İçeriği gör

İncelemeye Devam

Yeni Üye
  • İçerik

    7
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

3 Normal

KHK Bilgisi

  • KHK
    686
  • Kurum
    Milli Eğitim Bakanlığı
  • Kriterler
    Banka
  • Komisyon Kararı
    İnceleme Devam Ediyor

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. Buradaki 6. Madde olağan başvuru sürecini anlatıyor. BM Kural olarak iç hukuk yollarının tüketilmesi gerekiyor dediği için basvurucunun önce ic hukuktaki adli veya idari telafi (giderim) yollarını ve imkanları kullanmasini eger bu yolları kullandı ise başvurusunda bunlardan bahsetmesi istiyor. Eğer istisnai bir yolla başvuru yapılacaksa zaten 6. Maddenin bizler açısından gozetilmesine gerek yoktur. Ancak Bm insan hakları konseyinin sitesindeki rehber incelendiğinde " gross violation of human rights" ifadesi var bu daha çok ciddi insan hakları ihlallerine, işkenceye, zorla sürgün veya yer değiştirmeye gibi durumlara tekabül ediyor. (Torture, degradation, forced eviction). Ayrıca 5 adim dan oluşan bir inceleme süreci var yanlış anlamadiysam Bm nin önceki kararlarına bakmanizi da tasviye ederim. Daha net bilgi almak icin.
  2. Evet tüm husus burda düğümleniyor BM 'yi iç hukukun etklili olmadigina ikna etmek için çok sağlam gerekçelerle gitmek gerekiyor. 1. BM 'nin ic hukukun etkili olmadifi yönündeki önceki kararlari incelenerek nasıl bir ictihat oluşturduğu tespit edilmeli ve buna göre dava dilekçesi hazırlanmalı. Hangi durumlarda iç hukukun etkisiz Adil yargılamanın ve mâkul yargılamaların süresinin asıldığını karar veriyor. 2. BM tüm ülkelere aynı yöndemi muamele yapıyor. Ona bakmak lazım. Yani 1 iran dan gelen başvuru ile fransa 'dan gelen benzer başvuruya aynı kabul edebillirlik kuralı uyguluyor. 3. AİHM bu yönde ki kararları ve ictihatlsrina başvurulabilir bence Son dönem de osman kavala ve demirtaş dosyalarini öne alma gerekçelerine bakmak lazım.
  3. Evet burada önce iç hukuk yollarının tüketilmesi kural olarak görülüyor. Ic hukuk yollari tüketilmeden başvuru yapılması istisnai bir durum. Zaten AİHM de kendi önüne gelen darbe sonrası dosyaları Türkiye 'den ohal komisyonu ihdas ettirerek erteledi.korkarim BM de başvurulara aynı yolu göstererek iç hukuk yollarini bitirilmesini isteyebilir.
  4. https://www.aa.com.tr/tr/dunya/AİHM-dogan-ve-cakmakin-basvurusunu-kabul-edilemez-buldu/1498069 Benzer bir durum olmuş zaten
  5. AİHM kararını hudoc echr sitesinde okumuştum. Ama karar tarih ve sayısını hatırlamıyorum. Ancak Avrupa insan hakları sözleşmesinin 35 maddesinin 2. Fıkrasında bu hususa atıf yapılıyor. Google 'dan sözleşmeye ulasilabilir
  6. Forumu sadece takip eden bir KHK li yakını olarak yaptığım araştırmada BM ye başvuru yapılabilir ancak BM 'nin kararları bağlayıcı değil ve tazminat hükmü vermiyor bildiğim kadarıyla. Burada da iç hukuk yollarının tüketilmesi gerekiyor. Ayrıca olay AİHM yansıyınca Hükümet bireysel başvuru sahibininin alternatif uluslararası yargı yollarına başvurduğu için AİHM e basvuramayacagi savunmasını yapıyor ( 1 AİHM karar inda okumustum) Nacizane fikrimi belirteyim dedim Hukuk öğrencisi olarak.
×
×
  • Yeni Oluştur...