İçeriği gör

AdaletBekleyen701

Yeni Üye
  • İçerik

    55
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    1

AdaletBekleyen701 | Son Ödül • Mayıs 11 2023

AdaletBekleyen701 • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

56 İyi

AdaletBekleyen701 Hakkında

  • Rütbe
    Plus

KHK Bilgisi

  • KHK
    701
  • Kurum
    Kara Kuvvetleri Komutanlığı
  • Kriterler
    Kurum Kanaati
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Ankara 26. İdari

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İşlem Yok

Güncel Profil Ziyaretleri

983 profil görüntüleme
  1. Evet ihraç olduğunuz tarihteki derece kademe ve rütbenize göre göreve iade ediliyor. Daha sonra siz katılış yaptıktan sonra özlük haklarınız (rütbe, derece kademe vs.. ) iadesi için dilekçe yazıyorsunuz
  2. Arkadaşlar KHK ile ihraç olup idari mahkemesi ile dönen arkadaşlar bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. Kurum istinafa gittikten sonra ortalama ne kadar sürede sonuçlanıyor. ? katılış yaptıktan sonra mali ve özlük haklarla ilgili mahkeme kararında "mali ve özlük hakların ayrıldığı tarihten itibaren bu zamana kadar eksiksiz olarak ödenmesi yazmasına rağmen rütbe ve oyak neması için tekrar mahkemeye vermem gerekiyor. hak kayıbı yaşamamak adına mesela maaşların geri ödemesinde mahkeme kararında geri ödemede dönemsel faiz yazmasına rağmen yasal faiz işletirken dönemsel yapmamaları gibi buna benzer başka bilmediğimiz dikkat etmemiz gereken konular varsa tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Ayrıca Ankara garnizonunda katılış işlemlerinden sonra rütbe ve oyak neması gibi mali ve özlük hakları konusunda tecrübeli işinin ehli avukat tavsiyesi olan varsa sevinirim. idari mahkememde avukatım yoktu dilekçemi kendim hazırladım duruşmaya yalnız çıktım. ama özlük haklarında avukat tutmak istiyorum. ilginiz için şimdiden teşekkür ederim saygılar
  3. Öncelikle kararınız hayrlı uğurlu olsun Karar açıklandıktan 2 hafta sonra eski görev yerine görevlendirmem yapıldı. tebligattan sonra 15 gün katılış süresi var müteakiben katılış yaptıktan 1 hafta sonra da atama yapıldı. Mahkeme kararı çıktıktan hemen sonra barkodlu karar sonucu ile hemen işlemlerin başlaması için kuruma dilekçe yazdım 1 hafta sonra tayin daireyi arayıp atamanın neresi yapılacağını sorduğumda eski çalıştığım garnizonda uygun bir yere yapılacağını söyledi bende eski görev yerine atama yapılacağını bununla ilgili mahkeme kararı olduğunu söyledim. tayin subayınızı yönlendirmekte fayda var yeni atanmış tecrübesiz olabilir. Toplu parayı henüz alamadım maliye şube hangi kuvvetten derece kademe ve rütbe onayını bekliyor.
  4. Arkadaşlar idari mahkemem göreve iade olarak sonuçlandı. darısı bütün mağdur arkadaşların başına inşallah.. Bu zamana kadar herhangi bir soruşturma kovuşturma vs.. hiç bir şey yaşamadım Komisyondan umutluydum fakat kurum kanaati ile red vermişlerdi. birilerinin keyfi kanaat uygulaması yüzünden 5 yılımıza mal oldu..
  5. AdaletBekleyen701

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Aklima yeni görevlendirmeniz hayırlı uğurlu olsun. Bu aşama da eski görev yerinize görevlendirme yapıldıktan sonra yapılacak olan atama görevlendirme yapılan garnizona mı yapılıyor yoksa farklı garnizona mı yapılıyor ? Benim şu an idari mahkemem karar aşamasında olumlu sonuç çıktığı takdirde en son görev yerine atanıyor daha sonra kurum istinafa gidiyor mahkeme sonuçlanıncaya kadar yaklaşık 1 sene daha atama yapılmadığını duymuştum.
  6. @Terazi ve @Şirinceli iadeniz hayrlı uğurlu olsun. Darısı adalet bekleyen bütün arkadaşlarımıza inşlh.
  7. Mahkemem bugün oldu 4-5 dk sürdü. kısaca kendimi ifade ettim. Hakim eklemek istediğim belge sordu yok dedim. Davalı kurumun avukatı da dediğiniz gibi savunmamız aynen geçerli dedi. Kurumun irtibat / İltisak gerekçesi annemin 2009 yılında açılmış bankasya hesabı ve kardeşlerden bir tanesinin SGK kaydı başkada birşey yok. Ohal Komisyon kurum kanaatinde irtibat değilde iltisak yazmışlar.
  8. Mahkemem bugün oldu 3 dk planlamışlar toplamda 4-5 dk sürdü. kısaca kendimi ifade ettim ihraç olduğum tarihten öncesi ve sonrasında herhangi bir soruşturma geçirmediğimi kurum kanaati ile ihraç olduğumu ayrıca davalı kurumun yaptığı savunmada ismimin dahi geçmediğini dile getirdim. Dediğiniz gibi göz kontağını ve daha önce vermiş olduğum yazılı dilekçemin aynen geçerli olduğunu söyledim. MSB avukatına da sordu O da klasik tek cümle yaptığımız savunma aynen geçerli dedi. Mahkeme bitti Mahkeme sonucu en erken ne kadar sürede çıkar bilmiyorum
  9. Merhaba Arkadaşlar önümüzdeki hafta duruşmalı davacı olarak idari mahkemem var avukat tutmadım özellikle kendim duruşmalı istedim. Bu zamana kadar herhangi bir soruşturma adli vs.. olmadı. Kurum kanaati ile iltisaktan ihraç olmuştum. Süreç tahmin ettiğimden hızlı ilerledi mahkeme 3 ay önce ara karar vermişti kurumlardan bilgi istedi gelen cevapların hiçbirinde herhangi bir kayıt çıkmadı. Mahkemeyi duruşmalı istememde ve avukat tutmamamda hata mı ettim bilmiyorum. Kendimi savunma yapabileceğim bir suçlama konusu yok maddi durumlardan dolayı ve idari mahkeme olduğundan dolayı avukat tutmayı gerek görmedim. Duruşma ne kadar sürüyor ve duruşma ile ilgili tavsiyeniz ne olur ? daha önce duruşmaya katılan varsa tecrübesini aktarabilir mi ?
  10. Merhaba Arkadaşlar önümüzdeki hafta duruşmalı davacı olarak idari mahkemem var avukat tutmadım özellikle kendim duruşmalı istedim. Bu zamana kadar herhangi bir soruşturma adli vs.. olmadı. Kurum kanaati ile iltisaktan ihraç olmuştum. Süreç tahmin ettiğimden hızlı ilerledi mahkeme 3 ay önce ara karar vermişti kurumlardan bilgi istedi gelen cevapların hiçbirinde herhangi bir kayıt çıkmadı. Mahkemeyi duruşmalı istememde ve avukat tutmamamda hata mı ettim bilmiyorum. Kendimi savunma yapabileceğim bir suçlama konusu yok maddi durumlardan dolayı ve idari mahkeme olduğundan dolayı gerek görmedim. Duruşma ne kadar sürüyor ve duruşma ile ilgili tavsiyeniz ne olur ? daha önce duruşmaya katılan varsa tecrübesini aktarabilir mi ?
  11. Hayırlı uğurlu olsun idari mahkeme kabul verdikten sonra kurum sizi 30 gün içerisinde başlatması gerekiyor. @Aklima size daha kesin detaylı bilgi verir. Sizin idari mahkemesi hangisiydi ?
  12. @Aklima benim bilgileri uyapa yüklemişler sıkıntı yok. @oracle bilgileri görememiş. Bende görememiş olsaydım dediğiniz gibi yapacaktım.
  13. Normalde mahkeme gizli veya çok gizli evrakları UYAP'a yüklemiyormuş fakat bahsettiğim konu istihabarat raporunda benim ile ilgili adli idari bir şey bulunamamıştır yazmış. Bunu mahkeme benden saklayacak bir durum söz konusu olmadığı için saklama gereği duymamış. Siz idare mahkemesine gidin durumu izah edin belki kurumun mahkemeye sunduğu bilgi ve belgeleri gösterebilirler. Göstermedikleri takdirde siz nasıl bir savunma hazırlayacaksınız işinin ehli avukat desteği mutlaka almanızı tavsiye ederim.
  14. Bilgiler İçin teşekkür ederim.. Fırsat buldukça sosyal medyadan emsal kararları araştırıyorum. istihbaratın ohal komisyona sunduğu bilgilerde Personel PERGIN soruşturması sonucunda ve yapılan araştırmada hakkında adli idari bilgi tesis edilememiştir diye yazmasına rağmen komisyon red vermesi tam bir hukuksuzluk bakalım idari mahkeme hakimleri görevini mi zaman gösterecek..
  15. @MsK. 26 da bekliyor daha kaç yıl bekleyecez bakalım..
×
×
  • Yeni Oluştur...