İçeriği gör
KHK Haber

OHAL Komisyonu'ndan 3 ay sonra 'KHK' raporu - Gazete Duvar

Önerilen Yorum

Editör

OHAL komisyonundan 3 ay sonra rapor: Toplamda 12 bin 200 kişi işe dönüyor

15 Temmuz darbe girişiminden sonra kamudan ihraç edilenlerden 126 bini dönmek için başvurdu. Bugüne kadar 12 bin 200’ünün görevlerine dönmesinin yolu açıldı. 96 bin başvuru reddedildi.
s7-4.jpg

DUVAR – 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kamuda çalışan yaklaşık 133 bin kişi kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ihraç edildi. Onlardan 126 bin 300’ü, görevlerine dönmek için Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemlerine İnceleme Komisyonu’na başvurdu. Başvuranlardan 108 bininin dosyası incelendi ve 12 bin 200 kişinin görevlerine dönmelerinin yolu açıldı.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, Salih Tanrıkulu başkanlığında kurulan Olağanüstü Hal İşlemlerini İnceleme Komisyonu, OHAL kapsamında doğrudan KHK hükümleri ile oluşturulan kamu görevinden çıkarma, yurt dışı öğrencilikle ilişiğin kesilmesi, emekli personelin rütbelerinin alınması ve kapatılan kurum ve kuruluşlara ilişkin başvuruları değerlendirip karara bağlıyor. Komisyon bünyesinde 80’i raportör (hakim, uzman, müfettiş) olmak üzere toplam 250 personel görev yapıyor. Yetkililer, başvurulara ilişkin 20’den fazla kurum ve kuruluştan sağlanan bilgilerin sisteme kaydedildiğini söyledi. Kurumlardan gelen personel dosyaları, mahkeme dosyaları ve eski başvurularla birlikte toplam 490 bin evrakın tasnif, kayıt ve arşivleme işlemi tamamlandı.

18 BİN 100 DOSYA KALDI

3 Temmuz 2020 itibarıyla komisyona yapılan başvuru sayısının 126 bin 300’ü bulduğunu belirten yetkililer, “22 Aralık 2017 tarihinden itibaren karar verme süreci başlamıştı. Komisyon tarafından 108 bin 200 adet dosya sonuçlandırıldı. Bunlardan 12 bin 200’ü hakkında lehlerine karar verilirken, 96 bin başvuru ise reddedildi. Elimizde kalan 18 bin 100 dosya ile ilgili incelemelerimiz de devam ediyor. Pandemi sürecinde de çalışmalar yaptık” dedi. Kabul kararlarının 60’ının kapatılan (dernek, vakıf, öğrenci yurdu, televizyon kanalı, gazete) kuruluşların açılmasına ilişkin olduğunu belirten yetkililer, şunları söyledi:

“Komisyonun karar vermeye başladığı tarihten itibaren 30 ayda toplam başvuruların yüzde 85’i hakkında karar verildi. Komisyon ayrıca, 3 bin 500 dosya için ön inceleme kararı aldı. Komisyon kararları tebliğ edilmek üzere kişilerin en son görev yaptığı kurumlara teslim ediliyor. Tebligat işlemi bu kurumlar tarafından yapılıyor. Komisyon kararlarına karşı, kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde ilgilinin en son görev yaptığı kurum veya kuruluş aleyhine iptal davası açılabilecektir.”

PANDEMİ SÜRECİ KARARLARI YAVAŞLATTI 

Ohal Komisyonu’nun 3 ayı aşkı bir sürenin sonunda yayınladığı rapora göre son 3 ayda yalnızca 3 bin 100 dosya karara bağladı. Geçmiş yıllarda, aylık 5 bine yakın dosya inceleniyordu.

GÜNDEM

hac%C4%B17.jpg

İnternet gazetecileri isyanda: Tüm dünyada gazeteciyim, Türkiye hariç

[1s 55d] Tüm dünya dijital medyaya geçerken ülkemizde ise internet gazeteciliğinin hâlâ bir adı yok. İktidar partisinin toplantılarını izleyemiyorlar, adliyelerde sorun yaşıyorlar, çoğu zaman Cumhurbaşkanlığı tarafından basın kartı verilmediği için kolluk kuvvetlerinin tacizine maruz kalıyorlar... "Sen gazeteci değilsin, kartın rengi eskiden sarıydı şimdi mor, sarı basın kartı olmayanlar geçmesin..." Bunlar gazetecilerin en çok duyduğu cümleler haline geldi. Peki internet gazetecileri ne zaman basın kanunu kapsamına alınacak, internet gazeteciliğinde çalışanlar sahada ne yaşıyor? Soruşturmamızın ilk ayağında gazeteciler yaşadıklarını anlatıyor...

ali-nesin-h.jpg

Ali Nesin, Nesin Vakfı'ndaki resmi görevlerinden istifa etti

[8s 39d] Nesin Vakfı'nı 25 yıldır yöneten Ali Nesin, vakıftaki tüm resmi görevlerinden istifa ettiğini duyurdu. Nesin, "Nesin Vakfı'nı, Vakf'ın asıl ve asil sahipleri olan çocuklarına ve mezunlarına bırakıyorum. Bensizliğe ben varken alışmalı Vakıf," ifadelerini kullandı.

mabel736.jpg

Mabel Matiz: Bir başka sınavda görüşmek üzere

[12s 11d] Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) Türkçe bölümünde adaylara Mabel Matiz'in 'Fırtınadayım' adlı şarkısının sözleri sorulmuştu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün "Kurumumuz yönetiminin milli, manevi değerlerimiz ve toplumsal değer yargılarımız konusundaki hassasiyeti açıktır" şeklindeki bir açıklamayla soruşturma başlatıldığını açıklaması tepki çekti. Sosyal medyada aralarında tanınmış isimlerin de bulunduğu çok sayıda kişi ÖSYM'ye ve Aygün'e tepki gösterdi.

koronaic.jpg

Fahrettin Koca: Virüsün yayılması hızlı

[13s 42d] Türkiye'de son 24 saatte 1172 kişiye Covid-19 tanısı konuldu, 19 kişi vefat etti, toplam vaka sayısı 203 bin 456, can kaybı 5 bin 186 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "24 Haziranda 1.492 olan yeni vaka sayısı 1.172’ye indi. Virüsün yayılması hızlı; vakaların azalması zaman alıyor" dedi.

patlamaic.jpg

‘Fabrika önlem almadan devam etti, kamu otoritesi denetlemedi’

[14s 1d] Sakarya Hendek’teki Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda bugün öğle saatlerinde meydana gelen patlamada, 4 kişi öldü, 97 kişi yaralandı, 3 kişi ise kayıp. Önceki yıllarda da patlamalar ve işçi ölümleriyle gündeme gelen fabrikada şimdiye kadar 5 farklı patlama gerçekleşti. Gazete Duvar’a konuşan uzmanlara göre bu durum, fabrikanın önlem almadan üretime devam ettiğinin açık bir göstergesi.

okul-zili-haber-ici.jpg

MEB: Okullar 31 Ağustos'ta açılacak

[15s 43d] Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2020-2021 eğitim öğretim yılına dair 81 ile gönderdiği genelgeye göre, okullar 31 Ağustos 2020'de açılacak, 18 Haziran 2021'de kapanacak. Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım'da, yarıyıl tatili ise 25 Ocak-5 Şubat 2021'de yapılacak.

senic.jpg

Meclis Başkanı Şentop'tan baro başkanları mesajı: Ziyaretçi yasak

[16s 22d] Meclis Başkanı Mustafa Şentop, pandemi nedeniyle Meclis’e ziyaretçi yasağı bulunduğunu söyledi. Şentop, “Baro başkanları içinde bir istisna söz konusu değil. İdare amirlerimizden, kendi aldıkları kararın titiz bir şekilde uygulanmasını rica ediyorum” dedi.

H7-1.jpg

Patladıkça ismi değiştirilen fabrika: Hep işçiler suçlanmış

[17s 44d] Havai fişek fabrikasında yaşanan patlamada 2 kişi öldü, 74 kişi yaralandı. fabrikanın sicili ise hayli kabarık... 2007'den bu yana aralıklarla patlamanın olduğu fabrika sürekli isim değiştirdi: Coşkunlar, Büyük Coşkunlar, Venüs Coşkunlar...

Kaynak


Haber Editörü • Ohal Komisyonu Haberleri • Hardcoded by MSA

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • Herkese selam. İstinafa beyan dilekçesi yazacağım.  Başlık ile alakalı çıkmaza düştüm. Örneğin Ankara 13. Bölge idare mahkemesi başkanlığına  sunulmak üzere Ankara 19. İdare Mhahlemesi başkanlığına gönderilmek üzere İstanbul nöbetçi idare mahkemesi başkanlığına    bu mudur acaba ? Nasıl olmalı 
    • Benim de 2 yil aradan sonra 15. Idare mahkemesinde kuzu gibi yatan dosyamdan 5 gün önce nüfus kayıt örneği çıkartılmış gözüküyor. Bir hareketlilik var sanırım artık karara çıkacak. Hadi bakalım hayırlısı ☺ dualarinizda bana da yer verin😊
    • Danıştay Onama kararından sonra ne yapıyorduk arkadaşlar? AYM 'ye başvuru yapıyoruz galiba ama kaç gün içinde bilen var mı? Bir de sağlam idare hukukçusu avukat lazım yoruldum bıktım artık...
    • @Karagöz çok teşekkür ediyorum hocam darısı herkesin başına olsun tüm üyelerimizden güzel haberleri görmek dileğiyle 🙏🏻☺️
    • @Gül reçeli ve diğer idare Mahkemesinden iade olanlar için yararlı bir başlık: https://forum.khkhaber.com/forum/68-i̇stinaf/ ( Burada oldukça fazla Örnek var )  ben kendi dilekçemi buraya yorum olarak yazdım.   Dosya Linki : https://file.io/ldKx08FKHqhd 
×
×
  • Yeni Oluştur...