İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

Önerilen Yorum

atakann, Bir saat önce yazdı:

Arkadaşlar yasal faiz ekders, agi , hazırlık ödennegi için idari mahkemeye dava açmıştım. Bu davam reddedilmiş. 

Dilekçenin içinde Asgari geçim indirimi oldugu için ayrı dilekçe ile başvuru yapmam gerekiyormuş. Dilekçemi reddetmişler. 30 gün süre verdiler. Yeni dilekçe ile başvurun diye.

Serap 77 hocam ben 2-b den beraat etmiştim. Bilginiz olsun.

Hocam karar metnini paylaşırmısnız. Çıkarımda bulunalım. 


670 EGM. Gyapta takipsizlik. Sd kart Ad ve Mml

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk


DAVANIN ÖZETİ    : .......................................................... öğretmen olarak görev yapmakta iken ....................... tarihinde görevden uzaklaştırılan, .............. tarihinde 695 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılan ve OHAL Komisyonu kararı ile.............. tarihinde göreve başlayan davacı tarafından, kamu görevinden uzaklaştırıldığı ve çıkarıldığı sürelere tekabül eden mali, özlük ve sosyal haklarından bugüne kadar ödenmeyen (maaşın yasal faizi, asgari geçim indirimi, öğretim yılına hazırlık ödeneği, ek ders ücretleri ve nöbet ücretleri) kısımların yasal faiziyle birlikte ödenmesi talebiyle yaptığı başvurunun reddine dair ...........Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ..........................................................sayılı işleminin; hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek iptali ile özlük, mali ve sosyal haklarının yasal faiziyle birlikte ödenmesine karar verilmesi istenilmektedir.

TÜRK MİLLETİ ADINA

Karar veren ........... İdare Mahkemesi'nce, dava dilekçesi ve ekleri 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 14. maddesi uyarınca incelenerek işin gereği görüşüldü:
Dava; davacı tarafından, kamu görevinden uzaklaştırıldığı ve çıkarıldığı sürelere tekabül eden mali, özlük ve sosyal haklarından bugüne kadar ödenmeyen (maaşın yasal faizi, asgari geçim indirimi, öğretim yılına hazırlık ödeneği, ek ders ücretleri ve nöbet ücretleri) kısımların yasal faiziyle birlikte ödenmesi talebiyle yaptığı başvurunun reddine dair............... Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 03.01.2020 tarih ve.................. sayılı işleminin iptali ile özlük, mali ve sosyal haklarının yasal faiziyle birlikte ödenmesine karar verilmesi istemiyle açılmıştır.
2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun "Aynı dilekçe ile dava açılabilecek haller" başlıklı 5. maddesinin birinci fıkrasında, her idari işlem aleyhine ayrı ayrı dava açılacağı, ancak aralarında maddi veya hukuki yönden bağlılık ya da sebep-sonuç ilişkisi bulunan birden fazla işleme karşı bir dilekçe ile de dava açılabileceği; 14. maddesinin üçüncü fıkrasının (g) bendinde, dava dilekçeleri üzerinde 5. madde hükümlerine uygun olup olmadıkları yönünden ilk inceleme yapılacağı; 15. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde 14. maddenin üçüncü fıkrasının (g) bendinde yazılı halde, otuz gün içinde 5. maddeye uygun şekilde yeniden düzenlenmek veya noksanları tamamlanmak üzere dilekçelerin reddine karar verileceği; 15. maddesinin 5. fıkrasında ise, 15/1-d bendine göre dilekçenin reddedilmesi üzerine yeniden verilecek dilekçede aynı yanlışlıkların tekrarlanması durumunda davanın reddedileceği hükümlerine yer verilmiştir. 
Dava dilekçesinin incelenmesinden, davacı tarafından, kamu görevinden uzaklaştırıldığı ve çıkarıldığı sürelere tekabül eden mali, özlük ve sosyal haklarından bugüne kadar ödenmeyen (maaşın yasal faizi, asgari geçim indirimi, öğretim yılına hazırlık ödeneği, ek ders ücretleri ve nöbet ücretleri) kısımların yasal faiziyle birlikte ödenmesi talebiyle yaptığı başvurunun reddine dair ............ Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 03.01.2020 tarih ve ............. sayılı işleminin iptali ile özlük, mali ve sosyal haklarının yasal faiziyle birlikte ödenmesine karar verilmesi istemiyle istemiyle bakılmakta olan davanın açıldığı anlaşılmaktadır.
Bu durumda, her ne kadar davacı tarafından ödenmeyen maaş faizleri, asgari geçim indirimi, öğretim yılına hazırlık ödeneği, ek ders ücretleri ve nöbet ücreti talepleri tek bir dilekçe ile dava konusu edilmiş ise de, dava konusu edilen asgari geçim indiriminin Gelir Vergisi Kanunu'nda öngörüldüğü ve hukuki denetiminin talep konusu diğer parasal haklardan farklılık arz edeceği nazara alındığında, dava konusu işlemin asgari geçim indirimine ilişkin kısmına ayrı, diğer taleplere ilişkin kısma ayrı dilekçelerle dava açılması gerekirken, müşterek olarak açılan dava dilekçesinin 2577 sayılı Yasa'nın 5.maddesine aykırı olduğu sonucuna varılmıştır.
Açıklanan nedenlerle, 2577 Sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 15. maddesinin 1. fıkrası (d) bendi gereğince bu kararın tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 30 gün içinde 5. maddeye uygun şekilde düzenlenerek işlemin asgari geçim indirimine ilişkin kısmına ayrı, diğer parasal haklara ilişkin kısma ayrı dilekçelerle yeniden dava açılmak üzere dava dilekçesinin reddine, aşağıda dökümü yapılan 122,10-TL yargılama giderinin davacı üzerinde bırakılmasına, davanın yenilenmesi halinde yeniden harç alınmasına, dava yenilenmediği takdirde artan posta avansının resen davacıya iadesine, anılan Kanun'un 15. Maddesinin 5.fıkrası uyarınca yeniden verilen dilekçelerde aynı yanlışlık yapıldığı takdirde davanın reddedileceği hususunun davacıya bildirilmesine, ............ tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Merhabalar, 

YÖKTEN İADE ALAN AKADEMİK PERSONEL ARKADAŞLARIN YÖNLENDİRMESİNE İHTİYACIM VAR.

Formu yeni öğrendim ve kayıt oldum. Herkese bol iadeler ve bol maddi - manevi tazminatlar diliyorum.. 

16.02.2020 tarihinde kabul kararımı sistemde gördüm. Ardından 17.02.2020 tarihinde yökten mail geldi. Kabul kararım 05.02.2020 tarihinde alınmış. Benden 3 üniversite seçmem gerektiğini belirttiler. 3 üniversite belirttikten sonra mail ile bildirmem istenildi ve gönderdim. Mail içerisinde ayrıca posta yolu ilede  iletmem gerekiyormuş. Bana hala iade yazısı ile ilgili herhangi bir tebliğ yapılmadı. YÖK e postalarken göndereceğim dilekçenin ekine tebliğ yazısını da eklemem gerekiyor mu? Bundan sonraki süreçte ne yapmam gerektiğini belirtebilecek iade olan arkadaşlar  özelden yada burada paylaşabilirler mi? Daha önce konuşulmuş ise bağlantı paylaşabilirler mi?

 

Teşekkürler..


KHK 675 05.02.2020 KABUL ÜNİVERSİTE

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Evet spesifik her dosya ama ben de böyle bçrsey duymuştum.. Kriterler aah kriterler.. Beni ihrac ettirenkisiler hapiste su an ilahi adalet asla şaşmıyor... 


675 Katip

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@khk675khk eşim yök personeli iade aldı ve tercih listesine yökten gelen dilekçeyi (elimize ulaşmamıştı) eklemedik. Bizimle iletişime geçen personele mail attık aynı dilekçeyi posta yoluyla da gönderdik. İlk toplantı gününde karar çıktı ve bize yine mail aracılığıyla bildirdiler. Eski ve yeni üniversiteye yök kararını tebliğ etti. Daha sonra Yeni üniversiteden tebligat gelince de gidip başlangıç yaptık. Cep numaram 0505 617 68 34 sormak istediğiniz bişey olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olayım hocam. 


672 KHK------DişHekimi-----Isparta ADSM

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Meslekci, 17.02.2020 - 10:19 yazdı:

Hocalarım sormak istediğim bir şey var. Mebbiste kademe derece 5/1 şeklinde iken edevlette 8/3 olarak gözüküyor. Bu durumda maaş hangisine göre yapılmış oluyor. Bir de edevlette çocuk yok olarak gözüküyor oysa ihractan önce de 1 çocuk vardı. Bunlarin düzeltilmesi nasıl olacak? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi acaba?

edevlet'ten bordronuza bakın, orada derece/kademe ve eş/çocuk kalemlerine bakın. Bende de aynı durum var. Maaşınız muhtemelen 8/3 ten yapılıyordur. Eğer öyle ise İlçe Milli Eğitim maaş tahakkuk servisine gidin. Size yol göstereceklerdir.


672 KHK - sendika - Komisyon iade 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Banka promosyonu Ombudsman Tavsiye Kararı

 

  • Beğeni 2
  • Teşekkür 1

• 679 KHK EGM • İade 20.11.2019 • Tebliğ 29.11.2019 • Atama 05.08.2020 • Göreve Başlama 14.09.2020 • Emeklilik LOADING...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Sağlık personeli olanlar toplu para ödemesinde sabit döner hesaplandı mı

  • Beğeni 1
  • Teşekkür 1

675 sağlık bylock mağduru

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Herkese merhaba, arkadaşımın eşi dün sistemde kabul yazısını görmüş. Onlar için bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dün sistemde  kabul görüp, bugün kurumu belediyeyi arayip sormuş, henüz bize gelen bir karar yok demişler.

Ohal komisyonu kabul kararını sistemde görünce kurumlara da hemen ulaşmaz mı acaba? Kişiye nezaman tebliğ edilir?

 


686 KHK - KYOK Eylül 2019 - inceleme devam ediyor - diğer kurumlar - kriter yüksek lisans okul kaydı

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Deniz_686, 16 dakika önce yazdı:

Herkese merhaba, arkadaşımın eşi dün sistemde kabul yazısını görmüş. Onlar için bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dün sistemde  kabul görüp, bugün kurumu belediyeyi arayip sormuş, henüz bize gelen bir karar yok demişler.

Ohal komisyonu kabul kararını sistemde görünce kurumlara da hemen ulaşmaz mı acaba? Kişiye nezaman tebliğ edilir?

 

Merhaba benim kurum da Belediye 20 ocakta KABUL kararımı gördüm ( tahminen 17 ocak cuma günü  sisteme yüklemiş olabilirler ) komisyon kararımın fotokopisini 10-15 gün sonra verdiler yazışma olayı varmış o da bugün bitmiş bugün aradılar yarın görevine başlayabilirsin diye. 17 ocaktan hesaplarsak yaklaşık 34-35 gün sürüyor.Sormak istediğiniz birşey varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim .

Kuruma yazi takriben 10 günde  gelmişti benim de .


692 , bekliyor.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • Herkese selam. İstinafa beyan dilekçesi yazacağım.  Başlık ile alakalı çıkmaza düştüm. Örneğin Ankara 13. Bölge idare mahkemesi başkanlığına  sunulmak üzere Ankara 19. İdare Mhahlemesi başkanlığına gönderilmek üzere İstanbul nöbetçi idare mahkemesi başkanlığına    bu mudur acaba ? Nasıl olmalı 
    • Benim de 2 yil aradan sonra 15. Idare mahkemesinde kuzu gibi yatan dosyamdan 5 gün önce nüfus kayıt örneği çıkartılmış gözüküyor. Bir hareketlilik var sanırım artık karara çıkacak. Hadi bakalım hayırlısı ☺ dualarinizda bana da yer verin😊
    • Danıştay Onama kararından sonra ne yapıyorduk arkadaşlar? AYM 'ye başvuru yapıyoruz galiba ama kaç gün içinde bilen var mı? Bir de sağlam idare hukukçusu avukat lazım yoruldum bıktım artık...
    • @Karagöz çok teşekkür ediyorum hocam darısı herkesin başına olsun tüm üyelerimizden güzel haberleri görmek dileğiyle 🙏🏻☺️
    • @Gül reçeli ve diğer idare Mahkemesinden iade olanlar için yararlı bir başlık: https://forum.khkhaber.com/forum/68-i̇stinaf/ ( Burada oldukça fazla Örnek var )  ben kendi dilekçemi buraya yorum olarak yazdım.   Dosya Linki : https://file.io/ldKx08FKHqhd 
×
×
  • Yeni Oluştur...