İçeriği gör
KHK Haber

3. yılında OHAL'in maliyetleri açıklanıyor - Gazete Duvar

Önerilen Yorum

Editör
HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Mağdurlar İçin Adalet Platformu 3'ncü yılında 'OHAL'in Toplumsal Maliyetleri' adlı bir rapor hazırladı. KHK'lilerin sorunlarının ele alındığı rapor bin 500 sayfadan oluşuyor.
ohal.jpg

DUVAR – 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL kararnamelerinin üzerinden 3 yıl geçti. Kamudan ihraç edilenlerinin durumuyla ilgilenen ve Meclis’te bunu gündeme getiren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Mağdurlar İçin Adalet Platformu’ndan Doç. Bayram Erzurumluoğlu 3. yılında ‘OHAL’in Toplumsal Maliyetleri’ adlı bir rapor hazırladı. Raporun detayları pazartesi günü kamuoyuna açıklanacak.

1500 SAYFALIK RAPOR…

Raporda, 2 bin 748 ‘OHAL /KHK mağduru’, 332 ‘mağdur yakını’ ve 225 ‘doğrudan mağduriyeti olmayan birey’ kategorilerinde toplamda 3 bin 305 kişi katıldı. KHK’lilerin sorunlarının geniş çerçevede ele alındığı rapor bin 500 sayfadan oluşuyor. Raporun detayları pazartesi günü saat 11.00’da Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde açıklanacak. (HABER MERKEZİ)

GÜNDEM

ferhatic.jpg

Ayasofya önünde tekbirli kutlama

[27d] Danıştay 10. Dairesi'nin kararının ardından Ayasofya önünde yüzlerce kişi toplanarak Fetih Suresi'ni okuyup tekbir getirdi. Grupta bulunan Mehmet Özbek, "Artık dünyanın patronu biziz. Allah cennete de Ayasofya'ı görmeyi nasip etsin" dedi.

sondkakika-haberici.jpg

Erdoğan Ayasofya imzasını attı

[2s] Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'na devrini içeren kararnameyi imzaladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Muazzam bir karar" dedi.

selim2.jpg

Selim Temurci: Pelikan terör örgütüne dönüşmüş bir yapı

[3s 18d] Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, 'Pelikan' grubu hakkındaki eleştirileri nedeniyle ifadeye çağrıldı. Temurci, ifadesinin ardından yaptığı açıklamada "Kesin olan bir şey var, bu ülkede Pelikan var. Biz Pelikan demeye, deşifre etmeye devam edecek, terör örgütü haline dönüşen bu yapıyı milletimize anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

berat2-1.jpg

Albayrak: Bekleyin gençler, Ayasofya açılacak

[4s 6d] Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, twitter hesabından Ayasofya'nın açılacağına dair mesaj attı. Bu mesajdan kısa süre sonra Danıştay, Ayasofya'nın müzeye çeviren 1934 tarihli kararını iptal ettiğini duyurdu.

adana2.jpg

Zeydan Karalar'ın makam odasına haciz

[4s 49d] Meclis toplantısında gündem dışı konuşma yapan Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar kendisinden önce yapılan bir borç nedeniyle makam odasına hacze gelindiğini açıkladı. Karalar'ın konuşması sırasında makam odasındaki masası ve koltukları haczedildi. Haciz işleminin kendisini zor duruma düşürmek için 4 yıldır bekletildiğini söyleyen Karalar "Bu borç batağını biz oluşturmadık. Ancak bu borç batağından Adana Büyükşehir Belediyesi'ni biz kurtarıyoruz. Benim makam odam Adanamın her sokağı, her mekanıdır” dedi.

patlama-1.jpg

Jandarma: İmhayı başkasının yapması beklenemezdi

[6s 1d] Jandarma Genel Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada Sakarya Hendek'te dün yaşanan ikinci patlamanın ardından yapılan yorum ve değerlendirmelere yanıt verildi. Açıklamada, "Terörle mücadelenin başarılı bir şekilde yürütüldüğü şu günlerde; olayın, siyasi saiklerle tartışma konusu yapılması, asılsız ve eksik bilgi ile Jandarma Teşkilatının kamuoyu nezdinde bu tartışmaların içine çekilmek istenilmesi son derece üzüntü vericidir" denildi.

Kaynak


Haber Editörü • Ohal Komisyonu Haberleri • Hardcoded by MSA

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • Herkese selam. İstinafa beyan dilekçesi yazacağım.  Başlık ile alakalı çıkmaza düştüm. Örneğin Ankara 13. Bölge idare mahkemesi başkanlığına  sunulmak üzere Ankara 19. İdare Mhahlemesi başkanlığına gönderilmek üzere İstanbul nöbetçi idare mahkemesi başkanlığına    bu mudur acaba ? Nasıl olmalı 
    • Benim de 2 yil aradan sonra 15. Idare mahkemesinde kuzu gibi yatan dosyamdan 5 gün önce nüfus kayıt örneği çıkartılmış gözüküyor. Bir hareketlilik var sanırım artık karara çıkacak. Hadi bakalım hayırlısı ☺ dualarinizda bana da yer verin😊
    • Danıştay Onama kararından sonra ne yapıyorduk arkadaşlar? AYM 'ye başvuru yapıyoruz galiba ama kaç gün içinde bilen var mı? Bir de sağlam idare hukukçusu avukat lazım yoruldum bıktım artık...
    • @Karagöz çok teşekkür ediyorum hocam darısı herkesin başına olsun tüm üyelerimizden güzel haberleri görmek dileğiyle 🙏🏻☺️
    • @Gül reçeli ve diğer idare Mahkemesinden iade olanlar için yararlı bir başlık: https://forum.khkhaber.com/forum/68-i̇stinaf/ ( Burada oldukça fazla Örnek var )  ben kendi dilekçemi buraya yorum olarak yazdım.   Dosya Linki : https://file.io/ldKx08FKHqhd 
×
×
  • Yeni Oluştur...