İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

Komisyon bu hafta bir araya gelip de üçyüz beşyüz dosya daha sonuçlandırır sisteme yansıması 8-14 arası olur sonra bayram tatili yatış 26 dan sonraki araki bulaki herkes bir tarafta bir de adli tatil başladı mı at topu o tarafa oh ne ala memleket Ağustos hiç geçmez çekilmez Ekim gelsin diye bakacağız artık zaten Eylül de AYM kararı ortaya çıkar 


672 Enerji Bak. 23 Mayıs kabul sistemde

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Istinaf i bekle ohal i bekle bekle bekle bekle............

  • Beğeni 2
  • Onaylama 3

675 KHK okul

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
GamerTeacher63, Bir saat önce yazdı:

"Baba, sen neden hiç işe gitmiyorsun" sorusu bu sabah da geçiştirildi. Tez zamanda işimize, aşımıza kavuşmak dileğiyle. Güzel bir haftanız olsun sn mağdurlar. 

Oooff off? Güzel günler görelim artık. 

  • Beğeni 7
  • Onaylama 1

672 MEB 28 ay sendika adlı idarii işlem yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Sayın hocalarım, aranızda bana ücretli seans verebilecek Psikolog veya Psikatır var mı?

Yada önerebileceğiniz  ?


677, üni, adli işlem yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
GamerTeacher63, 2 saat önce yazdı:

"Baba, sen neden hiç işe gitmiyorsun" sorusu bu sabah da geçiştirildi. Tez zamanda işimize, aşımıza kavuşmak dileğiyle. Güzel bir haftanız olsun sn mağdurlar. 

Bu süreçteki en acı sorulardan birisi de bu. Allah yardımcınız olsun hocam.


KHK Forum Editörü - 672 Maliye - VDK

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Guardiann, Bir saat önce yazdı:

Gündeme gelmese de TBMM başkanlığına gider.


KHK Forum Editörü - 672 Maliye - VDK

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Kardeşim masum insanları ayırıp kararı ona göre vermek bu kadar mı zor.! 4 senedir çektiğimizi bir Allah biliyor.! Dayanacak gücümüz kalmadı.!

  • Beğeni 5
  • Onaylama 3

672 KHK-evde kalma

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
defterdarzade, 18 saat önce yazdı:

Sayın Karagöz,

Bahsettiğiniz karar AYM'nin 2019/65 sayılı kararı. 

Davaya konu edilen ve irtibat/iltisak kelimelerinin yer aldığı 667 sayılı OHAL KHK’sının 4. maddesinin (2) ve (3) numaralı fıkraları dava tarihinden sonra değişikliğe uğramış. AYM'de bu gerekçeyle konusu kalmayan maddeye ilişkin iptal talebi hakkında karar verilmesine yer olmadığına karar vermiş.

Yani madde dava tarihinden sonra değişti. Artık dava ettiğin maddeyi ben bu haliyle inceleyip karar veremem deyip usulden red etmiş.

Bu karar referans olamaz. Hem bu karara konu maddeler soyut maddeler, Yani isim listesi yok.  Bu yönüyle 24.06.2021 tarihli gündemde görüşülen KHK ile tam bir benzerliği yok. 

Her şeye rağmen umutluyum. Siz de umutlu olun bence.

Bakınız AYM şimdi de "Mesleki Hayat Bağlamında Özel Hayata Saygı Hakkı Sempozyumu" düzenliyor. Binlerce konu arasından niye bu konu. Tam da, AİHM tarafından da tescil edildiği üzere KHK'ların sebep olduğu en önemli hak ihlali.

Red çıksa bile ucu ucuna çıkacaktır. Kesinlikle oybirliğiyle çıkmayacaktır. İnşallah olmaz ama red olsa bile nefis karşı oylar görüp okuyacağız. Herşeye rağmen ihraç KHK'ların Anayasaya aykırılığı güçlü bir şekilde vurgulanacaktır. 

https://www.haberler.com/anayasa-mahkemesi-baskani-arslan-hukuk-14229899-haberi/

"DEVLET SADAKAT YÜKÜMLÜLÜĞÜNE AYKIRI DAVRANANAN PERSONEL HAKKINDA İDARİ TEDBİRLER ALABİLİR"

Özel hayata saygı hakkı, bir yandan kişinin istenmeyen tüm müdahalelerden uzak, kendine ait mahrem alanda yaşama hakkına işaret etmekte, diğer yandan da kişiliğini serbestçe geliştirmesine yönelik birçok hukuki menfaate dikkat çekmektedir. Özel hayata saygı hakkının kapsamına giren konulardan biri de kişilerin mesleki hayatlarını etkileyen müdahalelerdir. Anayasa Mahkemesi bu konuda yapılan bazı müdahaleleri Anayasa'nın 20. maddesi kapsamında incelemektedir. Kuşkusuz müdahalenin meşru amacı tespit edilirken Anayasa'nın diğer maddeleri de dikkate alınmaktadır. Bu kapsamda bilhassa Anayasa'nın 129. maddesinde belirtilen sadakat yükümlülüğü önem taşımaktadır. Bu madde gereğince memurlar ve diğer kamu görevlileri Anayasa ve kanunlara sadık kalarak faaliyette bulunmakla yükümlüdür. Dolayısıyla devlet sadakat yükümlülüğüne aykırı davranan kamu personeli hakkında idari tedbirler alabilmektedir. Bu yükümlülüğün gereklerini devlet hem kamu hizmetine alma hem de bu hizmetten çıkarma sürecinde değerlendirme yetkisine sahiptir.

"YETKİ SADECE YASAMA ORGANINA AİTTİR"

Bu anlamda kamu görevinden çıkarma, mesleki hayat ile özel hayat arasındaki yakın ilişkiden dolayı sebep veya sonuca dayalı olarak kişinin özel hayata saygı hakkına müdahale olarak nitelendirilebilmektedir. Buradan hareketle mesleki hayata müdahale bağlamında özel hayata saygı hakkının mutlak olmadığı, belli şartlar altında sınırlandırılabileceği anlaşılmaktadır. Bununla birlikte bu sınırlamalar elbette sınırsız değildir. Bu bağlamda temel haklara yönelik sınırlamaların Anayasa'nın 13. maddesinde belirtilen şartlara uygun olması gerekmektedir. Bu kapsamda ilk olarak, olağanüstü dönemler dışında özel hayata saygı hakkının sınırlandırılması ancak kanunla mümkündür. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi'nin kararlarında da sıkça vurgulandığı üzere Türk anayasal sisteminde hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı düzenleme yapma yetkisi sadece yasama organına aittir. Ancak, temel hakları sınırlandıran bir kanunun bulunması tek başına yeterli değildir."

(DEVAMI)

"ADALETİN YEGANE ADRESİ MAHKEMELERDİR"

Esasen bu sözler, farklı zaman ve mekanlarda farklı kelimelerle ifade edilse de, evrensel hukuk devleti anlayışının esaslarıdır. Bu esaslardan uzaklaşıldığında hukuk ve adalet açığı ortaya çıkacaktır. Hukuk ve adalet açığı bir ülkenin geleceği bakımından her türlü açıktan daha tehlikelidir. Zira bu açık, temeli adalet olması gereken devlete yönelik toplumsal güveni ve inancı zedeleyecektir. Önemle vurgulamak gerekir ki, hukuk devletinde adaletin yegane adresi mahkemelerdir. Mahkemelerin adalet arayışına cevap veremediği, bağımsız ve tarafsız yargılama ilkelerine uygun şekilde uyuşmazlıklara çözüm üretemediği bir yerde hukuk dışı arayışların ortaya çıkması kaçınılmazdır.


675 RET - 22. İDARE - ADLİ BERAAT(İkinci kez) - ADALET (SİZLİK) BAKANLIĞI

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Yeni Oluştur...