturmam yoktu. Ara kararlara verilen cevaplarda aleyhime tek bir belge gönderen kurum olmadı. Dosyam EN DÜŞÜK SEVİYEDE İRTİBAT olarak değerlendirildi. Allaha havale ediyorum hepsini.

    Hocam geçmiş olsun Istinaftan dönersiniz inş. Şerh düşen hakim yok mu kararınızda. Karar oy birliği ile mi alınmış. 

    • Onaylama 1

  13. Aklima, 18.10.2022 - 21:31 yazdı:

    Sayın Aslan Onur,

    Askerler için kara deniz hava yerler Ankara'da ayrı ayrı ve sabit. Denizciler de yeni okarak İskenderun açıldı. Polislerde olduğu gibi farklı şehirlere atama yapılmıyor. Nedeni, ilk olarak iade olan asker az, ikincisi tayin isteyen dahada az.

    Verdiyiniz bilgi için teşekkür ederim. Komisyondan dönüşlerin az olduğunu tahmin ediyoruz. Mahkemelerden dönüşler ne durumda bir bilginiz varmi. 


  14. wildPuppy, Bir saat önce yazdı:

    öyle birşey olamaz. Daha önce çok konuşuldu forumda ama somut bir belge göremedik. Olsa bile ilk mahkeme ile alırsınız davayı. Kaldı ki alamadınız, şahsen benden 1 kuruş alamazlar. Çünkü yok. Zaten böyle bir durum olsa bizi sınır dışı etsinler biz de kurtulalım onlar da.

    Malesef hocam arkadaş belgesinide gönderdi. Böyle birşey kesinlikle var iki kişiden teyitli birinden 36 bin diğerinden 38 bin istiyorlar faizi dahil mahkemeye felan veren bilgi sahibi varsa paylaşırsa sevinirim 

    • Şaşırma 1
×
×
  • Yeni Oluştur...