İçeriği gör

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve daha fazla yanıtlara kapatıldı

MSA

Polise Fetöcü İftira 50 bin TL Tazminat Cezası Getirdi

Önerilen Yorum

Öz yeğenini “FETÖ’cü” diyerek BİMER’e şikayet eden teyze, tazminat ödeyecek!

Kız kardeşi Naciye N. ile yıllardır kavgalı olan Kezban K. kardeşinden intikam almak için polis olan öz yeğenini “FETÖ’cü” diyerek BİMER’e şikayet etti. Teyzesinin şikayeti sonrası açığa alınan polis memuru Ü.N. hakkında 1,5 yıl süren soruşturma sonrasında takipsizlik verildi. Takipsizlik kararının ardından görevine dönen Ü.N teyzesine tazminat davası açarak 50 Bin TL manevi tazminat davası kazandı.

Naciye N. İle Kezban K. kardeşlerin arasında yıllardır süren bir husumet vardı. Ancak bu husumet daha sonra Naciye N.’nin Şırnak’ta görev yapan polis memuru oğluna kadar uzandı. Kız kardeşinden intikam almak için öz yeğenini BİMER’e şikayet eden Kezban K. polis memuru Ü.N’nin FETÖ/PDY üyesi olduğu ve araştırılması gerektiğini söyledi. 

1,5 YIL SONRA TAKİPSİZLİK 

Teyzesinin ihbarı ile açığa alınan polis memuru Ü.N hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında evi aranan bilgisayarına ve cep telefonuna el koyulan Ü.N’nin FETÖ/PDY ile herhangi bir bağlantısı tespit edilemedi. Savcılık Ü.N hakkında takipsizlik kararı verdi. Şikayet yüzünden açığa alınan Ü.N 1.5 yıl sonra görevine yeniden başladı. Verilen takipsizlik kararının ardından bu kez Ü.N avukatı Emre Mert aracılığıyla teyzesine manevi tazminat davası açtı. Dilekçeyi inceleyen mahkeme davanın kabulüne karar vererek teyze Kezban K.’nin, yeğeni Ü.N’ye 50 Bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi. 

“15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİ İSTİSMAR EDENLERİN YANINA KALMAYACAK”

Polis memuru Ü.N’nin avukatı Emre Mert kazanılan tazminat davası sonrası yaptığı açıklamada, “Müvekkilime atılan iftira neticesinde, hem kendisinin hem de ailesinin içsel huzur ve manevi bütünlükleri zarar görmüştür. Haksız fiil olarak adlandırdığımız bu eylem sonucunda, iftirayı atan davalıya (teyze) karşı açmış olduğumuz manevi tazminat davasını kazanmış bulunmaktayız. Sayın Mahkeme, tazminat miktarını belirlerken, haksız fiil eyleminin aile içinde meydana gelmesi ve 15 Temmuz darbe girişiminin bu tür konulara alet edilerek insanların mağdur olması gerekçelerini ortaya koymuştur. Karar emsal niteliğinde olup, bu tur konuları istismar edenlerin yaptıklarının yanına kâr kalmayacağını belirtmek isterim.


• 679 KHK EGM • İade 20.11.2019 • Tebliğ 29.11.2019 • Atama 05.08.2020 • Göreve Başlama 14.09.2020 • Emeklilik LOADING...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk abdurrahim

bu mahkeme kararını nasıl bulabiliriz, bana da iftira atıldı, fedöden,40 gün tutuklu kaldım, akabinde yargılanadım ve beraat ettim, şimdi öncelik iftira davası, arkasında tazminat,,,

 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş



  • İletiler

    • @F.Y. benimde yaklaşık bir yıldır olduğu gibi bekliyor. Görevdeyim heran bir terslik olacak duygusu beni psikiyatrilik etti. 
    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
    • Arkadaşlar dosyam 2.5 yıldır 13 idd de bu kadar uzun süre bekleyen var mı ? 
    • Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda hastalığınızı tamamen atlatırsınız. Malülen emeklilik hakkı, kazanılmış bir hak olduğundan ihraç olsanız bile bu hakkınız saklıdır. İhraç olmanız durumudan (ki inşallah olmazsınız) malülen emeklilik haklalarınızı alabileceksiniz. Benzer durumda olan bir tanıdığım var. Malülen emekli olma hakkı olduğu halde, kendisine sunulan geri hizmette çalışmayı kabul etmiş. Daha sonra ihraç olunca, malülen emekli olmak için gerekli girişimlerde bulundu ve ihraçken malülen emekli maaşı almaya başladı.
    • Merhabalar. Başvurmuş olduğunuz iş yeri İK yada Muhasebe birimleri farklı kurumlara ait SGK kayıt bilgilerini gizlilik gereği göremez rapor edemez. Ancak çok kurumsal iş yerleri ayrıntılı SGK döküm bilgilerinizi sizden isteyebilir. Ancak o dökümde KHK çıkış bilgileriniz görülebilir. Onun dışında durumunuzu belirtmenize çok gerek yok bence. Ayrıca işe başladığınızı da yeni fark ettim. Hayırlı olsun, rabbim utandırmasın inşallah. 
×
×
  • Yeni Oluştur...