İçeriği gör

Badi Ekrem

Üye
  • İçerik

    217
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    7

Badi Ekrem | Son Ödül • Haziran 13 2023

Badi Ekrem • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

928 Mükemmel

5 Takipçi

Badi Ekrem Hakkında

  • Rütbe
    Plus

KHK Bilgisi

  • KHK
    672
  • Kurum
    YÖK - Üniversiteler
  • Kriterler
    Muhaliflik
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Ankara 21. İdari

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

1.927 profil görüntüleme
  1. Badi Ekrem

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sayın @werwer17, Öncelikle teşekkür ederim, yorumlarınız için. 1-a) Bunu ben de kabul ediyorum. Mevcut CV'mle, ihraç olmama rağmen beni işe almayı kabul edenler, söylediğiniz gibi 3-5 yıl sonra o CV ile hayli hayli kabul ederler. 1-b) Bir çocuğum seneye 11. sınıf okuyacak, biliyorsunuz dil sorunu olacak, eğitim yabancı dilde olacak. Bu gibi nedenlerden dolayı, başarısızlığı ve umutsuzluğu yaşar mı diye düşünüyorum? Bir de gideceğim ülkede üniversite kabulü için SAT sınavı var, buna hazrılanması gerekecek, benim de yoğun bir çalışma tempom olacağı için, kendisine beklediği desteği veremeyebilirim. Bu biraz korkutuyor beni. 1-c) En güzeli bu, hiç bir gündemi takip etmeyip "Happy Friday" ler yapıp, spor müsabakalarını seyredip sonrasında waaay be deme ihtimalim güzel 1-d) Benim kendi konumum ile ilgili bir elde tutma durumundan çok, olası yurt dışında bir yapamama durumunda geriye döndüğümde tekrar iş bulamama düşüncem var. Bilmiyorum aktarabildim mi? 2-) Haklısınız 45+ üzerinde bir yaştayım, bu kayık seneye bana gelmeyebilir. 3-) Bu madde yurt dışını düşünmemde en büyük gerekçem. 4 saatin üzerinde bir mülakata girdim. Burada ilgili kurumun en üst düzey yetkilisi (Provust), "Orada üst düzey yöneticisiniz burada neden sıradan bir profesör olmayı neden tercih ettiniz?" diye sordu. Ben de "Adalet ve hukukun olduğu bir ülkede yaşamak istiyorum" demiştim. 4-) Bunu çok bilemiyor, ya da ön göremiyorum. Düşünceleriniz, ve açık sözlülüğünüz için çok teşekkür ederim. Lütfen devamında yazabilirsiniz yukarıdaki yorumlarıma karşılık. May the force be with us bro!
  2. Badi Ekrem

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba @Herşeyeinanabiliri; 1) Beni buraya bağlayan şeyler: Arkadaşlarım, sosyal çevrem, Eşimin 2 yıl içinde (prim olarak) emekliliği hak edecek olması, oğlumun önümüzdeki yıl 11. sınıf olması ve belki de gideceğim ülkede üniversite kazanma ya da okuyamama kısacası adaptasyon problemi (dil, kültürel farklılıklar vb nedenlerle) yaşayıp, hayatının en önemli noktasında sıkıntı yaşama ihtimali Beni buradan uzaklaştıran şeyler: Her ne kadar sistem içerisinde legalize olup, iyi bir konumda iyi bir işim olmuş olsa da, arkamdan konuştuklarını düşünmem. İhracım sonrası bu toplumun çoğuna küsmüş olmam en önemlisi devlete kırgın, adalet duygumun kalmamış olması. 2) Gideceğim yerde, ailem dışında kimse olmayacak, belki huzurumuz olacak ama en nihayetinde sözleşmem şimdilik 1+2 yıllık olduğu için geleceğe yönelik bir garanti yok. Not: İlk yıl eşim bizimle birlikte yurt dışında yaşayacak sonrasında ise, TR'ye dönüp emeklilik primini dolduracak.
  3. Badi Ekrem

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @akademi Teşekkür ederim, fırsat mı fırsat haklısınız. Ancak Vicdan'ın yanında mevcut pozisyonum gereği de acaba'larım var. @The Oracle Muhakkak kendinizce rasyonel olarak neden gitmem gerektiğine dair görüşlerinizi yazınız. Ben çünkü bunları merak ediyorum. Tarafsız beni müstear ismim le tanıyıp, bazen aklınızla bazen duygularınızla bana ışık tutabileceğinizi ümit ediyorum. @Herşeyeinanabiliri Bence yazın siz de. Silmeyiniz, zaten yazmanız için açtım bu başlığı. Forumun amacı da bu degil mi, birbirimize yazarak fikrimizi belirterek destek olmak? @Karagöz hocam, aslında ben 2019 yılından beri kendime farklı bir hayat kurarak, buradan ya da gerçek hayatta kaderdaşlarıma destek olmaya gayret ediyordum. Ancak göreve iade anlamında çukurdayım söylediğiniz gibi. Yurt dışı belki artık buralardan uzaklaşıp her şeyi geride bırakmak adına çok güzel bir imkan. Ama yukarıda da bahsettiğim gibi, bunun gerçekten doğru bir karar olduğuna inanmak istiyorum. Forumda özlenilmiş olduğumu i bilmek ayrıca benim için özel oldu hocam. Sağolun. @Bla Bla Bla Teşekkür ederim detaylı bir yazı yazmışsınız. Ben de zaman zaman kısa süreli olsa da yurt dışında çalıştım, ama bunlar 2-3 haftayı geçmeyen işlerdi. Çok kolay adapte olabilen, ve sıkıntı çekmeyen birisiyim. Eğer yurt dışına gidersem, söylediğiniz gibi bana farklı değerler katacağından eminim. Ülkede liyakatsizlerin görevlere gelmesi vs. gibi can sıkıcı konuları ben de çalıştığım işte görüyorum. İnanın ben de isyan ediyorum. @Bob Marley teşekkür ederim, tavsiye için hocam. @Nilen1302 Valla, eski kurumum benimle çalışmak zorunda. Hatta özel protokolde yan yana duruyoruz. Dedim ya Hayat bu kadar bazen kötü sürprizler yapıyor insanlara Herkesin yazdıklarını en az 2 kez okudum. Yazın, bana ışık olun ama lütfen yazın.
  4. Badi Ekrem

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba Forum'da yazan, okuyan tüm kaderdaşlar, Biraz uzun yazabilirim, biraz da dikkatsizce yazabilirim. O yüzden şimdiden özür dilerim. Ben bir üniversiteden 672 sayılı KHK ile ihraç oldum. Komisyon yargılanmam devam ederken RED verdi. Yargılandığım davada savcı 2 kez beraat talep etti. Hakim beraatimi istinafa göndermeden verdi ve aynı gün kesinleşti. Komisyon, ceza davamı vs. beklemediği için beraat belgem, ilgili kanıt ve haklılığımı ortaya koyan tüm dökümanlar ile idare mahkemesine başvurdum. İdare mahkemesi epeyce oyaladıktan sonra, ortaya koyduğum hiç bir evrakı okumadan (gerekçede yazdıklarıma cevap yoktu) komisyon kararını kabul etti, yani RED etti. Bölge idare mahkemesine gittim, onlarda sağolsun 20 ay oyaladıktan sonra, yine aynı şekilde idare mahkemesine ve komisyona atıfta bulunarak RED verdiler. Ve tahmin edin, onlar da hiç bir şekilde gerekçelerimi okumadılar. Şimdi dosyam 8 aydır Danıştay'da. Kendilerinin 2021-2022 yıllarında verdikleri kararları gerekçe göstererek ve geçmişteki tüm dosyalar ile uygun bir itiraz onlara da sundum Ya kendileriyle çelişen bir karar verip, RED verecekler (1-1 aynı durumda olan kendilerinin verdiği 4 karar dosyası gönderdim). Ya da KABUL verip iade edecekler. Gelelim diğer kısma; İdare mahkemesinde başvurum devam ederken, özel tüzel bir kurumda işe başladım. Sonra bakanlığa doğrudan bağlı bir birimde üst düzey yönetici olarak çalışmaya başladım. Görevim gereği, bir çok bürokrat, b.yard. ve bakan ile çalışıyorum. Aslında üniversitede en üst akademik pozisyon (Kıd. Prof. Dr.) dan daha çok kazanıyorum. Ayrıldığım üniversite ile halen birlikte çalışıyor, hatta üniversitenin rektörüyle randevusuz olarak görüşebilmekteyim. Çok traji-komik olduğunu kabul ediyorum. Ama hayat işte... 2 ay kadar önce yurt dışında iyi bir üniversiteden teklif aldım. İmza attım, ve vize işlemleri için ilgili üniversite çalışıyor. Eşim, pek gitmek istemiyor yurt dışına. Ben ise belki geçmişten gelen kalp kırıklığı, ve ülkenin adalet sisteminden yorulduğum için gitmek yönünde düşüncelerim. Eşim dostum; "Savrulma, burada daha parlak bir geleceğin olabilir" deseler de, ben bir gün yine ihraç olur muyum stresini yaşamıyorum desem yalan söylemiş olurum. Bir de beni işe alan, ve güvenen yöneticilerimi yüz üstü bırakmış olur muyum vicdanı yapıyorum. 1 ay sonra malum olayların başlamasının üzerinden 7 yıl geçecek. Hayatımı sizce yurt dışında sürdürerek, artık adaleti uzaklarda mı beklemeliyim, yoksa burada kalıp çalışmaya devam mı etmeliyim? NOT: Komisyon tarafından öne sürülen KRİTER'ler daha komik olduğu için yazılmamıştır.
  5. Badi Ekrem

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba Kaderdaşlar; Burada komisyon sonrası idare mahkeme sürecini kısaca özetleyeyim. Daha doyurucu bilgiler o forum başlığında var. İdare mahkeme süreci 18-28 ay. Bölge İdare Mahkemesi: 20-25 ay. Danıştay: ? Bu arada umudunuzu kaybetmeyin, ancak bu kadar uzun süredir hukuki süreçleri takip etmiş ve gördüğüm iadelere göre, çok ta şey etmeyin. Aklınızın almadığı kriterlere (hukuki olmadığını biliyorum) sahip kişiler* iade olur. Hiç kriteri olmayan kişiler** iade olmaz. * Vardır bir tanıdığı, ya da bildiği yol grubuna ait kişiler. ** Hiç bir şey olmasa da muhakkak vardır bir şey grubundadır. Hukuki mücadelenizi yasal süreler içerisinde takip ediniz, bir gün bu ülkeye adalet geldiğinde zaten iade olacaksınız. Size en büyük tavsiyem, hayatınızı devam ettirecek meşkaleler bulunuz.
  6. Badi Ekrem

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Geçmiş olsun, 21. İdare mahkeme kimlere RED vermedi ki? Başta Haluk Savaş hocam olmak üzere hepimiz haşmetlilerin hukuk tanımaz silindirinden geçtik. Sırada bir müddet daha sizi oyalayacakları BİM var. Burada da bir süre oyalayıp (yaklaşık 22-23 ay) red verirler. Süreç böyle işletiliyor. Tekrar sabırlar ve güç diliyorum sizin için. BE
  7. İdare mahkemesinde başvuru ile tebliğ arasında 20 ay beklemiştim. kararın bana yazılarak ulaşması bile (bu 20 ayın içinde o da) 5 ayı bulmuştu.
  8. Mayıs 2020'da Bölge İdare Mahkemesi'ndeki (13. BİM) istinaf sürecim Haziran 2022 itibariyle sonlandı. * Tek satır okumadan, 1 sayfalık kağıtla önceki mahkemenin kararını onadılar * Burada umut ile bekleyen kaderdaşlarımın moralini bozmak istemiyorum ama sadece noterlik vazifesi görüyorlar. Kriter falan yazacaklara: Okul, (bankaya okul taksiti ödemesi), Digitürk iptali - Hukuki süreç: 2018 Beraat (mahkemede kesinleşmiş). Sonraki istasyonda beklemeye gidiyorum
  9. Herhangi bir girişimde bulunmadım, ama aşağı yukarı bu kadar sürer tahmin ediyorum. Dosya yoğunluğuna bakarak böyle düşünüyorum. 21.İdare Mahkemesinde'de 21 ay sürmüştü çünkü.
  10. Ankara 13. Bölge idare mahkemesinde Temmuz 2020'de açılmış davam açıldığı gibi bekliyor. Benim durumumdan yola çıkarak, 2023 Ağustos'a kadar bir hareket olmaz. Bir öngörü olabilir belki sizin için diye yazdım.
  11. Badi Ekrem

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Geçenlerde bir AVM'de ürün alıp kasa kuyruğuna girdim. Hemen arkamdaki beyefendiye, maşallah kuyruklara nasılda alıştık degil mi dedim? Önce, tereddüt etti konuşmak için, sonra valla FoxTV'ye bakarsanız kuyruk ve sıkıntı var, ATV'ye bakarsanız güllük gülistanlık, hangisi doğru bilmem ki dedi? Ben de memleket uçuyor, her yer güzel bak burada kuyrukta bekliyoruz falan gibi konuşunca... Hemşehrim, ben özel harekatta 11 sene görev yapmış bir memurdum, işimden oldum dedi. Nasıl oldunuz deyince, " KHK ile" dedi. Sonra adaleti bulmanın ne kadar zor olduğunu vb. konulara girince, hemşehrim tamam seni anlıyorum. Al benden de o kadar dedim. Karşılıklı gülümsedik... Aslında KHK'lılar olarak bu kadar fazlayız ve toplumda bu kadar çokuz. Birileri biliyor mu, görüyor mu bilmem ama toplumda mağdur insanlar bu kadar fazla bence...
  12. Dosyamdaki işlemler 27 Temmuz 2020 tarihinde bitti. O tarihten bugüne dosyamda hiç bir değişiklik yok. 20 aydır bekliyorum.
  13. Bu süreci 2020 Nisan'da sonlandırmış biri olarak söylüyorum (Başvurum Temmuz 2018 idi): Yeni bir oyalama metodolojisi keşfetmişler. Kurumlara yazı yazarak, karar da veremiyoruz, elimizi güçlendirecek bir iki soslu kraker (kriter) sunsanız da ona göre RED dimize daha çok gerekçe sunsak niyeti ile yazıldığını düşünüyorum. en az 2 sene oyalarlar, sonra RED di verirler hocam. İdare mahkemelerinde kabul oranı %1. BİM'de ise %0,1 . Moralinizi bozduysam affola, niyetim bildiklerimi paylaşmak.
  14. Badi Ekrem

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bunca zaman iadesini geciktirenleri ve haksız hukuksuz yere ihraç edip çile çektirenleri de Allah bildiği gibi El-Adl ismiyle tecelli etsin.
  15. Badi Ekrem

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Gündem konuları olan Genel AF ve KHK Düzenlemelerine ilişkin şahsi düşüncelerimi yazmak isterim. Konuya, yıllar önce 2010 yılında bedelliaskerlik için dahil olduğum bir forum grubundan başlayarak anlatmak istiyorum. O dönemde bu konuda bize göre büyük bir ihtiyaç vardı ve sürekli TBMM yi aşındırıp, iktidar ve muhalefet partlerinin temsilcileri ile görüşülüyordu. Kendilerine neden bedelli askerlik kanununun çıkması gerektiğine ilişkin yapılan yazılı çalışmalar paylaşılıyor ve bilgilendirmeler yapıyordu. Gözlerimiz sürekli TV'de ve açıklamalarda bu konu hakkındaki gelişmeleri takip ediyordu. Bazen bir açıklama forumu yeşillendiriyor, bazen de bir açıklama bizi umutsuzluğa sevk ediyordu. Ben bu forumda yazıp çizerek ve bazen etkinliklere katılarak aktif oldum. Sonra bir iki keskin açıklama (B.Arınç ve sanırım MSB nın açıklamaları idi. Şehitler MEhmetçik te bedelliler Mehmet bey mi? minvalinde idi) sonrası bu iş çıkmaz. Bedelliyi unut diyerek 2011 yılında kısa dönem olarak askere gittim. Askerden döndükten sonra aynı yıl içersinde, sanırım VAN depremi oldu. O deprem sonrası kaynak vs. bahane edilerek bir anda bedelli askerliği çıkardılar. Sonrasında bir kez daha çıkardılar. Her neyse, gelelim günümüze... Bende sizler gibi bir KHK mağduruyum. Hatta forumdaki çoğu mağdura göre şanslıyım diyebilirim. Kamudaki görevime dönmemiş olsam da, dönsem bile istifa edip mevcut işimi yapmayı düşünüyorum. Ancak mutlaka dönerek, iadei itibarımın sağlanmasını bekliyorum. 2 sene evvel Bülent Arınç'ın bir takım çıkışları, ara sıra bazı vekillerin dokundurmaları ile bir iade ve af gündemde idi. Ben bunların hep olduğunu ancak, koz olarak ellerinde tutulduğunu düşünmekteydim. Şu sıralar farklı mecralarda farklı aktörler tarafından bu konunun ısıtılmasının tesadüfi olmadığını düşünüyorum. Sonuçta bizler ne kadar gündem olmaya çalışsak ta başarımız ortada. Bize göre daha az haklılık payı olan çoğu gruplar daha gündemde (Atanamayan feşmekanlar, EYT'liler, 3600'lüler vb.). Burada şunu söylemek isterim ki biz gündem olmuş isek bilin ki bizim başarımız değil, bu birilerinin kamuoyunu yoklamasıdır. Bunu yukarıda geçmiş tecrübemi sunduğum bedelli olayında bizzat yaşadım. Tabii ki, ümit verip, hüsrana uğratmak değil niyetim. Ancak "oy" tüm siyasi partiler için çok önemli ve %50+1'in ne kadar önemli olduğunu belediye seçimlerinde iktidarda muhalefette gördü. Sayıları 240bin civarı olan (L.Mazılıgüney'in ifadesi) KHK'lıların belki % 0,1'inden oy alacaklar ama esas önemli kitle bu 240binin eş-dost akrabalarının vicdanlarına bir AKKOZ vermek niyetiyle böyle bir düzenleme ve AF getirilebilir. İzzet Özgenç, Ankara Kuşu, vb diğer mecralarda bu sık konuşuluyor. Hatırlarsınız Kasım sonu gibi Gökhan Özbek'te kulis bilgisi olarak vermişti bunu. Bu konu çok tartışıldı görüşüldü geçmiş dönem yargı paketlerinde de ama bir türlü cesaret edemediler ya da uygun zamanını kolladılar bana kalırsa. Bu gibi AF söylentileri için şöyle derler; "Cin şişeden çıktı" yani bu beklenti artık toplumda var ve gerisini siyasi erk getirecektir. Öte yandan geçmiş yazdıklarımı bilenler benim şu cümlemi de hatırlayacaklardır. Allah bu akepemehepe ye bu işi çözmeyi nasip etmesin demiştim. Ben şöyle diyorum; bir masumun 1 gün önce tahliye olmasına ne sebep olursa olsun bunu destekliyorum ve dua ediyorum. İade kısmıda (kendim ve diğer mağdurlar için) olsun, ama öncelikle hukuksuz yargılamalarla mağdur olan masumların cezaevlerinden çıkmaları olsun. Not: Başta da söylediğim gibi, bu yazdıklarım kendi gündem okumamdır. Benim düşüncelerimdir.
×
×
  • Yeni Oluştur...