İçeriği gör

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve daha fazla yanıtlara kapatıldı

KHK Mağdurları Forum

OHAL Ve KHK Mağdurları 3

Önerilen Yorum

werwer, Bir saat önce yazdı:

Benim anlamadığım şey ise şu; neden haftasonu dahil çalışmıyorlar? Ortada bir sürü başvuru var ve çok uzun süren bir inceleme süreci var . Hafta içi ve sonu dahil extra mesai yaparak çok rahat bitirebilirler. Yeter ki bitir desinler. Zamanında 7/24 çalıştık. ( genellikle askerler ve polisler ) ama şimdi memurlar mesai yapacak ta dosyamıza sıra gelecek onu bekliyoruz. Belki de incelendi sadece imzayı bekliyor ya da birileri bekletiyor.Ben hala neden bekliyoruz bilmiyorum.

Aslinda onemli olan biran evvel bitirmek  olmaliydi. Ama khk sirasina gore bile hareket etmiyorlar ki...ayni kurumda ayni khk ile atilan kisilerin kararlari bile ayni anda cikmiyor. Bizim bilmedigimiz ama onlarin bildikleri ellerinde bir yol haritasi vardir. Soyle ornek vereyim benle ayni anda ayni universite ihrac hoca 2018 de  iade oldu tam tarihini bilmiyorum.  Ama gecen yil bu aralar iade oldugunu bizzat duydum yeni universitenin web sitesinde ismini gordum.


672 KHK YÖK 24 ocak iade kriter banka

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

@Mazlum07  Khk sırası ile gitmedikleri kesin. Darbe davalarında yargılanıp beraat eden 668'den karar çıkmayan ben dahil görüştüğüm 10 arkadaş var. Bunların içinde eşi de kendisinden dolayı MSB'den ihraç olmuş ve henüz hiçbir işlem yapılmayıp bekleyenler var. 668'den bir ütğm. var ekip komutanı idi kendisi 21.11.2018 de kabul kararı verildi. 04.07.2019 tarihinde MSB bünyesindeki araştırma merkezine veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak atandı. Söylenecek çok söz var ama işte SABREDİYORUZ!

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
MusaKLL, 15 dakika önce yazdı:

668'den bir ütğm. var ekip komutanı idi kendisi 21.11.2018 de kabul kararı verildi.

Ütğm rütbesinde olması ve ekip komutanı olması şöyle yorumlayalım. Hangi birliğin komutanı olduğunu bilmiyoruz ama Komutan sıfatını taşıyor ve emir yetkisi var. Büyük ihtimalle kendisinin amir vasfıda vardı. Bu şahıs komisyon kararıyla geri dönmüş.O zaman onun emrinin altındakiler neden geri dönemedi ? Altındakilerin dönmesi daha kolay çünkü emir alıyorlar. Sorumlulukları daha azdır.

 

MusaKLL, 18 dakika önce yazdı:

04.07.2019 tarihinde MSB bünyesindeki araştırma merkezine veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak atandı.

Burası zaten beklediğimiz bir sonuçtu .

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

@werwer  Askeri mantığa göre size söyleyecek hiç bir sözüm yok. Ama komisyona göre bu mantık işlemiyor. Sözünü ettiğim kişi bizim başımızdaki en kıdemlimiz idi. 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
MusaKLL, 10 dakika önce yazdı:

Askeri mantığa göre size söyleyecek hiç bir sözüm yok

Savcı ve hakimlerde askeri mantığa göre değerlendirme yapıyorlar. Komisyonda hakimlerden oluştuğuna göre....O yüzden dikkatimi çekti.

 

MusaKLL, 11 dakika önce yazdı:

Ama komisyona göre bu mantık işlemiyor.

Orasını çözebilen çıkmadı daha.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

@werwer Bakalım daha neler duyacağız, göreceğiz...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
MusaKLL, 20 dakika önce yazdı:

Sözünü ettiğim kişi bizim başımızdaki en kıdemlimiz idi. 

Ekibin başı olduğuna göre ( ütğm rütbesinde bu komutanlık özel eğitimli personele verildiğini biliyoruz )

MAK Muharebe arama kurtarma

Özel Kuvvetler 

Ya da onun tarzında özel bir ekiptiniz. Çünkü ekip küçük ve oldukça eğitimliydi.

Kişinin kim olduğuyla ilgilenmiyorum. Eğer bu vasıflarda birisiyse kendisini komisyona ve hakimlere anlatıp beraat etmesi veya görevine geri dönmesi standart bir uzm.çvş, astsb. ve subaydan kat kat zor olmalı. Çünkü o özel bir ekibin komutanıydı.

MusaKLL, 17 dakika önce yazdı:

Bakalım daha neler duyacağız, göreceğiz...

Zaman neler gösterir bilinmez.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
vergici672, 5 saat önce yazdı:

Evet hocam maalesef öyle. Aynısı bizim kurum için de geçerli. Kabul oranı %1'in altında. Retlerin çoğunluğu ise kurum kanaati.

Aynen katılıyorum. Mesela adalet bakanlığınin hepsi tamamıyla Kurum kanaati. Hiç kriter olmayıp kurum kanaati ile red alanlar var. 


701 KHK adalet bakanlığı. 25. idare mahkemesi(04.11.2019 açılış)

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

@werwer  Özel bir ekibin komutanı olmadığını biliyorum. Sonuçta hepimiz yargılandık ceza alan da oldu beraat eden de. Yani onun iade edilip diğerlerinin değerlendirilmemesinin izahı olamaz. (ama bal gibi oluyor) KHK'ya tabii olmayan ve idare mahkemesince göreve iade kararı verilen 3 arkadaş var. Keza yakın zamanda karar çıkacak arkadaş da var. Şahsen hiçbir mantık aramıyorum. Olanlara hayretle bakan sadece yadırgayan bir moddayım. 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Herkese selamlar, ben geldim ?. ara ara girip okuyorum, bazen gulumseyerek cokca da uzulerek geri cikiyorum forum sayfasindan, malum, hepimiz cok yorucu ve yipratici zamanlardan gectik, kimimiz hala geciyor, kimimiz ise daha yipratici bi kulvara itildi bile. Kime, hangisine, hangi magdura uzulecegimi sasirdim iyice.

Gecen hafta, 9 aralik'ta iade sonrasi ders basi yapmistim, meslege ilk basladigim gun de 9 aralik'ti, guzel bi rastlantiydi, ogrenciler toren alanini doldururken, birbirleriyle konusurken, ogretmenler birbirleriyle tokalasirken kenardan hepsini iyice izledim, hicbirinin hic de farkinda olmadigi o davranislarinin bana neler ifade ettigini hicbiri de bilmiyordu. Bayragin gelisini, ogrencinin bayragi acip toren durusna gecisini, mudurun ogrencilere rahat-hazrol cekisini hepsini icime sindire sindire izledim...  istiklal marsi okunurken gozlerim doldu, ne cok ozlemisim, ne cok ozledik... hepinize de hemmen icli icli dualar ettim, neler cektigimizi biz biliriz... sinif defterini imzalarken daldim gittim. 9 aralik. 9 sene oncesi de, simdiki de pek ni anlamli oldu benim icin.

Elazig'da basladim goreve, esim cocuklarim, ana-babam herkes, herseyim Kayseri'de, mecburen haftasonu git-gel yapiyorum, biri 2, digeri 4 yasina gelmek uzere olan iki davşanim var, goruntulu falan konuauyor olsak da ozluyor insan haliyle. Kucuk davşanin pek birseyden haberi yok tabi ama buyuk davşan oyle degil, farkinda yoklugumuzun, oyle birsey demis ki ben Elazig'da iken, ogrenince icim parcalandi, dedim sen ne bicim bir essogluesseksin oyle cocuk!

-anneee !?

+efendim oglum ?

-bizim babamiz var diiii miii? (boyle uzatir kendisi de)

+var tabi oglum niye oyle dedin ki !??

-ama suan cook uzakta diii miii? okulu uzak oldugu icin gelmiyo diii miii?

yeminler ederim, kendi cocugum ve ozlemimden once, yillardir bir hic ugruna cocuklarindan koparilan anneler, babalar ve cocuklari geldi aklima... Benimki sayili gun, hepi topu 1 aylik bi ayrilik. 3bucuk, 4 yildir yalan dolanla, iftira ile, asilsiz ithamlarla birbirinden koparilan garipleri dusundum, o cocuklari dusundum, icim paramparca...demek boylesiniz 3bucuk yildir... Ben de kendime dert cektim diyorum iste...

Mujdeli sabahlara uyanmaniz duasi ile... Allah'a emanetsiniz...


672 MEB. 2 aylik sendika+HTS. Ilk durusmada beraat(7/5/2019). 20 Kasim 2019 iade.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.



  • İletiler

    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
    • Arkadaşlar dosyam 2.5 yıldır 13 idd de bu kadar uzun süre bekleyen var mı ? 
    • Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda hastalığınızı tamamen atlatırsınız. Malülen emeklilik hakkı, kazanılmış bir hak olduğundan ihraç olsanız bile bu hakkınız saklıdır. İhraç olmanız durumudan (ki inşallah olmazsınız) malülen emeklilik haklalarınızı alabileceksiniz. Benzer durumda olan bir tanıdığım var. Malülen emekli olma hakkı olduğu halde, kendisine sunulan geri hizmette çalışmayı kabul etmiş. Daha sonra ihraç olunca, malülen emekli olmak için gerekli girişimlerde bulundu ve ihraçken malülen emekli maaşı almaya başladı.
    • Merhabalar. Başvurmuş olduğunuz iş yeri İK yada Muhasebe birimleri farklı kurumlara ait SGK kayıt bilgilerini gizlilik gereği göremez rapor edemez. Ancak çok kurumsal iş yerleri ayrıntılı SGK döküm bilgilerinizi sizden isteyebilir. Ancak o dökümde KHK çıkış bilgileriniz görülebilir. Onun dışında durumunuzu belirtmenize çok gerek yok bence. Ayrıca işe başladığınızı da yeni fark ettim. Hayırlı olsun, rabbim utandırmasın inşallah. 
    • Merhaba polis memuru olarak çalışırken hakkımda soruşturma açıldı ve kanser oldum. SGK Malülen emekli hakkı ve gih memuru olarak çalışma hakkı sundu. Şu anda gih memuru olarak çalışıyorum. Soruşturma devam ediyor eğer ihraç olursam Malülen emekli olabilirmiyim. Bu hakkım saklı kalıyor mu.
  • Şimdi Popüler

×
×
  • Yeni Oluştur...