İçeriği gör

Özgür Barış

Üye
  • İçerik

    33
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

18 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    695
  • Kurum
    Diğer Kurumlar
  • Kriterler
    Kriter Yok
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Diğer

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. Özgür Barış

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Selamlar, Bu konuda bir yorum alabildiniz mi yada yurtdışına çıkma noktasında bir sorun yaşadınız mı?
  2. Özgür Barış

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Selamlar, Öncelikle değerlendirmeniz için teşekkür ederim. Ben tahditi kaldırdım fakat bazı insanların tahdit kaldırıp pasaport almasına rağmen havaalanlarında pasaport kontrolünde sorun yaşadıklarını duydum. Bu problemin nedeni de kurumlar arası irtibatsızlıksan kaynaklı olduğunu belirtenler oldu. Emniyetin hudut kapıları daire başkanlığına bilgilendirme yapılması gerektiğine dair bazı paylaşımlar gördüm. Bu olayın aslı var mı problemi yaşayanlar varsa nasıl ilerlediler bunu sormak istedim. Saygılar & sevgiler. Selamlar, Öncelikle değerlendirmeniz için teşekkür ederim. Ben tahditi kaldırdım fakat bazı insanların tahdit kaldırıp pasaport almasına rağmen havaalanlarında pasaport kontrolünde sorun yaşadıklarını duydum. Bu problemin nedeni de kurumlar arası irtibatsızlıksan kaynaklı olduğunu belirtenler oldu. Emniyetin hudut kapıları daire başkanlığına bilgilendirme yapılması gerektiğine dair bazı paylaşımlar gördüm. Bu olayın aslı var mı problemi yaşayanlar varsa nasıl ilerlediler bunu sormak istedim. Saygılar & sevgiler.
  3. Selamlar, Herkese iyi akşamlar pasaport tahditini kaldıran arkadaşlar emniyet müdürlüğüne bilgilendirme için bir yazı yazmak gerekiyor mu? Pasaport konusunda bu anlamda emniyet müdürlüğüne bilgilendirme yapmadığı için problem yaşayan olduysa neler yapmak gerekir? Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar & Sevgiler..
  4. Özgür Barış

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Selamlar, Herkese iyi akşamlar pasaport tahditini kaldıran arkadaşlar emniyet müdürlüğüne bilgilendirme için bir yazı yazmak gerekiyor mu? Pasaport konusunda bu anlamda emniyet müdürlüğüne bilgilendirme yapmadığı için problem yaşayan olduysa neler yapmak gerekir? Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar & Sevgiler...
  5. Özgür Barış

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @ayla Çok sevindim adınıza, olmusuz cevap verdikleri dilekçeme itiraz için ikinci dilekçeyi yazdım 7 aydır üst komisyonda her ay düzenli olarak dilekçe yazıyorum klasik aynı cevabı yazıp gönderiyorlar "Yapılan incelmede idari şerhinizin kaldırılması için belgeleriniz, 21.07.2020 tarihinde Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Bünyesinde Kurulan komisyona gönderilmiştir." İçişleri bakanlığına şikayet ediyorum onlarda dilekçe yazdığım valiliğe gönderiyorlar garip bir döngü içerisinde çözemedim sorunu... Bu konuda siz nasıl bir yol izlediniz?
  6. Özgür Barış

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Selamlar; Güvenmemenizde fayda var ben bu yazıyı 2 defa Ankara İl Nüfus Müdürlüğünden aldım. Tahdit koyan hangi il ise onların tahdit kaldırması gerekiyor. Ben hakkımdaki tahditler için başvuru yaptığımda benzer şekilde dönüş sağladılar ama başvuru için gittiğimde başka şehirden tahdit var bunu kaldırmanız gerek şeklinde cevap verilmişti. Bu yazıyı neden gönderdiniz sorusuna Ankara İl Nüfus olarak bizim koyduğumuz tahdit yok onu belirtmek istedik şeklinde cevap verdiler.
  7. Özgür Barış

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    06/11/2020 İdari Tedbir Kararlarına İlişkin Duyuru Pasaport Kanununda yapılan son düzenleme ile Bakanlığımızın 2019/14 sayılı Genelgesi doğrultusunda Pasaport İdari Karar Komisyonu 20.12.2019 tarihinde çalışmalarına başlamıştır. Bu çalışmalar kapsamında, idari tedbir kararlarının kaldırılmasına yönelik başvurular İl Nüfus Müdürlüklerince alınmakta olup, 30.10.2020 tarihi itibariyle 42.893 kişinin pasaportunda bulunan idari tedbir kararı kaldırılmıştır. Umarım bir çok kişinin pasaport problemi çözülmüştür.
  8. 06/11/2020 

    İdari Tedbir Kararlarına İlişkin Duyuru

    Pasaport Kanununda yapılan son düzenleme ile Bakanlığımızın 2019/14 sayılı Genelgesi doğrultusunda Pasaport İdari Karar Komisyonu 20.12.2019 tarihinde çalışmalarına başlamıştır.
            Bu çalışmalar kapsamında, idari tedbir kararlarının kaldırılmasına yönelik başvurular İl Nüfus Müdürlüklerince alınmakta olup, 30.10.2020 tarihi itibariyle 42.893 kişinin pasaportunda bulunan idari tedbir kararı kaldırılmıştır.

  9. Özgür Barış

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba; Pasaport konusundaki bu konu ile ilgili bende de benzer durum var bu konu ile ilgili tahdit olup olmadığı konusunu netleştirebildiniz mi? Ya da bu İl/ilçe nüfus müdürlüklerine başvurun yazsı değişti mi??
  10. Özgür Barış

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba; Öncelikle hayırlı olsun sizlerin adına çok sevindim. Nüfus Genel Müdürlüğündeki kurul ne kadar sürede cevap verdi? bende benzer durumda kurul kararını bekliyorum 3 ay geçti ama olumlu/olumsuz sonuçlanmadı dediler.
  11. Başka çıkar yol bırakmıyorlar ben süreci 7-8 aydır takip ediyorum ama maalesef sonuç elde edemedim üst komisyonun çalışmalarını düzenleyen kanun, yönetmelik tüzük yok . Konu ile ilgili komisyonu aradığınızda bilgi vermiyorlar, yazılı müracaatlara gelen cevaplar akla ziyan ve tutarsız şekilde. Benim tecrübelerim bu yönde gelişti, mahkeme süreci nasıl gelişir kaç yıl sürer başvurduktan sonra göreceğiz. Umarım ek kısa sürede pasaportunuzu alabilirsiniz.
  12. İyi Akşamlar; Pasaport başvurusu için başvuru sonucunda; "İdari karar şerh kaydınızın kaldırılması için yapılan tahkikat soncunda İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kanaat bildirilmediğinden, kanaatin bildirilmesi için ilgili mevzuatlar gereğince belge ve dilekçeniz 21.07.2020 tarihinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyona gönderilmiştir." şeklinde cevap geldi. Benzer şekilde cevap alıp dilekçesi üst komisyona giden ve sonuçlandırabilen var mı? Sonuçlandıranlar için süreç ne kadar sürdü yada ek müracaatta herhangi bir makama başvurunuz oldu mu? Pasaport başvurusu her türlü olmuz sonuçlanıp konuyu idare mahkemesine taşıyan arkadaşım var mı, sonuç alabildiler mi?
  13. Özgür Barış

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba; 7-8 aydır tahdit kaldırmak için yazı yazmadığım kurum kalmadı. Bütün şartları sağlamama rağmen pasaport işlemlerini halledemedim. Sürekli problem çıkartıyorlar. Kurumlar arası müthiş bir kopukluk var. Umarım en kısa sürede halledebilirsiniz. Muhattap olduğunuz kişiler ve keyfi uygulamalar insanı çok yoruyor maalesef. İnsanlar kanun ve yönetmeliği uygulamak için bile direnç gösterebiliyorlar.Bütün bunların yanında kardeşim başvurdu 20 gün içinde alabildi. Bu şekilde olumlu sonuçlananlar da var.
  14. Özgür Barış

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Adınıza çok sevindim. Umarım yakın zamanda bizde süreci bu şekilde halledebiliriz. Genel Müdürlüğün bu süreci cevaplaması ne kadar sürdü sizin için?
  15. Özgür Barış

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhabalar; Pasaport tahditi kaldırmak için yaptığım başvuruda iki şehirden tahdit koyulmuştu biri kaldırdı ama diğeri il nüfus müdürlüğünün gönderdiği cevap; "İdari karar şerh kaydınızın kaldırılması için yapılan tahkikat soncunda İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kanaat bildirilmediğinden, kanaatin bildirilmesi için ilgili mevzuatlar gereğince belge ve dilekçeniz 13.05.2020 tarihinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyona gönderilmiştir." şeklinde. Benzer şekilde cevap alıp sonuçlandırabilen var mı? Nüfus müdürlüğündeki memurla görüştüm komisyon kararını beklemekten başka yolunuz yok şeklinde cevap verdi. Bu konuda nasıl bir yol takip etmek gerek???
×
×
  • Yeni Oluştur...