İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

OHAL Ve KHK Mağdurları 4

Önerilen Yorum

hukuknediyor, 3 saat önce yazdı:

Danıştay: Savunma Hakkı Kullandırılmadan Disiplin Cezası Verilemez

Polis memuru olarak görev yapan davacının, ‘‘kasıtlı olarak gerçek dışı rapor vermek veya tutanak düzenleyip imza etmek veya ettirmek” fiilini işlediğinden bahisle Emniyet Teşkilatı Disiplin Tüzüğü’nün 8/12. maddesi uyarınca meslekten çıkarma cezası ile cezalandırılması işlemi Danıştay 5. Dairesi tarafından karara bağlanmıştır.

http://www.hukuknediyor.com/danistay-savunma-hakki-kullandirilmadan-disiplin-cezasi-verilemez/

Danıştay'ın bu karar OHAL Komisyonu ret kararlarında gerekçe gösterilen "değerlendirme yazısı"na bir cevap olacak herhalde::::

  • Beğeni 1

⚓??Atatürkçü Kuvvacı 701'li Deniz Astsubayı--OHAL Komisyonu /Fazla Bekletmeden "RET" Verdik - 4 Kasım 2019 --- 24.İdare biraz bekletip "RET" Verdi  /--Adli süreç '' Beraat''--/  ??⚓

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

 

672zede, 18.01.2020 - 12:48 yazdı:

Bazen İade olan arkadaşlar kriterlerini tam paylaşmıyor maalesef. olduktan sonra arkasına bile bakmadan gidenler var. Hal böyle olunca çıkarımda bulunmak zorlaşıyor. Oysa iade olana kadar kendisi de bir ışığa, bir umuda muhtaçtı ve bunu anında unuttu/unutuyoruz. Ben de eşim için takip ediyorum (sendikadan bekliyor) ve bir arkadaşım var o da istifa edilmiş 16 ay sendika ve SMS den bekliyor. Bazı arkadaşlar açık açık yazıyor sendika ve gazeteden, sendika ve okuldan, sendika ve SMS den iade oldum diye. Bazıları da paylaşmak istemiyor varsa bile sadece sendika vardı deyip geçiyor. Benzer durumda bekleyenleri, kalanları çok düşünmüyorlar. Sendika ve SMS den bekleyen arkadaşım psikolojik olarak iyi değil ve benzer da özelden yazsınlar , . (Özellikle arkadaşım için istirham ediyorum, çünkü psikolojik olarak zor günler geçiriyor.) 

 

İade olanlara hayırlı olsun darısı bizlere olsun. Ekim'de kurum görüşüm alinmisti inşallah unutmamislardir bir yerlerde ?

  • Beğeni 2

672 KHK-MEB, sendika 26 ay, kurum gorusu 3 Ekim de alindi- olumlu görüş bildirildi- komisyon inceleme durumunda

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Ohal komisyonunun verdiği kararların sonucunun yüzde kaçı bu foruma yansıyordur bu konuda fikri olan var mı acaba? 

Komisyon ya ciddi vites küçülttü ya da biriktirip biriktirip yükleme yapacak tektük karar sonucu duyuyoruz ama bir elin parmakları kadar. 

Bir önceki forum ve buradan anladığım %10 civarı üyelik vs. Kararların da %20 si yansıyordur diye düşünüyorum yani haftada 150 civarı karar duymamız gerekmez mi? Yanlış mı yorumluyorum anlamadım ki? 

  • Beğeni 2
  • Onaylama 2

672 Enerji Bak. 23 Mayıs kabul sistemde

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Hersese selam anayasa mahkemesine başvurdum  uyaptan nasıl takip.edebikirim bilen varsa yardımcı okur mu e devletten anayada mahkemesi yazıyorum ordan mı direk mahkemelerde yeri yok...

Uyapta gözükmuyor

  • Beğeni 1

701khk ,

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
farahzeynep, 7 saat önce yazdı:

Hayırlı olsun hocam. Aynı durumdayiz diye mesajlaşmistik. 19 ay benimki de

Rabbim size de bu duyguyu yasatsin...insallah..dualarim masumlarla

  • Beğeni 2

672 khk.inceleme devam.sendika

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Komisyondan bugün karar girdi mü?


672 KHK- 21 AY İSTİFA SENDİKA- ADLİ SYOK-KOMİSYON İNCELEMEYE DEVAM

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Editör
umut1978m, 4 dakika önce yazdı:

672 No'lu KHK - MEB - ÇORUM - 21 ay istifa ettiğim sendika - Adli durum Soruşturmaya yer olmadığına dair karar 16 ay önce komisyona gönderdim.  - Kurum görüşü alındı mı bilmiyorum. Alındı ise olumsuz olma ihtimali yok. Başvuru sırası 18binler.  Pazar baktım incelemeye devam -  Bugün baktığımda KABUL - İnşallah benim gibi mağdurlara umut ışığı olur. Allah bu süreçte tüm mağdurların yar ve yardımcısı olsun. 

Hayırlı olsun hocam


KHK Forum Editörü - 672 MEB beraat ohal komisyonu inceleniyor 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

20. İdare mahkemesinden de İstanbula yagacak kardan da haber yok.


679

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Merhaba arkadaşlar, eşime geçen hafta gelen komisyon red karar gerekçesini sizinle paylaşmak istiyorum, kurumu tarafından gönderilen personel dosyasına göre fetö mahrem yapılanması içerisinde yer alan (2) şahısla 2014-2015 yılları arasında (20) irtibatının bulunması ve fetö ile bağlantısı- ilişkisi olduğu yönünde değerlendirme sebebiyle red vermiş.Burada şahısları bildirmemesi normal mi ve de (20) irtibat dediği tam olarak ne ben anlayamadım,bu konuda fikir yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum


672 khk-inceleme devam

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.



  • İletiler

    • Arkadaşlar dosyam 2.5 yıldır 13 idd de bu kadar uzun süre bekleyen var mı ? 
    • Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda hastalığınızı tamamen atlatırsınız. Malülen emeklilik hakkı, kazanılmış bir hak olduğundan ihraç olsanız bile bu hakkınız saklıdır. İhraç olmanız durumudan (ki inşallah olmazsınız) malülen emeklilik haklalarınızı alabileceksiniz. Benzer durumda olan bir tanıdığım var. Malülen emekli olma hakkı olduğu halde, kendisine sunulan geri hizmette çalışmayı kabul etmiş. Daha sonra ihraç olunca, malülen emekli olmak için gerekli girişimlerde bulundu ve ihraçken malülen emekli maaşı almaya başladı.
    • Merhabalar. Başvurmuş olduğunuz iş yeri İK yada Muhasebe birimleri farklı kurumlara ait SGK kayıt bilgilerini gizlilik gereği göremez rapor edemez. Ancak çok kurumsal iş yerleri ayrıntılı SGK döküm bilgilerinizi sizden isteyebilir. Ancak o dökümde KHK çıkış bilgileriniz görülebilir. Onun dışında durumunuzu belirtmenize çok gerek yok bence. Ayrıca işe başladığınızı da yeni fark ettim. Hayırlı olsun, rabbim utandırmasın inşallah. 
    • Merhaba polis memuru olarak çalışırken hakkımda soruşturma açıldı ve kanser oldum. SGK Malülen emekli hakkı ve gih memuru olarak çalışma hakkı sundu. Şu anda gih memuru olarak çalışıyorum. Soruşturma devam ediyor eğer ihraç olursam Malülen emekli olabilirmiyim. Bu hakkım saklı kalıyor mu.
    • Sayın The Oracle; 2017- 2023 arasında KHK' lı ve sigortalı olarak özel hastanelerde çalıştım. Kasım 2023' de memuriyete döndüm. SGK' dan çakışmalı hizmet nedeniyle adıma yatan sigorta primlerini geri istedim. ( Foruma genel not: Üniversite geriye dönük maaşlarımı verdi. Döner sermaye, ek ders ve promosyonları, nöbet ücretlerini vermedi. Bunlar için dava açtım. SGK almış olduğum emekli maaşlarımın üniversitece geri alınarak SGK' na iadesini istedi. Üniversite emekli ikramiyemi geri almak için beni  icraya verdi. Tüm arkadaşlarımın bu tatlı dertlerle uğraşacağı günleri en kısa zamanda görmelerini dilerim.)
  • Şimdi Popüler

×
×
  • Yeni Oluştur...