İçeriği gör
Aklima

ret 24. İdare Mahkemesi E.2019/2811, K.2020/376 - Karşı Oy Kısmını Mutlaka Okuyunuz

Önerilen Yorum

Karşı Oy kısmını gerekirse 2-3-4 kez okumanızı tavsiye ederim. Aynen alıp kopyala yapıştır yapmadan kendi yazımınıza göre düzenleyerek kullanabileceğiniz çok güzel yerler var.

Özellikle 667 ve OHAL sonrası işlem görenlerin faydalanabileceğii KHK lılarında alıntı yapabileceği pek çok yer var.

20200127 376 Ret - Hapis GarsonEA ÜstAmirKanaati AZLIK OYU.pdf


689 KHK, TSK, 2' nci derece akraba gerekçe edilerek mağdur. OHAL Komisyonundan iade. 08.12.2022 ve an itibariyle Asker olarak mesleğe dönüş davası red. Araştırma Merkezinde şimdilik devam. Pes etmek yok.

13.03.2023 itibariyle eski mesleğim olan askerlik mesleğine atanmamla ilgi davada  kesin hükmüyle lehime karar verilmiştir.

07.04.2023 itibariyle eski mesleğime görevlendirme yazısı tebliğ edildi.

14 Nisan 2023 itibariyle kamu görevinden çıkarıldığında son çalıştığım birlik ve görevde mesaiye başladım.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Karşı Oy Gerekçelerinde demokratik  ve özgürlükçü yorumlara yer verilmiş. Bazılarını sıralayalım.

 

Alıntı

13. Örgüte müzahir olduğu noktasında bugün için tartışma bulunmayan sendika, dernek, banka, gazete, okul, ve benzeri kurumların 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimi öncesi döneme ilişkin durumlarını, hukuki güvenlik ve belirlilik ilkeleri uyarınca titizlikle ele almak gerekir. Mahkemelerin görevi, idari mercilerin "müzahirlik/kriter" nitelendirmesi bağlamında kategorik bir değerlendirme yapmak değil; bu eylemlerin, anayasal haklar çerçevesinde kalıp kalmadığını tespit etmekten ibarettir (benzer yöndeki Anayasa Mahkemesi GK 22.05.2019 tarih ve 2018/1073 başvuru numaralı kararındaki Başkan Zühtü Arslan karşıoy gerekçesi, s.63/5).

Alıntı

ii. Örgüte müzahir sendika ve/veya derneklere salt üyelik olgusunun doğrudan ihraca gerekçe gösterilmesi uyuşmazlığı, demokratik toplumda örgütlenme özgürlüğü göz ardı edilmeksizin çözülmelidir. Sendika/dernek üyeliğinden ötürü terör örgütüyle irtibatlı ve iltisaklı sayılarak ilgili kamu görevlisi hakkında doğrudan ihraç işlemi tesis etmek, aynı zamanda örgütlenme özgürlüğüne yapılan bir müdahaledir ve bu müdahalenin toplumsal bir ihtiyaca cevap verip vermediğinin tespiti gerekmektedir.

Alıntı

Terör örgütüne müzahir bu kurumların kapatılmalarından önceki dönemde "yasal" kabul edildiği bilinmektedir. Darbe girişimi öncesinde devlet nezdinde dahi yasal zeminde görülen bir örgütlenme faaliyetinin hangi kapsamda terör örgütüyle bağ oluşturduğunun somut şekilde ortaya konulması gereklidir. Aksi takdirde, örgütlenme özgürlüğü üzerinde haksız bir caydırıcı etki oluşacak ve yapılan müdahalenin demokratik toplum düzeninin gereklerine uygun olmayacağı sonucuna ulaşılacaktır. Yüksek Mahkeme, bir kararında; terör örgütüne müzahir olduğu yerel mahkemece kabul edilen bir "sendikaya üyelik" olgusunun mahkumiyet hükmünde "delil sayılması ve gerekçe gösterilmesi" vakıasını, zorunlu bir toplumsal ihtiyacı karşılamadığı gerekçesiyle Anayasa'nın 33.maddesinin ihlal edildiğine karar vermiştir (Anayasa Mahkemesi Birinci Bölüm, B.No: 2014/13961, 09.10.2019, s.8-10/39-53). Sendika üyeliğinin ceza yargılamasında mahkumiyet hükmüne sair gerekçe gösterilmesi, kabul edilmelidir ki, kamu görevinden doğrudan ihraca mesnet alınmasından daha ağır değildir.

Alıntı

Bu bağlamda, geçmişte yasal zeminde faaliyet gösteren ve bununla birlikte terör örgütüne müzahir sendikada/dernekte "yöneticilik" dışındaki salt üyelik, aidat yatırmak gibi davranışların bugün "somut bilgi ve belge" niteliğinde değerlendirilmesi ve doğrudan ihraç işlemine gerekçe/dayanak gösterilmesi, hukuki güvenlik ve belirlilik ilkeleri çerçevesinde makul değildir.

Alıntı

iii. Terör örgütüne müzahir Bank Asya'ya örgüt liderinin talimatının/ çağrısının ardından bu talimat/çağrı uyarınca, hayatın olağan akışına aykırı olarak anılan bankada hesap açtırıldığı ve mevduat artışı sağlandığı iddialarının "terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek suçu" kapsamında ispatı yahut soruşturulması halinde, bu hususun doğrudan ihraç işlemine gerekçe/dayanak gösterilmesinde hukuka aykırılık bulunmamaktadır. Ancak, para yatırma ve hesap açma eylemlerinin sırf tarih yahut miktar üzerinden örgütle irtibata/iltisaka mesnet alınmasında hukuka uyarlıktan söz edilemez

Alıntı

18. Her ne kadar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı dosyası kapsamında ele geçirilen emniyet teşkilatı personeline ait örgüt arşivinde bulunan detay bilgisinde davacının "EA" seviyesinde kodlandırılmasının Komisyon kararındaki ret gerekçelerinden biri ise de; bahsi geçen FETÖ/PDY üyelerince yurt çapında çalışan/emekli emniyet mensuplarının verilerinin kaydedildiği iddia olunan taşınır bellekteki verilerin davacı tarafından sâdır olmadığı, verileri hazırlayan şahsın, şahısların yahut örgütün kanaatlerini ifade ettiği, terör örgütünce oluşturulan bir belgenin tek başına itibar edilecek bir delil olmadığı açık olup, bu delilin aleyhe yorumlanması ve kamu görevinden çıkarma işlemine mesnet alınması mümkün değildir.

Çok net ifadeler var. 

  • Beğeni 1
  • Onaylama 2

• 679 KHK EGM • İade 20.11.2019 • Tebliğ 29.11.2019 • Atama 05.08.2020 • Göreve Başlama 14.09.2020 • Emeklilik LOADING...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
MSA, 5 saat önce yazdı:

Karşı Oy Gerekçelerinde demokratik  ve özgürlükçü yorumlara yer verilmiş. Bazılarını sıralayalım.

 

Çok net ifadeler var. 

***Her ne kadar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı dosyası kapsamında ele geçirilen emniyet teşkilatı personeline ait örgüt arşivinde bulunan detay bilgisinde davacının "EA" seviyesinde kodlandırılmasının Komisyon kararındaki ret gerekçelerinden biri ise de; bahsi geçen FETÖ/PDY üyelerince yurt çapında çalışan/emekli emniyet mensuplarının verilerinin kaydedildiği iddia olunan taşınır bellekteki verilerin davacı tarafından sâdır olmadığı, verileri hazırlayan şahsın, şahısların yahut örgütün kanaatlerini ifade ettiği, terör örgütünce oluşturulan bir belgenin tek başına itibar edilecek bir delil olmadığı açık olup, bu delilin aleyhe yorumlanması ve kamu görevinden çıkarma işlemine mesnet alınması mümkün değildir.

***Ne kadar net ifade aslında. Kodlamanın bizim dışımızda yapıldığı ve ve kesinikle delil olamayacağı.

*** Kurum üst amir değerlendirmesinin somut olmadığı ve belgeye dayanmadığı,

AMA SONUÇ KARŞI OY OLMASINA RAĞMEN RET. Bu davada mahkumiyet olduğu için ret gerekçesi kuvvetli gibi görünüyor. Acaba KYOK ve BERAAT kararlarında tutum aynı olur mu ? Ama genede bence karşı oy yüksek mahkemelerde dikkate alınır düşüncesindeyim.


677 KHK. Ret

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • @The Oracle hocam işveren geçmiş çalışma bilgilerinize ulaşamıyor merak etmeyin siz soylemedikce onlar tespit edemez. Ben de bazı yerlerde söyledim bazı yerlerde söylemedim. Söylediğim yerlerde sıkıntı yapmadi. Özel sektörde işveren işine bakar. Zaten artik herkesin çevresinde illaki tanıdığı bir KHK li tanıdığı ya da yakını var.  
    • @The Oracle hocam öncelikle merhabalar; Benim ilk  SGK 4/A kaydım devlete oldukça çok miktarda borcu olan bir özel kurum tarafından yapıldı. İlk sigorta kaydım 1 temmuz 2019 da yapılmış dün baktım. Toplamda 3 kurumda SGK kaydım var.Durumu 1 i önceden biliyordu. Diğer 2 sine zamanla ben söyledim. Açıkçası yapılan işten memnun olunca işverenler/ IK / Muhasebe departmanı bu konuyu çok önemsemiyor. Hatta birisine gittim özellikle sordum öyle bir KHK ile kodlama çıkmıyor demişti. Ben SGK konusunda zorlukla karşılaşmadım. KHK lı olduğunuzu söylemenize gerek yok. Sigorta bildirimi yaparken çıkacağını zannetmiyorum çünkü sizde 4/A hanesi boş. ( Daha önceden özel sektörde çalışmadıysanız boş olmalı ) 4/C ye de onlar erişemeyeceğine göre içiniz rahat olsun.
    • Değerli arkadaşlar öncelikle hepinize iyi günler. Daha önceden bilgi edinmek istediğim bu konu hakkında farklı meslek gruplarını ilgilendiren sorular sorulduğunu ve forumda birçok cevap verildiğini biliyorum ama acaba son durum nedir diye tekrar sormak istedim. İhraç edildiğim Ocak 2017' den itibaren çalışıyorum ama SGK kaydım yok ve maalesef işyeride kayıt yapmaya yanaşmıyor. Bunun böye devam edemeyeceğine geçte olsa karar verdim ve sigorta kaydı olacak şekilde iş aramaya başladım. Bazı işyerlerine görüşme için gittiğimde KHK' lı olduğumu söylemedim. Söylesem muhtemelen baştan reddecekler. Herhangi bir işyerine KHK' lı olduğumu söylemeden girsem acaba sigorta bildirimi veya kaydı yaparken bu bilgiler gözüküyor mu? Net bir bilgisi olan varsa cevap verebilirse sevinirim. İş yerine girersem tabiri caizse sonradan papaz olma ihtimalimiz var. :(( Maalesef toplum hala bu konuda bilgisiz ve duyarsız.
    • geçmiş olsun bende aynı durumdayım halledebildiniz mi bende dilekçe aramaktayım fazla zamanım kalmadı eğer başvurduysanız bana da izah edermisiniz hangi adımları gerçekleştirdiniz  
    • :) Merhaba kimse de yorum yapmamış bence umutlanmalıyız geçen her gün bizim lehimize işliyor; siyasi gelişmeler de bizim için olumlu bana göre; davalarımız siyasi sonuçta hukuki olsaydı bunları konuşmuyorduk
×
×
  • Yeni Oluştur...